Forum părinte: Totul despre București

 

Subiect: Sectorul 2

226 mesaje, 80342 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7  ... 17
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Sectorul 2 Gabi23

SECTORUL 2

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Sectorul 2 Gabi23

Undă verde pentru noua Polivalentă a Capitalei, în Parcul Național. Arhitectura va fi extravagantă.

Primăria Municipiului București va primi de la Guvern terenul din Parcul Național necesar construirii Sălii Polivalente, în urma unei decizii luate în Consiliul General săptămâna aceasta.
Pentru viitoarea Sală Polivalentă au fost deja realizate Studiul de fezabilitate și nota de fundamentare, fiind stabilită și arhitectura sălii. Municipalitatea bucureşteană va solicita Guvernului să emită o hotărâre privind trecerea terenului de 52.358 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite.
Municipalitatea va începe construirea sălii în termen de un an de la momentul transmiterii terenului, finalizarea obiectivului fiind prevăzută în termen de trei ani de la acelaşi moment, se mai arată în hotărâre.
"Municipiul Bucureşti va asigura gratuitatea pentru desfăşurarea de competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate de federaţiile sportive naţionale, cât şi pentru competiţiile naţionale pe ramuri de sport, organizate de către structurile sportive de drept public, în funcţie de un program anual stabilit de comun acord", se mai precizează în hotărâre.
Gratuitatea folosirii spaţiilor sălii pentru antrenamente ale federaţiilor sportive naţionale şi structurilor sportive de drept public va fi asigurată "în măsura posibilităţilor", potrivit proiectului.

Arhitectură extravagantă, cu acoperiș translucid

Arhitectura noii Săli este modernă, chiar extravagantă: pereţii exteriori prezintă o curbură neregulată spre exterior  şi susţinuţi de numeroase coloane din beton armat, dispuse aleator, făcând trimitere la forma unei "păduri desfrunzite" potrivit  notei de fundamentare. Acoperişul sălii va fi, de fapt, un ecran translucid care "filtrează lumina acţionând ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilării, răcirii si altor instalaţii necesare ale sălii si creează un invelis uniform, subliniind forma compactă a clădirii", menţionează documentul oficial.
Sala va putea găzdui activităţi sportive precum: hochei, handbal, baschet, gimnastică, tenis de masă, box, sau activităţi culturale cum ar fi: congrese/conferinţe profesionale, concerte de scenă şi alte evenimente.
Sala ar urma să fie construită în Parcul Lia Manoliu, pe un teren oferit Primăriei din partea Ministerului Educaţei pe 12 septembrie 2012.
Sorin Oprescu declara, pe 20 septembrie, că a văzut studiul de fezabilitate şi desenele făcute pentru construirea sălii polivalente pe Bulevardul Basarabiei, şi că în perioada următoare urmează să le supună dezbaterii publice. Studiul de fezabilitate şi desenele la care se referea Primarul General au fost realizate de o firmă specializată, contractată de CNI din fonduri proprii. La solicitarea B365.ro de a face public studiul de fezabilitate, răspunsul reprezentanţilor CNI a fost negativ: "Dat fiind faptul că acest studiu de fezabilitate nu face obiectul informaţiilor de interes public, nu vi-l putem pune la dispoziţie".

Istoricul proiectului

Ideea construcţiei unei Săli Polivalente în Capitală este veche de peste 6 ani. Încă din 2006 există un proiect de Polivalentă aprobat de  către Consiliul General al Municipiului București, Arena Bucureștilor, amplasată în Parcul Tineretului. De asemenea, a mai circulat apoi ideea de a renova actuala Sală Polivalentă din Parcul Tineretului, care a fost abandonată fiind prea scump, potrivit lui Sorin Oprescu sau de a construi o Sală Polivalentă pe terenul Esplanada, de pe Bulevardul Unirii.
Elena Udrea, pe vremea când era Ministru al Dezvoltării Regionale, în 2011, venea însă cu o altă propunere pentru o sală Polivalentă: pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în zona patinoarului Flamaropol, care ar fi fost pus la dispoziţie cu titlu gratuit Ministerului Dezvoltării de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Aceasă idee a rămas, până la urmă, cea care va fi realizată, prin colaborarea CNI cu Primăria Municipiului Bucureşti.
Astfel, reprezentanţii CNI anunţaseră, în 12 aprilie 2011, că doresc să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare era 1 iulie 2011, contractul având o durată de 30 de luni de la data atribuirii.

http://b365.ro/unda-verde-p ... 84417.html

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 andrei11

Mai vorbim !  :mrgreen:


 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Gabi23

Un nou mall va fi construit în Capitală!

Construcția MegaMall-ului pe terenul fostei fabrici Electroaparataj, în apropierea Național Arena, a fost aprobată. Mall-ul cu două nivele în subsol şi o înălţime de trei etaje va fi ridicat în cartierul Pantelimon din sectorul 2.
Primarul Neculai Onţanu a semnat autorizația de construire unui nou mall, în Sectorul 2. Noul spaţiu comercial multifuncţional va fi amplasat pe un teren în suprafaţă de 54.915 m.p., pe locul fostei fabrici Electroaparataj, lângă supermarket-ul Kaufland- care urmează să se construiască, la rândul său, în curând, anunță un comunicat al Administrației Locale.
Mall-ul va fi compus din două clădiri alăturate- dintre care una va fi rezervată zonelor comerciale cu regimul de înălţime 2 S + P + 3 E. Cea de-a doua clădire va fi destinată parcajelor pentru cumpărători şi vizitatori şi va avea regimul de înălţime de 2 S + P + 6 E. 3497 de locuri de parcare vor fi construite în clădirea destinată zonelor de parcaje.
Accesul vizitatorilor se va face prin două intrări, respectiv una din Şoseaua Pantelimon, iar cealaltă dinspre Strada Pierre de Coubertin, nu departe de intersecţia cu Strada Vatra Luminoasă, iar autovehiculele vor intra în parcările subterane tot din cele două artere de circulaţie.
Centrul comercial va avea funcţiuni mixte, reclame independente şi faţade publicitare luminoase şi va deservi toate solicitările cumpărătorilor, completează comunicatul. Va fi structurat în spaţii comerciale, zone de alimentaţie publică, săli de cinematograf şi birouri pentru administraţie.
Lucrările de construire vor începe în anul 2013 şi sunt programate să dureze 24 de luni. Compania cu capital austriac Real4You Group  a obținut, în 13 decembrie 2011, Planul Urbanistic Zonal din partea Primăriei Sectorului 2 pentru proiectul MegaMall ce va fi construit în Pantelimon.

http://b365.ro/un-nou-mall- ... 84709.html

mega_mall_4_93473100.jpg (184.39 KB; descărcat de 10301 ori)

mega_mall_31_31678200.jpg (106.15 KB; descărcat de 10299 ori)

mega_mall_43892400.jpg (134.27 KB; descărcat de 10299 ori)

mega_mall_exterior_59392600.jpg (155.53 KB; descărcat de 10299 ori)

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Gabi23

Guvernul a transferat Primăriei Capitalei terenul pe care se va contrui sala Polivalentă

Guvernul a transferat, marţi, Primăriei Generale a Capitalei terenul din Complexul Lia Manoliu pe care urmează să fie construită una dintre cele mai moderne săli polivalente, cu 16.000 de locuri. Decizia cedării terenului a fost luată la o şedinţă de guvern din luna septembrie, la care a participat şi primarul Sorin Oprescu.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite.
Municipalitatea bucureşteană a primit girul pentru a construi sala polivalentă în Complexul Lia Manoliu încă din luna septembrie, în cadrul unei şedinţe de Guvern la care a participat şi primarul Sorin Oprescu. "Am aprobat prin HG trecerea unui teren de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea municipalităţii bucureştene, pentru a demara construirea acelei săli polivalente de care Bucureştiul avea nevoie. Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja făcute de Compania Naţionala de Investiţii. Am considerat că un astfel de proiect nu trebuie să fie administrat de Guvern. Aşa cum stadionul naţional este în administraţia Primăriei Generale, la fel şi sala polivalentă va fi construită de Primărie cu sprijinul Guvernului. Au fost câţiva ani de luptă între primar şi Guvern, acum din fericire pentru bucureşteni nu mai există o astfel de bătălie", a declarat Ponta, în luna septembrie.
Oprescu a declarat că a cerut Guvernului cedarea terenului care reprezintă aproape toată suprafaţa complexului Lia Manoliu. „Am construit acolo Naţional Arena, am construit parcarea şi utilităţile necesare complexului şi am început amenajările necesare unui complex sportiv de nivel european. Nu înteleg de ce nu am putea dezvolta zona doar pentru că înainte nu puteam construi o sală polivalentă acolo. Am fost impresionat de sportivul care se antrena pentru sărituri în bazin pe nişte bureţi. Vrem să ne implicăm şi în refacerea bazinului olimpic. Dorim de asemenea să păstrăm şi turnul de paraşutism din acest complex. Vrem să folosim zona parcului şi zona lacului artificial, vrem sa dăm la o parte magazinele care vând trei ciocolate şi pitici. Vrem să rămână o zonă de plimbare", a spus Oprescu după şedinţa de Guvern din septembrie.
În ceea ce priveşte construirea noii Săli Polivalente a Capitalei, edilul a mai afirmat că „Ne dorim sala polivalentă, fără să mai pornim de la zero, cu mii de studii de fezabilitate. Acestea există deja şi le putem folosi. Am studiat problema refacerii clădirii din parcul Tineretului, dar dacă am interveni acolo, ne-ar costa mai mult. Pentru refacerea ei, sunt preţuri mult prea mari, aşa că vom interveni atunci când vom avea banii necesari renovării."
Fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea, cea care a iniţiat proiectul sălii polivalente în complexul Lia Manoliu, a comentat decizia pe contul său de Facebook: "O veste bună: se va realiza în sfârşit o Sală Polivalentă în Bucureşti pe proiectul pe care l-am lăsat la MDRT la plecarea mea din funcţie. Capitala are nevoie de un asemenea proiect şi mă bucură să văd continuat şi pus în aplicare un proiect bun pentru comunitate, indiferent de culoarea politică a celor care o fac. E un prim pas spre normalitate".

http://b365.ro/guvernul-a-t ... 84951.html

 


 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Gabi23

Pe Sos. Colentina putem gasi capace de canal inscriptionate cu R.A. APA Braila  :P. Nu ca ar fi ceva rau in asta, bine ca sunt  :mrgreen:.

R.A. APA BRAILA - Sos. Colentina - 30.01.2013.jpg (192.33 KB; descărcat de 9939 ori)

 


 • Autor: Tavi
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Tavi

S-o fi mutat tanti Elvira in Colentina :)

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 andrei11

Au inceput sa se ridice masini si la noi ? Ca numai noi si V am mai ramas.

 


 • Autor: 3mil
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 3mil

Pana acum n-am vazut nimic in sensul asta.

 


 • Autor: Marian Sirbu
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Marian Sirbu

Nu, n-a inceput. Nu s-a reinnoit contractul.

 


 • Autor: 3mil
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 3mil

Nu se mai face mall acolo? Asa aparuse prin presa anii trecuti.

 


 • Autor: Mircea G
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Mircea G

Marian Sirbu a scris:
Da, exact. Nu stiam ca se mai face. Misto atunci. O sa fiu inconjurat de hypermarketuri :))
De parca marfa ar fi  " gratis si in rate " .....
Uitati aici mincare moca ....
Mincare MOCA.jpg (143.07 KB; descărcat de 8917 ori)
Untitled 2.jpg (51.41 KB; descărcat de 8916 ori)

 


 • Autor: Marian Sirbu
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Marian Sirbu

Ce e funny intr-o poza cu oameni amarâti?

 


 • Autor: Marian Sirbu
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 2 Marian Sirbu

Mircea G a scris:
Marian Sirbu a scris:
Da, exact. Nu stiam ca se mai face. Misto atunci. O sa fiu inconjurat de hypermarketuri :))
De parca marfa ar fi  " gratis si in rate " .....
Uitati aici mincare moca ....


Care-i faza?  :o

 


 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7  ... 17
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Totul despre București  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare