Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Râul Dâmboviţa şi Barajul "Lacul Morii"

240 posts, 86636 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 18
 
 

📖 Pagination options
Re: Raul Dambovita misterr

Astea sînt:



P1030723.JPG (111.47 KB; downloaded 4396 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Raul Dambovita Utilizator anonim 2

La Piata Unirii, inainte de intrarea in subteran, am vazut ca nivelul apei e anormal de scazut. Ce se intimpla, au de gind sa curete albia? Cind s-a facut ultima curatare, stie cineva? Eu am vazut o singura data, pe la inceputul anilor '90 parca. Au scos atunci camioane intregi de namol si diverse obiecte.

 


Re: Raul Dambovita andrei11

Nu stiu cand se fac curatirile, dar in fiecare iarna albia se goleste.

 


Re: Raul Dambovita ByOnu

Curatari? Ce-s alea? Doar din aminitirile lui taica-miu imi amintesc de asemenea cuvinte necurate. :lol: O seaca cam o data pe an, din ce am observat eu, dar nici gand sa curete tonele si tonele de mal, pietris, borduri, garduri, balize, roti, si desigur, tot ce mai intra in categoria rubbish. :roll: Pe la Izvor am vazut o portiune de cativa metri de gard (gardul care pana anul trecut rezista triumfator pe marginea albiei) pe fundul raului.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Raul Dambovita Utilizator anonim 2

Poate de data asta curata, daca se tot lauda cu postere. Acum ar fi la suprafata, vizibil pentru toata lumea.

 


Re: Raul Dambovita ByOnu

Si daca este la suprafata si vizibil pentru toata lumea... ce? Nu vezi ca astia la fel de vizibil pentru toata lumea isi dau legi speciale pentru ei, s-au invatat ca romanul accepta. Dupa ce au calcat in picioare invatamantul romanesc si ne-am umplut de analfabeti care arunca gunoiul ori si unde, se gandesc la ce bun sa mai cureti orasul. Mergem usor, usor spre anarhie.

Oricum, nu cred ca tine de ApaNova curatarea Dambovitei. Imi dau si eu cu parerea. ;) Deci, cel mai probabil, n-o curata.

Daca tot sunt la subiectul asta, a remarcat cineva proasta calitate a lucrarilor INUTILE de reamenajare? In primul rand au pus marmura (cred ca asta este) lucioasa pe aproape toata marginea, gardurile se clatina, nu-s sudate/fixate bine. Marmura aia lucioasa este din alt film... si eu acum, sa zic merci ca n-au pus faianta de baie. Plus, lipsesc multe placute prefabricate din ciment, cele care sunt ca un capac pentru marginile betonate ale raului. Nu lipsesc de acum, dar nici nu le-au completat. Si ca parere personala, preferam vechile garduri, nu trebuiau decat vopsite si intarite daca era cazul. :roll:

 


Re: Raul Dambovita rosetti61

Dambovita la Stavilarul Ciurel in 1971. Tramvaiul circula pe ambele maluri, facand bucla pe un pod in spatele stavilarului - a fost punct terminus de tramvai din 1949, cand este prelungita linia 28 de la Grozavesti pe splaiul Independentei spre comuna Ciurel (linie infiintata la randu-i ca dublura pentru 14 in perioada interbelica si care a circulat pana la Piata Leu via soseaua Cotroceni pana in 1958) - mai intai pe linie simpla cu incrucisari ca pe sos. Catelu si dupa reorganizarea circulatiei pe splai din 1957 cate un sens pe fiecare mal. In perioada 1975 si 1981 se circula din nou pe un singur mal intre Ciurel si Grozavesti datorita lucrarilor la metrou de pe malul drept. In 1949 tramvaiul este introdus catre Ciurel, dupa terminarea lucrarilor edilitare incepute in anii 40 si incetinite de razboi  - constructii hidrotehnice - canalizare si regularizare a albiei Dambovitei la Ciurel si modernizarea relativa a arterei de circulatie; dupa 31 de ani linia este scoasa din cauza altor lucrari edilitare de modernizare a splaiului Independentei (se construiesc noile blocuri din campusul Regie pentru Universiada 81).

La inceputul lui 1985 excavatoarele vor incepe sa muste din acest colt de verdeata demarand lucrarile de "amenajare complexa a raului Dambovita" - vor cadea sub lama buldozerelor, strandul Ciurel si uzina de pompare de langa acesta (unde este acum barajul lacului, lac ce s-a intins si el peste case, biserici si cimiitire); de strand catre Rosu, albia era betonata cu stuf pe margini pana spre un pod din grinzi metalice, iar pe partea stanga de la stavilar pana in sosea erau niste case lungi ca un fel de locuinte muncitoresti - in locul lor este noul strand Dambovita.
http://arhivadepresa.wordpress.com/2013...gjon-mili/

Apoi, aspectul cheiului Dambovitei in zona caminelor de la Regie, cum era el in 1963 - scena se petrece in filmul "Casa neterminata" - de remarcat gardurile delimitatoare din beton si nu din fonta ca in partea centrala a orasului - tramvaiul la trotuar cu cale pozata pe traverse, strada pavata cu bolovani de rau
http://arhivadepresa.files.wordpress.com ... urel.jpg
dambovita-la-ciurel 1971.jpg (176.03 KB; downloaded 4784 times)
dmbv 1963 1.jpg (115.29 KB; downloaded 4778 times)
dmbv 1963 2a.jpg (132.1 KB; downloaded 4779 times)

 


Re: Raul Dambovita andrei11

sab wrote:
Teoretic, caseta colectoare a fost construita pe sub Dambovita, iar Dambovita este destul de departe de zona respectiva...


Colegul Bucsan de pe forumul Transira mi-a trimis o schita de mana cu caseta colectoare a Dambovitei
12-19-2013 11-02-54 PM.jpg (68.82 KB; downloaded 4720 times)

 


Re: Raul Dambovita rosetti61

Desenul corespunde realitatii, raul canalizat este deasupra casetei colectoare si nu altundeva. In trecut, canalizarile se varsau "la lumina zilei" in rau; Pe Realitatea Tv este un grupaj de emisiuni despre alimentarea cu apa a Bucurestiului in fiecare duminica, au vorbit despre statiile de la Arcuda si Glina, caseta coiectoare de sub rau, alte lucrari edilitare conexe, etc. Titlul emisiunii variaza, unul din ele era "Apa noastra cea de toate zilele".

 


Re: Raul Dambovita misterr

Apropo de caseta colectoare, panourile de care ziceam, acum le-am prins și ziua, le pun aici ca să rămînă pentru istorie:



P1030801.JPG (126.9 KB; downloaded 4648 times)

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Raul Dambovita sab

Am gasit o schita a retelei de canalizare. Dupa cum se vede, in zona Izvor caseta colectoare se desparte de rau si merge pe sub Bd Libertatii si Bd Unirii pana la intrarea in pta Unirii. Deci zona de sub Pta Unirii este fara caseta.
Ramane ceva ciudat, totusi, pentru ca subway guru a spus ca cele cateva trepte pe care trebuie sa le cobori dupa rulantele din pasajul de corespondenta de la metrou sunt din cauza casetei, care a marit adancimea acestui pasaj pietonal.
Traseul canalizarii in zona respectiva, dupa ce paraseste Bd Unirii (undeva in zona capatului tramvaiului 32) este un pic incert pe sub mine, dar banuiesc ca este pe sub strada Bibescu Voda si, posibil, pe sub strada Radu Voda (?), ocolind pasajul rutier . Chiar ma intrebam daca exista sifonare pe caseta sau nu. Se vede clar ca NU.
Si acum imi explic si surparile care au avut loc acum catva timp in zona capatului de tramvai. :!:

Si ar mai fi ceva ciudat, canalizarea se intrerupe in zona "lacului" Vacaresti :shock:
canal_720.jpg (137.9 KB; downloaded 4636 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Raul Dambovita Utilizator anonim 2

Am vazut astazi ca stavilarul de la Grozavesti era complet coborit. Acum apa trece dintr-un bief in altul (asa se zice?) fara "cadere", e ca si cum portile metalice nu ar fi. In alte zone ale orasului tot asa e? Sa fie din cauza ploilor din ultimele zile din amonte? Sa se fi pregatit pentru o eventuala crestere a debitelor?

Referitor la curatarea albiei, am vazut acum ca nu tine de Apa Nova ci de Apele Romane. Oare primaria nu ar trebui sa ii roage sa se ocupe putin de asta?

 


Re: Raul Dambovita andrei11

Mai degraba cred ca s-a dat drumul la "umplerea de primavara", e aproape imposibil sa mai dea inghetul pana in Decembrie.

 


Re: Râul Dâmboviţa şi Barajul "Lacul Morii" Gabi23

Un punct de reper important de pe Dâmboviţa, îl reprezintă platanul imens de la Podul Cotroceni. Impresionantul arbore are după unele legende aproape 400 de ani, avându-şi originile pe vremea domnitorului Mihai Viteazul. Cert este că a rezistat complexului proiect de amenajare a Dâmboviţei din anii '80, legenda spune că la dorinţa expresă a lui Nicolae Ceauşescu, care a ordonat să fie cumva ocolit. Are o scorbură imensă în care îşi fac veacul în prezent boschetarii, din păcate...

Platanul de la Podul Cotroceni - 13.05.2014.jpg (440.85 KB; downloaded 4997 times)

Platanul de la Podul Cotroceni - 13.05.2014 (1).jpg (493.06 KB; downloaded 4997 times)

Platanul de la Podul Cotroceni - 13.05.2014 (2).jpg (417.5 KB; downloaded 4997 times)

Platanul de la Podul Cotroceni - 13.05.2014 (3).jpg (320.41 KB; downloaded 4996 times)

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 18
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421262 posts in 5248 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use