Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)

 

Topic: DISCUȚII: Reabilitare Pasaj Suprateran Băneasa

221 posts, 38029 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 16
 
 

📖 Pagination options
Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa ByOnu

subway guru wrote:
Sunt traverse noi dupa cum prea bine se observa...


Cu scuzele de rigoare, eu prea bine observ ca sunt de lemn... ceva ce nu se mai prea foloseste in ziua de azi, dara sa se mai si faca. ;)

http://stirileprotv.ro/stiri/social/podul-baneasa-sustinut-de-traverse-de-lemn-pe-el-circula-30-000-de-masini.html
...au facut o treaba romaneasca: au luat mai multe traverse din lemn de pe calea ferata si le-au asezat dedesubt...


Si din imagini se vede ca-s destul de vechi si nesimetrice.

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa subway guru

Ai o impresie gresita, sunt mii de km de cale ferata pe traverse de lemn...
Traversele de lemn au fost si vor fi dintotdeauna 'usor nesimetrice', singurele traverse 'perfect simetrice' sunt cele de beton sau metal...

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa subway guru

'...au facut o treaba romaneasca: au luat mai multe traverse din lemn de pe calea ferata si le-au asezat dedesubt...'
Cel ce a scris asta e un mare BOU...
Daca maine ne 'bombardeaza dusmanii' caile de comunicatzii si ma cheama 'Tzara' sa restabilim in regim de urgenta podurile de cale ferata si de sosele, sa stii ca prima masura tot asta este, de cand lumea si pamantul, facem palee provizorii de sustinere din stive de traverse de lemn de cale ferata...
Ti-o spune ofiter in rezerva TR...'subway guru', arma 'cai ferate', in 'serviciul patriei' pana la moarte, conform 'juramantului de credinta'...

 


  • Sava6115-6315
  • Posted:
  •  

Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa Sava6115-6315

mindmasster wrote:
Mi-a placut solutia aleasa in prima faza cu traversele de lemn . Dupa care  a venit reporterul si a zis ca o sa ridice grinzile cu cricuri hidraulice si o sa toarne alti piloni. Se poate asa ceva?


In 2005 podul  de peste Teleajen de pe  soseaua Ploiesti-Mizil-Buzau a fost reparat folosindu-se prese hidraulice care au ridicat tablierul de pe pilonul surpat, au refacut pilonul si apoi au lasat tablierul pe noul pilon. Problema e ca toata operatiunea s-a facut fara trafic!! :shock:  La cum  arata podul nostru trebuie refacut din temelii :?

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa shoppy

Nu va mai dati cu parerea daca nu stiti, cele 3 statii de impregnat traverse de lemn cu smoala de la CFR s-au desprins si au format SC IMPREGNAT TRAVERSE DIN LEMN SA, se lucreaza la foc continuu, toata productie este exportata si foarte apreciata in China.
http://www.impregnat-traverse.ro/

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa nasty

nasty wrote:
Ar trebui urgent deschisa o cale alternativa la aglomeratia si blocajul zilnic din acest santier, deci ar trebui asfaltat de urgenta drumul pe langa calea ferata Buc- Constanta, str Berca si facuta o bretea pe sub pasaj pe directia oras

o veste buna : se poate circula pe sub pasaj, s-a inlaturat gardul ( oare cine si pe cine a pus in posesie chiar sub pasaj?) si se iese printr-o parcare a unui imobil de birouri scutcircuitand aglomeratia si ocolirea.
Mai ramane de asfaltat doar drumul pe langa calea ferata Buc - Constanta, pe langa sere, numai 1.3 km, pana la pasajul Pipera- hai, va rugam ca se poate, pt ca nu e necesar ca toata lumea s-o ia spre centru...

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa shoppy

Da, dar drumu ala trece prin curtea celor de la sere, si oricum pe intrarea Macazului (sau cum i-o zice unde incepe, acolo unde e pat de traverse) nu se poate largii la 2 benzi decat daca ii expropriaza pe aia.
Si pe sub pasaj se putea circula dintotdeauna, strada nu era blocata, doar ca nu era asfaltata, si daca ploua nu mai intrai decat cu tractorul sau bicicleta.
Defapt vorbim degeaba, pe traseul asta o sa treaca zburatoarea, sau ceva tot o sa treaca ca s-au dat banii pentru puzul de la zburatoare, nu o sa construaiasca nimeni drumuri noi pe aici.

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa nasty

shoppy wrote:
...decat daca ii expropriaza pe aia.
...Defapt vorbim degeaba, pe traseul asta o sa treaca zburatoarea, sau ceva tot o sa treaca ca s-au dat banii pentru puzul de la zburatoare, nu o sa construaiasca nimeni drumuri noi pe aici.

nu trebuie investit mai nimic, trebuie doar asfaltat drumul de tara de pe langa calea ferata si poti obtine o tangentiala la pret de nimic.
De altfel si autostrada suspendata tot pe aici va trece, doar ca se vor face expropieri si demolari de ceva case, dar asta vafi peste 10 ani...

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa nasty

nasty wrote:
shoppy wrote:
...nu trebuie investit mai nimic, trebuie doar asfaltat drumul de tara de pe langa calea ferata si poti obtine o tangentiala la pret de nimic.
De altfel si autostrada suspendata tot pe aici va trece, doar ca se vor face expropieri si demolari de ceva case, dar asta vafi peste 10 ani...

este drumul care va face legatura intre pasajele Baneasa si Pipera

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa ByOnu

Presupun ca va fi si cosmetizat... nu? :geek:

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa Dr2005

Vor fi demolaţi şi reconstruiţi stâlpii de susţinere.

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa shoppy

Practic vad ca doar razuiesc tencuiala de pe stalpii existenti, le mai pune un strat de armatura, le mai face ceva si la baza si gata.

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa telvanni

Din cate vad in poza se face o consolidare prin indepartarea stratului de acoperire a armaturii si o camasuire din beton armat, in felul acesta se creste capacitatea portanta a stalpilor.

 


Re: Reabilitare Pasaj Suprateran Baneasa Dominatrix

Vad din pozele de mai sus ca cineva "cu simtul umorului" a sters termenul de executie de pe panoul cu datele lucrarii. Pentru corectitudine, lucrarile ar trebui sa dureze 10 luni, conform contractului.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 16
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411822 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use