Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Sibiu

 

Topic: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură

64 posts, 36511 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options

  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură GPS

Pentru cei interesați de soarta acestui tramvai, va anunț cu regret ca din cele 3 vagoane motor si 2 remorci au mai rămas doar 2 vagoane motor (721;724) si o remorca. Din păcate rețeaua a început sa se degradeze, tramvaiele fiind retrase in Rășinari. In locul unde se promitea a fi un depou este parcat autobuzul albastru care face legătura dintre Rășinari si Sibiu! :(  :(  :(  :cry:

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Costin

Al treilea vagon (727) era donator de piese pentru celelalte inca de prin 2010 (cand am si facut un reportaj foto cu tramvaiele in depou si am scris asta pe forum, probabil cateva pagini in urma).

Oricum Rasinariul nu are capacitatea economica de a pune reteaua si vehiculele pe picioare...

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Gabi23

Eforturi pentru salvarea unui tramvai

Un mijloc de transport folosit la Sibiu la începutul secolului trecut şi între războaie îşi caută zilele de glorie. Tramvaiul lega oraşul de comuna Răşinari, în care s-au născut Octavian Goga şi Emil Cioran. De cinci ani, vagoanele ruginesc la depou. Primăria vrea acum să le scoată din nou pe traseu şi să creeze primul tramvai turistic din România.
Tramvaiul care mergea de la Sibiu la la Răşinari a fost folosit ultima oară acum cinci ani, ca scenă la Festivalul Internațional de Teatru.
Actorii ar juca şi acum în tramvai, dacă acesta ar mai circula. Primăria de la Răşinari a încercat să repună vagoanele pe şine cu banii Uniunii Europene, dar nu a reuşit.
Adela Mohanu, reporter Digi24: „Pentru tramvai a fost depus un dosar pentru fonduri europene. Proiectul a fost respins, însă, pe motiv că doar mocănițele pot obține fonduri pentru refacerea liniilor cu ecartament îngust. Între timp, vagoanele ruginesc.”
Primarul de la Răşinari este hotărât să nu lase lucrurile aşa. A început să lucreze cu angajaţi primăriei ca să pornească din nou bătrânul tramvai.
Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari: „Urmează ca în această primăvară să alocăm din nou bani și eu sper să și reușim să finalizăm lucrările.”
Autorităţile simt că vagoanele pot aduce turişti în zonă, aşa că nu abandonează planul, chiar dacă localnicii nu prea vor să mai audă de tramvai. Au făcut socoteala şi a reieşit că ar putea reporni maşinăria cu 100.000 de lei.

Sursa:Digi24 http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/...vai-658460

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură GPS

727 si remorca care ne-au părăsit in urma cu un an sa se odihneasca in pace!
Acum vestea buna!
TRAMVAIUL REVINE! :D  :bere:
http://www.turnulsfatului.ro/2017/05/24/foto-video-m-am-plimbat-cu-tramvaiul-de-la-rasinari-la-sibiu-dupa-patru-ani-o-bucurie/
Drum bun si mult succes!

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Puss in Boots

Credeam ca se reabiliteaza si linia, nu era prinsa in vreun proiect si ea? O sa se circule zilnic? sau va fi folosit doar pentru turisti?

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură andrei11

Daca e sa ma intrebati pe mine ( sibian la origini & in absolut toate vacantele scolare ) eu as fi scos toata linia, as fi pus alta cu ecartament normal, viteza de circulatie 70 km / h, alimentare 750 V cu 2 puncte ( sau câte sunt necesare ) de alimentare.
___________
Sa nu provoc confuzii, eu am apucat si tramvaiul de Rasinari cu 2 posturi de conducere, la ambele capete.  ;)  Chiar circulam cu astfel de tramvaie la Rasinari.

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Costin

Nu e un "proiect" ci doar carpeli si maruntusuri... Ramane autobuzul pentru transportul zilnic, tramvaiul doar pt turisti, in weekend (oricum merge cu 10 kmh).

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură stefan_br

Momentan tramvaiul din Rasinari este tras tot pe ” linie moarta”. La vizita mea de saptamana trecuta cele doua vagoane motor + o remorca erau garate in Rasinari. Pe terasamentul liniei buruienile sunt destul de mari in unele zone, semn ca nu s-a mai miscat ceva in ultima vreme.

Pana vom revedea tramvaiul in miscare, cu turisti, va invit sa-l vedem in Rasinari. 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură ByOnu

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/p...29048.html

Tramvaiul cumpărat de Primăria Răşinari cu 6.000 de euro din Austria a ajuns la destinaţie. Va circula pe ruta Zoo Sibiu - Răşinari şi retur. Din toamnă!

Primăria Rășinari a cumpărat un tramvai second hand din Austria, cu aproximativ 6.000 de euro. Acesta a sosit luni dimineață, iar până seara va fi instalat de către o echipă din Bradu. Miercuri vor urma probele, iar joi prima cursă în care se va afla o delegație a Consiliului Județean Sibiu.

"Luni dimineață a sosit tramvaiul. Încă nu l-am dat jos de pe trailer. Așteptăm o echipă de la Bradu  să vină să îl dea jos. Miercuri o să facem probe, iar joi vom merge cu tramvaiul cu o delegație a CJ, printr-un proiect despre turism", a spus Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.
Tramvaiul a fost adus din Austria și a costat aproximativ 6.000 de euro, fiind cumpărat de SC Gospodărire Comunală Rășinari.
"L-am găsit printr-o firmă din Bradu. Cred că ea a adus și mocănița de pe Valea Hârtibaciului. Avem și tramvaiele vechi, dar mai mereu aveam probleme când circulam cu ele. Acesta e mult mai bun, pentru că are două capete. Vatmanul se schimbă de la un capăt la altul. E cea mai bună soluție. Sperăm să îl punem în funcțiune toamna aceasta, cât mai repede", a mai spus primarul comunei Rășinari.
Tramvaiul va circula pe ruta Zoo Sibiu - Rășinari și retur.

Tramvaiul din Rășinari nu mai funcționează din anul 2011, având nevoie de reabilitări. Acesta a împlinit, în acest an, 112 ani de la inaugurare.
Până în anul 2012, Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a mai transformat de câteva ori tramvaiul în sală de spectacol, cu "Un tramvai numit Popescu".
Încă din 2013, Primăria co­mu­nei Răşinari se chinuie din răsputeri să strângă re­sur­sele de care are nevoie, iar acum, într-un final, se pare că visele tuturor vor deveni realitate, iar eforturile răsplătite.
Ultima oară, tramvaiul a realizat un drum din Sibiu spre Rășinari, la Feeric Fashion Week, dar din păcate nu a putut fi funcțional pe durata întregului traseu.
"Sunt nerăbdător să îl văd iar în funcțiune! Este o mare realizare!", a mai spus Bucur Bogdan, adăugând că, pentru început, vor fi curse pentru grupuri organizate, iar apoi se va realiza, în funcție de cerințele de până atunci, un orar pentru cursele Sibiu - Rășinari și retur.


Mai rar un asemenea primar entuziasmat pentru tramvaie, pacat ca n-avem unul ca el in Bucuresti..

Vagonul in sine (numar de parc initial 26 111) vine de pe calea ferata locala Vöcklamarkt-Attersee si a fost construit in 1951. IMO este chiar o mica bijuterie. Pare foarte robust.
sursa foto abload.de

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Costin

Laudabil entuziasmul, dar eu imi mentin parerea: nu au experienta necesara pentru a pune in functiune si a exploata linia. Ii depaseste pur si simplu, atat financiar cat si ca know-how. Daca ei cred ca problema era la tramvaiele vechi ca nu erau bidirectionale (ok, observatia e corecta), atunci sina si terasamentul ce au peste 20 de ani de la ultima carpeala (si probabil vreo 50 de la ultimul RK serios) ce sunt? Nici un tramvai nu va merge bine pe asa infrastructura. De asemenea, lipsa unei remize (un grajd mai mare la urma urmei, nu le cere nimeni nimic mai mult decat sa nu mai stea tramvaiele pe strada) ar fi trebuit sa fie prioritatea zero, inca dinainte de a fi adus orice vagon in Rasinari. Dar nu, ei pun carul inaintea boilor si aduc tramvai "nou" care sa circule pe o "bomba" de infrastructura si care este "garat" pe strada. Pur si simplu neprofesionisti. Bravo pentru entuziasm, dar nu e suficient.

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Puss in Boots

Nu esti roman, fie si din Transilvania, daca nu pui carul inaintea boilor.

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură ByOnu

De acord, Cosmin. Dar pana la urma cat poate sa aloce si primaria unui sat? Ma mir daca ca nu-l ridica nimeni pentru asta. Inteleg ca incercarea de accesare a fondurilor UE le-a fost respinsa pe partea de cultural. Poate daca ar incerca pe partea de, well.., transport de calatori efectiv.

Oricum, ai perfecta dreptate.

Poate Sibiul nu ar fi trebuit sa dea cu piciorul la tot.

 


Re: Tramvaiele din Răşinari - generalităţi şi infrastructură Puss in Boots

Daca Sibiul isi pastra tramvaiele in centru, unele noi moderne LF, la viitorul summit UE de dupa Brexit care se pare ca va fi la Sibiu, alaturi de orasul deja renovat in mare parte pentru capitala culturala europeana, s-ar fi simtit oamenii ca la ei acasa (mai ales nemtii).

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Sibiu  • 
Choose destination

Since our 2335 forum members have written 425806 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use