MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Sisteme de informare în stații

416 posts, 124926 views
 
Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 

📖 Pagination options
 • sab
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Se vede ca sunt niste stickere aplicate peste panoul original. A se vedea postarea lui Seban Robert din 28.11.
După ce M2 a trecut pasager pe la Eroilor, competenta angajaților Metrorex lovește din nou in plin. :popa:

 


Re: Sisteme de informare in statii WT_fan06

Mai există pe undeva prin Europa stupizenia asta cu sufixele 1 / 2 / etc la stațiile de metrou? La Londra se intersectează magistrale de adormi până se termină anunțul vocal al stației următoare, iar așa ceva nu există în numele stațiilor. Dar sigur că românii știu mai bine întotdeauna, pentru că de ce să oferi un afișaj simplu și corect când poți să-l încarci cu informație inutilă și incoerentă.

 


 • sab
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Rectific, m-am uitat cu atenție in stație,  nu sunt stickere la Unirii. Întrebarea se pune...de ce la Unirii au simțit nevoia sa facă ceva diferit?

 


 • sab
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

La Străuleşti, pe panouri, au uitat sa scrie și M1 la Basarab și GdN, este doar un pătrat galben. Cine știe...înțelege despre ce este vorba (corespondenta),cine nu....
20221218_112917.jpg (1.56 MB; downloaded 946 times)

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

Cum ar fi daca s-ar molipsi si STB sa puna cifre pe placutele cu numele statiilor???

 


Re: Sisteme de informare in statii andrei11

Eu tot nu înţeleg de ce Metrorex tot susţine că e corespondenţă la gară...

 


Re: Sisteme de informare in statii rosetti61

Are si STB cateva, cele mai cunoscute sunt.. tot la Unirii, in numar de 5.

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

Si sunt numerotate de la unu la cinci?

 


Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Da, exact.
Unirii InfoTB.png (275.98 KB; downloaded 784 times)
Sursa: info.stbsa.ro

Sincer, mi se pare mai justificat la transportul public de suprafață unde direcțiile liniilor sunt mai haotice. Avem exemplul din Londra unde la autobuze stațiile de autobuz din jurul unei singure străzi/punct de orientare au același nume și sunt identificate unic prin litere - câteodată chiar de la A la W! (care sunt folosite de mini-hărți locale puse în stații pentru orientare), dar stațiile de metrou au o singură denumire chiar dacă sunt mai multe structuri legate de lifturi / scări rulante / pasaje etc. Având în vedere natura de „infrastructură închisă” de la metrou, unde se pot amplasa semne și display-uri la discreție, e mult mai logic ca o stație cu schimbare să se trateze ca un tot unitar (eg. Unirii, Victoriei, Basarab, Eroilor, Dristor, Grigorescu) și schimbarea să fie facilitată de semnalizarea pusă la dispoziție, iar în cazul transportului de suprafață delimitarea stațiilor se va folosi acolo unde călătorul odată ajuns în zona denumită cu numele stației nu poate vedea direct toate peroanele de îmbarcare (eg. Piața Unirii 1, 2, 3, ... ale STB). Evident, eu nu zic că unii au dreptate și alții nu în aceste cazuri, nici la STB nu-i corect pentru că nu sunt hărți în stațiile de la unirii care să îți spună unde sunt celelalte peroane, deci pentru cine nu știe deja zona și nu are telefonul cu InfoTB sau Google Maps deschis, e cam „ghinion”...

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

Si eu gandesc relativ cam la fel, o singura denumire pentru statiile de metrou cu corespondenta, restul e orientare interioara care sa indice clar doua lucruri, pe unde trebuie sa o iei pentru a ajunge pe cealalta magistrala si pe unde o iei pentru a ajunge afara (eventual care sunt liniile STB din zona de iesire), restul informatiilor e inutil si mai mult incurca si dezorienteaza.
Ce lipseste pe tablitele STB in afara de numarul liniei e directia, ca sa nu te urci in directia contrara. Informatia utila e strict cea minimala, tot ce e in exces trebuie inlaturat, doar lucrurile simple sunt eficiente.

 


Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Într-adevăr, lipsa direcției de pe plăcuțele STB este un aspect care și pe mine mă deranjează de foarte mult timp (pentru că e ceva ce se face de când există conceptul de semne în transportul public prin alte capitale europene). Pare, ca întotdeauna, că operatorul STB va schimba ceva doar când o autoritate va face acel lucru obligatoriu.
Plăcuță.png (116.12 KB; downloaded 683 times)

Un design de genul, cum am făcut eu de la 0 în 10 minute în PowerPoint, se poate realiza și imprima automat pentru toate stațiile din București în termen de câteva zile, interes trebuie să fie. Dar, ca alte aspecte (precum volumul dat la minim pe sistemele de informare montate în autobuze, introducerea stațiilor de legătură „pe sărite” în acestea, lipsa informațiilor în timp real de pe aceste display-uri deși capacitatea tehnică există, etc.), pare complet ignorat de un operator care se bazează pe faptul că „știe deja lumea”...

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

La numarul imens de linii pe care l-a inventat STB nu mai stie nimeni nimic si ei cu atat mai putin…
Eu speram ca odata cu noul sistem de taxare sa treaca la optimizarea, reducerea si simplificarea drastica…dar ti-ai gasit, n-ai cu cine!

 


Re: Sisteme de informare in statii Vasile52

In primul rand ar trebui sa avem o semnalistica unitara sub umbrela ADTPBI in loc sa fie in functie de operator/primarie. Asa poate nu mai avem locuri unde exista un semn pentru fiecare operator sau mai rau nu sunt semnalizate statia unor anumite linii.

 


Re: Sisteme de informare in statii subway guru

Hai ca am depasit cadrul discutiei, sa revenim totusi la metrou.

 


Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398934 posts in 4928 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use