MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Despre civilizație la metrou

305 posts, 808909 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Despre civilizatie la metrou aztec

Tot se vorbea despre agentii de paza de la metrou.
Azi la Crangasi, un agent de paza pirpiliu, cu o uniforma cu 2 numere mai mari pr el patrula pe peron....
La un moment dat observa 2 "cantarete de colinde" si incepe sa se indrepte rapid spre ele...
La mica distanta vede si o persoana cu dizabilitati(reale) si abandoneaza urmarirea si, surprinzator pe ton  bland, normal, fara sa denote agresivitate sau mila se ofera sa il ajute si il indruma spre lift si il conduce, abandonand "uratoarele traditionale" ...
Un moment neasteptat de normalitate si umanitate, de la o persoana ce , parea stanjenit putin de uniforma aia ....
Bravo lui.

 


Re: Despre civilizatie la metrou punmeister

Live din 1007-2007, 4 colindatori :bleah:

 Re: Despre civilizatie la metrou rosetti61

Azi e parfum fata de ce puteai gasi la metrou in anii 90; atunci nu erau macelarii sau mega insa erau kilometri de tarabe care mai aveau putin si ajungeau pe peron - mercerie, fructe, casete audio, carti, detergenti, probabil si imbracaminte, cam ca la piata. Lipseau taranii cu varza, patrujel si castraveti :mrgreen:
Megaimaj la metrou, ultima gaselnita a acestor ani... Restul jucatorilor de pe piata, curaj, sunt spatii destule, McD de la metrou Unirii a lasat locul liber... hai curaj, carucioare lasate alandala prin statia de metrou lipseau... :mrgreen:  :mrgreen:  :evil:

 


Re: Despre civilizatie la metrou survola

Măcelărie e și la Gara de Nord, dacă nu mă înșel.

 


Re: Despre civilizatie la metrou Goldmund

A spus cineva de aici de ce gasim tarabe si...macelarii(chiar?) pe holurile de metrou:
sindicatele, mama lor, sindicatele si sper sa nu ajunga ca cele din Chicago de prin anii 1920, ca nu mai calc prin Bucuresti...(mare scofala, cainii latra, caravana trece...Dar chiar, cine le atrage atentia la mai marii din "sindicate"?  :think:

PS
Avem civilizatie la metrou cand vom avea civilizatie in gari, pe strada, oriunde in spatiile publice(spatiile publice care chiar sunt ale cetatenilor unei urbe si nu sunt niciodata ale nimanui!

 


Re: Despre civilizatie la metrou Valentin

Eu as vrea sa ridic o alta problema, la fel de importanta. Am observat cresterea cersetorilor la metrou (mai era si inainte de pandemie semnalat ici colo) si astazi chiar s-a intrecut limita bunului simt, am dat de nu mai putin de 3 cersetori diferiti, ca localizare M3 (Universitate-Gorjului) , unii erau dati afara (din tren), dar ma indoiesc ca si din statie. Cum reusesc sa intre la metrou? (acum, fac o paranteza, unii nu aratau chiar ca cei de erau prin tramvaie, puteai sa juri doar ca sunt mai saraci, nu ca cersesc neaparat)
Stiu ca la un moment dat era treaba ca Jandarmeria sa preia paza metroului, ce s-a mai intamplat de atunci?

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Despre civilizatie la metrou sab

Crezi ca nu au 2,5 lei sa intre la metrou ? :D

 


Re: Despre civilizatie la metrou cris_m

Jandarmii si politia transporturi nu mai vad altceva decat mastile... Poate sa arunce unul metroul in aer ca se fac ca nu-l vad... Atat se poate!

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Despre civilizatie la metrou sab

Eu am asistat acum cateva zile la o scena. Un nene cu chitara (probabil multi l-ati vazut prin metrou) a intrat intr-o garnitura M3 si a inceput sa cante. Agenta de paza din tren (da, era o femeie :) ) i-a spus sa inceteze ca nu are voie si cum "cantaciosul" nu a incetat , a chemat politia prin telefon, dar aceasta nu s-a obosit sa apara de la Eroilor pana la Unirii, iar agenta, foarte curajoasa, nu voia sa-l lase sa coboare din metrou.
Partea tragica a fost ca multi calatori i-au luat apararea cersetorului:
"Nu este cersetor, doamna". "Ce rau face? Canta si el "

 


Re: Despre civilizatie la metrou ByOnu

Pai daca era cu chitara si nu facea decat sa cante, nici eu nu l-as numi cersetor. Cantareti la metrou si pe strazi exista si in orasele civilizate. Pe strazi, cel putin, chiar dau viata orasului.

Cersetor este altceva, ala de obicei cere expres bani, are un aspect murdar al imbracamintei si un miros neplacut. Aici intra si categoria colindatorilor. Mai grav, se folosesc minori. Departe de cei care canta cu chitara.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Despre civilizatie la metrou sab

Pai nici colindătorii nu cer în mod expres bani, dar nu acesta in realitate este scopul "cantarilor"? Am plătit bani sa merg cu metroul, daca voiam muzica luăm bilet la un spectacol/ concert... Sa inteleg ca daca nu te "agresează" sa-ti ceară bani, este permis.... Nici colindătorii nu sunt murdari, în marea majoritate a cazurilor, doar ca aparțin aceleiasi "naționalități" ca si omul cu chitara....

 


Re: Despre civilizatie la metrou orex

La periferia dinspre vest, inca nu se aude ”Deschide usa, crestine!”, dar pe inelul central au aparut, deja, minorii cu tipsia in brate (martor ocular intre PU1 si E1, ieri seara)!

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Despre civilizatie la metrou Tom

cris_m wrote:
Jandarmii si politia transporturi nu mai vad altceva decat mastile... Poate sa arunce unul metroul in aer ca se fac ca nu-l vad... Atat se poate!
Atunci, daca vedeti jandarmi care se iau de oameni pentru botnita, strigati "Allahu akbar" :twisted:
Dar, dupa cele spuse mai sus, s'ar putea sa va ignore.

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411798 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use