Clubul modeliștilorSimulatoareOMSI (2) The Omnibus Simulator

 

Topic: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse

534 posts, 128454 views
 
Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 
 

📖 Pagination options
 • PaulIP
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Omsi- The Bus Simulator PaulIP

Mult succes!
Folosesti obiectele build-in sau ai permisiunea sa pui si continut third-party, mai adecvat peisajelor romanesti?
Am incercat sa descopar editorul OMSI, dar m-a speriat complexitatea lui. Cel din Trainz era mult mai usor de inteles...

 


Re: Omsi- The Bus Simulator andreir14

Multumesc frumos.
In mare parte sunt obiecte puse la dispozitie de joc si de diversi autori (aici referindu-me la obiectele puse la dispozitie pe diverse site-uri), insa sunt si cateva "creatie proprie", cum ar fi anumite blocuri mai simplute. Permisiuni pentru eventualele obiecte 3rd party (de pe anumite harti spre exemplu) nu am, iar in cazul in care ar fi publicata harta fii sigur ca autorii respectivi vor face toate demersurile ca sa fie stearsa de pe toate platformele si forum-urile OMSI.

 


Re: Omsi- The Bus Simulator andreir14

Cateva cadre de pe harta, de data asta urca si pasagerii. :)

"Polonezul" PZ 688TU asteptand sa plece din capatul Simnic:

431 in statia CET: 


 • PaulIP
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Omsi- The Bus Simulator PaulIP

Cum ai implementat placutele de traseu in detrimentul matricei ?

 


Re: Omsi- The Bus Simulator andreir14

E o mica smecherie facuta. Placuta e adaugata in Blender la fiecare autobuz, iar texturile pentru LED-urile/matricile de la afisaj au fost inlocuite cu texturile afisajului stins (ex vmatrix_leer la NL202).

 


 • PaulIP
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Omsi- The Bus Simulator PaulIP

Da, intre timp mi-am adus aminte de "steckschild" folosit la MAN si cum poate fi activat din fisierul .hof. Si varianta blender e OK.
Mai exista si un mod "Defekte Matrix" pe forumul oficial, fix pentru NL202/NG272.

 


Re: Omsi- The Bus Simulator WT_fan06

Arată super, ambele proiecte! @PaulIP, autobuzul va fi compatibil şi cu LOTUS, nu?

 


 • PaulIP
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Omsi- The Bus Simulator PaulIP

@WT_fan06: sincer, nu am incercat Lotus, deci habar nu am daca modurile pentru OMSI sunt compatibile cu Lotus sau trebuie adaptate. Nu sunt la curent cu stadiul Lotusului (nu era early access pe Steam?), deci nu stiu nici daca au reusit sa implementeze functionarea troleibuzelor. Daca da, se schimba datele problemei, intrucat ma voi ocupa si de EA412. Anyway, intai si intai il fac pentru OMSI.

 


Re: Omsi- The Bus Simulator WT_fan06

LOTUS e practic OMSI 3. Deja au lansat pachetul "rutier" (care îți permite să construieşti şi să conduci autobuze), iar dinamica troleului pare deja scriptată (vezi addon Frankfurt 1970 care are tramvai cu troleu şi au făcut de mult un demo care arată troleul mergând pe fir). Sugerez să cercetezi ce e cu LOTUS pentru că e clar că va fi viitorul lui OMSI 2 şi e cel mai bine pentru toți să ai un proiect "futureproof", ca să nu mai pierzi apoi timp să îl faci compatibil. Din câte ştiam LOTUS va fi în mare proporție compatibil, utilizând cam aceleaşi unelte, însă nu m-am uitat foarte atent la partea de construcție de vehicule.

E cam devreme de întrebat, însă dacă ai zis că vrei să faci şi RdS bus şi RdS trl, acestea te gândeşti să fie payware sau freeware?

 


Re: Omsi- The Bus Simulator andreir14

O mica plimbare cu 001.. inca mai am de lucrat la anumite detalii pana sa ma apuc de linia 25. Au mai fost adaugate cladiri din realitate, cum ar fi anumite blocuri sau gara din Craiova. 


 • PaulIP
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Omsi- The Bus Simulator PaulIP

Cum reproduci cladirile? Iei amprenta la sol si dimensiuni din satelit, iar texturile le fotografiezi tu (fiind chiar din oras)?

Linia 6 va face parte din joc? S-ar potrivi De Simonul pe harta ta  ;)

Iti dau un sfat: înlocuiește in versiunea finala Skodele alea Fabia parcate (arata oribil si ruineaza hărțile cehesti altminteri frumoase) cu niste "generatoare" de masini din parklist.

 


Re: Omsi- The Bus Simulator andreir14

Cladirile le fac in Sketchup, cum ai zis si tu, preluand dimensiunile din satelit, iar texturile le iau de pe Street View si le modific putin, din moment ce nu ies din casa perioada asta. Legat de Skode, da, o sa le inlocuiesc cu masini din ailist, parca nu prea arata ok cand sunt asa aproape, poate la parcarile din hypermarket-urile pe care le voi pune ar da mai bine.

Cat despre linii, momentan am de gand sa le fac doar pe cele de autobuz (nu midi) care pleaca de la gara (17, 25, 1b). 17-le e cam gata, 25-ul n-are decat o mica portiune facuta, iar de 1b nu m-am apucat. E mult de lucru, dar probabil voi face pe viitor si fostul traseu 6.

Apropo, dupa sosirea MAN-urilor noi, RdS-urile au circulat pe 1b pana la casarea lor in 2012, deci, in lipsa liniei 6, s-ar potrivi foarte bine si acolo. :D

 


Re: Omsi- The Bus Simulator constantinbarbu67

Cum faci sa scrii sus ce taseu  vrei,  ma ajuti te rog cu un raspuns ?

 


Re: Omsi- The Bus Simulator OMSI2.ro

Pentru ca sa scrii ce traseu vrei in OMSI 2 (la intamplare), poti folosi HOF Suite.
https://reboot.omsi-webdisk.de/file/773 ... ite-en-de/
Daca vrei hof-ul din harta pe care ai instalat-o, gaseste hof-ul potrivit pe folder-ul ".rar" sau ".zip" de pe harta pe care ai instalat-o si pe care vrei s-o joci. Acele foldere ".rar" si ".zip" sunt doar pentru instalarea hartii si autobuzelor in OMSI 2!

 


Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: OMSI (2) The Omnibus Simulator  • 
Choose destination

Since our 1994 forum members have written 384842 posts in 4729 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use