Forum părinte: Judetul Caras Severin

 

Subiect: Stiri, noutati, perspective

34 mesaje, 8652 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Dr2005
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Stiri, noutati, perspective Dr2005

http://www.prescom-cs.ro/noutati.php

Urmare a incendiului din data de 12.01.2010, Substatia de redresare nr.1, care alimenteaza tramvaiele cu energie electrica pe tronsonul PASAJ MOCIUR - PIATA REPUBLICII - STAVILA, nefiind functionala, circulatia tramvaielor se poate desfasura, in regim de avarie, cu un numar de maximum 7 tramvaie doar pana la Piata Republicii.

Pentru deservirea cetatenilor care locuiesc in zonele aferente parcursului PIATA REPUBLICII - STAVILA, in graficele deservite anterior de tramvai pe acest tronson, incepand cu data de 13.01.2010 circula autobuze inscriptionate "1B RENK - MARGINEA".

Autobuzele amintite mai sus circula pe traseul RENK - VICTORIA - INTIM - B-DUL A.I.CUZA - MARGINEA - B-DUL REVOLUTIA DIN DECEMBRIE - INTIM - RENK , pana la repunerea in functiune a substatiei avariate.

Va multumim pentru intelegere.

 


 • Autor: Dr2005
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Åžtiri Dr2005

Incident ciudat... un Alfa Romeo cu pierderi serioase de ulei a luat foc, iar soferul da vina pe o scanteie lasata in urma de un tramvai (!), peste care el a oprit la un semafor!

Peste toate astea, un ziar pe care-l consideram ,,serios" pana de curand, vine si el cu alte exagerari:

http://www.adevarul.ro/locale/resita/Re ... 76498.html

Tramvaiul reşiţean a devenit un adevărat atentat la siguranţa publică
Daniel Stanciu * Marţi 6 apr 2010

După ce rablele servite reşiţenilor drept mijloace moderne de transport în comun au curmat viaţa unui tânăr şi au mutilat un taxator, iar căile de rulare au băgat mii de maşini în service, astăzi, un autoturism a fost pe punctul de a sări în aer din cauza scânteii lăsate în urmă de un tramvai.

Ilie Krişpin se jură că nu va mai circula cât trăieşte în spatele vreunui tramvai reşiţean după ce astăzi a fost pe punctul de a sări în aer. Mijlocul de transport în comun, aflat în mişcare, a lăsat în urma sa o scânteie. Culmea ghinionului, şoferul autoturismului marca Alfa Romeo, înmatriculat în Italia, a oprit la semafor chiar deasupra scânteii. Într-o clipă, anvelopele s-au aprins, focul s-a extins la motor şi bărbatul a văzut moartea cu ochii.

“Am intrat în intersecţie când s-a produs un scurt pe linie. S-a aprins partea dreaptă a maşinii, apoi a luat foc şi capota. Am auzit o bubuitură şi am văzut flacăra. Am ieşit cu stingătorul, m-au ajutat alţi doi şoferi şi câţiva cetăţeni din blocul alăturat”, mărturiseşte Ilie Krişpin. Omul este supărat foc pentru că autoturismul nu era asigurat şi nu crede că îşi va recupera paguba de la Prescom, societatea care asigură transportul în comun.

Pompierii au ajuns şi ei la faţa locului, dar focul era deja stins. “Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” a fost sesizat că pe Strada Făgăraşului a izbucnit un incendiu la un autoturism. Ne-am deplasat la faţa locului, unde am constatat că incendiul a fost stins de către nişte cetăţeni. Cauzele incendiului sunt scurgerile de ulei de la motor”, spune plutonier Nicolae Ionescu. Acesta confirmă însă că maşina s-ar fi putut aprinde din cauza unei scântei. “E posibil să se fi aprins de la o scânteie de la calea de rulare a tramvaiului”, a adăugat Ionescu.

Sublinierile apartin celor de la ziar; textul colorat cu rosu este evidentiat de catre mine.
4.jpg (27.02 KB; descărcat de 3863 ori)

 


 • Autor: Costin
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Åžtiri Costin

Nu mai e nici un secret pentru nimeni ca in Resita se urmareste denigrarea publica a sistemului de transport cu tramvaie. De cel putin un an observ ca articolele din presa si declaratiile oficialilor locali pe aceasta tema sunt in mare parte defavorabile tramvaiului. Asta dupa ce primarul resitean a declarat la un moment dat ca doreste desfiintarea tramvaiului, revenind ulterior asupra declaratiei. Tactica urmeaza modelul constantean si brasovean, ale carui rezultate sunt deja cunoscute de toata lumea. Pacat.

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Datoriile Prescom pot suspenda transportul şi i-ar putea lăsa pe reşiţeni cu gunoiul la uşă

Dacă societatea nu îşi recuperează banii ca să îşi plătească dările la stat ar putea fi executată silit. O ordonanţă de guvern, prin care Prescom ar trebui să primească bani de la bugetul naţional, ar putea fi salvarea companiei locale.
Reşiţenii ar putea rămâne fără transportul în comun şi există posibilitatea ca ridicarea gunoiului menajer să fie suspendată. Cu toate că nu s-a ajuns încă la această măsură, cei mai mulţi reşiţeni sunt nemulţumiţi de faptul că există posibilitatea să suporte astfel de consecinţe. „Şi aşa există zile în care nici nu se vede că a fost ridicat gunoiul. Ar fi inuman să se ajungă la stoparea acestui serviciu“, spune Iulian Irinca, din Reşiţa. Cu toate că transportul în comun nu este modern, oamenii nu acceptă ideea să mergă pe jos. „Eu în fiecare zi merg cu tramvaiul la locul de muncă şi nu mi-ar conveni ca din vina altora eu să suport consecinţele“, spune indignată Mioara Vlădoi.

La un pas de executare
Furnizorul de servicii este la un pas de a fi executat silit de către finanţe din cauza datoriilor mari pe care le are la bugetul de stat. La rândul ei societatea are de recuperate aproape 11 milioane de lei de la Primăria Reşiţa şi de la asociaţiile de proprietari din oraş. „Către bugetul de stat avem o datorie de aproximativ opt milioane de lei. Până nu achităm aceste datorii suntem pasibili de o eventuală executare silită“, spune Gheorghe Marchiş, directorul Prescom.
Pentru că din cele 11 milioane de lei, 1,8 milioane o reprezintă suma pe care o datorează aproape 160 de asociaţii de proprietari din Reşiţa, reprezentanţii societăţii au apelat la instanţa judecătorească. „Din banii pe care trebuie să-i primim cu ajutorul instanţei sperăm să recuperăm cât mai repede 1,3 milioane de lei. Urmează să ne prezentăm în instanţă şi pentru restul sumei“, a mai precizat Gheorghe Marchiş. În ceea ce priveşte modalitatea de a se plăti datoriile primăriei, o ordonanţă de guvern ar putea salva situaţia Prescomului.
„Aşteptăm să primim din partea Guvernului o sumă de 5,7 milioane de lei. S-au făcut deja demersurile din partea municipalităţii, dosarul a fost depus, mai rămâne să fie aprobat“, a mai precizat Gheorghe Marchiş, directorul Prescom Reşiţa.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/resita/Da ... 66987.html

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Subvenții pentru salvarea de la faliment a societății de transport

In urma solicitării primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, Compartimentul Audit Public Intern a efectuat, în lunile iunie şi iulie ale acestui an, o verificare în legătură cu plata subvenţiilor pe anul 2009, acordate din bugetul local al municipiului, către SC Prescom SA Reşiţa, se arată într-un comunicat emis de autoritatea locală.
În urma verificării efectuate, a rezultat faptul că în anul 2009, din bugetul local al municipiului Reşiţa, au fost efectuate plăţi către această societate, sub formă de subvenţii, totalizând 2.110.009 de lei. „Aceste subvenţii reprezintă gratuităţi la mijloacele de transport în comun pentru revoluţionari şi urmaşii acestora, veterani de război, văduve de război, pensionari, precum şi pentru traseele spre localităţile aparţinătoare. Municipalitatea face eforturi financiare pentru a asigura, în continuare, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun“, se mai arată în documentul citat.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/resita/Re ... 66438.html

 


 • Autor: Dr2005
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Nu era mai simplu să mai taie din gratuităţi, că oricum nu e an electoral? De exemplu, nu văd de ce pensionarii cu pensie de peste 1000 RON mai primesc gratuităţi, în condiţiile în care elevii plătesc abonamente (chiar dacă părinţii lor au salariul mai mic de 1000 RON).

 


 • Autor: adrian
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective adrian

Am vazut in curtea SC LIVIO DARIO SRL, din alba iulia, 10 autobuze setra inmatriculate cu numar de cars severin, si 5 microbuze vw crafter, toate pregatite sa fie trimise in acest judet. se pare ca aceasta firma a castigat ceva licitatii lageate de transportul in comun. daca stie cineva mai multe despre acest subiect astept detali.va asigur ca veti fi uimiti de autobuzele livio dario. sunt imecabile.

 


 • Autor: Dr2005
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Transportul din Reşiţa a fost făcut cadou firmei Ro-A-Tir Spedition SRL din Mediaş... evident, în caietul de sarcini s-a precizat clar că se concesionează doar cele 5(?) autobuze Renault luate de primărie, dar ca să nu se creeze panică, prin august s-a anunţat că tramvaiele se suspendă temporar. Practic, circulaţia lor a fost oprită DEFINITIV, fiind deja închise şi pregătite pentru dezafectare instalaţiile electrice (substaţii şi căblărie), aşteptându-se OK-ul cui trebuie.
S-a început şi casarea completă a parcului de autobuze la Prescom, inclusiv cele 2 autobuze Roman 111, an fabricaţie 1995, cu RK recent şi în stare foarte bună (achiziţionate anul trecut de la o firmă privată... au foarte puţini km la bord), a Dac-urilor, Ikarusurilor şi autobuzului MAN.

Firma medieşană a venit cu câteva Daf-Den Oudsten B93 (varianta articulată a celor din Galaţi), iar Primăria a mai cumpărat două hârburi Neoplan articulate, din care unul e la service în Timişoara de vreo lună.

 


 • Autor: Shinkasen
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

In legatura cu reintroducerea tramvaiului: "Suntem in faza de ofertare de achizitie a tramvaielor. Proiectul merge mai departe ☺ Sigur ca proiectul merge asa cum cere legislatia in vigoare, in sensul ca acum suntem in faza de achizitie a ofertelor pentru tramvaie (proiectele tehnice), asa cum spuneam mai sus. In paralel se lucreaza la documentatiile pentru celalalte componente ale proiectului (cale de rulare, asfaltare, trotuare, iluminat, statii si refugii pentru tramvai etc). O sa le facem publice la fiecare etapa importanta pe care o punctam in acest proiect. Multumim pentru interesul manifestat!" zice Primaria Resita azi raspunzand la o intrebare de-a mea pe Facebook.

 


 • Autor: drbm
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective drbm

Resita ar putea reintroduce transportul cu tramvaiul

http://clubferoviar.ro/resita-ar-putea-...tramvaiul/
9 octombrie 2017

In ultima perioda Primaria Municipiului Resita si-a manifestat interesul fata de reintroducerea transportului cu tramvaie, acesta fiind intrerupt in anul 2011.

In acest sens, Primaria din Resita a anuntat organizarea unei licitatii deschise in vederea elaborarii documentatiilor tehnico-economice pentru modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiu.

Potrivit anuntului de participare publicat, lucrarile de proiectare se vor realiza in trei etape, toate avand o valoare estimata la 2,35 milioane lei (515 mii euro).

Criteriul atribuirii contractul il va constitui cel mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste pretul ofertei (40%), experienta expertilor-cheie (30%) precum si propunerea tehnica ce va fi inaintata (30%).

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 13 noiembrie urmand ca deschidrea acestora sa aiba loc la 8 decembrie.

Lucrarile de proiectare vor fi finantate prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.

Reamintim ca in martie 2017 Primarul Resitei a precizat ca municipiul ar putea de beneficia de fonduri europene nerambursabile „25 de milioane de euro, 10 sunt achizitia de material rulant si 15 sunt pentru reabilitarea completa”.

 


 • Autor: shoppy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective shoppy

Astia din provincie sunt paranormali, transport nemotorizat, adica cu calul.

 


 • Autor: drbm
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective drbm

Exprimarea aparține autorului articolului. Posibil, ca urmare, exact la București să fie vorba despre transportul nemotorizat (hipomobilul străbunicii? ).
Hai să nu luăm în bâză "provinciali", există o nuanță peiorativă și segregaționistă în postarea ta, care nu își are rostul....

 


 • Autor: GPS
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

Se refera la motoarele Diesel cel mai probabil (nemotorizat), dar cel care a scris articolul a uitat ca orice vehicul care merge (se misca) si nu depinde de forta animala sau nu se misca datorita gravitatiei sau a altor forte din natura este motorizat... Remarcile in legatura cu provincia sau diferentierea pe zone nu isi au rostul aici.

 


 
Mergi la pagina:  1 2 3
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Caras Severin  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1656 utilizatori ai forumului au scris 326557 mesaje în 3913 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare