Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2084 posts, 532301 views
 
Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 149
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Costin

Si pe usa 1 mai scrie urcarea interzisa?  :mrgreen:

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures MikeT

misterr wrote:
Interesantă abordarea! Sînt trecute doar interdicții și obligații pentru călători și cu asta gata normele.
Eu știam că un contract cuprinde drepturi și obligații pentru ambele părți.
Nu se menționează nimic de genul „personalul STB are obligația de a respecta traseul și orarul stabilit, de a aborda o atitudine civilizată în raport cu călătorii” etc.
Sîntem cumva într-o dictatură? Pînă și într-o închisoare deținuții au obligații și drepturi (dreptul la vizită, la pachet etc.). Cine a conceput fițuica aia are grave frustrări și probleme psihice...

Pe vremuri, cel putin in perioada '95-2000, erau alte afise, fara desenele actuale, in care erau si obligatiile RATB, printre care si sa asigure mijloace de transport curate, lucru care nu se respecta, pentru ca soferii/vatmanii nu fac curatenie la capat de linie. Nu mai vorbesc despre spalarea pe interior a mijloacelor de transport. Asa ca au pus aceste afise care contin doar obligatiile pentru calatori.  :lol:

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Utilizator anonim

Costin wrote:
Si pe usa 1 mai scrie urcarea interzisa?  :mrgreen:


Pai da, ca teoretic la nivel de STB usa 1 e considerata de coborare.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures V2A

Și pe Tatre au apărut stickere din acelea roșii pe care sunt menționate (evident) doar ușile 1 și 2, având în vedere că au doar 3 uși.

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures andrei11

MikeT pe cuvânt de onoare, cred că voi nici nu citiți postările recente. Am precizat CLAR că acel afiș NU este un contract. Contractul este legitimația  de călătorie ( cardul ) corect validat.

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures punmeister

Se pare ca licitatia pentru cumpărarea uniformelor pentru conducatorii de vehicule   a generat mult interes, s-au bagat nu mai putin de 9 ofertanti, printre care si Intersport:
http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/pr ... /100021435

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Gabi23

Au început să fie aplicate în interiorul vehiculelor numerele de identificare (nr de înmatriculare în fapt). Desigur în alte țări, acest lucru este ceva normal, la noi fiind aplicate ”timid” un număr trântit acolo ”să fie”. Poate era util să aibă și o explicație vizibilă, atașată acelor cifre/litere. Mare mirare de nu se va încerca distrugerea lor de către unele personaje din interior. :popa:  

4030 - 41 - 22.10.2018.jpg (263.16 KB; downloaded 3275 times)

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Daddy

In media de astazi a aparut informatia ca a fost majorat capitalul STB SA in vederea achizitionarii unor terenuri pentru constructia a 3 autobaze noi.  Stie cineva despre ce este vorba, care sunt acestea, in ce zone ? Stiam doar de reactivarea autobazei Giurgiului.

Capitalul Societății de Transport Bucureşti STB SA este majorat cu 56 de milioane de lei pentru achiziţionarea unor terenuri cu o suprafaţă de minimum 189.000 mp, cu acces la utilităţi, pentru construcţia a trei autobaze noi pentru cazarea a 668 de autobuze. Achiziția este necesară având în vedere creşterea parcului de autobuze al STB odată cu intrarea în exploatare eşalonată a 400 de autobuze Otokar şi diminuarea capacităţii de exploatare prin perspectiva preluării în administrare directă de către CGMB a Autobazei Pipera şi a Autobazei Floreasca. sursa.

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ov1d1u

Sunt sigur că informația asta e pe aici pe undeva dar nu reușesc să o găsesc. La autobuzele RATB cum se anunță stația care urmează? Se ghidează după GPS sau apasă șoferul vreun buton de fiecare dată când pleacă dintr-o stație? Care e motivul pentru care uneori se desincronizează stația anunțată cu cea care urmează de fapt?

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures WT_fan06

Stațiile sunt anunțate automat; șoferul nu trebuie să apese nimic.
ov1d1u wrote:
Care e motivul pentru care uneori se desincronizează stația anunțată cu cea care urmează de fapt?

Și eu sunt curios, sincer...

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures BodoMinea

Stațiile sunt „avansate” folosind GPS-ul iar anunțul este automat.
Dacă cineva s-ar preocupa de întreținerea sistemului, ar anunța și bine.
Cauzele posibile pentru rateurile date sunt stațiile introduse greșit în sistem (poziții eronate sau neactualizate), toleranțele prea mici sau prea mari setate în programul care urmărește avansul vehiculului pe rută, probleme hardware de natura montajului și conectivității antenei care recepționează semnalul de poziționare de la satelit și alte erori de soft sau hard care sigur se pot rezolva dacă cineva își dorește să facă debug.
Și una peste alta, cine să actualizeze atâtea vehicule? O armată de oameni? Sistemul ar fi trebuit să fie gândit pentru actualizări de la distanță și sincronizare cu un server pentru încărcarea rutelor, transmiterea pozițiilor, etc... opțiuni care sigur erau disponibile la configurarea echipamentului/vehiculului LA ACHIZIȚIONARE și sunt evident, mai greu de adăugat ulterior.
Dar hei, e vorba de RATB/STB și încă suntem la nivelul la care se consideră un succes că un vehicul pleacă din capătul de linie, nu contează ce condiții și facilități pune la dispoziție publicului călător.  :popa:

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

La noi e varza partea asta de soft in transport... Ca intreba Ovidiu, soferul schimba doar sensul la capatul de linie. Atat. Restul e ca la muzica, ai dat play si merge singur.

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Celestin Draganescu

In alte parti nici sa schimbe sensul nu sunt in stare...

 


Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures barbuandrei

"Sensul" si Thoreb-ul nu sunt colerate. De cele mai multe ori Thoreb-ul se blochează in mers si de aici si anuntarea incorectă a statiilor.

 


Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 149
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2302 forum members have written 422721 posts in 5266 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use