Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Arcul de Triumf

19 posts, 7858 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Arcul de Triumf URANUS

Lucrările la Arcul de Triumf stagnează. Se vor pierde bani europeni

http://www.b365.ro/lucrarile-la-arcul-d...pnb41.dpuf

Primarul general interimar al Capitalei, Dan Ștefănel Marin, a declarat, joi, că există riscul pierderii banilor europeni pentru renovarea și consolidarea Arcului de Triumf. Lucrările stagnează în acest moment, deși trebuiau finalizate încă din martie.

Lucrările de reabilitare la Arcul de Triumf din Capitală stagnează momentan, deoarece nu au venit materiale comandate din afara Uniunii Europene, mai exact amortizoarele pentru asigurarea anti-seismică a monumentului. Aceste materiale ar urma să vină de-abia în luna februarie 2016, cu toate că, în conformitate cu acordul semnat pentru finanțarea europeană, lucrările ar trebui finalizate până la 31 decembrie 2015.

Ca și anul trecut, Parada de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, nu va putea avea loc, deci, la Arcul de Triumf, așa cum este tradiția, ci în Piața Constituției, ca anul trecut, a mai anunțat Dan Ștefănel Marin.

Arcul de Triumf a intrat în renovare în luna ianuarie 2014, iar lucrările de consolidare şi renovare trebuia să fie gata în luna martie a anului 2015.

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au o valoare totală de peste 30,46 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 22,98 milioane lei, iar co-finanţarea Primăriei Capitalei este de circa 2,45 milioane lei.

Obiectivul principal al proiectului "Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf" vizează consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, cu scopul salvării de la distrugere, al conservării moştenirii culturale şi al sporirii atractivităţii acestui obiectiv pentru turismul cultural.

Din cauza vechimii sale, precum şi a poluării deosebit de mari pe care o suportă acest monument istoric ca urmare a traficului foarte intens din jurul său, piatra de diverse naturi-andezit, calcare fosilifere, travertin, marmura, - cu care este placat Arcul de Triumf s-a degradat şi necesită lucrări de conservare-restaurare.

Aceste lucrări s-au amplificat şi din cauza unor disfuncţii ale coloanelor de apă pluvială ale construcţiei. O altă problemă legată de terasă o reprezintă hidroizolaţia, unde s-au constatat multiple zone afectate, care explică în principal degradările şi infiltraţiile din interior. Pe lângă acestea mai sunt şi degradări apărute ca urmare a vibraţiilor la care a fost supus monumentul atât din trafic, cât şi din vibraţii seismice (crăpături şi fisuri în tencuială şi posibil în profunzimea pereţilor).

Lucrările propuse sunt următoarele:

- lucrări la elementele structurale, lucrări la elemente de arhitectură - componente artistice

- îndepărtarea depunerilor slab aderente; curăţarea suprafeţelor

- îndepărtarea intervenţiilor necorespunzătoare efectuate cu mortare pe bază de ciment

- rostuirea spaţiilor dintre modulele de piatră

- chituri şi plombări cu mortar de restaurare

- întregirea volumetrică a pieselor, tratarea fisurilor

- consolidarea suprafeţelor, retuş cromatic

- tratament de hidrofugare, refacerea terasei

- finisajele interioare

- amenajare exterioară

- iluminat exterior şi decorativ/arhitectural

- instalaţii electrice

- instalaţii sanitare

 


Re: Arcul de Triumf Budy187

Sa ma ierte Dumnezeu dar eu am vazut niste poze din vara lui 2014, pe cand se umbla la fundatii cum deja amortizoarele erau instalate. Ceva pute, sincer...

 


Re: Arcul de Triumf URANUS

Sursa: B365.RO

Bucureștiul pierde peste 1,5 milioane euro pentru că Primăria nu termină la timp Arcul de Triumf

Bucureștiul pierde fonduri europene de peste 1,5 milioane euro pentru că Primăria Capitalei nu a reușit să termine la timp consolidarea Arcului de Triumf și a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu". Cele două lucrări avea ca termen pentru finalizarea lucrărilor data de 31 decembrie 2015, respectiv mai 2015. Cum lucrările sunt departe de a fi terminate, Primăria Capitalei va încheia noi acte adiționale pentru prelungirea termenului până pe 30 iunie 2016, însă va trebui să suporte de la bugetul local toate cheltuielile care vor fi efectuate după data de 31 decembrie 2015.

Lucrările de consolidare și reabilitare a Arcului de Triumf trebuiau finalizate încă din luna martie, după cum anunțaseră reprezentanții Primăriei Capitalei la demararea lucrărilor. Ulterior, termenul a fost prelungit până pe 31 decembrie 2015, dată la care expiră și termenul de implementare a proiectului stabilit în contractul pentru finanțarea europeană.

Cu câteva săptămâni înainte de expirarea acestui termen, proiectul este însă departe de a fi terminat. Prin urmare, Primăria Capitalei va încheia un nou act adițional pentru amânarea datei de finalizare a lucrărilor. Noua prelungire va costa însă. Astfel, contribuția financiară a Primăriei Capitalei, pentru acest proiect, va fi în 2016 de 9.138.448 lei, în condițiile în care la semnarea contractului contribuția municipalității era de doar 2.451.505 lei. Astfel, Primăria Capitalei va plăti mai mult cu aproximativ 1,5 milioane euro.

Uniunea Europeană va suporta costurile doar pentru lucrările executate până la data de 31 decembrie 2015, data limită stabilită în contract. Lucrările care vor fi executate după acest termen vor trebui plătite de la bugetul local.

La sfârșitul lunii octombrie, primarul general interimar de la acea dată, Dan Ștefănel Marin, spunea că lucrările de reabilitare a monumentului s-au oprit pentru că nu veniseră o serie de materiale comandate din afara Uniunii Europene, mai exact amortizoarele pentru asigurarea anti-seismică a monumentului. Aceste materiale ar urma să vină abia în luna februarie 2016.

Lucrările de consolidare a Arcului de Triumf sunt realizate de Asocierea Romconstruct si UTI Group.

Arcul de Triumf a intrat în renovare în luna ianuarie 2014, iar lucrările de consolidare şi renovare trebuia să fie gata în luna martie a anului 2015.

Conform contractului inițial, valoarea totală a proiectului este de 30.461.626,92 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională era de 19.534.718,59 lei, valoarea finanţării nerambursabile din bugetul naţional de 8.475.402,64 lei şi co-finanţarea Primăriei Capitalei era de 2.451.505,69 lei.

Lucrările la Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" înregistrează întârzieri de peste un an

Proiectul Consolidare, restaurare și conservare Observator Astronomic "Vasile Urseanu" avea ca termen de finalizare a lucrărilor luna mai 2015 şi o valoare totală de 11.105.896,48 RON, din care finanţarea nerambursabilă de la UE este de 7.525.896,24 RON, iar  contribuția Primăriei Capitalei de la bugetul local - 3,5 milioane lei.

În martie 2015 însă, cu doar două luni înainte de expirarea termenului final, stadiul fizic al lucrărilor era de 22,52%, așa cum arăta site-ul dedicat acestui proiect.

Nouă luni mai târziu, proiectul este încă departe de a fi terminat.  Printr-o nouă hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de finalizare a proiectului până pe 30 iunie 2016 și să aloce de la bugetul local pentru anul 2016 suma de 4.442.358 lei pentru lucrările care mai trebuie efectuate. Prin urmare, contribuția de la bugetul local pentru acest proiect crește cu aprox. 1 milion lei, doar pentru lucrările ce vor fi realizate anul viitor.

Lucrările de consilidare a Observatorului Astronomic sunt executate de Asocierea de firme SC General Service Group 98 SRL și SC Diaconu Construcții SRL.

http://www.b365.ro/primaria-capitalei-p...bDni4.dpuf

 


Re: Arcul de Triumf Lixandru Dragos-Liviu

Şi de aici, informaţii de ultimă oră, astfel:

Gabriela Firea a verificat stadiul lucrărilor la Arcul de Triumf

Gabriela Firea a verificat stadiul lucrarilor la Arcul de Triumf. Firea vrea sa se asigure că lucrările se vor finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Națională să poată fi organizată la Arcul de Triumf.
Primarul general a anunţat că pe 25 noimebrie monumentul istoric va fi gata şi va reintra în circuitul turistic al Capitalei.
"De 4 luni jumate de cand sunt primar, m-am ocupat zi de zi de acest monument ăt ca nu se mai lucra sau se lucra foarte putin..Am pus la aceeasi masa constructorul, consultantul, proiectantul... aveau puncte de vedere diferite, dar cu echipa de specialisti am reusit sa dam la o parte aceasta bariera. Constructorul ne-a asigurat ca pe 25 noiembrie santierul va fi finalizat", a declarat Gabriela Firea.
Pană la momentul finalizării lucrărilor, mai trebuie făcute mici finisaje precum repunerea pavelelor de sub monument.
Investiţia de consolidare a Arcului de Triumf se ridică la 7,6 milioane de euro, o bună parte din bani venind de la Uniunea Europeană.
Arcul de Triumf va fi, după finalizarea lucrărilor, pregătit pentru un cutremur şi de 8 grade. Sub monument au fost montati in timpul lucrarilor izolatori şi amortizori antiseismici, care in cazul unui cutremur puternic vor face ca Arcul de Triumf sa ramana in picioare.


Sursa informaţiei:
http://www.b365.ro/gabriela-firea-a-ver...016.html#n

 



Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2295 forum members have written 422241 posts in 5260 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use