MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Despre civilizație la metrou

305 posts, 808919 views
 
Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 
 

📖 Pagination options

  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre civilizatie la metrou Tom

Nu, M3 + M2. Și surpriză, "egzplicațiunea" misteriosului jeg negru mi-a venit de la un taximetrist care a făcut în tinerețe destule șantiere ale patriei socialiste. Domnia sa afirmă că respectiva mizerie ar fi "grafit de la ferodourile de frână" și care s'ar propaga cumva prin ventilație până în salon. Sper că îmi amintesc bine explicația, personal nu o pot comenta din punct de vedere tehnic.
Ca off-topic, am ajuns să discut asta cu taximetristul pentru că am renunțat la riscul de a mă murdări încă odată la călătoria de întoarcere, așa că am mers cu taxiul până la mașină și de acolo cu mașina până acasă. Cu aceeași sumă aș face aproape 4 curse cu mașina proprie, adică două drumuri dus-întors, mai curat, mai uscat, fără mers o stație înapoi ca să iau trenul de la capăt (pentru că trenul e deja plin), fără două drumuri prin "Auschwitz" (culoarul acela strâmt și sufocant dintre stațiile de la Piața Unirii) și făra înghesuială, aer închis sau foarte curent cum este în vagoane. Așa că dacă vrea cineva o cartelă de 10 călătorii neîncepută, o fac cadou. În Septembrie sau chiar prin Octombrie, voi lua alta.

 


Re: Despre civilizatie la metrou ByOnu

Cam exagerezi... :yes:

Problema metroului nostru nu este mizeria, ci aglomeratia, si-a atins punctul critic pe M2, spre exemplu. Te-ai asezat tu cumva sau ai atins chederul usilor cand ai urcat/coborat. Pana la urma vorbim despre niste vehicule care circula prin tunel, cel putin pe afara este normal sa fie prafuite.

Dar de aici pana la a ajunge sa sustii ca le dai o mana de ajutor graferilor e cale lunga. Spui carutele lor, cand de fapt sunt carutele noastre si trebuie sa avem grija de ele, ca altele nu mai pupam 20 de ani. :lol:

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre civilizatie la metrou Tom

Dacă am scris odată și încă odată până acum despre asta, nu înseamnă că s'a întâmplat doar de două ori plus acum. Asta e frecvent și alți colegi îmi confirmă că au pățit-o și ei și că "metroul e jegos". Singura soluție e atunci să mă îmbrac ca aurolacii sau din 2nd handuri când merg cu metroul. Și slavă Domnului că măcar pe M2 merg contra aglomerației. Și pe M3 doar o stație până la capăt, iar de acolo în sens invers privesc aglomerația de jos în sus. Dar "todo eso fuiste, pero perdiste". Sau poate nu "para siempre". Să vedem ce zice mașina de spălat. Deocamdată în această săptămână, mulțumesc primarului de sector pentru locurile de parcare construite, ironic vorbind, exact în colțul din intersecție opus stației de metrou. Iar grijă trebuie să aibă de ele toți cei plătiți cu salarii nesimțite ca să le întrețină și să le curețe. Pentru serviciile acestea, eu plătesc și e cam dublu față de STB-sa, unde nu laud curătenia, dar nici mizeria nu o iau pe haine.

 


Re: Despre civilizatie la metrou andrei11

Tom, cu  siguranță exagerezi.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre civilizatie la metrou Tom

Atunci, slavă Domnului și felicitări lui Dero+Vanish+Coccolino, mă opresc. :twisted:
Dar din păcate, rămâne neplăcută pentru oricine "experiența" de a ieși murdar din metrou în repetate rânduri doar prin simpla utilizare a acestuia. Și evident rămâne dorința de a nu repeta prea curând această experiență. Și da, rămâne un exemplu de lipsă de curățenie și de civilizație.

 


Re: Despre civilizatie la metrou Valentin

Ai fi surprins sa ti spun ca până acum doi străini, ambii locuitori ai capitalei țării lor (Franța si Italia) au spus cu gura lor ca la noi e mai curat ca la ei la metrou? Personal n-am ajuns la Paris, dar cel puțin la Roma am fost dezamăgit. Poate am circulat eu pe o linie mai veche, dar cu siguranță la noi e mai curat ( vorbesc de stațiile in sine si de garnituri). Totuși, acest lucru mi l-a confirmat un italian venit in București in vacanță.
Pe langa asta, eu n-am pățit până acum sa ma murdaresc de ceva la noi in metrou si chiar STB, oi fi fost eu norocos ca celelalte cunoștințe.

 


Re: Despre civilizatie la metrou ByOnu

Surprinzator, cand eram in AIESEC si interactionam cu o sumedenie de studenti straini, toti erau mirati de ce trenuri noi si curate avem. :lol:

 


Re: Despre civilizatie la metrou cris_m

In Paris intr-adevar e destul de murdar metroul, statiile. Sa vezi ce misto e sa te asezi pe scaunele tapitate care sunt destul de jegoase... Da, intr-adevar, daca te raportezi la orase mult mai mari din Europa, constati ca al nostru e relativ curat, nu numai la metrou. Asta o pot spune cu certitudine.

 


Re: Despre civilizatie la metrou punmeister

La Roma trenurile sunt desenate mai ceva ca IVA :rofl:

 


Re: Despre civilizatie la metrou elcraft

ByOnu wrote:
Problema metroului nostru nu este mizeria, ci aglomeratia, si-a atins punctul critic pe M2, spre exemplu.

Si daca nu e aproape de punctul critic, se maresc intervalele de succesiune pana ne apropiem de el.  :evil:
Vezi intervale de 10-12 minute pe M1/M3 si chiar de 8 minute pe M2.

 


Re: Despre civilizatie la metrou BodoMinea

Vatmanul constanțean wrote:
1103-2103 ,,Stockholm” , vagonul M1 2  :evil:


În momentul acesta l-am văzut eu eu pe BM21 1103 Stockholm în stația Eroilor, pe M1, ultimele 2 vagoane ale ramei sunt date cu graffiti și pe exterior...

 


Re: Despre civilizatie la metrou punmeister

A inceput iar invazia de cersetori :popa:

 


Re: Despre civilizatie la metrou Puss in Boots

Pai cine sa ii opreasca? Tataie sau pispirica de la paza?

 


Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411798 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use