Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Discuții diverse

1635 posts, 438360 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 117
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse Calaretul

Aseara in jurul orei 2:00 , tramvaiul 270 a iesit din depoul Titan cu firma "PROBE"  , mergand pana la Faur unde a si intors. Nu stiu daca erau probe ale tramvaiului sau a sinei , dar erau cam 4-5 lucratori in vagon.

 


Re: Discutii diverse Rathgeber2523

Pis111 wrote:
Aseara in jurul orei 2:00 , tramvaiul 270 a iesit din depoul Titan cu firma "PROBE"  , mergand pana la Faur unde a si intors. Nu stiu daca erau probe ale tramvaiului sau a sinei , dar erau cam 4-5 lucratori in vagon.

270 a avut un motor defect

 


Re: Discutii diverse hADRIAN

117 a fost colantat cu reclama la Hervis si e turat in 27

 


Re: Discutii diverse Gabi23

Foarte inspirați cei de la Titan, având ideea să schimbe butoanele de la uși în salon. Au montat butoane din fostele autobuze Rocar de Simon, fiind mult mai practice, rezistente și eficiente. Au montat de-a lungul anilor pe mai multe vagoane. Am mai incercat ”manevra” si cei de la Victoria, iar cei de la Alexandria au pus ocazional în CH-PPC-uri și FAUR-uri butoanele din fostele DAF. Era bine dacă se facea un stoc consistent de piese revolosibile din vechile autobuze/troleibuze casabile...

294 - 46 - 23.09.2016.JPG (261.22 KB; downloaded 3765 times)

 


Re: Discutii diverse punmeister

Uitati cum curata Colentina tramvaiele...  :popa: Stil meserias!
(luata de pe berlingraffiti) 


Re: Discutii diverse shoppy

Pe principiul "copilul care nu plange nu primeste de mancare", este mai util sa trimiti in trafic vehicule descompletate ca sa se vada ca ai probleme la depou decat sa gasesti solutii cu resurse locale si sa vada conducerea ca la depoul tau totul merge bine deci nu lipseste nimic deci resursele se pot redirectiona in alta parte.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse 133 313

L-ati vazut pe #112 mai nou?  :twisted: Sau mai bine zis daca l-ati vazut l-ati recunoscut? La Colentina s-au injectat vagoane giugiuc si le-au facut praf in mai putin de un an. Au reusit performata sa aiba grafitti chiar si pe RK-uri de mai putin de un an, vezi #039.

 


Re: Discutii diverse barbuandrei

264 are avaria partea din dreapta frontala si circula zilnic pe 41.Ca el mai sunt si altele din seria 40##

 


Discutii diverse andrei11

Uite un tramvai :
a1.png (818.4 KB; downloaded 3222 times)

Dovada ca e dublu sens, lucreaza la 2 capete, are usi si pe stanga si pe dreapta :
a2.png (701.47 KB; downloaded 3219 times)
a3.png (710.17 KB; downloaded 3219 times)

Ăsta cum se descurca cu un singur pantograf ? Vreau unele explicatii logice.
Multumesc.
Idem la Budapesta si daca mai caut mai gasesc pe la turci, olandezi, etc, etc. Astea toate cum functioneaza cu un singur pantograf, fiind dublu sens ?
a5.png (770.34 KB; downloaded 3213 times)

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse GPS

Ok, sper sa fiu clar in cea ce spun, daca nu imi asum restul înjurăturilor si încurcăturilor.
Deci atât in cazul siamezelor de pe 5, cât si a plugurilor 3VU vorbim despre niște tramvaie 2 in 1, adică fiecare post de conducere este individual si independent, astfel fiecare post de conducere are propriul lui pantograf, propriile siguranțe si propria sa instalație electrică. (de exemplu, daca ai tăia un 2S in doua ai putea merge cu fiecare jumătate fără probleme, cele doua posturi de conducere ne fiind legate intre ele)
Acele tramvaie pe care le-ați prezentat au o instalație electrică comuna celor doua posturi de conducere, tramvaiul fiind un tot unitar.

 


Re: Discutii diverse andrei11

Da, exact, o singura instalatie in loc de doua, un singur pantograf in loc de doua. Oare cine e fraieru' in toata afacerea asta ?

 


Re: Discutii diverse shoppy

Acel tramvai este exploatat de o regie condusa de oameni inteligenti care fac inginerie si nu de cretini care fac  carpeli.

 


Re: Discutii diverse adila

Exploatat de regie care face inginerie????  Interesant, cum se numeste acest proiectant care transporta calatori?
Pentru mine este clar ca exista situatii cand este mai economic sa dublezi pantograful in loc sa reproiectezi sistemul de distributie electrica. Este ca si cum am pune intrebarea de ce unele avioane au 2 motoare iar altele 4 la acelasi gabarit.

 


Re: Discutii diverse shoppy

Nu prea se intelege ce vrei sa spui, oricum, nu te pricepi, drept dovada nu mai exista pe nicaieri tramvaie cu 2 pantografe sau cu 2 sisteme in paralel.
Si nu au nici o legatura ca avionale, daca la tramvai se strica ceva atunci te opresti si gata, nu te prabusesti de nicaieri(si stai linistit ca nu a dublat nimeni numarul de motoare la avion doar pentru redundanta, mai ales ca ultimele motoare sunt atat de fiabile ca s-au eliminat restrictiile pentru bimotoare).
(Cauta in dictionar ce este acela un gabarit, ca si acolo esti pe langa.)

 


Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 117
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2331 forum members have written 425481 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use