Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Discuții diverse

1635 posts, 438274 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 117
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse 3mil

Am fost in dubiu unde sa pun articolul, pana la urma l-am pus aici. Daca se considera ca locul lui este in alta parte, sa fie mutat.

Cum arătau tramvaiele Bucureștiului acum 40 și acum 20 de ani VIDEO
18 Dec, 09:26 / Catalin Doscas

În anii ’90, transportul public din Capitală făcea cunoștință cu primele ambuteiaje, iar parcul rulant al RATB dădea primele semne că este depășit. Vehiculele erau vechi si prost intretinuțe, iar in trafic dădeau un adevarat „spectacol” de zgomote.
tramvai.jpg (63.66 KB; downloaded 2720 times)

Capitala are cea mai mare rețea de tramvaie din România. Ea adună 143 km cale dublă pe care circulă cinci modele de tramvaie. Acestea asigură transportul public pe 26 de linii, un număr care variază frecvent, fiind influențat de lucrările de refacere a infrastructurii aflate în derulare.

De la Momentul ’89 și până în prezent parcul rulant al RATB s-a îmbunătațit de la an la an. Autobuzele vechi au fost complet înlocuite pe toate liniile iar pe traseele de tramvaie si troleibuze, cu exceptia a catorva linii, se afla in circulatie vehicule fabricate în urmă cu câțiva ani. La începutul anilor ’90, cu toate că erau autohtone, mijloacele de transport public din Bucuresti erau parcă trase la indigo, inclusiv în privința designului, cu cele care circulau în celelalte capitale proaspat eliberate de sub comunism. Erau prost construite și întreținute și nu de puține ori circulau cu ușile deschise din cauza defecțiunilor. Nici zgomotul produs de acestea nu era de ignorat în comparație cu vehiculele care circula astăzi în București, după cum se poate constata în următorul clip video:Materialul video a fost realizat la inceput anilor ’90 de Richard Lomas, un impatimit al mijloacelor de transport in comun pe sine. Pasiunea sa pentru tramvaie l-a facut sa strabata intreaga lume in cautarea celor mai diverse modele, potrivit blogului său.

Alt videoclip prezintă tramvaiele care circulau în anii 70 prin București:
b365

Filmuletul lui Richard Lomas cred ca a fost postat si la topicul de istorie.

 


Re: Discutii diverse Dominatrix

Da, acum avem tramvaie mai noi, mai performate tehnic si care arata mai bine, dar sistemul de transport in sine functioneaza mai prost. Mult mai prost.

 


Re: Discutii diverse nokia2110

Uneori îmi închipui că sunt cu cineva şi zic "Uite-i pe ăştia cum consumă comnbustilul aiurea" (eu făcând referire la şoferii de automobil).
Nu am nimic cu autmobilele... atât timp cât eu ca pieton şi biciclist am pe unde să merg fără a mă feri de ele, pot să respir aer curat şi nu există ambuteiaje cauzate de automobile. În afară de cei care chiar au cu adevărat nevoie de maşină (cum ar fi cei care transportă valori, cei care au de făcut multe drumuri pe zi, cei care au copii mici sau care transportă persoane cu handicap fizic/care nu se pot deplasa din diverse motive, locuiesc într-o zonă prost deservită de transportul în comun), restul şoferilor din Bucureşti mi se par sado-maoschişti.

 


Re: Discutii diverse Dominatrix

Nu sunt sado-masochisti. Nu au varianta mai buna. Transportul public nu poate fi niciodata mai confortabil decat cel individual, fiindca nimanui nu ii place sa se inghesuiasca in autobuze si tramvaie dimensionate ca parc circulant dupa standarde cretino-Critzesti, la care mananci o paine pana vin in statie, si cand vin cu greu te poti urca in ele. Singura solutie este nu descurajarea automobilului, ci incurajarea transportarii mai multor persoane cu el daca au drum comun, linii de tramvaie cu cale de rulare proprie pe arterele mari, construirea de parcari pentru eliberarea strazilor de masinile parcate pe prima banda, asigurarea transportului in comun cu cat mai putine schimbari catre directii cat mai diversificate etc. etc. Ce are Bucurestiul din toate astea? (Aproape) nimic. Deci nu soferii sunt "masochisti", ci autoritatile sunt "sadice", ca sa nu spun altfel.

 


Re: Discutii diverse nokia2110

Eu merg de când eram mic cu R.A.T.B.-ul şi aş înebuni dacă aş fi şofer de Bucureşti (cu excepţia serii şi week-end-urilor) + aş încălca destule reguli de circulaţie  :lol:

 


Re: Discutii diverse 3mil

Utilizator anonim wrote:
De la intrarea in circulatie Bucur LF a mai avut parte de cateva imbunatatiri, printre care montarea unui sistem de numarat calatorii, sistem ce va fi montat in 2010 si pe tramvaiele CH PPC.

Citatul este din topicul Bucur LF #401 si dateaza din 31 dec. 2009. Se mai are in vedere acest lucru? Vad ca nici macar pe LF-urile #402-#405 nu s-au montat acei senzori...

 


Re: Discutii diverse Gabriel Cristian

O curiozitatate am si eu, daca am pune o tatra, un v3a, un ch ppc la o drag race care ar iesi castigator

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse Dr2005

Probabil Tatra, că are o reglare mai bună a motoarelor şi poţi să bagi şi curenţi mai mari la nevoie. PPC-ul oricum e limitat la 52 km/h.

 


  • TsE
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse TsE

Gabriel Cristian wrote:
O curiozitatate am si eu, daca am pune o tatra, un v3a, un ch ppc la o drag race care ar iesi castigator


205-ul.

 


Re: Discutii diverse Dominatrix

aici[/url:21v635qs]":21v635qs]4043 pe acces la Carol.
De ce accesul spre Sf. Gheorghe se face pe la Bucur Obor, si nu pe traseul mai direct pe strada Viitorului? Sau raspunsul este cel clasic: "Nu merge patina de comanda" pentru schimbatorul de viraj dreapta de pe Stefan cel Mare pe Viitorului?

 


Re: Discutii diverse 3mil

Din contra, cea de la Bucur Obor nu mai functioneaza cam de cand e accesul lui 5 pe-acolo, iar cea de la de la Lizeanu a avut perioade bune de functionare (degeaba) pana acum vreo 2 saptamani... Si vatmanii sunt nemultumiti de acest ocol...

 


Re: Discutii diverse Axel

Un film gasit pe Youtube. :roll:- topaie tramvaiu  :?:  :shock:  :shock:  :o

 


Re: Discutii diverse macheta218

Sa vezi in Ghencea ce dansau vagoanele dupa meci.

 


Re: Discutii diverse Gabi23

Mare lucru in filmuletul asta nu e  :P. Am mers ca si calator cu vagoane de 41 testandu-le la maxim dupa meciuri in Ghencea  :twisted:. Sa zica merci ca nu-s vagoanele vandalizate  ;).

 


Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 117
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2331 forum members have written 425473 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use