Parent forum: A0 (Noua centură a Bucureștiului)

 

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

61 posts, 10827 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

misterr wrote:
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada A0 - noul inel de centură al Capitalei: 11 ofertanți, printre care multe firme din Turcia sau China, pentru un lot de 19km de pe partea de Nord
Autostrada de Centura (A0) a Capitalei
Foto: Hotnews

Bucureștiul va avea o nouă centură - un inel de autostrada A0 de circa 100 de kilometri. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, au fost semnate contracte în 2019, iar din acest an ar putea începe primele lucrări. Pe partea de Nord, Compania de Drumuri a scos la licitație trei din cele patru tronsoane, iar pentru lotul 2 - 19 km în zona Otopeni-Afumați, estimat la circa 184 de milioane de euro, tocmai ce au fost depuse ofertele: 11 asocieri de firme interesate, printre care multe din Turcia sau China.


În vara anului trecut Compania de Autostrăzi (CNAIR) a scos la licitație trei din cele patru loturi ale Autostrăzii de Centură (A0) Nord a Capitalei, o autostradă nouă care va avea câte două benzi pe sens.

Pentru Lotul 2, circa 19 km, de la intersecția cu DN1 în apropiere de Otopeni până la intersecția cu DN2 în zona Afumați, depunerea ofertelor a venit abia acum.

Astfel, pentru contractul estimat la circa 879 de milioane de lei, circa 184 de milioane de euro, s-au înscris în cursă 11 firme sau asocieri de firme:

1. INTRAKAT (Turcia)
2. AKTOR (Grecia)
3. PORR (Austria)
4. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
5. IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
6. CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD (China)
7. CONSTRUCTII ERBASU S.A. (Leader), SC DANUBE TOTAL GRUP SRL,CONCELEX S.R.L.,VÁHOSTAV – SK (România-Slovacia)
8. Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. (Leader),RETTER Projectmanagement (Italia)
9. SC SA & PE CONSTRUCT SRL (Leader),SPEDITION UMB,TEHNOSTRADE S.R.L. (România)
10. SINOHYDRO CORPORATION LIMITED (Leader),IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET A.S. (China-Turcia)
11. Kalyon Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi (Leader),MET-GÜN INŞAAT TAAHHÜT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (Turcia)

Durata de realizare a acestui contract este de 34 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni perioada de execuție.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, dar poate fi majorată până la 10 ani.


Traseul Lotului 2 se desfășoară pe raza județului Ilfov între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați). De-a lungul traseului vor fi amenajate două noduri rutiere și vor fi construite 10 poduri și pasaje.

Lotul 2 - km 20+000-km 39+000

Proiect: DN1(Corbeanca)-DN2(Afumați)
Lungime: 19 km
Cost: 184 mil. Euro

---

În septembrie anul trecut au fost depuse ofertele și pentru Lotul 1, 17,5 km, estimat la circa 842 mil. lei (circa 176 mil. euro). Din cei 11 ofertanți, 10 sunt aceiași ca la lotul 2, acum. Singura diferență la Lotul 1 este că printre ofertanți lipsește Porr (Austria) și se regăsește Nurol Insaat ve Ticaret A.S. (Turcia).

Pentru lotul 1 durata contractului este de 34 luni din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni perioada de execuție.

Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000 în lungime de 17,5 km.


Lotul 1 - km 2+500-km 20+000

Proiect: Dj601-DN1(Corbeanca)
Lungime: 17,5 km
Cost: 176 mil. Euro
---

Lotul 3, scos și el la licitație anul trecut - 8,6 km, estimat la circa 466 milioane de lei (circa 97 mil. euro), încă nu are ofertele depuse. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost amânat recent pentru 18 februarie.

Traseul Lotului 3 are o lungime de 8,6 km și se desfășoară pe raza județului Ilfov între DN2, în dreptul localității Afumați și DN3 în zona Cernica. De-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la intersecția cu DN2 București - Urziceni la km. 40+230. De asemenea, în cadrul contractului vor fi construite 7 pasaje.

Lotul 3 - km 39+000-km 47+600

Proiect: DN2(Afumați) - DN3(Cernica)
Lungime: 8,6 km
Cost: 97 mil. Euro
---

Singurul lot care încă nu a fost scos la licitație este Lotul 4, circa 4,5 km, în zona Cernica/DN3-A2, întrucât pentru acest tronson trebuie revizuit acordul de mediu.

Lotul 4 - km 39+000-km 47+600

Proiect: DN3(Cernica)-A2
Lungime: 4,47km
Cost: -

---

A0 Sud

Pe partea de Sud, A0 are o lungime de circa 52 de kilometri și e împărțită în trei loturi. Toate cele trei loturi au contracte semnate de anul trecut și primele lucrări ar trebui să înceapă anul acesta.

Proiect: autostrada de centură a Capitalei - A0 - semi-inelul sudic
Lungime: 52 km
Cost: 519 mil. euro

Lotul 1

Proiect: A2-CF 902 (aproape de Jilava)
Lungime: 17 km
Cost: 177 mil. Euro
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS
Stadiu: contractat pe 26 august 2019
Început în: licitația începută în iulie 2017
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru desfășurarea lucrărilor, odată ce va fi emis ordinul de execuție după semnarea contractelor

Lotul 2

Proiect: CF 902 - DN6
Lungime: 16,3 km
Cost: 162 mil. Euro
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS
Stadiu: contract semnat pe 9 martie 2019
Început în: licitația începută în iulie 2017
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru desfășurarea lucrărilor, odată ce va fi emis ordinul de execuție după semnarea contractelor

Lotul 3

Proiect: DN6-A1
Lungime: 18 km
Cost: 180 mil. Euro
Constructor: Asocierea Aktor - Euroconstruct Trading
Stadiu: contract semnat pe 14 aprilie 2019
Început în: licitația începută în iulie 2017
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru desfășurarea lucrărilor, odată ce va fi emis ordinul de execuție după semnarea contractelorHARTĂ INTERACTIVĂ - Pe unde trece A0, noua autostradă de centură a Capitalei - unde sunt nodurile rutiere și parcările:

>> Click pe traseu pentru informații despre loturi

>> Click pe nodurile rutiere sau pe parcări pentru informații

>> Folosește butoanele „+” și „-” pentru a seta nivelul de zoom. Pe mobil merge și „pinch-to-zoom”.


Vrei să vezi harta mare, într-un tab separat? Click aici.


:o
O hartă din asta <<zace>> în calculatorul meu fix din data de 03 August 2014 !

 


 • Author: Rarzet44
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Rarzet44

Concret cand mai încep lucrările
?

 


 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

misterr wrote:
Ministrul Transporturilor anunță că se va construi o autostradă în jurul Capitalei. Când ar fi gata

Click pe imagine pentru video:

Ministerul Transporturilor anunță că din luna mai va începe construcția unei autostrăzi, care va încercui Capitala.

Se va numi A0, iar partea de sud care ar face legătura cu Autostrada Soarelui și A1 ar trebui să fie gata în trei ani. Cel puțin, așa promit autoritățile, care au bani europeni pentru șoseaua de viteză. Dar, cum ne-am obișnuit, lucrarea începe cu anumite probleme: traseul a fost schimbat și unele avize de mediu, nu au fost încă acordate.

Planul pentru construirea noii centuri în jurul Capitalei există de multă vreme. Actuala centură va fi înghițită în câțiva ani de București și se va transforma într-un bulevard, iar șoferii au nevoie de o șosea ca să poată ocoli orașul fără probleme.

Noua centură se va numi A0, are regim de autostradă și face parte dintr-un uriaș proiect european de infrastructură rutieră, numit Coridorul IV Pan European.

Autostrada A0 va avea două benzi pe sens și pentru că pe noua șosea de centură a Capitalei se va circula cu 130 de kilometri pe oră, la fiecare intersecție cu drumurile naționale și drumurile județene se va construi câte o pasarelă. De pildă, pe Drumul Național 1A va fi construită o pasarelă, iar Autostrada de Centură va trece pe sub ea.

A0 a fost împărțită în două bucăți mari, una de Sud și alta în Nord. În timp ce partea de Sud este mai avansată și are toate loturile licitate, cea de Nord este încă în proces de licitație și are o problemă. O bucată din apropierea localității Cernica trece printr-o arie naturală protejată Natura 2000, iar avizul de mediu încă nu a fost emis. Acest lucru se va întâmpla în câteva zile, promite ministerul Transporturilor, care susține că între timp a schimbat și traseul A0 din Sud, pentru că trecea prin zone cu sonde petroliere.

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Între Bragadiru și DN 5, zona Jilava-Vidra.”

Reporter: „Când vom vedea primele utilaje acolo?”

Irinel Scrioșteanu: „În luna mai.”

Autostrada va costa mai bine de un miliard de euro, iar 85 la sută sunt bani europeni. Ministerul Transporturilor susține că nu vom pierde banii și anunță când va fi gata.

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor:„Zona de Sud în trei ani, zona de Nord, cu un an decalare, în patru ani.”

Reporter: „Deci, zona de Sud în 2023?”

Irinel Scrioșteanu: „Da.”

Reporter: „Și zona de Nord în 2024?”

Irinel Scrioșteanu: „Da.”

Asta dacă licitațiile vor fi terminate la timp. Pe partea de Nord sunt depuse toate ofertele și ar putea dura aproape opt luni identificarea constructorilor câștigători.

Lungimea autostrăzii este de 100 de kilometri, iar Ministerul Transporturilor promite să lucreze în paralel și la lărgirea actualei centuri care este mereu aglomerată.


De vreo 30 de ani tot anunță. E știre falsă !

 


 • Author: Cristi N
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Cristi N

Stirea in sine nu e falsa. Termenele de finalizare sunt fanteziste ca de obicei, dar pana la urma asta e materialul clientului (MT/CNAIR).

Sinteza facuta de Horatiu la benzinari prezinta cel mai bine situatia: link

horatiu.cosma wrote:
Autostrada Centura Bucureşti (click pentru acces spre topicul dedicat)
Status:
A0 Sud lot 1 (16,930 Km – conține 700 de metri din A0 Nord și anume nodul rutier cu A2)
  [li]Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS[/li]
  [li]Valoarea contractului de proiectare și execuție: 830,679,662.15 RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: 26 August 2019 [/li]
  [li]Durata contractului: 102 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: 2023[/li]
  [li]Proiectant: Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): DRDP București [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Proiectul este în etapa de proiectare la un procent fizic de 0% și financiar de 0.78%. Se așteaptă emiterea autorizației de construire. Pe 2.04.2019 Comisia Europeană a aprobat finanțarea europeană pentru proiectul ”Rețeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București”, din care face parte și A0 Sud. În iunie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri. Licitația pentru supervizare este în desfășurare, abia în martie 2020 se estimează finalizarea evaluării ofertelor. Licitația pentru verificarea proiectului tehnic nu a fost lansată. Planuri de situație de la licitație aici.[/li]


A0 Sud lot 2 (16,30 Km)
  [li]Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS[/li]
  [li]Valoare contractului de proiectare și execuție: 750,849,942.12 milioane RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: 9 martie 2019 [/li]
  [li]Durata contractului: 102 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: Final 2022[/li]
  [li]Proiectant: Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS[/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): DRDP București [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Proiectul este în etapa de proiectare la un procent fizic de 0% și financiar de 2.35%. Se așteaptă emiterea autorizației de construire. Pe 2.04.2019 Comisia Europeană a aprobat finanțarea europeană pentru proiectul ”Rețeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București”, din care face parte și A0 Sud. În iunie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri. Licitația pentru supervizare este în desfășurare, abia în martie 2020 se estimează finalizarea evaluării ofertelor. Licitația pentru verificarea proiectului tehnic nu a fost lansată. Planuri de situație de la licitație aici.[/li]
  [li]Foto 2019: 6-Apr, 1-Mai,2-Mai, 3-Mai
  [/li]


A0 Sud lot 3 (17,965 Km – conține 2,5 km din A0 Nord și anume nodul rutier cu A1)
  [li]Constructor: Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) - Euro Construct Trading 98 SRL[/li]
  [li]Valoare contractului de proiectare și execuție: 853,422,022.52 RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: 14 Aprilie 2019 [/li]
  [li]Durata contractului: 102 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: Final 2022[/li]
  [li]Proiectant: SYSTAS SA CONSULTING ENGINEERS S.STATHOPOULOUS -K.FARROS CONSULTING ENGINEERS SA [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): DRDP București [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Proiectul este în etapa de proiectare la un procent fizic de 0% și financiar de 0.29%. Se așteaptă emiterea autorizației de construire. Pe 2.04.2019 Comisia Europeană a aprobat finanțarea europeană pentru proiectul ”Rețeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București”, din care face parte și A0 Sud. În iunie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri. Licitația pentru supervizare este în desfășurare, abia în martie 2020 se estimează finalizarea evaluării ofertelor. Licitația pentru verificarea proiectului tehnic nu a fost lansată. Planuri de situație de la licitație aici.[/li]
  [li]Foto 2019: 17-Iul
  [/li]


A0 Nord lot 1 (17,5 km între DJ 601A și Corbeanca)
  [li]Constructor: nedesemnat[/li]
  [li]Valoare estimată a contractului de proiectare și execuție: 842,140,505.00 RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: - [/li]
  [li]Durata contractului: 94 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: 2022/2023[/li]
  [li]Proiectant: - [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): - [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Pe data de 06.06.2019 a fost lansată licitația "Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000" (planuri de situație aici). Pe 26 septembrie 2019 au fost depuse 11 oferte. Data limită pentru evaluarea lor este 12.02.2020. Pe 27 noiembrie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri.[/li]


A0 Nord lot 2 (19 km între Corbeanca și Afumați)
  [li]Constructor: nedesemnat[/li]
  [li]Valoare estimată a contractului de proiectare și execuție: 879,426,071.00 RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: - [/li]
  [li]Durata contractului: 94 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: 2022/2023[/li]
  [li]Proiectant: - [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): - [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Pe data de 06.06.2019 a fost lansată licitația "Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2: km 20+000-km 39+000" (planuri de situație aici). Pe 3 februarie 2020 au fost depuse 11 oferte. Data limită pentru evaluarea lor este 3.08.2020. Pe 27 noiembrie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri. [/li]


A0 Nord lot 3 (8,6 km între Afumați și Cernica)
  [li]Constructor: nedesemnat[/li]
  [li]Valoare estimată a contractului de proiectare și execuție: 466,278,289.00 RON fără TVA [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: - [/li]
  [li]Durata contractului: 94 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: Final 2022[/li]
  [li]Proiectant: - [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): - [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Pe data de 06.06.2019 a fost lansată licitația "Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600" (planuri de situație aici). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18.02.2020. Pe 27 noiembrie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri. [/li]


A0 Nord lot 4 (4,47 km între Cernica și A2)
  [li]Constructor: nedesemnat[/li]
  [li]Valoare estimată a contractului de proiectare și execuție: - [/li]
  [li]Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României[/li]
  [li]Data semnării contractului: - [/li]
  [li]Durata contractului: - [/li]
  [li]Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: - [/li]
  [li]Termen estimat de finalizare a lucrărilor: - [/li]
  [li]Proiectant: - [/li]
  [li]Consultant supervizare lucrări (inginer): - [/li]
  [li]Stadiul proiectului: Acest tronson nu a fost scos la licitație deoarece în zona lacurilor de la Cernica a fost necesară revizuirea acordului de mediu. Conform declarațiilor oficiale ale CNAIR și MT, după revizuirea acordului de mediu și acest ultim tronson de pe A0 va fi licitat pentru proiectare și execuție. Se așteaptă lansarea licitației în orice moment, nemaifiind alte blocaje. Pe 27 noiembrie 2019 s-a semnat contractul pentru exproprieri.[/li]

 


 • Author: Citaro2037
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Citaro2037

Pentru A0 Sud lot 3,se cunoaște dacă s-a terminat proiectarea?

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: mindmasster
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

No, hai ca ne am apucat de A0 in anul lui 2020 . Tarziu , extrem de tarziu si stai sa o vedem finalizata macar pe sectorul de SUD unde arde cel mai tare. Momentan se lucreaza pe 1.7 km din lotul 2 . Avem garantie din partea CNAIR ca pana in 15 octombrie o sa avem AC pe tot lotul 2.

 


 • Author: ticker
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ticker

Cu Aktor pe A0 sud, va fi gata A0 nord inainte...

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Noroc ca au doar lotul 3 din A0 sud.

 


 • Author: shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Decat numele constructorului in fiecare clip, mi se pare mai interesant sa spui ce sosea / CF / râu este acolo, de asemenea daca gasesti vreun plan sa spui cate deschideri va avea pasajul.

 


 • Author: mindmasster
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

ok. facem si asta . o sa alternez info in urmatorele videoclipuri.

 


 • Author: mindmasster
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

Am pus mai multe informatii in clip. Sper ca oricine se uita la clip sa inteleaga unde am filmat si ce am filmat.

 


 • Author: cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cris_m

Exista undeva o harta pe care sa se poata vedea exact unde lucreaza?

 


 • Author: mindmasster
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

Se lucreaza exact pe 2 portiuni din lotul 2. Una este aproape de groapa de gunoi de la Jilava si una este in zona Darasti-Ilfov - DN5 .

Pe Waze live map exista deja traseul viitorului A0 si poti sa vezi aceste zone mai bine.

https://www.waze.com/livemap?utm_expid=. ... e.com%2F

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A0 (Noua centură a Bucureștiului)  • 
Choose destination

Since , our 1925 forum members have written 372177 posts in 4516 topics and 449 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use