De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1883 posts, 399367 views
 
Go to page:  1  ... 76 77 78 79 80 81 82  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Bineinteles, andrei11 ca ma astept mai mult decat de la comunisti. Doar stii diferenta dintre RDG(Germania Democrata Socialista) si RFG(Germania Federala, democratica si libera...si cu piata libera):
Trabant, Wartburg, versus VW, Mercedes,Audi, BMW, Porsche, Opel. Chiar si germanii din RDG doreau ca fratii lor mai mari sa-i preia, sa-i ia pe sus. Priveste prin exemple multiple cum aratau orasele din fosta RDG inainte de 1989 si dupa si vei ramane uluit de diferente - cum sa nu ai asteptari mai mari de la o piata libera, o meritocratie si oameni liberi?
Regim capitalist in ograda marelui psd-ist-baron local? Capitalismul doar pentru ai nostri care candva au mancat salam cu soia e capitalismul din America Latina, capitalismul de cumetrie...Noi care mai gandim, nu la asta ne-am gandit in 1990, dar acum e putin prea tarziu pentru regrete, acum sa ne gandim la viitorul tarii si...

.... eu o ascult pe "bunica":

https://www.facebook.com/mirceabravo/vi ... 1484539809

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

E  BUNĂ !!!!!!!! ( Asta cu bunica ! )
RDG - ul vis a vis de mașini n-a avut de ales, așa a fost << contractul >> cu URSS. Mașini în 2 timpi iar cantitatea de tablă era strict normată. Învingătorii totdeauna iau totul !

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

E adevarat cu penuria de tabla in RDG a anilor 1950-1960 ( cu toate ca si in RFG au existat planuri dupa care aliatii doreau sa demonteze tot ce mai ramasese dupa razboi, iar Germania din Vest sa devina doar o tara unde creste cartoful(in special planurile franceze). Dar dupa 1960 nu mai exista criza tablei in RDG, dar economia socialista unde nu exista concurenta nu a dorit prin cercetare si noi tipuri de masini sa avanseze, pentru comunisti important erau alte ramuri ale industriei sa dezvolte, in nici un caz consumul privat. Aici e marea diferenta intre sisteme.

- Un alt punct: e adevarat ca in Romania exista pensii speciale(multe)care depasesc si de 25-30 de ori pensiile medii din tara si ca in acest sector Romania este pe primul loc in lume?  -adica de "pensii nesimtite" raportate la pensiile normale..(in 2017, statul roman plateste peste 1.5 miliarde euro pensii speciale! - e o nebunie strigatoare la cer!)    Cu 1.5 miliarde euro putem face in Bucuresti o noua magistrala de metrou, fara banii din UE! Pe an!!....
https://www.youtube.com/watch?v=Y0vO9jg_398

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Goldmund wrote:
...Dar dupa 1960 nu mai exista criza tablei in RDG...

Spre deosebire de desele noastre << contre >> de pe forum, acum doar întreb, ai date certe sau nu ? Că eu știam altceva ( informații la n-șpea mână ) că URSS - ul a controlat strict economia RDG - ului.
Am mers în RDG - să fi fost anul 1976 ? ( cam așa ceva ) iar armata sovietică era omniprezentă, la vedere, spuneai că era zonă de  asediu...Și asta nu numai în Berlin, ci și în restul țării, inclusiv pe șosele. Acum exagerez puțin, dar în Berlin aveai impresia că sunt mai mulți ruși decât localnici...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire 1689

Goldmund wrote:
[...]in RFG au existat planuri dupa care aliatii doreau sa demonteze tot ce mai ramasese dupa razboi, iar Germania din Vest sa devina doar o tara unde creste cartoful(in special planurile franceze). [...]


In RFG n-au existat niciodata astfel de planuri.
Au existat idei extrem de vocal exprimate de francezi sa aplice o astfel de strategie in zona lor de ocupatie, inabusite insa extrem de rapid si categoric de americani.
Argumentul forte adus a fost acela ca national-socialismul si-a gasit atitia aderenti tocmai datorita politicii similare aplicate in principal de Franta (cu suport britanic) dupa Primul Razboi Mondial. In al doilea rind, industria germana era - la sfirsitul razboiului - cea mai moderna si singura capabila sa produca bunurile necesare reconstructiei Europei. Fara o industrie functionala si eficienta, banii virati prin Planul Marshall ar fi sfirsit in consum.
Din fericire, pozitia politico-economica si strategica a SUA imediat dupa incheierea razboiului le-a permis sa impuna unificarea celor trei zone de ocupatie (franceza, britanica si americana), sa forteze si sustina introducerea DM in '48, sa impuna acceptarea de catre partenerii europeni a proclamarii RFG si sa pastreze echilibrul de forte in Europa.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

andrei11,
am vizionat mii de reportaje la tv germana prin anii 80 si stiu destul de exact de ce sufera fosta RDG, dar de lipsa tablei, nu sufera(v. si automobilul Wartburg care era doar din tabla).
Ai dreptate, trupele sovietice se aflau peste tot in RDG - Putin a declarat in diverse ocazii ca daca ar fi fost el atunci la carma imperiului, el nu ar fi ordonat niciodata ca trupele sovietice/ruse sa paraseasca acele regiuni germane, pana azi...
Dar RDG, ca si alte tari din blocul sovietic(Cehoslovacia, Ungaria si nu in ultimul rand Romania) au primit incet, dar sigur o independenta industriala(de ex. prin anii 70-80 Polonia nu mai importa automobile din URSS - inainte era obligata! - ci importa Dacii, Trabant-uri, aveau Polsky Fiat 126p, dar si 125p, toate dupa FIAT, ungurii doreau aproape in exclusivitate Lada, dar cu motoare mai puternice si cu dotari "speciale", dar si Polsky Fiat, cehii aveau Skoda, multe Polsky Fiat si Trabant, etc..)Ce controla URSS pana in 1989 era un control riguros al granitelor RDG, in schimbul unor ajutoare "tovarasesti pentru germanii comunisti", fara de care bani, RDG era din anii 70 falimentara...Acel nivel de trai nemaintalnit in alte tari comuniste, era intretinut de Berlinul Est doar pe...datorii uriase, pana cand "fratele mare" i-a spus "Niet", pentru ca nici URSS nu a mai avut de unde(si a inceput sa reformeze imperiul) si asa a picat dominoul statelor comuniste.




1689, intai afirmi ca nu au existat astfel de planuri, dupa care scrii ca ar fi existat "idei extrem de vocal exprimate", dar chiar a existat un astfel de Un Plan
https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-46209552.html
https://de.wikipedia.org/wiki/Morgenthau-Plan
Planul a fost unul francez, mult mai vechi si care era prezent doar pentru Germania(dupa primul si dupa al 2-lea RM!), dupa care a fost preluat de americani. Normal, nici americanii nu l-au aplicat, dar planul zace si azi pe undeva...

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

O parte din interviu asa cum am retinut eu
"Deci votul este o protectie impotriva imposturii si impotriva incompetentei si al analfabetismului functional, votul este un pasaport real pentru Europa(UE) si pentru o viata ca lumea..."
"Am 75 de ani si bineinteles ca ma duc la vot..."
"Vreti sa se intoarca timpurile alea cand satenii nu aveau voie sa circule liber prin tara?..."
"Vreti in Europa(UE) sau vreti alte timpuri sa se intoarca?...Europa trebuie sa fie clara si fara nici un fel de echivoc..."
Aici gasiti interviul:
https://www.youtube.com/watch?v=arboK6O6YSk

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Dupa ce m-am uitat la reportajul de mai jos si am vazut imagini ce-mi incata sufletul de bucurie pentru reusita comunitatilor din tara, nu-mi ramane decat sa va spun :
E.U. yes la vot!
https://www.youtube.com/watch?v=C4Kh660Fzwg

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Chiar dacă mai jos voi face un comentariu la filmul de mai sus despre congresul al XII-lea, ceea ce vroiam să spun în primul rând este asta:
Acest topic a fost inițial rezultatul scoaterii de către moderatori a unor discuții off-topic cu tentă politică și care trebuiau să-și găsească un loc în care să poată continua fără a perturba discuții despre subiecte specifice transportului. Cred că 90% dintre cei care scriu în mod constant pe acest forum nu au venit aici pentru a face reclamă unor idei politice fie de partid, fie în general și nici pentru a politiza aspecte din transporturi de orice fel. Cei care vin aici au o pasiune comună, chiar dacă au idei politice diferite unii față de alții. Nu condamn pe nimeni că crede că ideile sale sunt cele mai bune. Nu știm asta acum. Istoria va fi singura care va decide asta.

Astăzi sunt alegeri europarlamentare, nu locale, nu pentru parlamentul național, nu pentru președinte. Este exact ca alegerea unei echipe naționale care să ne reprezinte să zicem, în Campionatul European. Nu contează din ce echipă vin jucătorii, ei joacă pentru România. Asta trebuie să fie europarlamentarii pe care îi trimitem acolo, indiferent de unde ar fi. Ei trebuie să joace pentru țara lor, nu pentru altă țară. Nu are sens să spun acum mai mult decât că cred că acestea sunt în cel mai fericit caz, penultimele alegeri europarlamentare, dacă nu chiar ultimele. Acest mandat și Doamne ajută, următorul dacă va mai fi, sunt cruciale pentru modul în care țara noastră, ca orice altă țară din această uniune europeană tot mai sovietică, varianta troțkistă, își va construi viitorul. Sau, după cum ne demonstrează aleșii de până acum, unii aclamați de multă lume, cum ne distrugem viitorul. S'a ajuns în situația în care parlamentarii români votează contra României, când până și Ungaria a votat în favoarea ei. Până și Laszlo Tõkeś a spus că nu e normal ca parlamentarii români să voteze împotriva propriei țări. Cu alte ocazii și asta este tot politică, un istoric ungur a ajuns să dea de pământ cu istorici comuniști ca Zoe Petre sau Lucian Boia care băteau câmpii despre Mihai Viteazu, spunându-le că fiind ungur, ar trebui să se bucure pentru ce spun ei, dar ca istoric, nu le poate da dreptate.

Nu știu pe cine vreți să votați, dar eu nu votez decât cu europarlamentari care vor susține interesul propriei țări, nu al altcuiva. Sincer să fiu, nici nu știu în ce partid sunt aceia, îi voi căuta pe liste unde voi găsi mai mulți dintre aceia și mai puțin dintre cei pentru care "Brussel über alles". Asta fac ungurii, polonezii și cehii, chiar și bulgarii. De asta ne uităm la ei cu admirație când le vedem străzile, căile ferate, tramvaiele și chiar și modul lor de viață. Doar că acolo în acele țări se face politică ungară, poloneză sau cehă, nu germană și nu globalist-europeană. Indiferent că este UE sau altceva, ungurii își văd interesul și au mijloace să și-l impună, pentru că ei își cunosc interesul și sunt toți unguri afară, indiferent cu ce partide votează la ei în țară și cum se ceartă acasă din cauza lor.

Pârvulescu i-a reproșat printre altele lui Ceaușescu că s'a îndepărtat de politica URSS. Asta nu mai arată înregistrările. Este foarte simplu să pui fragmente care s'au înregistrat atunci și care au supraviețuit "director's cut" ale noilor comuniști, dar am cunoscut oameni care au fost atunci în sală. Dar dacă nu vreți versiuni de la "radio șanț", căutați pe "marele izvor de adevăr istoric" care este Wikipedia (uneori dacă nu deranjează pe marxisti, chiar prezintă adevărul), că acest individ a fost unul dintre cei care s'au opus retragerii trupelor sovietice în 1958 și că a fost unul dintre apropiații "așa unor" comuniști ca Iosif Rangheț sau Saul Bruckner. În afară de obișnuitele luări de poziții din congres, specifice comunismului de atunci, ca și globalism-marxismului de astăzi (atacuri pe net și în public asupra oricui nu "achiesează" la politica globalistă), ceea ce a contribuit la reducerea lui la tăcere a fost insistența cu care a făcut referire la politica antisovietică a lui Ceaușescu și la faptul că în tribuna oficială erau și "tovarăși" care după el "au luptat cu arma în mână împotriva URSS", în timp ce domnia sa stătea comod în acea țară în perioada războiului.

Este foarte ciudat cum de fiecare dată când cineva se trezește să "condamne comunismul", nu trece niciodată dincolo de Ceaușescu. E băgat la zdup un milițian cu inteligența din bancuri, pentru ce a făcut prin închisori, dar nu se vorbește de șefii lui sau chiar de colegi de-ai lui mai de alte neamuri, astăzi autori de cărți prin America sau țara lor de origine. Luptătorii din rezistență sunt condamnați încă odată ca "legionari" de către tot felul de organizații sponsorizate de statul român și infestate de comuniști și de fii ai acestora. Nu se vorbește de Hannah Pauker Robinsohn, care participa la ceea ce unii numesc "masacrul din București", uitând să spună că au strigat inclusiv împotriva "imperialismului românesc" și a unirii provinciilor românești finalizată atunci cu nici două săptămâni înainte. Această politică a dus la scoaterea în ilegalitate a acestui partid. PCR, așa cum îl știm, a fost rezultatul fuziunii realizate de Gheorghiu Dej, a Partidului Socialist-Comunist din România (adică al ălorlalți care stau prin România) cu Partidul Social Democrat Român, ceea ce a dus printre altele la inversarea ponderii alogenilor în partid și implicit a intereselor străine (naționale sau internaționaliste). Dar Wikipedia o scoate basma curată pe Hannah Robinsohn, a cărei fiică din șef pe la pionieri a devenit mare anti-"comunistă", în timp ce Saul Bruckner, Leon și Hermina Tisminețki (al căror plod pe atunci e astăzi mare gânditor și consilier al politicienilor de astăzi), Dionis (Denis) Patapievici, Roller, Katz, Nemeth (Neulander), Ghizela Vass (al cărei nepot este "marele" finanțist de astăzi care ne dă nouă lecții despre "robor") și alți "așa niște români", sunt la fel de intangibili și liberi să-și transmită puterea copiilor și nepoților lor, care astăzi cu același avânt revoluționar la fel de comunist, construiesc globalismul.  Iar mulți dintre ei sunt astăzi idolii multora dintre noi. Iar dacă nu sunt ei idolii, atunci sunt cei care îi consiliază din umbră.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Ai dreptate Tom
in privinta acestui topic, dar iata cum "politica e totul" si vroiam sa spun ceva despre incompetenta la M4 si statiile de metrou ceva mai vechi si m-am trezit vorbind despre "politica de partid". M-am "autosezizat"si iata ca tot aici am ajuns


Eu zic sa lasam chestia cu "incompetenta" oamenilor de la psd/alde, pentru ca in mod normal, nu este numit/nu castiga nimeni un concurs pentru un post de pilot de nava, sau mecanic de locomotiva, mai ales nu ajunge un incompetent pe un post de raspundere,...altfel e grav.
Kartext: incompetenta nu absolva pe nimeni de urmari, repercusiuni, si nu fereste pe nimeni de Justitie. Nu trebuie sa fii incompetent ca sa NU stii ca patru-cinci milioane de romani din Diaspora au nevoie de multe cabine de vot...Incompetenta devine astfel aproape o scuza in fata diabolicului din acest partid stalinisto-roman /pmr/pcr/fsn/fdsn/pdsr/psd...un partid in vesnica transformare, dar in centrul dur al partidului ramanand mereu acelasi: impotriva poporului roman, chiar daca cateodata reuseste si cate ceva pentru tara, dar la ce pret, partid ahtiat dupa un control total asupra cetatenilor, dand dovada permanent de un populism sever si eficace pentru o majoritate needucata politic. Profitorii sunt numerosi, de impartit a fost mereu ceva de impartit in Romania, mai ales inaintea unor alegeri, dar tabla prin statiile de metrou rugineste dupa trei ani, in loc de 30 de ani..., iar noile magistrale de metrou intarzie cu anii pana sa fie functionale/pana sa fie construite.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Si Base? Cu camarila lui. 10 ani. Si Johannis? Gargara si nimic nimic. 5 ani. Si aia 4 ani CDR-isti? Ok, sa vina altii, eu unul chiar ii astept. Si cand nici ei nu vor face nimic sunt curios cum va fi tot PSD-ul vinovat. Sau vin iar ei la putere. Romanii sunt usor de manipulat. Goldmund, tu pari ca ai dormit in etape maricele din 90 incoace. Tot ii dai cu PSD-ul de parca restul au dus tara pe inalte culmi de pace si progres.
Se voteaza de ani buni in strainatate sub o gramada de guverne, ti se pare ca s-a schimbat ceva? Sunt vreo 4-5 tari in UE unde -la europarlamentare- era stipulat ca nu se poate vota din afara tarii. Si cam tot asa pt cetatenii altor 4-5 cu domiciliul in afara UE. Daca era Romania printre ele? Daca era, cei interesati veneau in tara si votau, simplu.
Istoria, asa cum zicea si Tom, ne arata pana acum cat de ja... au fost toti cei din ultimii 30 de ani de "democratie". Tot ea ne va arata in urmatorii 30 multe alte ja... ce vor completa colectia.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Puss in Boots wrote:
Daca era, cei interesati veneau in tara si votau, simplu.


Tu te auzi? Crezi ca cei plecati nu mai sunt interesati de Romania? Si-au lasat aici familia si prietenii, logic ca sunt interesati. Vrei sa zici ca aia de au stat o zi intrega la coada au facut-o din.. dezinteres?

Nu stiu ce zici tu de alte state EUROPENE care nu au permis votul in strainatate. Pare minciunica. Atata vreme cat pe buletin imi scrie Romania, ma astept sa votez in orice stat unde exista o ambasada a Romaniei. Si mai interesant este faptul ca in calitate de cetatean european te poti adresa oricarei ambasade a unui stat membru UE (cu exceptia votarii).

Cat despre Base, nu stiu, dar cat a fost la transporturi a bagat in modernizare linia Bucuresti - Predeal, a inaugurat M4. La PMB a transformat 41 in metrou usor in doar 1 an, fata de incapabilii astia, a curatat orasul de gherete si caini. Ca presedinte, ne-a bagat in UE si a avut diacursuri pro-europene, a scos tara destul de rapid din recesiune (putea fi mai rau, ca la greci). Vina lui este ahtierea cu Udrea, Blaga si alte scursuri.

Toti sunt la fel este fraza care ne-a adus unde suntem...

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Situația românilor, ca și a oricăror cetățeni străini, dar intracomunitari, într'o țară din UE, este puțin cam complicată. Unul dintre drepturile pe care românii l-au câștigat, cel puțin față de autoritățile propriei țări, că restul țarilor i-au ținut destul la cozi și nu se mai plângea nimeni, este dreptul la liberă circulație, care acum s'a completat în cadrul UE cu dreptul de a circula doar cu actul de identitate (valabil) din țara de origine. Asta înseamnă că oricine se poate urca în mașină, în tren, în autocar sau avion și să ajungă în altă țară din UE, unde dacă are ce face și cu ce se întreține și posibil ce munci, poate rămâne acolo o perioadă mai scurtă sau mai lungă.

Nu cunosc cum se face și dacă se face vreo comunicare a autorităților române cu cele locale în privința faptului că Gigel s'a angajat pe acolo și muncește, că locuiește pe nu știu unde &c &c, adică dacă în fapt, autoritățile române, prin misunile sale diplomatice, au cunoștință de prezența lor în țara respectivă, altfel decât situația în care cetătenii se înregistrează în evidențele misiunii pentru a beneficia (cel puțin în teorie) de asistență din partea acesteia în caz de nevoie sau pentru a i se crea cadrul în care să-și exercite drepturile, inclusiv cel de vot. În absența unei evidențe actualizate, ambasadele habar n'au în fapt câți cetățeni ai săi se află de fapt pe teritoriul acelei țări, iar acest lucru este valabil în teorie pentru orice țară UE, ai cărei cetățeni liberi se plimbă nestingherit pe teritoriul altei țări din cadrul uniunii.
În cazul altor țări pe care le cunosc mai bine, ambasadele aveau evidență cu cetățenii români prezenți în acea țară, nu știu exact dacă era o cerință a autorităților de acolo, dar majoritatea celor din acea țară lucrau acolo, însă erau și doamne măritate mai puțin cu localnici, dar cu cetățeni ai altor state și care lucrau ei în acea țară. Prin urmare, ambasadele aveau o evidență nu neapărat la nivel de fiecare individ, dar suficient de bună pentru a face o estimare suficientă a buletinelor de vot pentru alegeri. Trecând peste dotările sub necesar și ca personal și ca alte dotări, în perioada mult stimaților și iubiților (inclusiv de unii pe aici) Băsescu - Bok - Bakonski, alegerile se desfășurau în bune condiții, iar prezența la vot era uneori peste cea din țară.

În țari în care nu vorbim de câteva sute sau mii de cetățeni români care trăiesc acolo, cu sau fără domiciliu legal, ci de sute de mii sau mai multe, absența unor evidențe face imposibilă estimarea corectă a acestora. Trecând peste aspecte de ordin organizatoric, au existat dispozitive de scanare a documentelor de identitate la toate secțiile de votare. Dacă aceste dispozitive au împiedicat fraudarea prin vot multiplu, ce s'a întâmplat cu cazurile actelor nevalabile, expirate sau chiar false? Există informații publice că astfel de persoane au fost lăsate să voteze. Eu am văzut personal nu afară, ci în țară, cum o cunoștință nu a putut vota pentru că avea buletinul expirat de câteva zile și a trebuit să meargă să și-l schimbe și a reușit să facă asta în aceeași zi. Ambasadele puteau face același lucru să emită măcar pașapoarte temporare celor care aveau actele expirate, dar pe de altă parte a sta cu actele expirate în străinătate e o problemă legală cam serioasă. Trecând și peste unele probleme cu actele, cei nemulțumiți de situație se puteau adresa individual autorităților cu reclamații care trebuiau soluționate. Atunci se vedea clar și în mod individual cine a votat, cine nu a votat pe motiv că nu a mai apucat, cine a votat odată și s'a așezat la coadă din nou ca să facă scandal, cine nu a votat din diverse motive, dar s'a mai așezat odată la coadă și câți au făcut figurație pentru scandal. Sûnt absolut de acord să fie sancționați toți cei vinovați, dar absolut toți, din ambele părți (nu tabere, că nu e vorba de opțiunea politică). Dar, în extrema opusă, "votul la minut" de la Paris din 2009, "realizat" de Toderică Bakonski, este o altă făcătură pentru care atât el, cât și căpetenia sa, Băsescu și cățelul său Bok, ar trebui să-i țină de urât lui Dragnea unde e acum.

Iar dacă lăsăm și asta la o parte, destul de mulți cetățeni s'au plâns în repetate rânduri de atitudinea unor membri ai personalului misiunilor diplomatice ale României, chiar au fost unele articole prin presă despre asta, astfel încât majoritatea cetățenilor au preferat să aibă de a face cu ei cât se poate de puțin. Diplomația românească nu s'a dus la vale doar ca și calitate per sé, ci de asemenea ca și calitate a personalului. Indivizi slab pregătiți, domnișoare cu tocuri înalte, toți nepoți, fii și alte rude ale cuiva. Peste tot unde țara respectivă era o atracție turistică sau de shopping. În alte țări, ambasadele nu aveau nici om de serviciu, iar uneori nici măcar șofer și deși era vorba de țări bogate, nu exista nici măcar atașat cu probleme economice și un consul care nici măcar numele țărilor nu le spunea corect (ați auzit de vreo țară numită "Etriera"?). Și asta sub oblăduirea lui Băsescu-Bok-Bakonski, care a tăiat salarii, pensii, dar și asigurările medicale, dacă tot vorbim de asta, ale diplomaților. Eu personal, în vecii vecilor nu voi vota cu vreun partid sau coaliție care promovează această gașcă băsistă și prefer să votez cu un câine sau cu un tomberon, pe Mickey Mouse sau pe Freddie Kruger, dacă vreunul candidează contra lui Băsescu. Inclusiv să-l susțin (deși nu aveam acolo drept de vot), pe contracandidatul preferatei lui Băsescu, care pe atunci o ardea tare moldovenește, sperând că va fi primit acolo ca Mesia. Dar nu, l-au votat românii încă odată, pentru discursurile sale "europene", din care merită amintit faptul că susținea "euroregiunile" și "cedările de suveranitate".

Iar dacă vorbim de Băsescu care ne-a "băgat" în UE, e bine de stiut pentru cei care lăudau aici în stil aproape ceaușist "mărețul" proiect european, DA, Uniunea Europeană a fost un mare proiect așă cum a fost gândit de Hirsch, Schumann, Monnet și alții, ca o uniune a tuturor statelor europene, atât din vest, cât și din est, care să pună în comun tot ce au, adică industrie, agricultură, resurse, tehnologii, pentru ca Europa să devină o forță care să poată concura cu restul marilor puteri ale lumii, pentru că în 1945, toată Europa nu valora nici cât New Yorkul. Asta includea din start și România, care este o țară bogată (încă mai este), în ciuda nivelului mizerabil de trai. Deci, dacă băsescul și fanii săi îi pun în spate aderarea la UE, greșesc. UE este (era) o etapă și includea România, nu trebuia să distrugem industria ca să intrăm în ea. A spus-o și George Friedmann, dar n'a auzit nimeni: "Pentru ce v-ați distrus industria? Vindeați ce produceați în Asia și în spațiul sovietic și aveați din ce trăi." Indiferent cum era, producea ceva pe care aveam unde-l vinde, așa că tot ce s'a distrus în numele integrării europene este subminarea economiei naționale, iar pentru asta unul a fost împușcat în zi de sărbătoare acum 30 de ani, pentru ca alții să facă exact ce l-au acuzat pe el.

Dar Uniunea Europeană însăși a fost sabotată, atât politic, cât și economic, nu doar de ruși și de americani, ci de dușmanul din interior, asasinii economici, acele entități ale căror capital acumulat la vârf va excede statele, care vor deveni un impediment și vor trebui să dispară, nu de tot, pentru că deocamdată poliția și armata nu sunt private, ci cât mai mici. Adică exact comunismul descris de Marx în "Capitalul". Fără Cehoslovacia, nu Yugoslavia, nu România. Polonia încă rezistă, iar Ucraina nu s'a împărțit cum vroiau unii. Dar urmează Catalunia, Scoția, Padania, Veneția, Țara Bascilor, Corsica, Quebec, iar dacă în America ar fi câștigat globaliștii, Texasul și California. Plus primăverile arabe care nu au reușit să rupă Egiptul, dar au divizat Siria, Irakul și Libia, ca și Yemenul, iar din treaba asta Europa e invadată de "refugiați", care intră cum românii nu au avut niciodată dreptul, nici în Germania și nici în altă parte. Un mare dublu standard aplicat în toată politica actuală. Iar actualmente, ponderea unor băsești, clotilde și alții, nu face decât să mențină ponderea globaliștilor la putere, cu efecte pe care de data asta să vedem dacă le mai poate pune cineva în spatele unui singur partid politic din țară.
În privința recesiunii, e o altă discuție, dar nu cunosc vreo țară care a ieșit din vreo criză îndatorându-se sau vânzând pe nimic tot ce are și nu cunosc vreo mare realizare a vreunui stat sub tutela FMI. Norocul chiorului a fost că a avut ce vinde și de unde tăia. Felicitări, prima întoarcere în timp s'a realizat deja, ne întoarcem în 2009.

Oricum ar fi, România se va prăbuși singură din interior, neștiind să fie unită în raport cu ceilalți, care vor profita de ea ca de o (nu mai zic ce). Iar aici e de vină întraga clasă politică, dar nu numai politică. Pentru că mai sunt câteva "clase" care trag sfori și prin lege, ca și diplomații, nu au voie să facă politică. Dar fac, însă nu în cadrul vreunui partid politic, ci în toate șî în niciunul.

 


Go to page:  1  ... 76 77 78 79 80 81 82  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420547 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use