Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Energie electrica

112 posts, 32597 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
 • Author: Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Energie electrica Dr2005

Curios, exact în zona aia în care zic ei că reţeaua e cea mai ,,muci" (adică V oraşului, mai ales Drumul Taberei) nu se întâmplă nimic, în schimb se tot opreşte curentul în N (oarecum logic la cât s-a construit acolo) şi E.

 


Re: Energie electrica DanCld

Langa Piata Unirii / Casa Republicii in asa-zisul "centru civic" (al lu' tovar'su) sunt probleme recurente si nu de ieri de azi ci de 20 de ani, practic de cand s-a ridicat "cartierul".

Nici mie nu imi pica de fapt foarte des curentul si foarte rar stau pe intuneric mai mult de cateva zeci de minute insa am ajuns sa imi aduc aminte "cand a picat ultima data". Dar da, sunt pe "lista scurta" de risc conform cu articolul acela.

 


Re: Energie electrica Dominatrix

Oprescu a discutat cu reprezentanții Enel despre penele de curent

Edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, vineri, la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentații Enel Distribuție Muntenia pentru a analiza și evalua situația alimentării cu energie electrică a Bucureștiului, pe fondul penelor de curent din ultima perioadă. În cadrul discuțiilor, furnizorul de energie electrică a promis că va investi în zonele ”mai vulnerabile” în care se poate întrerupe frecvent curentul electric.

Vineri, reprezentanții companiei Enel Distribuție Muntenia au declarat că vor investi ”cu prioritate în zonele mai vulnerabile, în care apar mai des incidente în rețeaua de distribuție”. Oficialii companiei care furnizează energie electrică i-au spus primarului Capitalei că ”vor lua toate măsurile pentru intervenții cât mai rapide în cazul producerii unor avarii în rețeaua de electricitate.

Oprescu le-a cerut celor de la Enel să îi anunțe în permanență pe bucureșteni în legătură cu eventualele avarii apărute la rețeaua de electricitate și să estimeze remedierea problemelor.

În urma penelor de curent apărute în ultima perioadă, Enel și Primăria Capitalei vor elabora o hartă comună astfel încât lucrările la rețelele edilitare executate de Municipalitate să fie efectuate în același timp cu cele pe care le face Enel în rețeaua de distribuție, cu prioritate pentru zonele considerate vulnerabile, cum este cazul zonei Petricani.

Oprescu i-a asigurat pe reprezentanții Enel că Primăria va sprijini cu toate mijloacele urgentarea și buna desfășurare a lucrărilor de modernizare pentru a asigura în condiții bune alimentarea cu energie electrică.

Enel a mai anunțat că va continua investițiile în modernizarea și retehnologizarea rețelei de distribuție a Capitalei.

http://b365.ro/news/oprescu ... de-curent/

 


Re: Energie electrica subway guru

Un cablu Enel a explodat în Drumul Taberei
12 Mar, 12:04 / B365
Circulația a fost deviată duminică după-amiază din cauza unui incident produs de un cablu al companiei Enel.
http://b365.ro/news/un-cabl ... l-taberei/
La data de 11 martie 2012, în jurul orei 13:45, Secţia 22 Poliţie a fost sesizată prin Dispeceratul 112, de un bărbat de 32 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-un autoturism în parcarea unui bloc din str. Drumul Taberei, sectorul 6, a auzit o explozie sub maşină şi a observat că s-a ridicat asfaltul, informează Poliția Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 22 şi ai Brigăzii Rutiere, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Protecţia Civilă, fiind luate măsuri pentru delimitarea zonei, devierea circulaţiei, evacuarea autoturismelor aflate în parcare şi interzicerea accesului pietonal.

În urma cercetărilor s-a constatat că la locul producerii incidentului placa de beton este fisurată şi ridicată pe o lungime de aprox. 1,5 metri.

A fost sesizat dispeceratul societăţii de distribuţie a gazelor naturale, iar în urma intervenţiei lucrătorilor acesteia, s-a stabilit că explozia nu a fost cauzată în urma scurgerilor de gaze.

De asemenea, la locul incidentului s-a deplasat şi o echipă a societăţii de distribuţie a curentului electric, stabilind că explozia a fost cauzată în urma unui scurt-circuit electric produs la un cablu subteran. S-a luat legătura cu dispeceratul societăţii care a confirmat cauza incidentului, la faţa locului fiind dirijată o echipă pentru remedierea defecţiunii.

Totodată, dispeceratul societăţii de distribuţie a curentului electric a comunicat faptul că alimentarea cu energie electrică în zona defecţiunii a fost întreruptă, pericolul electrocutării fiind înlăturat.

În urma evenimentului nu au rezultat pagube materiale sau victime.

 


Re: Energie electrica nokia2110

La mine în zonă au înlocuit anul trecut vreo 3 transformatoare. Prima dată au înlocuit unul care alimentează scara B de la blocul meu (blocul meu e alimentat din 2 transformatoare diferite!  :shock: ) şi după aia a picat de 2 ori curentul (eu nu stau la scara B, dar e un switch de net pe acolo  :evil: ). Deabea după ce au mai înlocuit alte trafuri nu a mai picat curentul.
Sunt curios, dacă industria bucureşteană ar lucra la 1/2-1/3 din capacitatea din 1990, ar exista îndeajuns de multă energie electrică ca să fie alimentat Bucureştiul (deci nu mă refer la capacitatea reţelei de a prelua consumul, ci la capacitatea centralelor de a produce energie electrică).
Modernizare de reţea nu s-a mai făcut din anii '80 în Bucureşti. Şi ar trebui făcută urgent. Măcar trase noi cabluri de înaltă şi medie tensiune şi înlocite transformatoarele în unele zone cu altele de capacitate mai mare. Sunt curios cum o să înlocuiască trafurile 110.000/10.000-20.000 Volţi (adică înaltă tensiune - medie tensiune).

 


Re: Energie electrica bercenicity

Stai linistit; capacitatea instalata la nivel national era de cca 17 GW (in 2006); in Bucuresti intra si ies garla linii de inalta tensiune, so interconectarea cu reteaua nationala nu-i problema.

Maximul de consum (de exemplu in timpul gerului din iarna asta) rar depaseste 10 GW (la ora de varf in timpul iernii)  la nivel national

Ref:
http://www.transelectrica.ro/openflash/grafic.php
http://www.transelectrica.ro/StareSiste ... emului.php


Si despre modernizari: tocmai ce au modernizat si sporit capacitatea (in toamna-iarna asta parca) la o LES de 110kV intre CET SUD si Filaret... (d-aia pista de biciclete de pe bd. Tineretului e valuri) http://e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=367560

Vezi si http://e-achizitii.com/search_anunturi. ... 20muntenia cu licitatii ale Enel Muntenia pentru diverse linii electrice subterane din ultimii ani.

 


Re: Energie electrica nokia2110

Până în anii '70 la Filaret era o Centrală Diesel-Electrică (C.D.E.). Din păcate, tot echipamentul a ajuns la fier vechi.  :evil:
Deşi mari consumatoare de combustibil, aceste centrale au un mare avantaj: pot fi pornite şi oprite într-o durată de timp foarte mică (mai puţin de 15 min.). Oricum, începând cu anul 1937 C.D.E. Filaret era folosită numai ca centrală de ore de vârf. În rest, consumul era asigurat de C.T.E. * (pe atunci nu era C.E.T. *) Grozăveşti şi de centralele exterioare (cum era C.H.E. Dobreşti).
În 1940 numai 50-60% din locuineţele din Bucureşti aveau instalaţie electrică - că deh, trebuia să plăteşti şi constul instalaţiei electrice şi se ştie că pe vremea aia erau destui oameni săraci (chiar şi în Bucureşti).

* C.T.E. = Centrală Termo-Electrică, adică care produce numai energie electrică. C.E.T. = Centrală Electrică şi Termică, adică care produce şi energie electrică, şi agent termic.

 


 • Author: V2A
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Energie electrica V2A

De vreo saptamana Enel a inceput modernizarea retelei de electricitate pe Str. Paris, intre Dorobantilor si Str. Tirana.

 


 • Author: misterr
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Energie electrica misterr

Enel România va monta contoare inteligente pentru toţi cei 2,5 milioane de clienţii, primele 31.000 de contoare urmând a fi implementate până la finele acestui an.


189471-articol-465x215.jpg (35.52 KB; downloaded 3342 times)


Enel derulează în prezent un program amplu de investiții pentru modernizarea infrastructurii din Banat, Dobrogea și Muntenia Sud, care va îmbunătăți vizibil calitatea serviciului de distribuție. Investiţia se realizează în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice nr. 123/2012 şi ale Ordinului ANRE 145/2014 privind implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice.

În Bucureşti vor fi montate peste 11.000 de contoare zona aleasă fiind Pantelimon-Baicului. “S-a cerut de către autoritatea de reglementare o zonă  mixtă, care să combine ruralul cu urbanul, iar aici sunt şi blocuri şi case”, a declarat Emil Constantinescu, şeful de proiect Enel. Alte 20.000 de contoare vor fi instalate în Banat şi Dobrogea. “Până în 2020 dorim ca 80% din proiect sa fie finalizat”, afirmă Constantinescu. În perioada 2016-2020 vor fi montate contoare la 2 milioane din clienţi Enel urmând ca în 2021-2022 să fie implementate alte 500.000 de contoare.

Contoarele se montează fără niciun cost pentru client. “Costul este inclus în tariful de distribuţie, iar contoarele se schimbau oricum la 8 ani. Aceste contoare inteligente au o durată de viaţă de 15 ani”, a mai spus Constantinescu.

“În Italia şi Spania unde există deja contoare inteligente nu mai există acele vârfuri de sarcină, de dimineata şi seara, iar jumătate dintre clienţi au ales să schimbe furnizorul”, a precizat Constantinescu.

Compania Enel furnizează în Spania şi Italia staţii de încărcare pentru maşinile inteligente  şi ar fi dispusă să facă acest lucru şi pe piaţa locală însă acest lucru depinde de mai mulţi factori, au spus oficialii companiei.

Contoarele inteligente sunt produse de compania AEM Timişoara. AEM Timişoara oferă produse de ultimă generaţie pentru măsurarea energiei electrice, a gazului, a energiei termice şi a apei, corpuri pentru iluminatul stradal, echipamente pentru informarea traficului rutier şi sisteme de afişaj electronic precum şi servicii aferente acestora

Care sunt beneficiile consumatorilor prin introducerea acestor contoare

Reducerile de cost reprezinta unul dintre multele beneficii pentru consumatori, ca urmare a implementarii unui sistem de gestionare de la distanță a contoarelor.
•    Facturare lunară în funcție de citirea la zi a contorului, consumul real, fără a fi nevoie de ajustări și de procedurile complexe legate de estimarea consumurilor.
•    Posibilitatea de a introduce tarife flexibile, configurabile la nivel de zi, săptămână, lună, sezon, alături de flexibilitate la perioada de facturare (nu neapărat lunar sau la trei luni așa cum este acum).
•    Timp redus pentru schimbări contractuale (schimbare furnizor, conectări, deconectări, tarife, putere disponibilă, închidere sau transfer de contract, etc.), realizate de la distanță de către centrul de contact.
•    Zero greșeli în citirea contorului (citire la distanta direct din contor), reducând plângerile și disputele.
•    În mod automat înregistrează energia produsă de unitățile de generare distribuită instalate la client, pentru care acesta a decis să vândă în sistem energia pe care o produce în exces față de consumul propriu.

Cum îi ajută pe consumatori sa economisească energia

În principal, economisirea de energie se poate realiza prin:
•    informațiile de consum pe care le pune la dispoziție rapid si permanent către client, ce pot fi citite pe ecranul contorului sau prin interfețe PC, așa încât acesta își poate ajusta comportamentul în funcție de specificul consumului
•    integrarea contorului cu aplicații de automatizare și management energetic care permit optimizarea costurilor
•    funcția de măsurare bidirecțională ce permite integrarea facilă a unităților de generare distribuită
•    posibilitatile de definire a tarifelor complexe si personalizate permit reducerea costurilor in corespondenta cu evolutia pretului energiei pe piata de tranzactionare a energiei.


enekllkl.jpg (46.4 KB; downloaded 3337 times)

 


 • Author: iliutu
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei iliutu

Fiind racordat la 110 kV,nu vad de ce este implicat ENEL-ul, fiind responsabilitatea Transelectrica ?

 


 • Author: icee
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei icee

Pt ca ce e sub 110 e Enel  :)

 


 • Author: 133 313
 • Posted:
 •  

Re: Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei 133 313

Enel trage si cabluri 110.000 V prin Bucuresti. Si are statii trafo de pe 110.000 in treptele inferioare. Tot in Bucuresti. Mai interesant  este faptul  ca Electrica SA se ocupa de cabluri aeriene jt pe strada Sibiu, tot ei carpind si avaria subterana Medlife. Sau ca mai nou... se ocupa si de iluminat stradal pe la trafic greu...
Energia electrica chiar daca se cumpara la licitatie de la... X sau Y va fi produsa in realitate tot in CET-uri. Din motive. Si va fi transportata tot de Enel.

 


 • Author: icee
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei icee

Enel si Electrica s.a. sunt la accelasi nivel pe scara baietilor destepti... pardon distributiei.

 


 • Author: t530
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 1940 forum members have written 375908 posts in 4574 topics and 451 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use