Forum părinte: Comunitatea MetrouUsor

 

Subiect: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1445 mesaje, 164273 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 104
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: zapacitu
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire zapacitu

Ce dansu primariei...

 


 • Autor: Goldmund
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Tom a scris:
Cred că saitul acela este o ilustrare realistă a lumii ex-sovietice, cu părțile sale bune și rele. Cu siguranță în tot acel spațiu, de două ori cât al SUA și locuit nici pe jumătate cât aceasta, sunt multe aberații, dar la capitolul femei, nu cred că au de ce se plânge și chiar au ce arăta, cu mențiunea că prin zone uitate de lume, viața e grea pentru toți, inclusiv pentru acele doamne trecute de tinerețe și îmbrăcate ca de o iarnă cu temperaturi medii sub zero grade.


Stiu ca nu intereseaza pe multi, dar ai putea sa scrii doar "partile bune" ale URSS?

Si o remarca a USA in anii 50 secolul 20:
USA producea cca 30% din PIB-ul mondial de atunci, standardul de viata american era la cel mai inalt nivel de viata comparativ cu oricare alta natiune (niciodata in istorie o natiune nu era atat de inaintata fata de restul lumii, exceptand "epoca de aur" a Olandei in secolul 17 si "secolul de aur" sfarsitul sec.18 si sec.19 Regatul Unit), standard fiind o limuzina, o casa("fiecare cetatean american are o casa si doar asa apara proprietatea privata si societatea capitalista deschisa" -dictonul unui presednite american din anii 50...)
(iata o reclama a anilor 40 a unei singure firme:  http://www.oldcarbrochures.com/static/N ... -06-07.jpg
sau Pontiac: https://i.ebayimg.com/images/g/DFAAAOSw ... s-l640.jpg    ...."for everybody!" 1942...
Nu mai scriu despre diferentele intre o dictatura feroce, salbateca si o democratie deschisa...

Dar iata  ce spune  actual un ziarist cu experienta despre spalarea pe creier a opiniei publice prin mizeriile unor televiziuni (prin oamenii "din trecut" - ul pcr)
https://www.youtube.com/watch?v=E74x108Tkw4

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Deci standardul etalon e o casă și o mașină ? Ne-am dat  :evil:  dacă ăsta e idealul de aur al umanității !
Și treaba asta n-au inventat-o toți criminalii, hoții, violatorii, părinții << de aur >> ai națiunii americane. Treaba asta au inventat-o romanii prin clasica formulare << pâine și circ >>.  Ce vreau să subliniez e că nu americanii reprezintă standardul  suprem al dezvoltării societății. Societatea mai are și alte repere care nu țin de pâine și circ !
Să ne amintim numai  de jalnicul târg făcut de americani și sovietici la sfârșitul WW2 ! Și mai sunt și alte exemple unde americanii nu au fost corecți, au fost chiar mincinoși, prefăcuți, vicleni,  și-au văzut propriul interes !

 


 • Autor: Cristi N
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Cristi N

Casa si masina tin de confortul persoanei, nu sunt nici maximul nici minimul, doar ne ajuta sa ne facem o idee grosiera legata de nivelul de trai.
Legat de violatori, criminali si alte categorii cred ca toate popoarele se incadreaza in categoria asta. De la inceputul omenirii si pana acum majoritatea razboaielor, cuceririlor si anexarilor au avut motive cel putin discutabile si au fost presarate cu astfel de fapte la tot pasul.
In ultimul rand nu inteleg de ce intelegerea de la Yalta e un targ jalnic. Doar pentru ca noi ne-am pricopsit cu rusii pe cap pt jumatate de secol? Nu cred ca SUA are obligatia de a fi jandarmul mondial, pana la urma orice stat daca se implica intr-un razboi o va face in interesul propriu sau ca urmare a unor intelegeri prealabile si asa consider ca e normal.

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Cel puțin o parte a mesajului meu l- ai înțeles greșit.  Să ne amintim cine au fost primii americani ( nu cei de acolo, cei veniți de peste ocean ). UK deporta toți pușcăriașii periculoși, să fie cât mai departe de imperiu. Evident că este absurd să-i arătăm cu degetul pe cei de acum pe motiv că acum 450   de ani America era plină de oameni îndoielnici. Dar așa s-a  format USA la bază. Hoți, criminali, violatori deportați din UK.
În ceea ce privește Yalta, să nu se mai dea americanii superdemocrați, și-au văzut interesul. Nu, nu-i condamn, numai subliniez faptele. A, da, ce au căutat americanii în Europa lui Hitler și Mussolini ? Simplu, să-și tragă partea după victorie.  

 


 • Autor: Tom
 • Pisică
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

În primul rând nu mă interesează portavocile propagandei de tip Măling pe Bot. Nu mă obosesc să răspund cuiva care îl citează în permanență.

Nu detaliez subiectul, depinde ce comparăm, mere cu pere? Da, a fost dictatură în URSS, a fost și în Turcia membră NATO, a fost și în Grecia membră NATO, a fost și în America de Sud unde alternau regimuri dictatoriale "de stânga" cu cele "de dreapta", este și în China, marele exportator de măști și de coronavirus. Americanii au comis crime de război în Vietnam, Irak, Libia. Francezii au scufundat un vapor Greenpeace care supraveghea experiențele lor nucleare.

Dacă vreți o parte bună a URSS, au fost primii care au ajuns în spațiu, o mulțime de elemente chimice, în special din cele radioactive poartă numele unor savanți sovietici, în tabelul lui Mendeleev (ăsta nu era sovietic, dar tot de la ruși era).

Văd că se tot vehiculează termenul de "societate deschisă". Să nu uităm că promotorul ideii este interzis în ambele "țări mamă" ale sale (Ungaria și Israel), doar in România e un semizeu.

Să nu uităm că în anii '50, în America negrii nu prea aveau drepturi, iar astăzi, de când cu democrații și societatea lor deschisă, toți ne-negrii îngenunchează în fața lor în memoria unui infractor ucis într'un incident cu multe semne de întrebare dintr'o serie mare de incidente de brutalitate comise de poliție, în țări cât se poate de "libere și democratice". Să vorbim despre erorile judiciare din America și Marea Britanie, dar și Australia sau Canada, marii giganți anglo-saxoni? În democrația în care ai casă și mașină (dacă îți permiți, vezi numărul mare de homeleși în America, pe fondul globalismului care produce în China și aduce în America "marfă americană"), ești liber dar nu ai voie să spui ceva de negri, de lîgîbîți și de toate minoritătile lui pește. Cenzura pe această temă tinde să concureze China. S'a mers până acolo încât un fondator al Mozilla a fost obligat să demisioneze pe motiv că el ca persoană privată, a susținut inclusiv financiar (din munca lui) o organizație legală care se opunea căsătoriilor persoanelor de același sex. Deci nici măcar dreptul la principii nu-l mai ai, pentru că dacă ar fi și declarat asta în public, era subiect de ostracizare totală.

Din motive istorice, poate nu aș avea de ce iubi URSS sau pe ruși, dar marii istorici democrați de ambele părți ale Prutului uită totuși să spună până unde se întindea Moldova lui Ștefan cel Mare. De ce oare, dacă rușii sunt "cîh"? Tot de o amnezie ciudată suferă și marii fani ai ziaristului lui pește din filmul acela, când toți ziariștii lui pește mai vechi îl pupau în fund pe un mare comunist venit pe tancurile sovietice, Saul Bruckner (Brucan). "Domnul profesor", așa îi spuneau bolșevicului a cărui nevastă (Sidorovici) era procuroare comunistă. Tot de la răsărit vin și Leon Tisminețki și Hermina Marcusohn, părinții marelui democrat Tismăneanu. Tot cu escală la răsărit a venit și Nahum Nemeth (Neulander), tătucul președintelui planificat care n'a mai venit și tot nu renunță (ăla cu mormanul de fiare vechi). Agent NKVD, fost Gestapo, a fost și tătucul unui individ care își permite să-l înjure pe Eminescu, Denis Patapievici. Fiica criminalei Ana Pauker Robinsohn a sărit de la pionieri la democrați. Heda Katz, zisă Ileana Vrancea, a condus asaltul asupra universităților în anii '50, epurând studenți șî profesori cu alte vederi decât comuniste. Roller, "marele" istoric și alți indivizi dubioși s'au revărsat încoace din URSS. Jumătate dintre ei sunt deja splălați și uscați inclusiv de wikipedia și prezentați ca niște eroi în frunte cu criminalul bolșevic Troțki, pe care slavă Domnului nu l-am avut pe aici, dar este precursorul democraților globaliști din America. Să nu mai vorbim de nepotul Ghizelei Vass, de nepoata lui Adalbert Vass, criminal de război, ca și de o anumită organizație autoproclamată succesor al unei organizații naziste. Aceștia nu vin din URSS, ci de la aliații lor până în 1941.
Paradoxal, acest exod din URSS de mari comuniști se producea de teama lui Stalin, care le-ar fi luat gâtul distinșilor kominterniști, care după un regim de teroare în România anilor '50, revin prin copiii și nepoții lor după 70 de ani.

 


 • Autor: aztec
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

A....
Sa nu uitam că....ori mori împușcat pe un pod, ori te arunci de la etaj ori bei ceai cu "asezonare"...
Și asta doar că sa dea exemple sa nu scoți capul prea tare, că de făcut d'alea sa nu afle nimeni....e plin

Și că exemplu, nu că acolo e bine..
In 70 a fost un scandal Watergate parca...Nixon...etc
Acu la asta de a băut un ceai au recunoscut pe fata că îl urmăreau peste tot...da...a fost diabetic...de acolo i-a fost rău..

 


 • Autor: Goldmund
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

andrei11 a scris:
Deci standardul etalon e o casă și o mașină ? Ne-am dat    dacă ăsta e idealul de aur al umanității !
Și treaba asta n-au inventat-o toți criminalii, hoții, violatorii, părinții << de aur >> ai națiunii americane. Treaba asta au inventat-o romanii prin clasica formulare << pâine și circ >>.  Ce vreau să subliniez e că nu americanii reprezintă standardul  suprem al dezvoltării societății. Societatea mai are și alte repere care nu țin de pâine și circ !
Să ne amintim numai  de jalnicul târg făcut de americani și sovietici la sfârșitul WW2 ! Și mai sunt și alte exemple unde americanii nu au fost corecți, au fost chiar mincinoși, prefăcuți, vicleni,  și-au văzut propriul interes !


Nu din plictiseala, ma simt nevoit sa-ti raspund:
depinde cand ai anumite etaloane! Cand in tarile din estul Europei un automobil era doar un vis umed..., iar o casa cu o mica gradina nici astazi nu este o realizare normala pentru milioane de "oraseni", da, aceasta era o realizare in USA anilor '50. Apropo de secolul de aur olandez: atunci standardul era o casa "modesta"(cam toate erau construite la fel - azi ni se par niste "bijuterii" de arhitectura! - indiferent ca unul conducea vapoare iar altul era doar marinar,), dar interiorul era mobilat in functie de bani, tablourile, ceramica, vasele, vesela erau si ele scumpe sau "imitate", covoarele la fel, unele erau f. scumpe....plus actiunile...la bursa.

Respect parerile tale, aici doar discutam politica...Cert este ca americanii din anii '50 aveau primele mall-uri ale lumii, au "ajuns pe Luna" in 1969, aveau tirajul cel mai mare de pe glob la ziare si carti..., aveau toti acces la canalizare si la cele mai mari biblioteci ale lumii, la cele mai faimoase muzee,  in timp ce altii nu stiau ca popor european ce inseamna o autostrada. Faptul ca in anii 70, in USA existau cel putin 200 de programe tv color(nu peste tot in lume era tv color!), iar unii au ramas pana prin anii 1984 cu trei, patru programe(RFG! - aici stiu exact), asta spune mult. Stiu , nici asta nu poate fi un "etalon" - poate imi spui atunci...care ar fi pentru tine etaloanele unei civilizatii avansate...
Mersi.
:bere:

 


 • Autor: Goldmund
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

OK, am luat seama la contrele unui coleg si m-am gandit ca azi pot da un exemplu de patriotism(nationalismul ne-a dus  - civilizatoric vorbind - in ruina!) la altcineva decat domnul Malin Bot(eu nu as rade de numele, sau figura cuiva, asa m-a invatat mama...) si anume un iubitor al limbii romane din Transilvania. Ce mult mi-a placut istoria si poate de asta pun acest link pe aceasta pagina:

https://www.youtube.com/watch?v=PfJAG3J ... manOficial

PS
De multe ori i-am scris autorului ca anumite formulari din mesajele sale sunt prea dure, sau chiar incorecte, si am observat ca de la un timp nu mai persista cu "valahii" sunt asa si altfel, si specifica mai atent ceea ce doreste sa exprime...Iar adevarul despre noi trebuie stiut si respectat...

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Nicușor Dan.
Exemplu de măscărici total, incompetența / prost gustul / limbajul de lemn capitalist ridicat pe cele mai înalte culmi al dezvoltării omenirii. Dacă socialismul decadent a experimentat limbajul de lemn, capitaliștii l-au perfecționat. Asta e o fițuică cu care mă asasinează cretinii de dreapta în cutia poștală, odată la 3 - 4 zile o găsesc acolo.
Zilnic în București, ceva  cedează, se rupe, se strică.

Suferim din cauza unei administrații incompetente și clientelare.

E anul în care trebuie să începem Noul București. Să începem construcția unui oraș care ne reprezintă.
Pentru părinții și copiii noștri. Pentru toți.


Un oraș performant și muncitor ca oamenii săi.
Un oraș verde și sănătos, din care nu ești nevoit să fugi ca să te simți împlinit. Un oraș care să aducă bani pentru toți, nu doar pentru câțiva. Un centru european pentru tehnologie, cultură și educație. Un oraș la fel de inteligent și dinamic precum cei care-l locuiesc. Să ne întoarcem din vacanță cu plăcerea de a vedea și la noi ce au ceilalți. Să nu mai îmbătrânim în trafic. Să deschidem larg geamurile și să respirăm aer curat, să ne bucurăm de locuri și istorii,

Să ne placă aici

Noul București: un oraș în care oamenii se mișcă mai bine, respiră mai bine, câștigă mai bine.
Urmează alt bufon, Dan Cristian Popescu /sector 2, alt pliant plasat în cutia poștală.  Și ăsta folosește un limbaj de lemn total dar a scris mai  mult, durează până ce copiez toată fițuica. Ăsta cică a fost viceprimar la Sectorul 2, să fie sănătos !

 


 • Autor: CiprianTRB
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire CiprianTRB

Cum ai dedus tu ca Nicușor Dan este "măscărici" și incompetent? A fost vreodată primar? :think:

 


 • Autor: gexge
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire gexge

Cu cine votezi la PMB si la S2, @andrei11? Sigur, doar dacă vrei sa răspunzi. Eu stau in sectorul 2 si chiar aceasta combinație intenționez sa o votez: Nicușor Dan+Dan Cristian Popescu.

 


 • Autor: orex
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire orex

”Ciolaniada” din S2 a inceput! Pacat pentru actualul candidat D. C. P. ,care are acest CV, si, ca mi-a fost coleg la SF. SAVA! VOI sunteti electorii lui, dar...e singurul din Bucuresti, care s-a ”văcsit” doar, doar sa ocupe jilțul number ONE de la ”OBEOR”! :yes:

 


 • Autor: Tom
 • Pisică
 • Scris:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Nicușor Dan.
Exemplu de măscărici total, incompetența / prost gustul / limbajul de lemn capitalist ridicat pe cele mai înalte culmi al dezvoltării omenirii. Dacă socialismul decadent a experimentat limbajul de lemn, capitaliștii l-au perfecționat. Asta e o fițuică cu care mă asasinează cretinii de dreapta în cutia poștală, odată la 3 - 4 zile o găsesc acolo.
Zilnic în București, ceva cedează, se rupe, se strică.

Scuzat fie-mi totalul dezinteres sau cel puțin aparent dezinteres față de politica mioritică, fie de dreapta, fie de stânga, tot globalist-comunistă, dar Nicușor Dan nu demisionase din USR? Sincer să fiu, l-am apreciat pentru ce a spus atunci. Ca politician, imaginea lui e aplaudată de unii, dar nu-mi spune mare lucru. Aș vrea să am o părere mai bună, dar am o singură părere bună despre el pe care am spus-o deja. La fel cum pentru Firea am două: "Adoptă Bucurie" și renunțarea la exagerata ei taxă al cărei nume nu-l mai indic, pentru a nu încălca regulamentul. :twisted:
Din păcate, în România, "dreapta" e extremă stânga, iar "stânga" e stânga cu politică oarecum de dreapta, așa pe furiș.
Îmi pare sincer rău să văd oameni care nu înțeleg că de fapt comunismul nu a fost, ci vine acum în aplauzele lor și tare mi-e teamă că Nicușor e exact în tabăra ălora, dar nu e singur. Să n'o lăudăm pe Duamna, nici ea nu e în altă parte, ci doar în alt partid. Nu e vina lor.

Pentru cei care au prins "brambureala" din 1989 la un nivel mai sus de cel al "baby on board", poate vă amintiți măcar părinții vorbind de X sau Y, fost activist PCR la locul de muncă, înscris peste noapte într'un partid "istoric", pentru a căpăta "o aură de noblețe". Toate partidele sunt pline de activiști, securiști și borfași reciclați sau oameni de afaceri proveniți din "revoluționarii" veniți de afară ba cu Spetsnaz și Omon, ba pe filieră vestică. Pe oricine votați, nu veți schimba sistemul, ci doar viziunea grupului aflat la butoane, cu privire la soluții de moment la probleme, acum locale, care ar deranja "bunul mers al lucrurilor" spre prăpastia finală.
Am avut plăcerea să stau la masă și am plăcerea să cunosc oameni de valoare din toate partidele, oameni pentru care m-aș duce să pun ștampila pe partidul lor, dacă ar candida, chiar și dacă nu ar candida în circumscripția unde votez eu. De la toate partidele. Dar, pe cât de valoroși sunt ei, nu-i văd pe nicăieri, ci văd numai nulități, ciumpalaci și indivizi de doi bani, care nu sunt în stare decât să facă ce face țara asta din 1989 încoace: "Mircea, fă-te că lucrezi!" Degeaba încearcă acum să o dreagă musiu Caramitru, că l-am auzit personal la TV spunând aceste cuvinte. Dar sigur, au trecut 30 de ani, înregistrările s'au pierdut &c, putem rescrie istoria. Așa cum comunista Carmen Dumitrescu a fost dată'n gât cu filmulețul ăla prezent și pe aici cum îi critica pe șoferii care țin motorul pornit pentru că nu au baterie, iar în 1990 îl invita pe comunistul bolșevic Saul Bruckner (Brucan) "să vină să-și ia vila înapoi". De unde mă-sa avea el vila aia, venit de pe tancul sovietic (de fapt fugind de Stalin, care rădea Kominternul), cu nevastă-sa, procuroarea Sidorovici? Dar nu, marii oameni de presă de azi îi spuneau "domnul profesor".

Și apropo de o discuție începută la "Flacăra Roșiatică", privind imixtiunea politicului în justiție (CCR la demiterea lui Băsescu și la numirea a doua a lui Orban). Băi Klaus, odată ales președinte, tu nu ești al PNL-ului. Partidul tău "e toate"! Nu faci politica partidului dintr'o funcție de șef al statului. Când se făcea asta? Mai demult, pe vremea aialaltă, dar și acum. La fel judecătorii, egali în fața justiției "e toți", nu doar unii mai egali, dacă sunt din partidul care te-a numit pe tine acolo. Băi șeful SRI, STS și alții, pentru voi partidul e toată țara asta. Primul ministru ca primul ministru, dar tot al României este, nu al partidului care are pile mai mari la americani și la ruși.

Suferim din cauza unei administrații incompetente și clientelare.
Garantez că oricine câștigă primăriile, dar și parlamentul, are deja pregătită lista de specialiști cu titlu de nepoți, fini, copii, prieteni și relații, plus fătuci fardate și vopsite, gata să ia posturile bine plătite, în timp ce ăia care fac treaba sunt plătiți la modul "dacă găsești mai bine plătit în altă parte, ai să iei de la ei dublul diferenței". Dar repet, cunosc eu oameni cu 3 capete (ca inteligență) pentru oricare din actualul guvern. Și de la ei din partid. Unde sunteți, monșer? Vă place să vă dați în circ cu ăștia? Dar mi-e și groază sa văd pe ceilalți, cu Ciumpalacu și cine a mai rămas, întorcându-se.

Dar dincolo de PSD, PNL, USR, PMP, P.L.M. (Partidul Liberal Muncitoresc), părerea mea este că nu aici se joaca meciul cel mare, ci în SUA, unde dacă câștigă Bideu, putem da năvală în magazine să luăm vopsea verde, ca spirtul pe vremea pandemiei, ca să ne vopsim în marțieni și să emigrăm de pe planeta asta. Pentru că globalismul comunist, va fi la fel și aici și în Germania sau America, doar cu diferența că unii vor fi mai bine îmbrăcați, vor avea mai puține restricții și vor mânca mai bine, dacă decid alții că merită.

 


Mergi la pagina:  1  ... 93 94 95 96 97 98 99  ... 104
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Comunitatea MetrouUsor  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1667 utilizatori ai forumului au scris 327500 mesaje în 3922 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare