Regiunile RomânieiBanatJudețul Timiș

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

257 posts, 124936 views
 
Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Începând cu data de 5 mai 2021 vor fi reluate cursele destinate elevilor care studiază pe teritoriul municipiului Timișoara, pe toate cele 15 trasee destinate transportului școlar

Orarul liniilor destinate transportului școlar este afișat în stații și pe site-ul oficial www.stpt.ro, la secțiunea “Orare”.
Pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus, toţi elevii care utilizează liniile şcolare au obligația să respecte regulile legate de distanţarea fizică, purtarea măştii de protecţie şi utilizarea dezinfectantului la urcarea în mijlocul de transport.
Toate mijloacele de transport ale Societăţii de Transport Public Timişoara sunt dezinfectate zilnic cu ajutorul dispozitivelor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W.
De asemenea, începând cu această săptămână, mijloacele de transport în comun au revenit la programul normal, acestea fiind pe trasee și după ora 22:00.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 8745302/


În urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara, traseul liniei 7 tramvaie va fi modificat, începând cu data de 5 mai 2021

Traseul pe care vor circula tramvaiele de pe linia 7 va fi următorul: Dâmbovița - Ana Ipătescu -Veteranilor - Victor Hugo - Drubeta - Piața Bălcescu - Piața Sfânta Maria - Piața Mocioni - Piața Iosefin - Dâmbovița.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 2071764/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Traseul liniilor de autobuz Expres 7 și M 36 va fi modificat în zilele de 7 și 8 mai, din cauza lucrărilor la carosabil de pe strada Nicolae Andreescu, după cum urmează

Strada Budai Deleanu - bulevardul Dâmbovița - strada Ion Barac - strada Ardealului - Liceul Auto - strada Ioan Slavici ( circulă pe traseul liniei 3); autobuzele de pe linia Expres7 vor opri în stațiile aferente liniei 3, pe traseul deviat; vor fi suspendate stațiile: “Dâmbovița/Banatul” și perechile de stații “Opre Gogu”, “Păcii”, “Simionescu”, “Liceul Auto”, aferente liniei Expres7; autobuzele de pe linia M36 vor opri în stațiile “Dâmbovița” și “Liceul Auto”, aferente liniei 3.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 8599859/

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Dragos31 wrote:
În urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara, traseul liniei 7 tramvaie va fi modificat, începând cu data de 5 mai 2021

Traseul pe care vor circula tramvaiele de pe linia 7 va fi următorul: Dâmbovița - Ana Ipătescu -Veteranilor - Victor Hugo - Drubeta - Piața Bălcescu - Piața Sfânta Maria - Piața Mocioni - Piața Iosefin - Dâmbovița.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 2071764/

Cauza ar fi lucrările de pe Cetății, care ar trebui să înceapă curând:
OpiniaTimisoarei.ro a aflat ca de vina pentru aceasta masura este deschiderea in scurta vreme a santierului de pe bulevardul Cetatii. Strada va intra in modernizare cu 17 milioane de euro. Lucrarile vor fi executate de firma PORR, care a castigat licitatia si care a incheiat recent proiectarea.

Sursa: Opinia Timișoarei

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Începând cu data de 10 mai 2021 traseele liniilor M11, M29 și M30 vor fi modificate ca urmare a lucrărilor de modernizare la infrastructura străzii Dunărea din comuna Ghiroda, pe sectorul cuprins între str. Ialomița și str. Foișor.
        Astfel, linia M11 va circula pe sensul Timișoara - Ghiroda, pe str.Victoria, cu întoarcere la Girația Pod Ghiroda, iar pe sensul spre Timișoara, va urma traseul Girație Pod Ghiroda - str.Victoria - str.Sinaia - str.Bușteni - str.Semenic cu revenire pe DN6/Calea Lugojului. Stațiile aflate pe noul traseu vor fi: Girație Pod Ghiroda, Ialomița, Primăria Ghiroda, Sinaia, Bușteni, Semenic.
       Linia M29 va circula, pe sensul Timișoara-Ghiroda, pe str.Mătăsarilor până pe Aleea Ghirodei (Foișor), unde va întoarce și va avea stație capăt de linie, urmând a reveni pe același traseu spre Timișoara.
         Linia M30 va circula, dinspre Timișoara spre Ghiroda, pe traseul Bastion bulevardul Take Ionescu- str.Simion Bărnuțiu - str. V.Economu - str.Palmierilor - str.Mătăsarilor până la Aleea Ghirodei(Foișor), care va fi capătul de linie. La întoarcere, pe traseul Aleea Ghirodei (Foișor) - str.Turda - str.Orăștie - Calea Dorobanților - str.Simion Bărnuțiu - Piața Badea Cârțan - bulevardul Take Ionescu - Bastion. Stația Aleea Ghirodei(Foișor) va fi capăt de linie.

Sursa: STPT

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

7 a revenit la traseul său de bază:
S-au răzgândit și nu mai modifică traseul liniei 7. Începând de sâmbătă, tramvaiul 7 va circula din nou spre centru și pe Bd. Cetății. Traseul rămâne neschimbat până la demararea lucrărilor de reabilitare de pe Bd. Cetății, iar după începerea lucrărilor vor fi introduse autobuze.

Marți, 4 mai, societatea de transport public anunța modificarea traseul liniei 7 de tramvaie, în urma unei solicitări venită din partea Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT), condusă de Ioan Goia, fostul director al STPT. Din 5 mai, tramvaiul 7 a mers pe vechea rută, până în Dâmbovița. SMTT anunța „lucrări de infrastructură”, deși primăria nu începuse șantierul în zonă. Mai mult, așa-zisele lucrări de infrastructură păreau să nu afecteze linia 4, care merge tot pe Bd. Cetății.

N-a ținut prea mult modificarea de traseu, pentru că oficialii STPT au transmis, vineri, că singurul tramvai care leagă sudul de nordul Timișoarei va reveni pe ruta Șagului – Torontalului.

„Vă informăm că tramvaiele de pe linia 7 vor reveni pe vechiul traseu, începând cu data de 8 mai 2021”, transmit cei de la STPT, pe Facebook.

Traseul și stațiile liniei 7, din 8 mai:
Traseu dus: bd. Dâmbovița – Ana Ipatescu – Victor Hugo – Aluniș – I.P. Pavlov – Drubeta – Independenței – Gheorghe Doja – 16 Decembrie 1989 – bd. Regele Ferdinand – Iosif Nemoianu – Bogdăneștilor – bd. Cetății – Calea Torontalului.

Traseu întors: Calea Torontalului – bd. Cetății – Bogdăneștilor – Iosif Nemoianu – bd. Regele Ferdinand – 16 Decembrie 1989 – Gheorghe Doja – Independenței – Drubeta – I.P. Plavov – Aluniș – Victor Hugo – Ana Ipatescu – bd. Dâmbovița.

Stații dus: Dâmbovița, Banatul, Transilvania, Veternalilor, Chișodei, Izlaz, Emil Zola, Progresul, Pavlov, Mureș, Lidia, Drubeta, Memorandului, Bălcescu, Parc Doina, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Brediceanu, Circumvalațiunii, Mendelev, Balta Verde, Cetății, Amforei, Matei Basarab, Torontal și retur.

„Traseul liniei 7 rămâne neschimbat până la demararea lucrărilor de reabilitare a liniei cale tramvai de pe bulevardul Cetății. Din acel moment, tramvaiele care circulă în perimetrul respectiv vor fi înlocuite cu autobuze, acestea urmând să asigure desfășurarea în condiții optime a activității de transport public local”, mai spun reprezentanții STPT.

Vă reamintim, Primăria Timișoara are un proiect destul de amplu pe Bd. Cetății, de la Calea Bogdăneștilor până la Calea Torontalului. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat încă din 21 septembrie 2020, iar timp de șase luni se lucrează la proiectare. În doi ani și jumătate, șoseaua va avea o linie cale dublă de tramvai pe o lungime de 1,57 km, zece stații de tramvai, trotuare și piste de biciclete decente.

De lucrare se ocupă Porr Construct, care s-a asociat cu alte șapte firme: Porr Bau GmbH (terț) și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanți), iar valoarea acesteia este de 83,7 milioane de lei, echivalentul a 17,2 milioane de euro.

Sursa: Tion

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Sambata si duminica mai multe tramvaie si autobuze vor circula pe trasee schimbate.

Sambata, tramvaiele de pe liniile 1, 8 si 9 nu vor mai ajunge pana la Gara de Nord, ci vor intoarce in bucla din zona Dambovita. Motivul acestei devieri a mijloacelor de transport este reprezentat de lucrarile ce vor fi facute de echipele STPT la linia de pe strada Garii.

Legatura dintre bulevardul Regele Carol I si Gara de Nord va fi asigurata de un autobuz, care va circula pe acest traseu pe tot parcursul zilei de sambata. Autobuzul va avea capete de linie intersectia dintre strada Garii si strada Gheorghe Baritiu (bucla de intoarcere a troleibuzelor), respectiv intersectia dintre bulevardul General Ion Dragalina cu bulevardul Regele Carol I.Tot in weekend, mai multe mijloace de transport in comun vor fi deviate din pricina organizarii unei noi editii a Timotion. Sambata se va inchide circulatia rutiera pe splaiul Nicolae Titulescu, pe sectorul strada Jiul – bulevardul 16 Decembrie 1989, si pe splaiul Nistrului, pe sectorul strada J.H. Pestalozzi – bulevardul 2 August 1919, in intervalul orar 08:00 – 19:00. in aceste conditii, autobuzele care circula pe linia Expres 3 vor circula deviat pe traseul bulevardul 16 Decembrie – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, dupa care revin pe traseul normal; pe sensul Gara de Nord – strada Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat.

Duminica, in intervalul orar 08:00 – 12:00, se vor inchide si bulevardul Vasile Parvan, bulevardul Corneliu Coposu si strada J.H. Pestalozzi. in aceste conditii, autobuzele care circula pe linia Expres 8 intre Printul Turcesc si Piata Balcescu vor avea urmatorul traseu tur-retur: strada Baba Dochia – strada Iepurelui – strada stefan cel Mare – bulevardul Eroilor de la Tisa – bulevardul Victor Babes – bulevardul Mihai Viteazul – Piata Balcescu.Autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula normal pe sensul strada Apicultorilor – Gara de Nord, pana pe aleea FC Ripensia, dupa care vor intra pe bulevardul Eroilor de la Tisa – Bulevardul Victor Babes – bulevardul Mihai Viteazul – splaiul Tudor Vladimirescu – bulevardul 16 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Republicii – strada Jiul, mai departe circuland pe traseul normal. Pe sensul Gara de Nord – Apicultorilor, autobuzele de pe linia Expres 3 vor circula pe traseul consacrat, pana pe bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala Mitropolitana), apoi pe bulevardul Mihai Viteazul – bulevardul Victor Babes – strada Cluj, de unde revin pe traseul normal.
Troleibuzele de pe linia 16 vor circula pe traseul liniei 15 troleibuze, pe tronsonul Complexul Studentesc – strada Traian Grozavescu (Posta Mare).

Sursa: Opinia Timișoarei

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

În data de 21 iunie, zi declarată prin lege ca fiind nelucrătoare, punctele de vânzare ale STPT vor avea program special

Astfel, punctele de vânzare AEM, Piața Timișoara 700 și Calea Lipovei vor funcționa după programul normal (06:00 – 21:30), celelalte fiind închise. În ceea ce privește circulația mijloacelor de transport în comun, acestea vor avea program de sfârșit de săptămână.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 8673908/

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Societatea de Transport Public Timisoara organizeaza licitatie publica cu plic inchis privind valorificarea ca deseuri a mijloacelor de transport si a mijloacelor fixe  scoase din uz, in data de 25.06,2021.
Documentatia necesara se poate achizitiona de la sediul societatii-B.dul Dambovita nr 67.
Data limita de depunere a ofertelor este vineri-25.06.2021 , pana la ora 10:00, la Registratura STPT- Bdul Dambovita nr 67.
Informatii suplimentare privind procurarea documentatiei si conditiile de participare se pot obtine de la sediul societatii - Serviciul Vanzari si Marketing. Tel :0740 046 696

Sursa: STPT

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Se stie ce mijloace de transport s-au scos din uz?

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Nu s-a făcut publică vreo listă cu mijloacele scoase la vânzare până la acest moment.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Ca urmare a lucrărilor la carosabil ce se vor efectua pe strada Budai Deleanu, în zilele de 24, 25 şi 26 iunie 2021, între orele 21:00 şi 07:00  (pe timpul nopţii), traseele liniilor Expres7, L3 si M36 vor fi modificate astfel:

    Expres 7 – tur - retur: bulevardul 16 Decembrie 1989 - Piaţa Iuliu Maniu - Calea Şagului - bulevardul Dâmboviţa - strada Banatul.
    Linia 3 – tur - retur: bulevardul Iuliu Maniu - Piaţa Iuliu Maniu - Calea Şagului – bulevardul Dâmboviţa – strada Ardealului.
Pe traseul deviat, atât pentru Expres 7, cât şi pentru linia 3, se vor folosi staţiile “Piaţa Iuliu Maniu” aferentă liniei 33, staţia “Transilvania” - staţie temporară în faţa restaurantului Nora. La retur, se vor folosi staţiile “Banatul” - staţie  temporară în dreptul staţiei de tramvai, staţia “Transilvania” vis-a-vis de restaurantul Nora, “Dâmboviţa” staţie aferentă liniei 33.
    M36 – tur - retur: Piaţa Iuliu Maniu - Calea Şagului - bulevardul Dâmboviţa - strada Banatul. Va folosi capăt de linie staţia “Piaţa Iuliu Maniu” aferentă liniei 33. Pentru M36, se vor folosi staţiile “Piaţa Iuliu Maniu” aferentă liniei 33, apoi staţiile de pe traseul existent. La retur va folosi staţia “Banatul” - staţie  temporară în dreptul staţiei de tramvai.
    Vor fi suspendate staţiile de pe strada Budai Deleanu şi strada Banatul, până la intersecţie cu bulevardul Dâmboviţa.
Troleibuzele, la intrare în traseu şi la retragere, vor folosi acelaşi traseu: Piaţa Iuliu Maniu - Calea Şagului – bulevardul Dâmboviţa - strada Banatul

Sursa: STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 1543077/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Începând cu data de 29.06.2021, va fi deschis un nou punct de vânzare bilete, pe teritoriul comunei Moșnița Nouă

Acesta va fi situat lângă Poliția Locală Moșnița Nouă, pe strada Principală, nr. 42, iar programul de funcționare va fi de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 15:00.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 4547717/

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

PTMZ wrote:
În proiectul de buget din acest an, sunt prevăzute achiziția a 55 de troleibuze, 30 de minibuze și 30 de autobuze hibride, cu finanțare prin PNRR.

Numărul de troleibuze ce se dorește a fi achiziționat a crescut la 65:
Licitație pentru 65 de troleibuze noi
Primăria Timișoara ar putea porni chiar anul acesta licitația pentru achiziția a 65 de troleibuze noi. O spune viceprimarul Ruben Lațcău, care susține că există deja un studiu de oportunitate care trebuie actualizat.

„Anul acesta vrem să dăm drumul și la achiziția de troleibuze noi. Avem un studiu de oportunitate pe care îl vom actualiza și vrem să începem și aici procedura de licitație. În momentul în care va fi clară finanțarea pe PNRR. Anul acesta sperăm să dăm drumul licitației pentru 65 de troleibuze noi”, a explicat Lațcău.

În bugetul Timișoarei pentru anul 2021 au fost prevăzute diverse sume pentru studii necesare înnoirii flotei STPT, cum ar fi 500.000 de lei pentru achiziția a 30 de autobuze hibride.

Sursa: Tion

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

Traseele mai multor linii de transport public local vor fi modificate, în intervalul 30.06.2021 – 01.07.2021, între orele 20:00 și 07:00, din cauza lucrărilor la carosabil care vor avea loc în intersecția Calea Sever Bocu cu bulevardul Antenei, după cum urmează


L40 tur - retur: Poșta Mare - Punctele Cardinale - Piața Mărăști - Piața Consiliul Europei  - Dacia Service - strada Amurgului - strada Divizia 9 Cavalerie  - Gara de Est – strada Stuparilor.
L14 și M14 tur - retur: pe trseul existent Barițiu - Piața Consiliul Europei (se va folosi stația aferentă liniei Expres2) - Dacia Service  - strada Amurgului - Calea Sever Bocu  și în continuare pe traseul existent.
L13 tur - retur: pe traseul existent până la Piața Consiliul Europei - Dacia Service - Divizia 9 Cavalerie - întoarce la sensul giratoriu de la Dedeman.

Sursa: Facebook/STPT - RATT - https://www.facebook.com/407230642774612 ... 4395707/

 


Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18 19
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Timiș  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426042 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use