Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

 

Topic: Achiziții de troleibuze de 12m în perioada 2017-2022

1049 posts, 259023 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 75
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 cris_m

Troleibuzele mai noi au si optiunea de ridicare a captatorilor dintr-un buton. Ce naiba, putem face o cafea cu un click pe telefon si nu putem actiona niste bețe :)

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Trole

Well, numai la noi se folosesc elemente speciale de rețea și tehnologii la fel ca în 49. Pe mapamond lucrurile mai evoluează.
Ca să ilustrez ce a spus Costin, imagini cu probe de funcționare din Cehia și mod de exploatare în Beijing.
https://www.youtube.com/watch?v=MDv4L-1wKOM
https://www.youtube.com/watch?v=l5N4dP7-OhM

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 WAYNEN

Și în orașul rusesc Sankt Petersburg circulă troleibuze cu autonomie.


 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Albert

Pai banuiesc ca mai întâi ar trebui modernizată rețeaua.Nu cred ca poți sa folosești tehnologii asa de noi pe o rețea veche de 30 de ani,chiar si mai mult de atat...

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

E inclusa si modernizarea retelei in proiect, ca la tramvaie.

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 ByOnu

Scuze, l-am citit a 2-a oara si n-am gasit decat doua fraze referitoare la asta. Una care spuna ca reteaua are nevoie de modernizare, alta care zice ca nu sunt necesare investitii in modernizarea alimentarii cu energie electrica, lucrarile de mentenanta fiind suficiente. :geek:

Nimic concret despre modernizarea retelei de troleibuz. Nu sunt prezentate puncte critice, un calendar, informatii referitoare spre exemplu la viitoarele lucrari M5 (Eroilor - Iancului) care vor duce, cel mai probabil, la suspendarea pe termen nedeterminat a retelei.

---

Legat de trasee, iar imi spun oful, de ce 74 doar pana la Timpuri Noi, ci nu dus frumos pe Mircea Voda, ca alternativa de transport public la Bd. Cantemir si Nerva Traian pentru axa N-S. Eventual cu intoarcere la Sf. Vineri daca nu la Rosetti via Hristo Botev. :(

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Proiectul a trecut de CGMB (spre mirarea nimanui), deci de acum pot depune cererea de finantare.
Acum sa vedem ce vor face cu celelalte 100 de troleibuze.

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 ByOnu

Primele 100, cele despre care se vorbeste din 2016, nu au fost inca supuse votului in CGMB, nu-i asa? Avand in vedere abordarea de la tramvaie in care se aproba cate 10-12 bucati / traseu pentru a putea include si reabilitarea retelelor, poate asa vor face si la troleibuze.

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 1689

ByOnu wrote:
[...]

Legat de trasee, iar imi spun oful, de ce 74 doar pana la Timpuri Noi, ci nu dus frumos pe Mircea Voda, ca alternativa de transport public la Bd. Cantemir si Nerva Traian pentru axa N-S. Eventual cu intoarcere la Sf. Vineri daca nu la Rosetti via Hristo Botev. :(


Pai cu cerinte de gen 5 km autonomie si interval de incarcare a capacitorilor dublu distantei (a se vedea specificatiile din caietul de sarcini din Brasov :D), dincolo de Timpuri Noi nu prea au cum sa ajunga... Decit cu o depanare, doua permanent de serviciu ;)

La cum au "desenat" consultantii noile trasee, ma astept la un caiet de sarcini tras la xerox si pentru Bucuresti. Sint curios cine o fi producatorul care poate fix aia 5km pe capacitori/baterii :D

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

La Bucuresti vin cu autonomie de 20 de km.

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 1689

Atunci mai bine Rosetti pentru visul lui ByOnu decit Sf. Vineri. Un viraj stinga de pe Mircea Voda pe Sfinta Vineri inseamna cel putin 5 minute asteptare (daca nu mai mult) la ora de virf.
Timp in care vara - teoretic - AC merge... si merge... si merge...
Apropo, cei 20km autonomie se calculeaza in ce conditii (mediu, viteza medie, cu/fara AC in functiune) ?

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 ByOnu

Da, eu am boala mare -- neimpartasita de colegi  :( -- pe faptul ca n-avem alternativa pe axa N-S la Cantemir - Bratianu. Efectiv nimic nu mai taie orasul N-S in proximitate, cu atat mai putin ceva transport public. Le-au inghesuit pe toate acolo si nu exista macar o linie pe Mircea Voda. Iar axa Timpuri Noi - Nerva Traian - Hala Traian - Foisor este la cativa km de axa N-S.

Mi se pare stupid sa ai toate cele 3 linii sudice care intorc la Sf. Vineri (116, 117 si 313) sa circule in acelasi sens. Toate se suprapun pe Mircea Voda si lasa neacoperit celalalt sens.


Discutia o putem continua aici.
traseu_hristo_botev.png (1.2 MB; downloaded 5029 times)

 


Re: Achizitii de troleibuze noi in perioada 2017-2020 Daddy

Cu tot respectul pentru cei care au intocmit acel studiu insa alocarea a 100 de troleibuze pentru un numar de linii care vor solicita un parc circulant de 96 de troleibuze (document, pag.92) luand in considerare numai 4 rezerve  :!:  este putin fantezista. In document, frecventa lui 73 este inca o data inrautatita desi ar prelua o parte din calatorii lui 381, posibil si 133, in schimb frecventa lui 74 imbunatatita desi la Timpuri Noi circula si 312. Sigur, este doar un studiu, realitatea va fi alta.

Observatie. In studiu se prezinta distanta parcursa pe autonomie fix intre marginile retelei existente. Daca nu s-a inventat decuplarea de la retea in mers (poate sunt eu in urma cu avansul tehnologic) inseamna ca se prezinta gresit datele. Exemplu: pentru linia 76, apare o distanta de 5.5 km unde se va circula pe autonomie, insa 5.5 km reprezinta (daca fac calculul bine) distanta parcursa de la Radu Voda (Pasaj Unirii) spre Piata Alba Iulia si retur si nu de la statia Bd. Marasesti unde decuplarea s-ar face in stationare (in cazul asta ar fi cca. 7km) asa cum apare in filmul postat mai sus de WAYNEN. Amanunte de genul asta pot face diferenta cand o sa ai consum si cu AC, trafic, samd.

 Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 75
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426061 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use