Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Achiziții de autobuze Euro 6 în perioada 2017-2020

1272 posts, 305104 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 91
 
 

📖 Pagination options
  • anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 anndrei

Exact asta am si spus! Sa imbunatateasca circulatia autobuzelor, curatenia in ele sa se faca ca la carte si atunci cei care stau doua ore in masina (cunosc cazuri care se duc si pana la paine cu masina, fac parte din categoria umflati) poate incearca sa foloseasca transportul in comun.
Solutia ar fi construirea parcarilor la intrarile in Bucuresti iar cei de Ilfov si alte judete sa fie taxati destul de bine daca vor sa circule prin Bucuresti. Sa vedem atunci daca le mai convine, sa circule pe centura cu rablele lor poluante luate de la gunoiul altor tari si inmatriculate in Bulgaria! Multi nu locuiesc in Bucuresti, locuiesc in Ilfov, Giurgiu si alte localitati apropiate de Bucuresti...
Iar la partea cu furatul recomand sa fiti mai atenti la ce se intampla in autobuz, nu sa cadeti in lumea viselor...Hotii cauta aceste persoane ,,visatoare".

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 WT_fan06

Centură... uită-te la ultimul episod "România te Iubesc".....

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Chev Celios

Iar eu care stau in Fundeni, Ilfov ce ar trebui sa fac? Pentru ca chiar daca vreau sa plec la Otopeni tot trebuie sa trec prin Bucuresti.

 


  • anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 anndrei

Sa platesti o taxa exact cum platim si noi cand iesim din Bucuresti si cum se intampla si in alte tari mai civilizate. Aceasta taxa este pentru incurajarea folosirii transportului public si nu ma refer doar la RATB ci si la Metrorex. Chiar nu observa nimeni ca usor usor se blocheaza de tot acest oras? Nu o sa se mai circule, o sa stea pe loc...Iar de cand s-a dat drumul la toate gunoaiele de masini aduse de afara s-a sufocat mai rau!

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 andrei11

Toți care stau în afara centurii plătesc Rovinieta.
Ar fi absurd ca cei care stau în Dobroiești s-o plătească...Și tu dacă mergi pe Fundeni ieși din București intri în Dobroiești și reintri în București și nu plătești Rovinieta că ai intrat în Ilfov...
Și mai ei o treabă...Nu știu cum ai dedus că numai cei din Ilfov au << cazane >> iar bucureștenii odată la 10 ani își iau mașină nou nouță de la reprezentanță sau direct din fabrică...
Și oricum foarte mulți bucureșteni stau în Ilfov.
Apropo, nu există plăcuță indicatoare de intrare / ieșire din Voluntari / București pe la Șoseaua Pipera / B-dul Pipera.  :lol:

 


  • anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 anndrei

Eu nu m-am referit doar la Ilfoveni ca au cazane! Dar sunt foarte multi care stau in noile cartiere construite in si blocheaza mai rau circulatia din Bucuresti. Nu observi ca la orele de varf toate iesirile si intrarile din Bucuresti sunt sugrumate?
Eu nu ii suport pe cei cu nr. de Bulgaria. Prost statul Roman ca accepta asa ceva. In loc sa ii suga de bani ii suge Bulgaria.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Goldmund

Chev Celios wrote:
Iar eu care stau in Fundeni, Ilfov ce ar trebui sa fac? Pentru ca chiar daca vreau sa plec la Otopeni tot trebuie sa trec prin Bucuresti.

Ai dreptate, catastrofa este DNCB.
Totul a pornit de la achizitia de autobuze?! Ca nu avem destule linii care sa lege "provincia" de inima capitalei, ca nu avem autobuze articulate, ca nu avem semafoare inteligente, ca nu avem practic profesionisti si avem doar politicieni care nu fac nimic pentru cetateni?!?

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

A aparut ceva pe SEAP/SICAP sau pe CNSC legat de contestatii? Azi e ultima zi.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 TibiV

Reprezentanţii Otokar, câştigătorul licitaţiei pentru autobuze în Capitală: Suntem încrezători că CNSC ne va da o soluţie favorabilă, avem cea mai bună ofertă calitate-preţ. Vrem să participăm şi la alte licitaţii în România

Producătorul turc de autobuze Otokar, desemnat câştigătorul licitaţiei pentru cele 400 de autobuze pe care Primăria Capitalei vrea să le cumpere, se arată încrezător în rezultatul contestaţiei şi estimează că autorităţile române vor da o soluţie favorabilă în trei-patru săptămâni. Denis Toublanc, director de marketing al Otokar în Europa, a declarat într-un interviu pentru News.ro că România este o ţară cu potenţial, unde are ca obiectiv să îşi întărească prezenţa şi vrea să participe şi la alte licitaţii organizate de municipalităţi. Compania deja a depus o astfel de ofertă la o licitaţie organizată la Braşov. În prezent, în România circulă 190 de autobuze Otokar, în cadrul unor contracte private, iar cel cu Primăria Bucureşti ar fi primul contract cu o instituţie publică.

”Am fost surprinşi de aceste contestaţii, nu înţelegem de ce au contestat licitaţia, motivele lor sunt nefondate. Suntem însă încrezători că personalul Primăriei, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi instanţele de judecată vor lua deciziile în conformitate cu legile şi documentele furnizate, o soluţie corectă, favorabilă nouă. Suntem foarte optimişti că decizia va fi aceeaşi, deoarece este rezultatul unui proces de evaluare lung şi serios. Am trimis mii de pagini de documente tehnice pe tot parcursul procesului. Estimăm că în circa 3-4 săptămâni vor oferi soluţia finală”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Denis Toublanc, director de marketing al Otokar în Europa.

”Argumentele sunt neîntemeiate şi am fost dezamăgiţi să descoperim în mass-media argumentele lor false, chiar înainte ca rezultatul licitaţiei să ne fie comunicat. În ansamblu, oferta noastră respectă atât cerinţele prevăzute în documentaţia de licitaţie, cât şi necesităţile cetăţenilor Capitalei. Totuşi, nu comentăm dreptul legal al unui ofertant de a contesta un rezultat al licitaţiei, chiar dacă rezultatele nu sunt conforme cu realitatea. Otokar va avea un garaj de service cu sediul în Bucureşti, care poate respecta 100% documentaţia de licitaţie, inclusiv licenţa solicitată de carnetul de licitaţie şi reglementările internaţionale relevante”, a precizat Toublanc.

”Practic, fiecare autobuz trebuie să fie disponibil din punct de vedere tehnic cel puţin 347 de zile pe an din 365. Oferta noastră, aşa cum am afirmat, este conformă 100% cu documentaţia de licitaţie şi cu dimensiunile solicitate. Nu ne aşteptăm la surprise din partea autorităţilor române”, a punctat reprezentantul Otokar Europe.

Nu am avut cea mai scumpă ofertă, dar nici cea mai ieftină. Însă din punctul de vedere al raportului calitate-preţ, am avut cea mai bună ofertă. Am livrat 140 de autobuze în Malta, un stat mai mic decât România, şi în multe alte oraşe din Europa de Vest. În prezent, 39.000 de autobuze Otokar circulă în 60 de oraşe din întreaga lume, din care 3.800 în Europa”, a adăugat Denis Toublanc.

Primăria Bucureşti a atribuit în februarie firmei Otokar Europe contractul de achiziţie a 400 de autobuze noi pentru Capitală, cu o garanţie de opt ani. Valoarea contractului, dacă va fi semnat, este de 100 de milioane de euro şi include şi partea de servicii. Rezultatul licitaţiei a fost însă contestat de ceilalţi concurenţi, Mercedes - Benz România şi turcii de la Karsan.

News.ro

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Eu unul cred ca decizia va fi una favorabila Mercedes...

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Mihaitza07

Cum pot ei afirma : " Oferta noastră, aşa cum am afirmat, este conformă 100% cu documentaţia de licitaţie şi cu dimensiunile solicitate. " daca in caietul de sarcini la specificatia tehnica scrie altceva ?
Asta precis e un joc de marketing, de aici si raspunsul... cred ca se asteapta ei la ceva neplacut si uite asa au iesit cu un comunicat cu cateva zile inainte de raspunsul celor de la CNSC. Din ce m-am uitat pe CNSC au fost multe raspunsuri si clarificari atat din partea pmb, mercedes, karsan si otokar la contestatie depusa de Mercedes : http://portal.cnsc.ro/istoricdosare.htm ... +bucuresti

BTW, se anuntase cu gura mare lansarea licitatiei de autobuze electrice, gnc, troleibuze si tramvaie pana la sfarsitul lunii martie. Am intrat de ceva zile bune in aprilie, oare ce se asteapta de intarzie lansarea licitatiei ?

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Transformarea RATB-ului in STB, altfel ce ai zis tu nu intra pe POR axa 4.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Pentru cei curiosi, oferta Mercedes este in medie 272k euro bucata.
oferte_autobuze_60557400.jpg (114.58 KB; downloaded 2352 times)

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Se mai da solutia aia odata sau...? Macar sa stim o treaba, ca orice ar iesi PMB s-a umplut oricum de penibil iar mizeriile put de la distanta.

 


Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 91
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2301 forum members have written 422642 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use