De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc)

678 posts, 165155 views
 
Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49
 
 

📖 Pagination options
Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ByOnu

...
20221229_003312.jpg (119.32 KB; downloaded 1453 times)

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ByOnu

Puțină introspecție. Recomand. Și nu limiteaza doar la TRAINspotting, ci la tot ce are legatură cu transportul public în general...



 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

Se reia constructia hidrocentralei comuniste de la Caineni, valea Oltului.

https://www.google.ro/maps/@45.510199,24 ... !3m1!1e3

(Spune si de Lotrioara dar pe aceea nu o gasesc.)

https://m-ziare-com.cdn.ampproject.org/c ... -1786995

Marele proiect hidroelectric abandonat acum 30 de ani va fi reluat cu fonduri europene. Investiția ajunge la 100 de milioane de euro
Autor: Vlad Iacob
Vineri, 03 Februarie 2023, ora 18:42

Autorităţile din judeţul Vâlcea anunţă, vineri, că proiectul privind construirea unei centrale hidroelectrice pe râul Olt, în zona localităţii Câineni, abandonat de peste 30 de ani, va fi pus în aplicare din fonduri europene asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Construirea centralei de la Câineni făcea parte dintr-un plan amplu, pus la punct înainte de 1989, care prevedea realizarea a cinci astfel de centrale pe Olt, însă două dintre ele au fost abandonate din lipsă de finanţare.

Realizarea, de către Hidroelectrica, a unei centrale la Câineni a fost anunţată, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

El a declarat că a discutat, la sediul CJ Vâlcea, cu directorul Hidroelectrica SA - Sucursala Sebeş, Ovidiu Spătari, subiectul discuţiilor reprezentându-l demersurile necesare obţinerii avizelor pentru centrala de la Câineni. Conform lui Rădulescu, centrala era parte a unui proiect început înainte de 1989 şi sistat pentru că nu a mai fost finanţat.

”Este vorba despre un proiect de investiţii ce cuprindea 5 centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la: Cornetu, Robeşti, Câineni, Lotrioara şi Racoviţa. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv Câineni şi Lotrioara, urmând a fi realizate până în anul 2026. Pentru investiţia din judeţul Vâlcea, Hidroelectrica a obţinut o finanţare de cca 100 milioane euro, prin PNRR”, a transmis Constantin Rădulescu.

El a precizat că CJ Vâlcea va urgenta, în condiţiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) Utilizator anonim 2

Mai bine ar pune mina sa scoata namolul din cele existente. Daca va arat ce e in cel de la Gura Vaii, va speriati. Auzisem ca a sarit unul in cap de pe baraj si a mierlit-o pentru ca s-a infipt in pamint. Daca nu as fi vazut cu ochii mei depozitul de aluviuni cind au deschis golirea de fund, as fi zis ca sint povesti.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

Daca sari in cap fara sa verifici locul in prealabil, aia e, Darwin award.
Pai de aceea se si circula apa din lacurile de acumulare pe la fund, ca sa nu se colmateze, insa nu functioneaza mereu perfect, chiar si marii chinezi cu marele Three Gorges Dam au recunoscut ca circularea pe la fund este deficitara si se colmateaza lacul de acumulare.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ByOnu

Dominic Fritz
24 februarie

332215807_164590509760567_6183493667934905307_n.jpg (144.36 KB; downloaded 1205 times)



Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență.
Ieri doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat.  
78.796 de depășiri (!) ale limitei de viteză în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo. Asta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare.
Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției.  
Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol.
Cer Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți. Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara.
Cer urgent Parlamentului și Guvernului să clarifice și să simplifice odată legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat.
Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?


https://facebook.com/photo/?fbid=7379812 ... 15857019

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) Costin

Daca e o problema asa mare, de ce nu pune limitatoare fizice de viteza? Exista o multime de sisteme pentru o multime de viteze admise.

Chiar daca in esenta nu zice nimic gresit, si tipul asta demonstreaza ca e mult mai usor sa fii politician decat primar.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) subway guru

O problema globala care ne pandeste


 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) subway guru

Care e smekeria nemteasca privind motoarele termice pe combustibil sintetic? Va fi clar mai scump dar camionagii vor trebui sa bage mana in buzunar ca sa nu fie nevoiti sa inlocuiasca tot parcul…

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) andrei11

Reclamă Comunistă la CASCO.  Maşină de Miliţie BMW ! ( Min 6:57 !   :o  )
https://www.youtube.com/watch?v=IYXaO1Cv ... asteland

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) subway guru

In timp ce Germania a inchis ultimele sale centrale nucleare, Finlanda a mers in directie contrara.
Naiba sa-i mai inteleaga pe europeni ce vor…
https://www.stiripesurse.ro/cel-mai-mare ... 915.html
Nici cu cerealele ucrainiene nu e nimic clar…

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) 1689

In Germania e in primul rind ambitia politica a verzilor, care s-au ridicat pe spatele inchiderii centralelor.

 



Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) subway guru

Polonia, Ungaria, Slovacia au interzis cerealele ucrainiene, bulgarii au anuntat si ei aceeasi intentie, practic toate rutele terestre de export se inchid.
Romania nu cred ca-si permite asa ceva, trebuie sa lase deschise caile de comunicatii pentru exporturile navale, altfel Ucraina se sufoca, vedem maine ce se discuta si se stabileste cu ucrainienii, situatia e grava in perspectiva noii recolte din vara asta, fermierii nostri sunt terminati si condamnati la faliment…
Singura tara UE care-si doreste cereale ucrainiene e Spania! Celelalte tari nu au nevoie, au suficienta productie interna pentru acoperirea consumului propriu.

 


Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411809 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use