De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc)

678 posts, 165151 views
 
Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
 
 

📖 Pagination options
Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

orex wrote here:
Am fost unul din acei Soimi ai Patriei/ Cutezatori care au ”apucat”, in elanul ala muncitoresc de odinioara, sa ”simta” ca ”Jur cu mana pe buric/Sa cresc mare si voinic/ Pe-ntuneric si pe frig/Fara sa mananc nimic!” ;)  :rofl:
Geniala asta, nu o stiam, dar fiind ultima generatie de soim al patriei, sau "faimoasa de-generatie 83"(anul in care impuscatu' a lansat faimoasa masura "nu mai importam nimic, exportam tot") cum ne-a explicat un profesor, este dureros de adevarata, vorba englezului "este nostim doar pentru ca-i adevarat".

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ByOnu

...

Ai voie sa refuzi si sa soliciti sa-l faci la spital prin analize de sange?
20220823_073521.jpg (23.95 KB; downloaded 1486 times)

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) andrei11

Cred că e uşor exagerat,  dacă nu chiar inventată povestea, nu trebuia dat afară de la serviciu, dacă cunoşteau persoana în cauză era evident că e greşeală. Povestioară de stors lacrimi, atâta tot. Fiecare cu acces la net se crede scriitor / poet.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ADK

Confirm cele spuse de @andrei11, pe internet văd și eu cam zilnic povești care par mai mult inventate. Nu știu de ce unora le place să-și ocupe timpul cu mizerii de genul, că nu știu ce pot câștiga și de ce unii ar trebui să-și piardă timpul citind ce au visat unii sau ce au meditat când își făceau duș.

Acum, poate să fie și reală, dar la câte povești sunt spuse pe internet e greu de selectat cele reale și cele false, că și poveștile care par foarte mincinoase pot fi defapt adevărate iar cele prea credibile defapt sunt complet false. Unii au puterea diabolică de a emite în univers o energie prin care să facă lumea să creadă sau să facă ce vor ei, mai ales de când tot mai mulți au acces la internet și numai zic de posturi de radio și televiziuni, unde dacă dai banul ăia zic tot ce le dictezi și dacă nu știi să te impui te jonglează cum vor ei.

În altă ordine de idei, oarecum de poliție îmi e și mie puțină silă când mai sunt oprit (până acum s-a întâmplat destul de rar, dar fără probleme). Nu-i vorba de actele mașinii sau ale mele că nu sunt în regulă sau nu sunt în termen, ci de felul unora care mai zilnic văd că postează unii pe TT sau pe alte platforme discuțiile dintre ei și agenți. Acum eu unul nu văd și fair-play în toată treaba asta, discuțiile sunt tăiate, sărite, vocabularul nu-i cel corect și omenos, deci ce ziceam și mai sus. Poliția când te oprește, cei drept nu știu la ce să se aștepte de la tine până nu discută mai mult și nu-ți verifică actele, mai ales că ei știu de cine sunt opriți, dar n-au încă idee pe cine au oprit.

De regulă un test ceva de alcool/drog ar trebui să ți-l bage doar când se suspectă că ai consumat așa ceva. Mai demult am trecut într-o seară de duminică cu mașina pe lângă o discotecă, și ceva mai în față, puțini mai feriți era o echipă care m-a tras pe dreapta. Cere actele, totul în regulă, când se uita peste ele mă întreba dacă am consumat alcool, eu am spus liniștit că nu am consumat (nici nu consum de regulă), îmi dă voie să plec. Probabil se așteptau să vin de la acel party mangă și cu mașina plină, dar eu veneam din total altă parte și am trecut pe acolo însă ei n-aveau de unde ști.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

Asta ca l-a dus politia la spital si AUTOMAT a ramas fara permis nu are cum sa se intample, daca te duce la spital atunci rezultatul testului rapid este invalidat si se va lua in considerare testul de la spital, deci nu se poate retine permisul in urma unui test invalidat, cel mult ii retineau permisul si ii dadeau procura pe 15 zile.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) essco

ByOnu sa ne dea si sursa, asa am vedea ca e de pe FB sau de pe vreun site obscur / de scandal si fake news.
Chiar nu inteleg de ce l-a postat.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) Cristi N

Ma bag eu in discutia asta. La inceput am fost sceptic dar dupa aia am ascultat discutia (incepand cu min 30:30) cu omul asta: Gabriel Gorun, Lector la UMF, Doctor in Medicina Legala.

Pe scurt testele respective sunt hiper-senzitive. Poti iesi pozitiv la cateva zile dupa ce ai consumat o doza in conditiile in care dupa atata timp nu mai poate fi vorba de a fi "sub influenta" ci doar de "prezenta substantei". In plus pot fi cazuri in care nu ai consumat vreo substanta ilegala ci doar de un medicament sau doar banalul mac.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

Da, au facut si MythBusters, au mancat cozonac si prajituri cu mac, si au iesit pozitivi la testele rapide.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) andrei11

Facebook  Content feroviar
Erau folosite atât în gări cât şi în fabrici şi uzine  pentru transport intern, între secţii.
2022-08-30_23-19-29.jpg (89.69 KB; downloaded 1291 times)

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) ADK

Un astfel de Multicar era des văzut prin GdN (să fi fost doar unul?), dar de ceva timp bun a fost înlocuit cu unul mai modern.

Oricum prin astfel de zone, aproape închise și aglomerate, nu prea poți folosi ceva pe carburant obișnuit (ai ajunge să te înnăduși, nu de alta). Cred că orice vehicul de genul este doar electric, doar nu ai merge nici cu spălătorul într-un magazin care se alimentează cu benzină să ofilești până și florile. Doar că astfel de vehicule au o autonomie destul de limitată având în vedere că sunt doar locale.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) andrei11

Gara de Nord din Bucueşti avea vreo 10 ( inclusiv Basarabul ).  Ştiu   pentru că ele erau numerotate.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) Utilizator anonim 2

Cum, nu mai circula alea din gara? Eu am vazut recent unul si m-am bucurat ca inca mai exista; le stiu de o viata, cum s-ar zice.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) andrei11

Dacă ai văzut e ok, dar nu prea mai au ce să transporte. Înainte de 1989 erau o mulţime.

 


Re: Diverse (transporturi, infrastructura, urbanism etc) shoppy

Trasportau posta la vagoanele de posta ce insoteau trenurile de calatori, cand posta romana a sistat contractul cu CFR sau CFR Calatori au disparut si ele.
Tin minte o intamplare nostima din Gara de Nord, inaine aveau claxon si tot claxonau, in timp claxonul s-a stricat si pe post de claxon copilotul batea cu o teava in fierul din fata lui, o data copilotul se uita aiurea in lateral dar tot batea de zor cu teava si a nimerit vreun cablu electric de acolo de sareau scantei de fiecare data cand lovea cu teava, pana cand a vazut soferul si a tipat la el "ho ba ca luam foc!".
Vroiau unii odata sa imi vanda examenul de atestat motostivuitor la ISCIR, spuneau ca include si masinuta electrica industriala(parca avea si o denumire dar nu mai tin minte).

 


Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411809 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use