Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Petiție pentru ridicarea mașinilor oprite neregulamentar

175 posts, 97078 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 13
 
 

📖 Pagination options
Petiție pentru ridicarea mașinilor oprite neregulamentar Costin

O dată ce a fost oprita activitatea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar am putut constata ce avantaje avea si... ce rau este fara ele. Asa ca Asociatia Metrou Usor a lansat urmatoarea petitie pentru reinceperea acestei activitati in cel mai scurt timp: http://www.petitieonline.com/ridicarea_masinilor_oprite_neregulamentar. Va invitam sa o semnati daca sustineti demersul nostru!

De asemenea, am trimis urmatoarea solicitare catre Directia de Relatii cu Publicul a Guvernului Romaniei:
Către: Guvernul României, Direcția de relații cu publicul
Stimată doamnă / Stimate domn,
Asociația „Metrou Ușor” este o organizație non-guvernamentală ale cărei obiective principale sunt îmbunătățirea condițiilor de transport public și creșterea mobilității urbane din România.
Astfel, din punctul de vedere al obiectivelor și al activităților noastre, am constatat o înrăutățire accentuată a condițiilor de deplasare în marile orașe din țară o dată cu oprirea activității de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar prin declararea acesteia ca fiind ilegală. Această activitate a încetat în toate orașele din România în luna mai 2015, în urma unei hotărâri definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, conform căreia activitatea în cauză trebuie să fie reglementată de autoritățile centrale (și anume, Guvernul României) și nu de celel locale, așa cum fusese până la momentul suspendării.
Asociația „Metrou Ușor” consideră că ridicarea autovehiculelor oprite neregulamentar prezintă o serie de avantaje:
•    fluidizarea traficului rutier prin eliberarea primei benzi de circulație, atunci când aceasta este ocupată cu vehicule oprite neregulamentar
•    fluidizarea traficului pietonal și de biciclete, atunci când vehiculele sunt oprite neregulamentar pe trotuar și/sau pe pistele pentru bicicliști. Menționăm că staționarea pe trotuar este ilegală indiferent dacă este lăsat spațiu pentru pietoni sau nu, conform cu o decizie a justiției încă din 2012.
•    creșterea mobilității vehiculelor de transport în comun, atât prin prevenirea blocării lor, cât și prin deblocarea lor rapidă prin ridicarea imediată a vehiculului care le blochează
•    disciplinarea tuturor participanților la trafic prin conștientizarea unor reguli care, dacă sunt încălcate, aduc un disconfort major celui care le încalcă
•    crearea unor locuri de muncă în cadrul entităților ce prestează serviciul de ridicare a vehiculelor
Am constatat că, de la oprirea activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar, aceste avantaje prezentate mai sus au devenit brusc probleme majore ale orașelor din România.
Așadar, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Asociația „Metrou Ușor” vă solicită să îi comunicați dacă Guvernul are în vedere această problemă și când se estimează a fi luate primele măsuri concrete privind reluarea în deplină legalitate a activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar.

Cu deosebită considerație,
Asociația „Metrou Ușor”
petitie_ridicare_masini.pdf
petitie_ridicare_masini.pdf (203.09 KB; downloaded 713 times)

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar mcosmin

Daca ar fi sa se aplice cum trebuie regulamentul si legile de circulatie, 90% din conducatorii auto ar merge pe jos (de la parcat neregulamentar pana la neacordarea prioritatii pietonilor pe trecere sau blocarea intersectiilor).

Nu cred ca se vrea asta...din nefericire.

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Costin

Asta e alta problema (care ar trebui tratata separat). Ridicarea masinilor era o constrangere care chiar functiona. Tot ce trebuie este sa dea guvernul cadrul legal de organizare... Ponta zicea ca "e in lucru"... ceva ce ar lua mai putin de o ora la redactare! Acum ca avem guvern plin din nou, ar trebui sa se miste repede, daca chiar tin la cerintele societatii civile (asa cum s-au laudat).

Alta treaba anulata, pasata guvernului si lasata "in aer" este strangerea cainilor, dar nu prea face obiectul activitatii noastre...

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Florinds

Daca Ceausescu spunea ca suntem prea grasi, ce ar spune acum? :)
Am semnat...

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar alexandru

Măsura ridicării autovehiculelor trebuie sa fie excepția, nu regula, pentru sancționarea mașinilor staționate neregulamentar.
Eu cred ca cele 27 de amenzi pe zi acordate pentru parcare neregulamentara măsura lucrurilor. (http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20615156-intr-oras-plin-masini-parcate-ilegal-politia-rutiera-bucuresti-27-amenzi.htm)

Dacă s-ar aplica eficient legea, nu ar mai fi tentați sa parcheze aiurea, iar măsura ridicării autovehiculelor ar deveni excepția.

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar mcosmin

Ii doare in **** de amenda (care oricum nu e mare). Fac contestatie si nu mai platesc niciodata.

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar alexandru

Corect, dar acolo e problema si acolo e si rezolvarea. Nu: "Ridicam masini, fiindca nu suntem in stare sa dam amenzi ca lumea".

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Costin

Revin cu o rugaminte: daca doriti sa sustineti initiativa si altfel, o puteti promova (facebook / email / viu grai / cum vreti si puteti) distribuind direct link-ul petitiei: http://www.petitieonline.com/ridicarea_masinilor_oprite_neregulamentar

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Tom

Nu sunt de acord cu așa ceva. Acest forum promovează transportul public și în această calitate, aici au fost publicate poze în care tramvaiele și troleibuzele erau blocate de bemveuri și merțane de lux. Iar acolo nu se ridicau mașinile pentru motivul stupid că primăria capitalei nu are cu ce. Iar primăriile de sector nu au competența asta pe străzi cu mijloace de transport. Atunci ce rămâne? Să încurajăm și să ne exprimăm părerea de rău pentru șatra de țigani care ridica mașinile în sectorul 6 sau de firmele lui Piedone, asta când hotărârile de consiliu au fost declarate ilegale? Următorul pas ar fi să ridice mașinile pentru că nu au geamurile curate.
Nu, să ridice doar ce încurcă traficul sau încalcă flagrant regulile de circulație. Pentru restul, cred că e o exagerare. Amenzi pot să le dea cât vor. Pe alea nu le pot contesta.

 

Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Slasher1985

Sunt de acord cu Tom. Cea mai absurda componenta a ecuatiei este faptul ca smecherii cu firme de ridicare incaseaza enorm pentru depozitarea masinilor la marginea orasului sau stiu eu unde, astfel incat ajungi sa platesti la ei mai mult decat platesti amenda. Mie unul nu mi se pare normal asa ceva. Ca si pana acum, reinstaurarea acestui regim va conduce la incurcarea cetatenilor onesti grabiti sau musafiri in oras, cu nu foarte multi bani, mai degraba decat pe smecherasii cu buzunare pline care parcheaza unde vor ei.

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Robert24

Legea se poate schimba, dorinta sa fie.
Intr-adevar marea problema era ca hingherii isi luau partea babana, iar statul se alegea cu nimicuri...
In niciun caz nu sunt de acord sa se revina asa cum a fost, dar da, sunt de acord sa se ridice tot ce incurca. Iar partea statului care revine din incasari (asta sa fie minim 70%) sa se foloseasca pentru imbunatatirea infrastructurii, in speta transport public si locuri de parcari de resedinta.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2300 forum members have written 422487 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use