Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1652 posts, 404263 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 118
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 ticker

@orex. In al doilea link zic ei de latime do 2,400

   • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Mircea G

orex wrote:
Deliberat n-ai tinut cont de mesajul colegului @linia43?! ;)
.....

Nu ma intereseaza , deoarece nu se precizeaza motivul intirzierii , care nu trebuie sa fie neaparat la ei .

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

Motivul intarzierii? Dar ce,suntem la scoala ? Ce conteaza motivul ?In orice contract ,in afara clauzei de forta majora ,pe beneficiar il doare fix in spate de motivul intarzierii: ca nu a sosit un reper ,ca a plouat,ca nu au fost bani ,nu intereseaza pe nimeni. Este datoria furnizorului de a livra echipamentul la timp.

Daca Astra,la fel si Pesa si Bombardier, au  scuza primirii multor comenzi in timp scurt , turcaletii ce sa zica ? 12 tramvaie pe care trebuia sa le incropeasca in singura licitatie  ever castigata ,si aia in postura de unic participant ,tramvaie de care stiau acum doi ani si ceva si ,pe acelea le -au intarziat.  Si s-au gasit sa ceara si mai multi bani fata de intelegerea initiala.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Mircea G

Linia 43 wrote:
Motivul intarzierii? Dar ce,suntem la scoala ? Ce conteaza motivul ?I.

Ai vazut cumva un contract ? Ce te face sa crezi ca nu beneficiarul este vinovat ?

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Linia 43

Pai ...uite ce zic polonezii despre chinul turcilor de a le livra cele cateva  tramvaie:
Producătorul turc Durmazlar, care efectuează o comandă pentru furnizarea a 12 vagoane, vrea să schimbe condițiile de livrare a acestora. Conform acordului, două unitati ar trebui livrate până la 17 aprilie și există doar unul. Aceasta înseamnă că turcii au deja o întârziere. Aceștia au trimis o scrisoare către Primăria Olsztyn, cerându-le să schimbe datele de livrare și să crească suma datorată pentru contract...
Orașul vrea să accepte propunerea producătorului, dar doar parțial. Deși este permisă modificarea programului de livrare, primăria nu intenționează să adauge tramvaie. Și vrea să le cumpere la prețul oferit în ofertă. Conform contractului, prețul nu este negociabil după semnare.


http://m.infotram.pl/durmazlar-chce-wie ... 24077.html

Sa nu punem toate turcismele in acelasi ghiveci.  
Daca Otokar este firma relativ serioasa, cu istorie si traditie in spate si nu a fost un efort de a livra o cantitate mare de autobuze , Durmazlar s-a nascut ieri in privinta fabricatiei tramvaielor. In general turcii au experienta quasizero in fabricarea materialului rulant. Nu au recunoscut integrarea vreunei licente  deci lejer prefer un tramvai bazat pe experienta Siemens in fata cuiva care invata sa faca tramvaie si arata ca are dificultati in a livra si cantitati mici. Plus ca acestia  denota seriozitatea unui taximetrist din Gara de Nord cand incearca sa schimbe pretul ofertat chiar de catre ei in licitatie. Nemaivorbind de balcanismele de la licitatia lui Firea. Imi pare rau dar Durmazlar sunt in alta divizie,mica,mica de tot .

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

Nu! ”Sombrero” le-a picat si peste ochi!
PS
Sunt cateva povete neaos romanesti din care as aminiti ”Nu te intinde mai mult decat iti este plapuma” si/sau ”Nu ma aburi”!
Poate acolitii (slujitorii) PMB au reusit sa invete ceva, dupa un alt rateu de rasunet!

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Rarzet44

Se mai aude ceva cu licitatia?  Ca nu inteleg ce le ia atat dupa ce ca au avizul.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 PTMZ

Aveți răbdare, nu cred că știe nimeni nimic concret mai mult decât apare pe E-licitație, în presă sau la CNSC. La hibride, au finalizat oficial evaluarea cu câteva ore înainte de atribuire, la 2 săptămâni după semnarea contractului. Părerea mea este că se așteaptă, cel mai probabil, să fie gata și STB cu tramvaiele scurte, să se semneze ambele contracte simultan. Și oricum, avem cele două săptămâni pentru contestații.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Andrei98

Cred ca acum sufla si in iaurt dupa ce s-au fript o data si au vrut sa aleaga un castigator care acum nu mai e castigator :lol:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Rarzet44

Pai la tramvaiele scurte castigatorul a fost selectat,iar la cele lungi nici macar nu s-a intrat in deliberare.De asemenea incep sa ma indoiesc de calitatea lui Imperio. La Oradea unul s-a stricat.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 PTMZ

Ba da, s-a intrat în deliberare în acte, ba chiar s-a și finalizat, întrucât cei de la Club Feroviar au anunțat că e vorba de Astra. Procedura se desfășoară pe două planuri: cel din acte (prin intermediul documentelor, care reflectă situația reală) și cel oficial (prin intermediul datelor de pe E-licitație, care reflectă situația oficială, declarată de primărie în sistem, și după care se stabilesc termene).

La Oradea e vorba de #302, care s-a defectat în prima zi:
De altfel 302 s-a defectat inca sambata pe la 14.30. De atunci nu a mai iesit

Sursa: Tramclub

 


Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 orex

@Rarzet44
Cred ca mai corect e sa spui nu circula, s-a stricat, ca un hoit in bataia Soarelui, e cam mult, avand in vedere ca nu stim despre ce e vorba ”in propozitie” (adica in fapt care a fost cauza retragerii)! ;)
PS
Cate clipuri n-ai vazut cu autobuzele ”albastre” din Bucuresti, la inceput, cand, chiar colegi de forum au surprins anume probleme?  S-au mai manifestat de atunci, s-au indesit, au reaparut?! N-as crede! S-au rezolvat!
Anduranta oricarui produs de pe Planeta asta ne-o va spune/determina fix punerea lui in productie (circulatie) in/la parametrii solicitati! Testele de laborator sunt un ”must” dar nu se circumscriu in viata reala niciunuia dintre ele (echipamentele)! :D

 Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 118
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2316 forum members have written 423882 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use