Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

 

Subiect: Stiri si articole din presa

77 mesaje, 24748 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: alex1968
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Stiri si articole din presa alex1968

CNADNR va construi un pasaj între Centura Capitalei şi Domneşti

Compania Naţională de Drumuri va construi, în primăvara lui 2015, un pasaj între Centura Capitalei şi Domneşti, după ce locuitorii din zonă s-au plâns că sunt afectaţi de imposibilitatea de a circula, întrucât Prelungirea Ghencea are o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor este în creştere.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă, într-un comunicat de presă, că a elaborat studiul de fezabilitate precum şi documentaţia de atribuire aferentă pasajului suprateran Centura Bucureşti - Domneşti, acestea fiind deja aprobate în Comitetului Tehnic Economic al CNADNR.

Astfel, conform sursei citate, până la începerea efectivă a lucrărilor, CNADNR trebuie să mai primească un aviz în Consiliul Interministerial de Lucrări Publice a indicatorilor tehnico- economici ce urmează a fi aprobaţi până la finalul lui octombrie. Imediat după acest pas va avea avea loc promovarea obiectivului de investiţii "Pasaj suprateran Centura Bucureşti-Domneşti", printr-o hotărâre de guvern, în noiembrie.

Ulterior, precizează CNADNR, se va desfăşura demararea şi finalizarea procedurii de achiziţie publică a acestei lucrări de construcţie, care este preconizată a avea loc tot în noiembrie.

În cele din urmă, va mai fi nevoie de emiterea Ordinului de începere a lucrărilor la pasaj, în primăvara anului viitor.

Decizia CNADNR de a construi acest pasaj vine după ce oamenii care locuiesc în zonă - aproximativ 20.000 de persoane - au reclamat că sunt afectaţi zilnic de imposibilitatea de a circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are câte o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.


http://www.zf.ro/constructii-imobiliare...i-13409052

Iata o stire interesanta, dar trebuia facut asta de acum 10 ani!

 


 • Autor: aztec
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Pasaj Centura Domnesti aztec

Consiliul Judetean Ilfov......


Initiator:
C.N.A.D.N.R. SA
BUCURESTI- DRDP
TIMISOARA
Proiectant: SC AECOM
INGENIERIA SRL
10064/9/17/2014


proiect
PLAN URBANISTIC ZONAL
PASAJ SUPRATERAN PE
DJ 602- CENTURA
BUCURESTI-DOMNESTI

amplasament
DOMNESTI, str. DN CB,
DJ 602

Discutii:
Procedura de informare a publicului
conform Ordinului MDRT2701/2010 in
derulare.Se vor obtine avizele conform
certificatului de urbanism

 


 • Autor: Dragos Tanase
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Pasaj Centura Domnesti Dragos Tanase

CNADNR: Când vor începe lucrările la Pasajul suprateran Centura Bucureşti-Domneşti >> http://www.b365.ro/cnadnr-cand-se-da-or...kGRSB.dpuf
centura_bucuresti.jpg (169.02 KB; descărcat de 7083 ori)

 


 • Autor: Tavi
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  


 • Autor: telvanni
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Pasaj Centura Domnesti telvanni

Guvernul a aprobat realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea
Guvernul a aprobat miercuri realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea, investitia urmand sa se ridice la circa 58 milioane de euro. Acest pasaj a fost promis de Premierul Victor Ponta inca din 2013. Cetatenii care stau in zona au protestat de mai multe ori in ultimele luni cerand premierului sa isi tina promisiunea, dar si primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, sa largeasca str. Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens.

"S-a aprobat Hotararea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii 'Pasaj suprateran pe DJ 602-Centura Bucuresti-Domnesti'. Este vorba de un proiect mai vechi, ceva destul de ambitios. O giratie suspendata care va oferi acces de pe Centura Bucurestiului si acces spre Bucuresti. Investitia este destul de importanta, in jur de 58 de milioane de euro. Investitia se face cu fonduri europene si fonduri de la Secretariatul General al Guvernului", a declarat Calota.

In ultimii ani, bucurestenii care locuiesc in aceasta zona au trait un adevarat cosmar din cauza infrastructurii rutiere subdimensionate, pierzand ore in sir blocati in trafic.

In 2007, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat circa 400 milioane de lei pentru largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la 3 benzi pe sens plus trotuare de cinci metri, pana la limita administrativa a orasului. In 2013, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, promitea ca lucrarile vor incepe in 2014 si se vor finaliza pana in 2016. Desi au trecut aproape 8 ani de cand a inceput sa se discute despre acest proiect, pana acum nu s-a facut nimic.


In prezent, pe Prelungirea Ghencea, circulatia rutiera se desfasoara pe cate o banda pe sens, blocajele se intind pe zeci de metri, nu exista trotuare, nu sunt amenajate statii RATB, iar cand ploua nu ai pe unde sa pasesti din cauza noroaielor. Nemultumiti ca Primaria ii ignora de atatia ani, locuitorii din zona au facut o pagina de Facebook - Initiativa Prelungirea Ghencea - in care cer institutiei sa rezolve problema.


Primii bani pentru largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens au fost alocati de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in 2006 - respectiv suma de 73 milioane de lei. Tot in 2006 aceasta suma a fost majorata de alesii locali la 343 milioane de lei, iar in 2007 la 393 milioane de lei, intrucat era nevoie  3 benzi pe sens, de exproprieri, iar pe noul bulevard va circula si trafic greu cu viteza de pana la 100 km/ora.

Pe 8 noiembrie 2007, Primaria Capitalei a semnat cu asocierea de firme Alpine Bau - Search Corporation un contract de 135 milioane de lei pentru construirea drumului, potrivit informatiilor de pe site-ul municipalitatii.

Din 2007 insa nu s-a mai intamplat nimic. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei au declarat ca firma care trebuia sa faca drumul a intrat in faliment si ca nu se cunoaste o data certa la care vor incepe lucrarile.

"Din cauza faptului ca firma contractanta a intrat in faliment, contractul a fost reziliat, urmand a se desfasura o noua procedura de achizitie publica pentru zona situata in interiorul Municipiului Bucuresti. In ceea ce priveste nodul de la Domnesti, acesta va fi realizat de catre CNADNR, segmentul situandu-se in afara zonei administrate de Municipalitate. Avand in vedere ca  acest proiect este situat pe teritoriul mai multor unitati administrativ-teritoriale, Municipiul Bucuresti nu a putut investi bani si nu a putut face exproprieri in afara limitelor teritoriale ale orasului. De asemenea, celelalte entitati nu au dispus de finantare pentru zonele lor de responsabilitate", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei.

Pentru a relicita proiectul este insa nevoie de bani, iar in bugetul pentru anul 2014 municipalitatea a alocat pentru acest proiect doar 5 milioane de lei. Mai mult, in bugetul municipalitatii se arata ca pana la sfarsitul anului 2013 s-au cheltuit pentru acest proiect circa 141 milioane lei. HotNews.ro a cerut lamuriri daca s-au facut exproprieri in zona, insa nu ni s-a raspuns. Valoarea actualizata a proiectului depaseste in prezent 500 milioane lei.

Tot legat de acest proiect, si premierul Victor Ponta a promis in 2013 ca va realiza un pasaj peste Centura, in continuarea Prelungirii Ghencea, iar Dan Sova, fostul Ministru al Transporturilor, promitea ca lucrarea va fi gata in 2014. Din nefericire, nici Guvernul nu s-a tinut de promisiune.


by Catiusa Ivanov: http://www.hotnews.ro/stiri-administrat...hencea.htm

 


 • Autor: Tavi
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Pasaj Centura Domnesti Tavi

http://www.ziare.com/stiri/drumuri/cand-va-fi-finalizat-si-cat-va-costa-pasajul-din-zona-centurii-bucuresti-domnesti-1353441
Articolul se opreste brusc la "oferte pana pe 30 aprilie." Asa istetilor dar de evaluarea ofertelor ati intrebat (??), contestatii, de atribuirea atribuirea contractului, ... nimic. Asta da si valoarea articolului.
Auzi la Neaga: "cel mai devreme" ... Deci cine de ce se apuca anul asta?? :popa:
Imi cer scuze pentru estimarea de pe prima pagina "mai vorbim la anul prin mai". Ma refeream la mai 2015 dar revin si zic mai 2016.

 


 • Autor: rocklee
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Tronsonul Jilava - Chitila (VEST) TibiV

http://cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20CNADNR%20SA%2024.09.2015%20semnare%20contract%20supervizare%20executie%20pasaj%20suprateran%20pe%20DJ%20602%20CB%20Domnesti.pdf

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. informează participanții la trafic că în data de 23.09.2015 a fost semnat contractul de servicii ce are ca obiect "Supervizarea execuției Pasajului Suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești"

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Strapungere Str.Brasov-Sos.Alexandriei & pasaj la Bd.Ghe TibiV

Comunicat de presă
30.10.2015

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale  din România face următoarele precizari privind procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti - Domneşti":

În data de 18.03.2015 a fost iniţiată procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de achiziţie publică care a avut ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti - Domneşti" prin publicarea în SEAP a Anunţului de participare nr. 157926.

În data de 30.10.2015 a fost comunicat ofertanţilor rezultatul procedurii de achiziţie publică, câştigătorul fiind Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L.

Precizăm că realizarea obiectivului va facilita accesul agenţilor economici şi a populaţiei din cartierele rezidenţiale din zonă, va fluidiza traficul pe Centura rutieră a Municipiului Bucureşti care preia volumul mare de trafic preponderent greu ce o tranzitează şi traficul general de dezvoltarea periurbana a capitalei degrevându-se astfel străzile din interiorul municipiului.

Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia CF se va mari capacitatea de trafic şi suguranţa circulaţiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m.

Valoarea ofertei câştigătoare este de 91,552,381.90 lei, care include şi procentul de diverse şi neprevăzute de 10% reprezentând valoarea de 8.123.476,10 lei. Durata contractului este 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor.

În prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii.

CNADNR SA

 


 • Autor: t530
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa t530

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-20542739-constructia-pasajului-suprateran-domnesti-peste-centura-capitalei-atribuita-unei-asocieri-constructori-pentru-circa-20-6-milioane-euro-aproape-jumatate-din-cat-estimase-initial.htm

Constructia Pasajului suprateran de la Domnesti peste Centura Capitalei, atribuita unei asocieri de constructori pentru circa 21 milioane de euro, aproape jumatate din cat se estimase initial

Contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Suprateran de la Domnesti, peste Centura Bucuresti, a fost atribuit de catre Compania de Drumuri pentru circa 20,6 milioane de euro. Oferta castigatoare vine de la asocierea Straco - Comnord - Specialist Consulting si este circa 50% din ce estimase CNADNR initial cand a lansat licitatia pentru pasaj. In conditiile in care nu vor exista contestatii si contractul se va semna cat mai rapid, termenul de finalizare ar urma sa fie inceputul anului 2018.

Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) a atribuit contractul pentru realizarea pasajului de la Domnesti catre Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L.

Oferta asocierii care a fost declarata castigatoare este de  91,552,381.90 lei (circa 20,6 milioane euro), adica aproape jumatate din valoarea estimata initial de catre CNADNR de 185 milioane de lei.

Durata contractului este 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor. Cu alte cuvinte, daca astazi s-ar semna contractul, acesta ar avea termenul de finalizare la inceputul anului 2018.

Totusi, "in prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii", aminteste CNADNR.

Trebuie precizat ca oferta castigatoare a fost, totusi, pe locul doi la licitatie, dupa cea a PORR Construct care a ofertat circa 91,25 milioane de lei.

"Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia CF se va mari capacitatea de trafic şi suguranţa circulaţiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m", noteaza autoritatile.

CNADNR a lansat licitatia pentru pasajul de la Domnesti in luna martie 2015, dupa ce in noiembrie 2014 Guvernul aprobase realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea. Premierul Ponta primitea inca din vara lui 2013 realizarea unui pasaj in zona.

Cetatenii care stau in zona au protestat de mai multe ori in ultimele luni cerand premierului sa isi tina promisiunea, dar si primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, sa largeasca str. Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens.

 


 • Autor: mihai_tomaro
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  


 • Autor: Cristy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Cristy

Mai multe veşti proaste pentru şoferi de la CNADNR: Pasajul peste Centură rămâne blocat de birocraţie

La cinci luni după ce Compania Naţională de Autostrăzi  şi Drumuri (CNADNR) a comunicat constructorul pasajului de la intersecţia dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Capitalei de la Domneşti, construcţia sensului giratoriu suspendat „rămâne în aer“ şi niciun utilaj nu şi-a făcut apariţia pe şantier, în ciuda faptului că vremea permite demararea lucrărilor.

„Consiliul Naţional de Solu­ţionare a Contestaţiilor a dispus reevaluarea ofer­telor depuse în cadrul procedurii de atribuire. CNADNR, în calitate de autoritate contractantă, a pus în aplicare decizia CNSC. Astfel, la data prezentei, procedura de atribuire se află în perioada de reeva­luare a ofertelor depuse de către operatorii eco­nomici“, au spus oficialii CNADNR.

Astfel, la aproape jumătate de an de la desemnarea câştigătorului licitaţiei, compania de drumuri reia procesul în loc să înceapă lucrările. „Câştigătorul va fi desemnat după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor de către comisia de evaluare. Contractul de proiectare şi execuţie se va semna după transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii de atribuire către ofertanţii participanţi şi expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea unor eventuale contestaţii de către ofertanţi“, au spus reprezentanţii companiei de drumuri.

Astfel, dacă până acum construcţia pasajului era programată a fi finalizată în 2018, având nevoie de doi ani pentru a construi sensul giratoriu suspendat, ter­menul ar putea fi extins.

Tot articolul aici: http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/...e-15192823

 


 • Autor: Cristy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Cristy

Extras din: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua...cute+inter

„Cred că este esențial ca publicul să fie informat, să fie explicate procedurile și să fie date termene clare. Durata de implementare a proiectelor e importantă - toți vrem să fie gata cât mai repede, dar mai important este să avem o predictibilitate. E înnebunitor când nu știi ce se întâmplă, când autoritățile tac mâlc sau când proiectele "se blochează" și nu se ia nici o decizie.

În ce privește la pasajul de la Domnești (de fapt un giratoriu suspendat):
- procedura se află în contestații de luni de zile
- 27 aprilie: desemnarea constructorului
- dacă nu se contestă, se poate semna contractul.
- dacă se contestă, în cel mai bun caz putem avea o respingere a contestației în aproximativ 25-30 de zile la CNSC. În cazul acceptării contestației se reintră într-un carusel, dar să sperăm că nu va fi așa.

Contractul fiind de tip proiectare + execuție (cu alte cuvinte proiectul tehnic detaliat al pasajului nu există încă, urmînd a fi elaborat de constructor) avem următoarele termene contractuale:
- proiectare: 3 luni
- execuție: 24 luni.

Termenul de execuție e relativ lung, în practică cred că ar putea dura mai puțin, dar e vorba de o lucrare complexă. Așa cum spuneam nu termenul e cel mai important, ci să fie respectat!”, a precizat Cătălin Drulă.

 


 • Autor: Cristy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Cristy

Sursa: http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Co...aluare.pdf
Capture.PNG (145.17 KB; descărcat de 5007 ori)

 


 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1665 utilizatori ai forumului au scris 327390 mesaje în 3921 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare