Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov

 

Topic: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun

108 posts, 33913 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Gabi23

În vehiculele operatorului STB au început să fie afișate fișe de curățenie:
4963 - 232 - 09.05.2022.jpg (483.63 KB; downloaded 2736 times)

 


Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun andreiiul

Sa speram ca vom avea si calitate pt aceste serivicii si nu e doar o "obligatie" a cuiva.
https://www.bursa.ro/de-la-1-iulie-mijloacele-de-transport-stb-vor-fi-igienizate-periodic-de-operatori-privati-42677642
DE LA 1 IULIE:
Mijloacele de transport STB vor fi igienizate periodic de operatori privaţi

Toate vehiculele Societăţii de Transport Bucureşti (STB) vor fi igienizate de operatori privaţi, începând cu data de 1 iulie, a anunţat, astăzi, compania de transport public, potrivit Agerpres.

"În vederea îmbunătăţirii serviciului de transport şi a condiţiilor de călătorie oferite bucureştenilor, începând cu data de 1 iulie, toate vehiculele Societăţii de Transport Bucureşti STB SA vor fi igienizate de către operatori privaţi. Aceştia îşi vor desfăşura activitatea în cadrul tuturor unităţilor de exploatare, respectiv în cele 11 depouri (Victoria, Bucureştii Noi, Dudeşti, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni) şi opt autobaze (Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia, Giurgiului)", se menţionează într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, mijloacele de transport ale STB vor beneficia de un program complex de salubrizare, ce presupune efectuarea a trei tipuri de operaţii de întreţinere: igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou; spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unităţii beneficiare; spălare/igienizare la comanda unităţii, înainte de a intra în hala de întreţinere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar.

"Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu ţin de obiectul principal de activitate, STB SA oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curăţeniei din mijloacele de transport şi condiţiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi. Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din staţii în condiţiile iniţiale, fără a fi vandalizate, e o cerinţă obligatorie pentru fiecare cetăţean al metropolei", a declarat Adrian Criţ, directorul general STB.

Compania precizează că operatorii privaţi vor realiza toate activităţile necesare pentru ca vehiculele care sunt pe traseu cu călători să îndeplinească, la standarde calitative ridicate, condiţiile de curăţenie şi igienă impuse de legislaţia în vigoare.

De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să verifice şi să ia imediat măsuri de ştergere/îndepărtare a desenelor de tip grafitti, fără a deteriora aspectul, calitatea stratului de vopsea şi amenajările interioare ale vehiculelor.

 


 • Ed181
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Ed181

În parcarea Complexului Comercial Băneasa, chiar foarte aproape de capătul de linii al autobuzelor STB și STV, am găsit acest VDL Berkhof Ambassador 200, probabil Euro 3, abandonat. Ușile din spate erau blocate cu lanțuri, cea din față cu o sfoară, toate geamurile erau închise, iar interiorul plin de gunoaie și piese aruncate în spate.
Atașez mai jos fotografii (făcute azi) cu acest autobuz.
*scriu aici pentru că nu aparține niciunui operator de transport, dar acum ceva timp posibil sa fi mers cu călători.
20220708_154715.jpg (762.78 KB; downloaded 2340 times)
20220708_154743.jpg (713.8 KB; downloaded 2338 times)
20220708_154932.jpg (846.68 KB; downloaded 2338 times)
20220708_154949.jpg (948.1 KB; downloaded 2339 times)

 


 • ADK
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun ADK

Ar trebui ca operatorii privați să-și cumpere (sau să închirieze măcar) și ei terenuri ca toată lumea și să nu-și mai parcheze autobuzele sau autocarele în parcările hipermarketurilor sau oriunde public, mai ales pe termen lung și mai ales să le abandoneze pe acolo. Mă îndoiesc că în cazul de față există vreo înțelegere cu un manager.

 


Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun punmeister

Stiu ca mai era un VDL abandonat prin parcarea de langa cladirea CAMPUS din UPB anul trecut. Nu mai stiu daca mai e pe acolo.

 


Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Mariusv

Am vazut luna asta multe vehicule cu afisaj defect. De exemplu 109 (afisaj frontal blocat pe retragere), 216 (afisaj frontal cu toate ledurile prea putin aprinse), 217 (afisajul din spate defect, acum cateva zile afisa '22' in loc de '27'), 5161 (afisajul frontal e mort), 5168 (pe afisajul frontal apare doar indicativul), 4971 (doar cateva leduri se aprind la afisajul frontal, indicativul nu apare), 6555 (de multe ori apare doar indicativul, pe afisajul frontal).

 


Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun STB Spotting 21

Afisajul lui 216 a fost modificat de cateva zile, acum intensitatea ledurilor este mai mare.

 


 • 1689
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Repartizarea tramvaielor 1689

Chev Celios wrote here:
Toata lumea o da ca URAC-ul se misca greu, dar s-a gandit cineva cata lume lucra in URAC acum 20 de ani si cati lucreaza acum? Cand a fost angajat ultima oara cineva nou in URAC?  Nu mai zic de cineva tanar. Liceul  numarul 19 ce pazeste? Cand am fost acum vreo 20 de ani in URAC erau angajati peste tot, vagoane de V3A peste tot si se lucra la toate in acelasi timp.


Daca ne uitam la toate reportajele / imaginile etc. din URAC vedem utilizata aceeasi tehnologie de acum 50 de ani.

 


 • shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun shoppy

Da, da, stim, stim, daca ar veni cineva la URAC sa le dea un porcoi de bani si sa le rezolve alte inspe probleme atunci ar zbarnai totul.
Din ce am vazut exista doua tipuri de oameni, cei care muncesc si cei care explica cat de mult ar munci daca ar veni cineva sa le dea un porcoi de bani si sa le rezolve alte inspe probleme.

 


 • ByOnu
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun ByOnu

Gabi23 wrote here:
În vehiculele operatorului STB au început să fie afișate fișe de curățenie:


Se mai tine cont de procedura asta?

 


 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun Gabi23

Nu. A fost valabila până la externalizarea serviciilor de curățenie. Oricum nu era relevantă prin modul de aplicare.

 


 • 1689
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Repartizarea autobuzelor 1689

cris_m wrote here:
Depinde cat de bine se are seful de autobaza cu superiorii... Asa face rost mai repede si de mai multe piese. Plus ca e vorba de cat de gospodar e: "omul sfinteste locul"...


Credeam ca exista un *TB … 8 (1/2) autobaze, 7 (1/2) depouri de tramvaie si 3 (1/2) depouri de troleibuze (daca nu mi-a scapat ceva la numaratoare).

O singura companie, un management superior si un numar de unitati operationale sub acesta.

Daca filiala X merge mai bine sau mai rau comparat cu filiala Y, asta e - in primul rind - problema nivelului de management superior si trebuie s-o rezolve inainte de a deveni o chestiune publica.

Daca nu reuseste, pentru asta ar trebui sa raspunda direct.

Cindva aceste nepotisme de garaj trebuie eliminate.

Daca nu se poate cu binisorul, atunci exista solutia radicala. Externalizat serviciul de transport public - exista suficient de multe firme mari care ar fi interesate sa preia activitatea - si gata. La ce subventii se vehiculeaza, sint convins ca alde veolia ar fi interesate sa participe.

Si sint gata sa va garantez… Intr-un an, doi, se termina si “titularizarea”, si bezna din tramvaie, si “trenuletele” - dar atentie ! -  si biletul unic de 0.75 EUR …

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun cris_m

Ca in orice institutie de stat care se respecta, posturile de conducere (centrale sau locale) sunt mai mult sau mai putin politizate. Pe mine nu ma mira disproportionalitatea aceasta intre unitati, m-ar fi mirat daca ar fi disparut. :)

Legat de privatizare, eu sunt destul de sceptic ca se vor prezenta companii straine, stiind ce haiducie este pe aceste meleaguri. Prefera sa nu isi riste finantele si imaginea din cauza unora ca noi...

 


 • shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun shoppy

Scopul principal al acestor unitati STB, URAC, CFR Calatori, CFR Marfa, nu este de a asigura un serviciu de calitate si eficient economic, nu, serviciul asigurat este pe plan secundar, scopul principal este sa fie folosite ca supape de control a economiei si plata de datorii electorale, adica:
- atunci cand sunt bani de cheltuit aceste unitati primesc fonduri, se cresc salariile, se dau bonusuri si sejururi la casele de vacanta, se aproba cheltuiele pentru tot felul de lucrari pe care doar ele le pot face(ca sa nu poata spuna nimeni ca ar fi facut altcineva mai ieftin sau mai bine) cum ar fi "modernizari" si "RK-uri" la vehicule ce ar fi trebuit de mult casate, constructii de vehicule "noi", alte lucrari de intretinere pe probleme inventate(cum ar fi schimbatul de 1.000 de scaune degeaba), toate piesele venind de la firme capuse sau controlate direct pentru plata datoriilor electorale,  evident nu exista nici un control al calitatii sau garantie la aceste lucrari, ca ele sunt un esec nu intereseaza pe nimeni si nu este nimeni tras la raspundre
- atunci cand nu sunt bani imediat se taie toate fondurile si chiar nu se platesc salariile pentru a se directiona banii in alte locuri unde sunt mai necesari(alte pomeni electorale cu impact mai mare), nu se mai cumpara piese noi si se pune accentul pe canibalizarea masinilor de la gard(de aceea se si insista pe un CUP foarte mic, ca sa aiba de unde sa canibalizeze), toti angajatii ce se ocupa de productie sau nu se pot folosi la canibalizare se duc la serviciu si nu fac nimic(teoretic, practic nici nu se mai duc dar tot sunt platiti), evident asta nu deranejaza pe nimeni si nimeni nu este tras la raspundere
Tocmai de aceea tot insista UE sa se privatizeze, ca sa se sparga aceasta buba, nici eu nu cred ca o sa se bage cineva serios, cel mai probabil o sa inventeze ei o firma a lor si o sa le cumpere tot ei.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398688 posts in 4926 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use