MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Sisteme de informare în stații

446 posts, 144042 views
 
Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 32
 
 

📖 Pagination options
 • GPS
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii GPS

Mihai Bravu. Cred că am mai postat la un moment dat același panou.
6729B388-57F2-454D-B23E-D4F824E6C61D.jpeg (876.39 KB; downloaded 1637 times)

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

GPS wrote here:
La Unirii au pus și numere… aparent de ceva timp stația de pe M2 este Piața Victoriei 2, drept dovadă că nici Metrorex nu prea știe cum stă treaba.

Situația reală:
Victoriei 1 - M2 (1987)
Victoriei 2 - M1 (1989)

Se pare ca Piața Unirii nu are noroc la afișaje. Si panoul anterior fusese complet eronat la instalare.  
Insa partea interesanta este ca Piața Victoriei avea si arunci o cifra în denumire, posibil sa fi fost "2", iar acum sa fi "reciclat" acest model de panou, după ce au corectat greșelile flagrante . Erau inversate  Aurel Vlaicu și Aviatorilor, iar la Berceni apăruse o litera buclucașa în coada denumirii, dacă nu ma inseala memoria era "BERCENIi"..
20220213_085406.jpg (1.96 MB; downloaded 1503 times)

 


Re: Sisteme de informare in statii WT_fan06

Misiune imposibilă, să faci o treabă ca lumea, ci nu una de mântuială... :popa:

 


 • GPS
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii GPS

Mă uitam că nici panoul proaspăt montat la Tudor Arghezi nu urmează un model, era comparat de colegi cu cel de la Străulești, dar existau diferențe precum prezența unei săgeți inutile sau scrisul diferit, cu majuscule la Străulești și normal la Arghezi.

Desigur ambele panouri nici nu prezintă realitatea din teren, dar asta e altă problemă.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Săgeata de la Arghezi nu mi se pare inutilă, arată că se va pleca de la ambele peroane către Pipera , ceea ce este corect, spre deosebire de Străulești, unde arata ca se pleacă doar de la un peron.
Doar ca nu înțeleg de ce la Arghezi avem culori diferite la cele două peroane. La peronul 1 nu pare nici gri (care arata ca la stațiile respective nu poți ajunge de la acel peron), dar nu este nici culoarea care arata in mod normal stațiile la care poți ajunge ( de obicei negru). Sau poate ne înșală culorile din foto, o sa vedem in realitate cum este, poate la peronul 1 este gri (ceea ce ar fi greșit).
Cu literele ai dreptate, au uitat convenția cum că un capăt de linie este scris cu majuscule.
Sau, mai știi, se gândesc deja ca Tudor Arghezi nu va fi stație terminus pentru multa vreme.  :)
1671095393220.jpeg (274.71 KB; downloaded 1235 times)
20221218_112917.jpg (1.56 MB; downloaded 1235 times)

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

De ce nu sugerezi o solutie pe gustul tau?

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Nu cred ca este vorba de "gustul meu", ci de faptul ca afisajele nu sunt corecte.
După părerea ta, care este logica sa ai doua culori diferite pe afișajul de la Arghezi?

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

Ba e vorba de gust si de preferinte. Atata vreme cat nu exista niste reguli fixate nu exista nimic incorect, dar pot exista greseli acolo unde situatia descrisa nu corespunde realitatii.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Regulile sunt cam fixate deoarece in toate stațiile, cu excepția Tudor Arghezi, stațiile unde poți ajunge sunt marcate cu negru, cele care au "trecut" sunt gri (convenția pentru inactiv). Doar ca cineva s-a gândit sa facă altfel aici .
Hai sa punem problema altfel. Sunt cele două peroane de la Arghezi identice din punct de vedere al funcționalității? Sunt. Atunci care este logica sa le reprezinte diferit? Niciuna.
La fel si la Străulești. Ba la Străulești pot sa spun ca este prostie crasă , s-a mers din inerție în virtutea unui model de la celelalte stații de până acolo, numai că la capăt, ce să vezi,...se resetează lucrurile dacă ai peron central și macaz înainte de stație. Dar trebuie sa aibă niște neuroni să mai gândească lucrurile, nu să acționeze mecanic.
Vrei sa revin cu foto cu afișaje din astea noi, dar greșite pe M2 când le-au pus prima dată? Apărători, Leonida... De ce? Pentru ca acolo s-a schimbat "pattern"-ul (acum era peron lateral) și nu mai mergea mecanismul de până acolo. Însă, repet, trebuie să aibă niște materie cenușie să își dea seama.
Repetiția este mama învățăturii, dar uneori tâmpește. ;)

 


Re: Sisteme de informare in statii andrei11

Cum e la D 2 ? Are cineva drum pe acolo ?

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

La D2 este corect. Deci se poate, dacă îți folosești neuronii. Insa dacă nu sunt...
20230114_191031.jpg (723.74 KB; downloaded 1040 times)

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

E bine totusi ca ai gasit ceva pe gustul tau. Si mie mi se pare in regula, ramane doar sa fie promovat si incurajat modelul.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Ti-am mai explicat ca nu este vorba de "gustul meu" ;) . Așa ar fi fost normal sa fie si la Arghezi si Străulești, ca la D2.

 


Re: Sisteme de informare in statii WT_fan06

Personal nu văd logica în a afișa același lucru pentru ambele peroane (de unde pleacă trenuri în aceeași direcție). Acest lucru poate deruta pe cineva nefamiliarizat cu rețeaua, sugerând că de la un peron ar pleca trenuri cu un alt parcurs, iar atunci e necesar să cauți diferențele dintre cele două linii (identice). Din ce alt motiv ai afișa informația de două ori? Întrebare stupidă, controversată, știu!  :popa: Putea foarte bine să fie o simplă diagramă a liniei, cu o singură săgeată și nu s-ar fi pierdut absolut nicio informație (evident).

PS: Transport public subteran există de peste 160 de ani (aviz amatorilor, că acum 160 de ani și 5 zile se deschidea prima linie de cale ferată subterană cu rol de a transporta pasageri, din lume. Vă las să ghiciți unde și care este acea linie), dar românii tot trebuie să demonstreze că știu să reinventeze apa caldă.

PS2: panoul de la D2 este o infecție. Mi-a fost scârbă să-l regăsesc în acest topic. Chiar nu-i este nimănui rușine de felul cum au ajuns să arate aceste panouri de informare (a călătorilor, a turiștilor)? Câți ani ar trebui să stea un panou pentru a fi curățat / înlocuit? Iar evident, acesta nu este un exemplu singular, dovadă fiind chiar panoul de la Mihai Bravu, postat mai sus. Bine că panourile noi sunt curate și prost făcute. Oare ce spune asta despre gradul nostru de civilizație?

 


Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2250 forum members have written 417470 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use