Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutobuze, autocare, microbuzeROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

Topic: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)

81 posts, 56961 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options

Re: DAC/ROCAR 112 UDM valy

ADK wrote here:
Exceptând prototipurile... Ar fi, în opinia mea, cam următoarele:

1. 1978/9-1987, înalte, cu semnalizările față așezate pe colțuri, stopuri verticale identice cu cele montate pe Roman și mecanismul de acționare al ușilor la podea.

2. 1987-1990, scunde, cu noile tipuri de dispersoare dreptunghiulare, iar mecanismul ușilor a fost mutat sus.

3. 1990-1993, înalte, se păstrează noul tip de dispersoare și altele, însă este ultima serie cu scaune din lemn și cu emblema "DAC".

4. 1993-1995, în mare parte la fel, însă scaunele sunt din plastic tip stadion, albastre, și noul brend se numește "ROCAR".

5. 1996-2000, scaunele devin gri și dispar plăcuțele VIN.

E posibil să mai existe mici erori.

7335, eventual alături de 217E din seria 0 pentru Kiev și Chavdar din Bulgaria ar putea fi încadrate în vreo serie? Acestea par a avea caracteristici atât de prima cât și de a doua generație. Eventual au mai fost și alte vehicule de tranziție?

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ADK

7335, eventual alături de 217E din seria 0 pentru Kiev și Chavdar din Bulgaria ar putea fi încadrate în vreo serie? Acestea par a avea caracteristici atât de prima cât și de a doua generație. Eventual au mai fost și alte vehicule de tranziție?

Nu mă prea pricep la troleibuze, adică la electric, doar diesel, și nici aici pe deplin.

Știu că 217E a existat dinainte de '90, dar la prototipuri habar n-am. Cel (sau cele, nu știu dacă au fost mai multe) din Bulgaria e în colaborare cu Chavdar, care nu sunt foarte sigur ce au adaptat la el (partea electronică cred).

E păcat dacă au fost în București troleibuze cu echipamente la fel de bune sau mai bune decât cele montate pe 415T-uri, că nu au fost omise de la casările prostești din 2006-8 (cred că au fost numărul 1 ca capitală europeană la numărul de risipă creată, ca lucru bun aruncat la gunoi, perioadă când alții nu aveau ce avea Bucureștiul la aruncat).

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ByOnu

Un autobuz TV decapotat, tip "gondola".

autobuz tv decapotat.png (74.61 KB; downloaded 2075 times)

Sursa: https://facebook.com/profile.php?id=1000 ... k=photos

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) ADK

TV20R, se vede ușa manuală pe față și e modelul mai nou tip Iași, cu geamul la șofer mai mare.

Poza de când e (pe FB nu mai am acces)? Mă mir să fi avut așa ceva prin anii '80... Pe de alta, după '90 le știam dispărute (atunci era la modă un DAC sau un IK4 "gondolă", nu știu dacă au fost și RD 111/112), deși mai erau o mână de autobuze TV20 care nu erau așa muncite.

Nu știu ce plăcere putea exista să mergi cu un autobuz decapotat pe gerul bobotezei, se vede și șoferul ce cojoc de 10kg avea. Înghețai și până să-l decapoteze, dar acum era treabă sigură.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) shoppy

Sigur s-a facut pentru propaganda si cel mult se circula foarte incet si pe o distanta scurta doar pentru placerea copiilor.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) 1689

Un colaj de reportaje realizate la Uzina Tudor Vladimirescu, via cineclic.

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

Prospect TV-40M
s-l1600 (1).webp (274.64 KB; downloaded 1105 times)
s-l1600.webp (233.19 KB; downloaded 1105 times)

Din Arhivele AZOPAN (sursa: https://www.ujelet.ro/ )

Anul 1960.
azopan_00019779.jpg (639.08 KB; downloaded 813 times)

Din Arhivele AZOPAN (sursa: https://www.ujelet.ro/ ).

Fotografie realizata inainte de 1977, intrucat Teatrul de Stat din Ploiesti a fost demolat dupa marele cutremur.
azopan_00005651.jpg (333.18 KB; downloaded 773 times)

Pliant TV anii '70.

Sursa este in numele fisierului.
Dorin Suveghes Facebook.png (76.39 KB; downloaded 662 times)

Și un alt pliant scos la lumină recent de Caleidoscop.

Autobuzele din acesta par a fi niște machete-prototip, cu parbrizul până la acoperiș și cu casete de afisaj deasupra ușilor.
caleidoscop uzina autobuzul tv tudor vladimirescu.png (434.46 KB; downloaded 560 times)

Re: Vehicule produse la Rocar (Tudor Vladimirescu/Autobuzul) Dristorul Nr.3

Am mai vazut aceste pliante si altundeva.
Al doilea (cel de jos) a existat ca prototip functional si a fost expus la EREN intr-un an....
Primul insa este bizar: Ori este macheta;Ori desen: Deoarece geamurile sunt prea fumurii...

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: ROCAR (Tudor Vladimirescu/Autobuzul)  • 
Choose destination

Since our 2463 forum members have written 437538 posts in 5466 topics and 522 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”