Parent forum: Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză (FINALIZAT iunie 2020)

 

Topic: Stiri si articole din presa

47 posts, 13624 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa punmeister

"Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 27/12.02.2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză între Barbu Văcărescu și strada Petricani – Tronson I” în vederea efectuării lucrărilor de interes public local"
04_20190226.pdf
04_20190226.pdf (544 KB; downloaded 154 times)

 


 • Author: danielstan
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa danielstan

La sfarsitul pag. 3 si inceputul pag. 4 din hotararea de mai sus citesc asa:
În cadrul procedurii de expriere declanșată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 27/12.02.2015 au fost incluse o serie de imobile, teren și construcții, situate în București, sector 2, str. Barbu Văcărescu nr. 164A, titularul dreptului de proprietate asupra acestora fiind Editura Adevărul S.A. La data adoptării Hotărârii anterior-referite, reprezentanții autorităților publice locale nu au avut cunoștință de faptul că gardul care delimitează proprietatea persoane expropriate Editura Adevărul S.A. a fost edificat în temeiul unei autorizații pentru executarea lucrării.
Autorizația pentru executarea lucrărilor nr. 9F/26.09.1990 a fost transmisă de către persoana expropriată Editura Adevărul S.A. reprezentanților Primăriei Municipiului București prin Adresa nr. 20/21.01.2019, înregistrată la Direcția Generală Infrastructură - Direcție Urmărire Lucrări Mari de Infrastructură cu nr. 140/23.01.2019.


Citesti si te minunezi cum reprezentantii autoritatilor locale din 2015 nu au avut cunostinta de o autorizatie de constructie care trebuie sa fi fost emisa tot de autoritatile locale, in 1990, va sa zica dupa revolutie.

Si urmeaza in document continuarea strategiei 'cover my ass' a autoritatilor locale pentru iesirea dintr-o situatie neplacuta, fara sanctionarea cuiva pentru neglijenta in serviciu.

 


 • Author: V2A
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Sens unic pe strada Fabrica de Glucoză, dinspre A3 spre Floreasca

Noi reglementări de circulaţie pe str. Fabrica de Glucoză, principala cale de acces în Bucureşti din A3 (Bucureşti-Ploieşti) vor intra în vigoare de sâmbătă. Astfel, începând cu data de 06.04.2019, după orele 08.00, se vor iniţia lucrările de organizare a circulaţiei în sens unic pe Şoseaua Fabrica de Glucoză dinspre Şos. Petricani către Str. Barbu Văcărescu. Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric,după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

https://adevarul.ro/news/bucuresti/sens ... index.html

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa punmeister

"Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții Refacerea căii de rulare în intersecția dintre Șos. Petricani și Șos. Fabrica de Glucoză (DALI) – Etapa I – Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca și Șos. Petricani"
15_20190626.pdf
15_20190626.pdf (291.46 KB; downloaded 187 times)

 


 • Author: V2A
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

”Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Relocarea rețelei de contact în intersecțiile afectate de supralărgirea străzii Fabrica de Glucoză (faza DALI);Inițiator – Primarul General al Municipiului București Comisii: - Comisia Economică, Buget, Finanţe - Comisia Juridică şi de Disciplină”
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 190731.pdf
06_20190731.pdf
06_20190731.pdf (303.14 KB; downloaded 153 times)

 


 • Author: URANUS
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa URANUS

http://www.b365.ro/mobi/lucrarile-de-la ... 1707.html#

Lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză nu vor fi finalizate. Se deschide circulația

Lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză nu vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, aşa cum era anunţat. Primarul Gabriela Firea a anunţat, după o vizită la şantier, că până la finalul anului se vor deschide circulației două benzi de circulaţie pe tronsonul cuprins între Bd. Barbu Văcărescu și Șoseaua Petricani-Nod A3.


"Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză a intrat în etapa finală. A început turnarea asfaltului pentru stratul de bază, iar în zilele următoare urmează stratul de legătură, peste care se va circula până la sfârșitul anului.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză este cel mai important proiect de infrastructură din Nordul Capitalei. Am făcut o vizită neanunțată pe șantier chiar în seara în care a început turnarea primului strat de asfalt. (...) Turnarea stratului de asfalt are loc în special pe timpul nopții, când traficul în zonă nu este intens. (...) Urmează la sfârșitul săptămânii turnarea stratului de legatura peste care se va circula până la sfârșitul anului, pe tronsonul cuprins între Bd. Barbu Văcărescu și Șoseaua Petricani-Nod A3. Stratul final, de uzură, se va turna pe toată lungimea șoselei la finalul lucrării", a anunţat primarul Gabriela Firea pe Facebook.

 


 • Author: ANTENA
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: subway guru
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa subway guru

De banii aia o sa vedem un megaconcert de prost gust pe un santier lasat in putrezire...

 


 • Author: gabriels
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa gabriels

https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... rotuar.htm

Primăria Capitalei face trotuare de 60 de cm pe Fabrica de Glucoză, inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități și mamele cu copii

Primăria Capitalei face pe anumite bucăți din Fabrica de Glucoză trotuare de 60 de cm inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități și mamele cu copii în cărucior. În plus, pistele de biciclete sunt pe trotuar, ca pe Șoseaua Pantelimon, acestea fiind greu accesibile. Zona Pipera este plină de birouri, și mii de persoane merg pe jos dintre Barbu Văcărescu spre Șoseaua Petricani, fiind astfel nevoie de trotuare generoase.

Soluția Primăriei Capitalei a stârnit un val de nemulțumire.

” Firea inventează trotuarele cu sens unic, pe care mergem în șir indian. Așa se explică modul în care arată trotuarele noi de pe șoseaua Fabrica de Glucoză din București. Nu există un exemplu mai clar de incompetență. Să faci o investiție de zeci de milioane de euro în 2020 și să-ți iasă așa. Și asta după ani de întârziere și chin. Cum ar putea un cuplu cu un cărucior de copil să folosească acest trotuar de 60 de cm? Ce face un om în scaun cu rotile ca să treacă pe lângă copacii încastrați în trotuar? Ce se întâmplă când te întâlnești cu un alt om care vine din sens invers? În câteva luni, sper să scăpăm Bucureștiul de această catastrofă de primar. Înainte să distrugă și mai mult Capitala”, a scris Cătălin Drulă, liderul deputaților USR pe pagina de Facebook.

”Primăria îşi bate joc de oamenii din Pipera! Una dintre cele mai mari probleme ale bucureştenilor, în Sectorul 2, este traficul din Pipera, respectiv de pe strada Fabrica de Glucoză. Vestea bună este că primăria lucrează la refacerea străzii. Vestea proastă e că, deşi suntem în 2020, deşi suntem într-o capitală europeană, deşi suntem în, probabil, cea mai mare zonă de afaceri din România, primăria îşi bate joc de oameni. Zilele astea se asfaltează trotuarele de pe Fabrica de Glucoză. Prost, ca întreaga administraţie Firea. Lucrarea este executată astfel încât mersul pe jos să fie meschin şi înghesuit. Încălcarea normelor (şi a bunului simţ) este evidentă!Deşi în studiul de fezabilitate iniţial trotuarul era corect dimensionat, în proiectul tehnic de execuţie s-a ţinut cont nu de nevoile oamenilor şi standardele de accesibilitate, ci de nevoile constructorului de a face lucrurile ieftin şi prost. Şi a ieşit ce vedeţi mai jos”, a scris și Radu Mihaiu, liderul USR Sector 2, pe pagina de Facebook.


Municipalitatea a început pe data de 3 august 2018 lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi, după 15 ani de așteptare. Termenul de execuție din contract era de 15 luni, însă lucrarea nu a fost finalizată la finalul anului trecut. Estimarea este primăvara acestui an.

Costul lucrării se ridică la 173 milioane lei, incluzând exproprierile. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L., valoarea contractului fiind de 48.228.719,48 lei fără TVA.

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

 


 • Author: chevic
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa chevic

https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... ie-joc.htm
București: Lucrările de modernizare a străzii Fabrica de Glucoză, aproape de final: ultimul strat de asfalt a fost turnat / Trotuarele și pistele pentru biciclete, făcute în bătaie de joc

 


 • Author: V2A
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză închide circulaţia pe Strada Gara Herăstrău

Continuă lucrările la proiectul „Lărgire Șos. Fabrica de Glucoza, între Calea Floreasca și Șos. Petricani".

În vederea continuării lucrărilor la proiectul "Lărgire Șos. Fabrica de Glucoza, între Calea Floreasca și Șos. Petricani", începând cu data de 10.06.2020, se va proceda la închiderea circulației pe Str. Gara Herăstrău, segmentul cuprins între Șos. Fabrica de Glucoză și Str. Dimitrie Pompeiu.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

http://www.b365.ro/largirea-soselei-fab ... 605.html#n

 


 • Author: ANTENA
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa ANTENA

​Primăria Capitalei a finalizat lucrările de lărgire la patru benzi a străzii Fabrica de Glucoză pe segmentul cuprins între Șoseaua Petricani și Barbu Văcărescu, iar circulația rutieră este deschisă pe ambele sensuri.

https://m.hotnews.ro/stire/24136469

 


 • Author: andreiiul
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa andreiiul

Fara panglica taiata si fara mare tam tam. Nu pot sa cred. Sau cineva a sfatuit-o pe madame ca nu mai e cazul de asa ceva

 


 • Author: survola
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri si articole din presa survola

Îi e frică să nu o ia lumea cu pietre.

 


Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză (FINALIZAT iunie 2020)  • 
Choose destination

Since , our 1792 forum members have written 349783 posts in 4163 topics and 426 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use