Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Galați

 

Topic: Discutii diverse

49 posts, 19760 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Discutii diverse Costin

De ce mai circula autobuze pe liniile de troleibuz? Daca la momentul vizitei lui Victor aproape toate troleibuzele MAZ stateau in garaj, de ce mai erau autobuze pe 102, de exemplu? Dar pe restul liniilor?

 


Re: Discutii diverse Victor92

Autobuzele au circulat sambata in locul troleibuzelor, pret de 3 ore, din cauza evenimentelor dedicate bataliei de la Galati din 7/20-09/22 ianuarie 1918. Mai multe informatii aici: https://transurb-galati.com/

 


Re: Discutii diverse deprodio

Autobuzele in fiecare zi circula pe liniile troleibuzelor si nu inteleg de ce...astazi de ex.pe 102 se afla un MAZ,1 Wright Commander si 2 Berkhof-uri in timp ce MAZ-urile si Ikarus-urile stau in garaj.Probabil inca nu sunt destui soferi de troleibuz sau poate reteaua nu suporta atat de multe troleibuze avand in vedere ca nu a fost schimbata niciodata...

 


Re: Discutii diverse Costin

Parerea mea e ca discutia nu ar trebui sa fie strict despre cele 3 Ikarus ci despre faptul ca circula autobuze pe sub sarma de troleibuz. Este complet neeconomic iar justificarea cu titularii este un romanism pur, nu exista asa ceva prin alte parti. Vehiculul e facut sa circule cat mai mult ca sa se poata amortiza, evident doar cu 1-2 soferi nu obtii asta intr-un timp scurt. Ca n-au soferi in general - ok, asta o pot crede. Dar cu categoria D poti conduce troleibuz, ai nevoie doar de o specializare care se poate face intern, nu trebuie sa faci scoala de soferi din nou.

Despre piese de Ikarus - aici e problema de vointa. Nu zic neaparat Bucuresti unde nu le repara nici macar pe ale lor, dar piese sigur se gasesc in Ungaria. Din pacate Romania a ramas inca in era reparatiilor cu ciocanul si patentul. Orice necesita mai mult de atat e "prea complicat" si se face greu sau deloc - cu toate ca vorbim de tehnologia sfarsitului anilor 70 ("electronicele" - chopperele)!

 


Re: Discutii diverse shoppy

Asa e la noi, regia condusa de soferi, care muncesc numai cand vor ei si pe ce masini vor ei si cand nu muncesc pun lacatul pe masini ca sunt ale lor, si cand da regia faliment ies in strada ca ei vor da nu ii lasa altii sa munceasca.
Pai daca vrei sa muncesti atunci muncesti cand si cum spune conducerea, nu cum vrei tu.

Parca ieri a fost o stire ca la BN s-au adus piese pentru Ikarus, deci este perfect fezabil.

 


Re: Discutii diverse andrei11

Problema este că sunt destui care bagă bani proprii în troleu.
Eu am lucrat 17 ani într-o societate capitalistă 100 %. Foarte multă muncă de teren. Dar la birourile pe care le aveam ( că aveam două - la două adrese diferite, evident) consumabilele mi le plăteam singur. Iar în deplasări masa, alte blabla-uri tot din banii proprii.
Întrebare :
Dacă consumabilele le plăteam singur, de ce să le dau și la altul, că erau din banii mei cumpărate.
Șoferii fac grevă că societatea nu le asigură banii pentru reparații, becuri, plăcuțe de frînă, saboți, etc. Dacă le-ar asigura n-ar mai face grevă. Și dacă saboții de frână sunt cumpărați din banii mei de ce să meargă altul cu troleul << meu >> ? Ai vreun răspuns ?
______________
N-ai tu habar, dar și la CFR se întâmplă același lucru. O simplă spălare a locomotivei ști cât te costă la negru ? Pentru că compania n-are bani pentru << dușuri >>.
Și aici începem din nou, saboți de frână, etc. Mulți merg cu locomotiva izolată  la frâne, frânează numai vagoanele, locomotiva nu. Ce, sunt proști să folosească și saboții locomotivei, doar au plătit din buzunar înlocuirea lor.

 


Re: Discutii diverse shoppy

Evident ca peste tot o sa vina angajatul si o sa spuna "ori fac ce vreau eu, ori plec in Germania", doar ca la stat directorul spune "nu pleca, hai ca ne intelegem" iar la privat directorul spune "du-te sanatos, mai am 10 la usa".
Cum privatii nu dau faliment(ba la CF le merge chiar bine) este clar ca ei au dreptate iar la aia de la stat le platim din banii nostrii incompetenta si coruptia, ce nu intelege natia asta este ca este mai ieftin sa platesti scump pe unul care munceste bine decat ieftin pe unu care munceste prost.

Am eu habar foarte bine, n-ai tu habar de cat timp ma pricep eu in domeniul acesta.

Oamenilor care vin cu bani de acasa se spele vehicolul sau sa-l repare mecanicul garajului nu trebuie sa le ridicam statuie, sunt si ei oameni care la sfarsitul zilei trag linie iar rezultatul le convine(nu stiu exact cum le convine, ori le place ca lucreaza aproape de casa, ori cand au o problema ii scuteste nedefinit, ori sunt lasati sa fure motorina / cupru / orice, RATB are casa de odihna cu 20 de apartamente la Predeal in buza partiei si e parcarea mereu plina), iar banii aia cheltuiti la negru ca lor sa le convina ii platim tot noi, deci orica compasiune sau adulatie pentru oamenii acestia este o greseala si o copilarie, ea trebuie sa dispara.

 


Re: Discutii diverse andrei11

N-ai tu habar era o figură de stil, nu se referea la tine.  :bere:
Apropo de CFR,  când le facem o farsă cu coletele pe care le transportă ilegal în cabina locomotivei ?
Răspunsul, dacă vreți să-l dați, cuquote
...
la Diverse CFR

 


Re: Discutii diverse CA 205

Sa inteleg ca in Galati raman 4 trasee dar cu indicative si tramvaie noi?

 


Re: Discutii diverse deprodio

De la ce ti-a venit sa pui intrebarea asta ? În Galati sunt 4 trasee de tramvai(7,39,41,44)

 


Re: Discutii diverse CA 205

Am pus aceasta intrebare deoarece daca ai citit ziarele de ieri, puteai vedea stiri in care se precizeaza ca in sedinta de consiliului local, s-a votat achizitionarea a 8 tramvaie cu posibilitate de suplimentare pana la 18. Adica s-a votat achizitionarea tramvaielor si depunerea proiectului pentru obtinerea fondurilor europene. Tot in sedinta de ieri s-a precizat ca vor ramane 4 trasee dar cu indicative de la 1 la 4 si va incepe reabilitarea unui depou si a retelei de tramvai nemodernizata.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Planuri marete pt tramvaiele din Galati. Sper sa nu ramana doar gura de ei.

 


Re: Discutii diverse deprodio

8 tramvaie sigur se vor achizitiona dar pana se va reabilita calea de rulare intre siderurgistilor-cimitir israelit si piata energiei-liceul 9+depoul din piata energiei vor mai trece cativa ani dar...ar fi cazul.Calea de rulare e deplorabila...

 


Re: Discutii diverse deprodio

CA 205 data viitoare pune un link sau scrie sursa ca nu toti citim ce citesti tu!

 


 
Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Galați  • 
Choose destination

Since our 2305 forum members have written 422932 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use