MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Sisteme de informare în stații

440 posts, 139653 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 32
 
 

📖 Pagination options
 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

misterr are dreptate in esenta, textul este aiurea acolo unde nu exista decat o directie de circulatie.
Doar ca romanul s-a obisnuit si nu citeste decat strict ce il intereseaza. Adica, pe M2, citeste doar orele la care vin trenurile. Unii, care nu cunosc exact peroanele, mai citesc si directia, sa fie siguri ca se aseaza la peronul care trebuie.

 


Re: Sisteme de informare in statii misterr

mcosmin wrote:
Cred ca daca nu citeai era mai clar.
Nu inteleg ce nu intelegi. Gandesti prea mult, cred ca esti primul om care se incurca in asta.
Am explicat mai sus care e problema, nu repet (apropo de „daca nu citeai era mai clar”, eu zic: „dacă citeai era clar” - sînt moduri de gîndire diferite).

Din ce zice #sab, rezultă că pe celelalte magistrale mesajele au sens. Pe M2 e confuz. Adică sistemul nu a fost adaptat corect la fiecare magistrală în parte. Adică greșeală de proiectare.

Se puteau formula altfel mesajele de pe ecran, astfel încît:
1. Să fie la fel pe toate magistralele (să nu fie „personalizate” per magistrală)
2. Să aibă sens pe fiecare magistrală în parte
3. Să fie mai simple.

Gen, un simplu tabel cu două coloane:
Direcția / ora plecării

Mai mult nu văd ce ar fi de zis.

 


Re: Sisteme de informare in statii florin

Eu sincer n-am văzut pe nimeni să facă confuzia asta și crede-mă că am și prieteni aiuriți care se rătăcesc pe la metrou.  :lol: Dar să înțeleagă că e un singur tren care vine la ore diferite n-am auzit. Oricum, asta e cea mai mică problemă, întrebarea e de ce nu s-a continuat proiectul și pe M2.  ;)

 


Re: Sisteme de informare in statii misterr

Rectific: nu numai pe M2 e greșit. Am fost astăzi la Eroilor și e la fel de prost.

Pe un ecran scria:


************************
Următorul tren circulă în direcția
REPUBLICA
Pleacă la ora 17:02
***************************
Trenul în direcția
REPUBLICA
Pleacă la ora 17:07
***************************iar pe cel de alături:


************************
Următorul tren circulă în direcția
ANGHEL SALIGNY
Pleacă la ora 17:04
***************************
Trenul în direcția
ANGHEL SALIGNY
Pleacă la ora 17:09
***************************Deci confuzie la puterea a doua...!

 


Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

Cred ca e confuzia la puterea 0, ca tu esti singurul confuz.
Aici orele sunt atat de diferite ca nu prea ai cum sa mai crezi ca e acelasi tren de 2 ori.
Pe M2 mai intelegeam ca uneori vin la distanta de 1-2 minute, dar aici, nu.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

misterr, tu te-ai uitat la Eroilor la peronul central, la care sosesc trenuri din aceeasi directie la acelasi peron. Nu este relevant exemplul. Este acelasi lucru ca pe M2.
Ce spuneam eu este valabil acolo unde merg trenuri in directii diferite. Adica de la Izvor la Dristor 1 + linia 2 de la Eroilor + linia 1 de la NG. Banuiala mea este ca pentru acest tronson a fost gandit sistemul, pentru orientare, adica pentru a nu te sui in metroul gresit. De aceea nici nu l-au generalizat pe M2.  In rest nu prea ai cum sa gresesti si sa te sui in alt tren, daca esti la peronul care trebuie si nu iei in sens invers.
Poate ca daca nu ar fi scris niciun text si ar fi afisat doar directia si ora de plecare era mai bine. Asa cum se afiseaza la intrarea in statii. Incapeau si mai multe trenuri pe un monitor, nu doar doua.
Dar nu prea se greseste la ora, se mai greseste la directie , chiar si cu monitoare, pe M1+M3 se mai trezesc unii ca nu sunt in metroul care trebuie .  ;)

 


Re: Sisteme de informare in statii misterr

sab wrote:
Poate ca daca nu ar fi scris niciun text si ar fi afisat doar directia si ora de plecare era mai bine. Asa cum se afiseaza la intrarea in statii. Incapeau si mai multe trenuri pe un monitor, nu doar doua.
Asta am zis și eu cîteva mesaje mai sus.
sab wrote:
Ce spuneam eu este valabil acolo unde merg trenuri in directii diferite. Adica de la Izvor la Dristor 1 + linia 2 de la Eroilor + linia 1 de la NG. Banuiala mea este ca pentru acest tronson a fost gandit sistemul, pentru orientare, adica pentru a nu te sui in metroul gresit. De aceea nici nu l-au generalizat pe M2.
De acord.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Nu s-au gandit ca s-ar putea interpreta ca este vorba de acelasi tren pe doua randuri...

 


Re: Sisteme de informare in statii andrei11

sab wrote:
... Incapeau si mai multe trenuri pe un monitor, nu doar doua.

Si la ce ar fi folosit "mai multe trenuri, nu doar două" ?
Oricum intuitiv stii cât e ecartul intre trenuri, daca stii urmatoarele doua eu cred ca e suficient.
Sa luam de exemplu M 2 care vine aprox la 3 minute. Daca ar afisa 10 trenuri la ce ti-ar folosi cand vine trenul nr 7 ?
Sau M 1 la Iancului, vine la 7 - 8 - 10 -11 minute, daca ar afisa urmatoarele 10 trenuri la ce-ti trebuie trenul care vine la... 90 minute dupa ce ai intrat in statie ?

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Ar folosi pe M1+3 in cazul in care vine un tren aglomerat de Preciziei sa spunem si parca nu ai chef sa faci sauna. Te uiti si vezi cand vine urmatorul si decizi daca astepti sau faci totusi sauna. Sau cand afiseaza doua trenuri in aceeasi directie si nu stii cand vine primul pentru directia ta. In rest, intr-adevar nu are rost.

 


Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Azi la Anghel Saligny:
20161017_080555.jpg (655.53 KB; downloaded 4886 times)

Nici nu știu de ce a mai continuat discuția asta... Am auzit să se piardă persoane prin rețeaua de metrou, să nu știe direcțiile și corespondențele corect, dar asta cu panourile care te induc în eroare e chiar nouă. Scrie direcția, scrie ora, ai și text explicativ la trenuri și anunțurile importante jos + culoare magistralei pe care circulă trenul următor, sistemul e foarte clar și bine făcut. În alte țări, cu sisteme mult mai complicate de metrou se folosesc afișaje matriceale LED pe toată rețeaua și nimeni nu se plânge că nu sunt clare. Ai direcția, ai ora, te descurci.

Una peste alta, să trecem și la alte idei.
> Softul e clar același pe toate magistralele, dar având în vedere că fiecare display (cel puțin cele LCD) este un computer all-in-one, cu siguranță există o configurare a parametrilor aplicației pe partea de client. Cel mai bun exemplu pentru asta, 2 comportamente diferite pe aceași magistrală: pe M3 Preciziei - N.Grigorescu inclusiv tronsonul comun, se afișează, ca pe majoritatea tronsoanelor, următoarele două trenuri care vor sosi la peronul deservit de afișajul respectiv. Ei bine, pe M3 racordul 1 Dec. - A.S. se afișează un singur tren, doar cel imediat următor. Deci e clar că ceva a fost setat diferit doar pentru acolo, și ca să te prinzi de intervalul de succedare te ajuți și de panourile cu informații dar și de ceasul din capătul peronului...

> Observăm aici două afișaje, unul display LCD (Unirii), iar unul din cele mici cu LED-uri (cele prezente la Unirii și Victoriei, cel prezent aici este din Victoriei). Observăm faptul că își afișează adresele IP, probabil ca un fel de interfață de debug când nu primesc date, apar erori de conexiune etc. Observăm și faptul că au IP-uri din aceași clasă deci cel mai probabil fac parte din același sistem și primesc același array de date, doar că interpretat și prezentat diferit. Comunicarea este ceva în genul IP via Serial din câte am văzut.

received_969290743192936.jpeg (83.83 KB; downloaded 4884 times)

20161015_163143.jpg (710.06 KB; downloaded 4886 times)


Mai multe lucruri despre panouri și specificațiile lor, într-o postare de a mea mai veche din alt topic: viewtopic.php?f=21&t=143&p=203077#p203077

Fiind la capitolul sisteme de informare, Metrorex văd că nu are în plan prea curând să doteze și alte stații cu astfel de panouri, și în unele nici măcar indicatoarele cu stații și magistrale de la peron nu sunt de actualitate... Și totuși în toate stațiile avem televizoarele cu reclame  :lol: Mă întreb dacă nu s-ar putea face un sistem mai ieftin și mai rapid de implementare cu colaborarea celor cu TV-urile publicitare: un controller care face manipularea semnalului video și apoi îl repetă spre monitoare pentru fiecare peron al stației imitând comportamentul panourilor mici LED (direcție + minute) și afișază un overlay pe TV-ul cu reclame din dreptul peronului respectiv când vin trenurile... Mult mai ieftin decât să pui atâtea AIO-uri duble prin stații mai puțin circulate.

 


Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

Monitoarele cu reclame nu sunt proprietatea Metrorex.

 


Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Știu, de asta ziceam să se ia în calcul o colaborare cu firma a cărei proprietate sunt, probabil s-ar mișca mai repede treaba decât o instalare noua. Dar oricum mă îndoiesc ca e o prioritate pentru Metrorex în momentul de față extinderea sistemului de informare.

 


Re: Sisteme de informare in statii punmeister

Stai sa vezi cum sunt alea matriciale facute de M&P electronics de pe M4 (GdN2 - 1 Mai), o buna parte din ele au deja au pixeli morti sau chiar nu mai functioneaza deloc.

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2189 forum members have written 411462 posts in 5166 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use