Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Ordinul Arhitectilor despre aprobarea tacită în urbanism

67 posts, 15808 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Nu mă pricep dar eu nu m-aș muta acolo.
Nu cumva în contractul de vânzare - cumpărare era specificat că acei stâlpi vor dispărea ?

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului alexandru_gr

Și în Pantelimon este la fel ca în imaginea de mai sus.
Ba mai mult există un stâlp care este in totalitate in curte privată.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Cristi N

Daca este in curte privata nu e o problema, trebuie sa fie drept de servitute pentru operatorul retelei si in caz de nevoie vine si isi face treaba.

Problema apare cand vrei sa construiesti in vecinatatea retelei, atunci trebuie sa obtii un acord de la propietarul ei. Ochimetric blocul se afla in culoarul de trecere al LEA care la 110kV este de 37m (18.5 + 18.5 fata de ax). Ar fi interesant de vazut ce scrie in acordul dat de E-Distributie sau Transelectrica.  8-)

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului aztec

Nu știu. Dar cine naiba să aibă curajul sa se uite pe geam și să vadă liniile alea așa aproape .
Plus că dacă este umed afara, șansele să inebuneasca de la zumzetul ce se auzea din linii...
Acum nu știu dacă e banc, dar îmi aduc aminte de unii de acum 20 ani dintr-un reportaj tv ce aprindeau neonul fara curent. Aveau casa in zona liniilor de înaltă tensiune.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Cristi N

O linie electrica emite un camp electromagnetic -> radiatie neionizanta, pana acum nimeni nu a reusit sa dovedeasca ca asa ceva ar fi nociv organismului. Singurele probleme sunt zumzetul respectiv (efectul Corona), aspectul urat si riscul (putin probabil) ca in cazul unei ruperi a unui conductor/izolator sa te trezesti cu 110kV in balcon.

Pentru a aprinde un neon nu e nevoie de cine stie ce energie si se poate face usor. Trebuie sa te duci sub o lea si tii tubul de unul din capete vertical spre conductoare. Aici gasesti un experiment asemanator: Youtube

PS. Recomand sa citesti comentariile de la filmuletul respectiv.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal andreiiul

Blocurile respective sunt sigure dpdv al constructiei (stau in acelasi complex cu ce pozate de tine).
De asemenea, s-a pastrat distanta de siguranta fata de axul liniilor (la sol ai parcare, drum de 6 m si spatiu verde). Acum 2 ani a fost mutata una din linii de pe partea cu blocurile pe partea opusa a stalpilor.
Dupa complex a fost construit un alt bloc care era cam aproape si au stat in instanta vreo 2 ani cred (mutarea liniei s-ar putea sa fi fost facuta pe banii acelui dezvoltator).
Zumzetul apare doar in preajma stalpilor si nu este chiar asa de deranjant dar e prezent in zile cu multa umezeala in aer.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal subway guru

Haussmann cand a sistematizat Parisul si l-a transformat in orasul luminilor a avut o regula de fier, nicio cladire nu poate avea o inaltime care sa depaseasca latimea strazii adiacente, o chestiune de bun simt ce ar trebui aplicata si la noi.

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal 1689

Parisul si Bucurestiul ma tem ca nu au in  comun mai mult decit forma Pietei Arcului de Triumf.
Si mai nou, banlieue-urile...

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal Cristi N

Nicușor Dan: Instanța a suspendat PUZ-urile coordonatoare pentru Sectoarele 2,4 și 5 / Acestea permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde
Tribunalul București a suspendat ieri PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5, PUZ-urile de Sector care nu au fost anulate definitiv de instanță, litigiul fiind demarat de Asociația Ecopolis, a anunțat vineri primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Pe 1 martie expira perioada de un an în care Consiliul General al Municipiului București a suspendat cele 5 Planuri Urbanistice de Sector prin care sute de hectare de spațiu verde puteau fi distruse și se puteau construi blocuri între case. Dacă instanța nu lua această decizie sau Consiliul General nu prelungea suspendarea, PUZ-urile de la Sectoarele 2, 4 și 5 produceau efecte.

Conferinta de presa: Fb Nicusor Dan

 


Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal reiny2000

Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic General al Capitalei/ Nicușor Dan: Nu are nicio consecință juridică
Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic General al Capitalei din 2000 și în baza căruia s-a construit în ultimii 20 de ani, pe motiv că a fost aprobat nelegal. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat pentru HotNews.ro că anularea PUG-ului în primă instanță nu are nicio consecință juridică.

”Nu are nicio consecință juridică pentru că este o hotărâre supusă recursului, pe care îl vom exercita, și este o hotărâre profund eronată a instanței de judecată. Pentru că reclamantul nu avea niciun interes în această cerere. Este vorba despre un proprietar al unui imobil de pe strada Berzei, care dorește să conteste exproprierea care s-a făcut în vremea primarului Sorin Oprescu, pentru lărgirea diametralei Buzești-Berzei, numai că asta nu are nicio legătură cu Planul Urbanistic General. Adică exproprierea s-a făcut în baza a trei hotărâri de Consiliu General care au fost între timp anulate definitiv”, a explicat Nicușor Dan.

Acesta spune că acest litigiu a fost o surpriză, deoarece este intentat de un proprietar de pe Buzești-Berzei, expropriat de fostul primar Sorin Oprescu, pentru lărgirea străzii.

”Asta este surpriza, noi avem 250 de litigii pe urbanism și avem o ședință săptămânală în care analizăm cu echipele de avocați tot ce urmează să se întâmple la termenele viitoare și acesta era un dosar la care nu aveam niciun fel de emoție. În primul rând pentru că nu există un interes pentru scopul pentru care dorea să anuleze PUG-ul, în al doilea rând, chiar dacă instanța i-ar da dreptate, interesul lui vizează clădirea lui, nu poți să anulezi PUG-ul unui întreg oraș fiindcă cineva reclamă o chestiune care ține de o casă din acel oraș”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul spune că așteaptă motivarea instanței pentru a afla motivele de anulare și spune că exclude posibilitatea ca la recurs instanța să mențină decizia de anulare.

”Exclud varianta asta pentru că interesul reclamantului vizează o clădire din București și nu PUG-ul întregului București. Este o decizie profund eronată a tribunalului București”, a mai spus Nicușor Dan.

Primarul spune că dacă am rămâne fără PUG fiecare construiește ce vrea. ”Este o nenorocire. Oricine poate să construiască orice, oriune. Se merge pe Codul Civil și al regulamentului general de urbanism”, a spus primarul general.

Interesant este că în ultimii ani au fost mai multe procese de anulare a documentației, dar toate au fost câștigate de municipalitate.
Așteptăm motivarea instanței pentru a vedea motivele pentru care a fost decisă anularea. Procesul a fost intentat de o persoană fizică Carmen Speranța Constanța Tomescu.

Ce înseamnă anularea PUG-ului

Deocamdată nimic, deoarece în decizia instanței nu se arată că documentul a fost și suspendat. În cazul în care va fi anulat definitiv, autorizații de construire pe centrul orașului s-ar putea da în baza PUZ-ului de zone construite protejate, aprobat separat de PUG. Legiuitorul mai prevede că se pot da autorizații în baza PUZ-urilor aprobate și a unor PUZ-uri nou elaborate. În rest nu se mai poate autoriza direct nimic, a explicat avocatul Dumitru Dobrev pentru HotNews.ro.

Anularea definitivă a PUG-ului, dacă se va întâmpla, ar însemna anularea anularea actualului regulament de construire. Asta vine cu părți bune și părți rele, din punct de vedere urbanistic. De exemplu, în zona centrală a orașului au fost puse în PUG mai multe turnuri. Unele s-au construit, altele nu. Asta înseamnă că acolo unde nu s-au construit nici nu se mai pot construi. Mai înseamnă și că mai multe spații verzi își pierd protecția dată de PUG, iar altele vor fi protejate, de exemplu acolo unde PUG-ul aprobat în 2000 permitea betonarea anumitor spații verzi. Vom reveni cu o analiză.

Planul Urbanistic General a fost aprobat prin Hotărârea 269/2000 și avea termen de valabilitate 10 ani, adică până în 2010. Până la acea dată trebuia făcut un nou PUG, însă nu e gata nici până azi, PUG-ul din 2000 fiind prelungit prin mai multe Hotărâri de Consiliu General.

Unde s-a blocat noul PUG

Bucureștiul trebuia să aibă un nou Plan Urbanistic General în 2016, potrivit contractului semnat între Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism în 2013. Au trecut 6 ani de atunci, dar documentul este departe de a fi gata.

Proiectanții au spus în ultimii ani că municipalitatea nu a putut furniza toate datele necesare elaborării documentației, s-au schimbat 4 primari de la semnarea contractului, iar atunci când au livrat părți din documentație municipalitatea nu a avut personalul necesar pentru a le recepționa.

În absența noului PUG, primăriile de sector au inițiat Planuri Urbanistice Coordonatoare, care reglementează fiecare Sector în parte și în care fiecare primărie și-a făcut propriile reguli. Acestea au fost aprobate între anii 2018-2020, însă au avut probleme majore, permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde, blocuri printre case și densificau foarte mult anumite zone. PUZ-urile au fost suspendate de instanță iar o parte anulate. Pentru sectoarele 3 și 6 au fost anulate. Pentru sectoarele 2,4 și 5 sunt procese de anulare.

 


Re: Discuții diverse despre stațiile de metrou din București ByOnu

https://www.libertatea.ro/stiri/metrorex ... -4185954

*dovada ca Unirii 2 este in S3 -> absurd deci ca PS4 reabiliteaza Pasajul Unirii care este in ... S3. Oh well, moving on!

 


Re: Discuții diverse despre stațiile de metrou din București andrei11

Pasajul Unirii este o parte în Sectorul 3, o parte în Sectorul  4.  Ştii cumva în acte de ce sector aparţine ? Sau ce e în Sectorul 3 de  Sectorul 3, ce e în 4 de 4 ? Cum e legea în cazul de faţă ?  Întrebare suplimentară, Splaiul e în Sectorul 3 sau 4 ? Adică linia de demarcaţie este cea galbenă continuă sau cea punctată ? Blocurile de pe Splai sunt în 3 sau sunt în 4 ?
2022-06-27_17-47-13.jpg (751.14 KB; downloaded 1774 times)

 


Re: Discuții diverse despre stațiile de metrou din București Andrei98

Linia punctata este granita dintre sectoare, se poate vedea si la fata locului dupa mobilierul stradal specific sectorului 4.

 


Re: Discuții diverse despre stațiile de metrou din București ByOnu

As zice ca limita dintre sectoare este centrul Dambovitei, inclusiv in zona subterana.

Tot malul sudic este garatat in 4, in vreme ce tot malul nordic din fotografie este in 3.

Podul in sine, daca va uitati, este no-man's-land. PS3 s-a oprit cu modernizarea trotuarului la malul Dambovitei. Nici PS4 nu se inghesuie sa faca ceva cu el. Probabil podul in sine este la PMB / Apa Nova cu totul.
limita s3 unirii.jpg (468.57 KB; downloaded 1705 times)

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421266 posts in 5248 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use