Forum părinte: Totul despre București

 

Subiect: Blocuri turn: idei si propuneri

268 mesaje, 54451 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: misterr
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  


 • Autor: thor5
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri thor5

In sfarsit, sa speram ca si Bucurestiul va incepe sa arate a oras civilizat. Zona Aurel Vlaicu-Pipera ar trebui sa devina Manhattanul Romaniei. Are legaturi bune cu transportul in comun (metrou, RATB), exista (inca) suficient spatiu de construire si extindere, e situata relativ aproape de aeroport, aproape de DN1 si aproape de viitoarea intrare pe autostrada A3 (Ploiesti).
Orice oras civilizat are o arie cu turnuri. De obicei, acea arie se afla in centrul orasului (ca la americani), dar bineinteles ca noi, romanii, trebuie sa fim "contra naturii".
Turnurile de birouri sunt inevitabile, pentru ca sunt cea mai ieftina solutie pentru companiile cu multi angajati (mai multe birouri pe suprafete mai mici=cubicule). Turnurile de locuinte mi se par o investitie foarte proasta. Orice inseamna retele si infrastructura comune presupune costuri comune, reparatii comune, administrare comuna. Pot spune din propria experienta ca m-am saturat de inundatiile vecinului de sus, de certurile vecinilor de vizavi, si de cainele megafon al vecinului de dedesubt. Toate familiile care isi permit, vor alege intotdeauna locuinte individuale (case, vile, etc) in detrimentul blocurilor (turnurilor).

 


 • Autor: bercenicity
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri bercenicity

thor5 a scris:
De obicei, acea arie se afla in centrul orasului (ca la americani), dar bineinteles ca noi, romanii, trebuie sa fim "contra naturii".

In Europa avem "La Defense", "Canary Wharf", "Moscow International Business Center"... deci nu e "contra naturii"

 


 • Autor: thor5
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri thor5

E adevarat, dar depinde de optica fiecaruia. Logica americana e simpla si eficienta, turnurile se afla in centru pentru ca isi "aduna" corporatistii din toate colturile orasului pe toate razele. Astfel majoritatea angajatilor se afla la egal timp-distanta fata de serviciu. In plus, accesul se face radial, din toate directiile simultan, astfel incat nu se supraaglomereaza o singura directie (ruta). La noi accesul se face pe una-doua rute: fie prin Piata Presei, fie prin Barbu Vacarescu, fie metrou, asadar aglomeratie si blocaje la greu. Plus ca (cei mai) multi angajati locuiesc in zona central-sudica (unde sunt cele mai multe blocuri), la distante variate, cu timpi mari de parcurs (peste o ora). Nu mi se pare logic sa traversezi in fiecare zi tot orasul pana la servici. Ajung mai repede la Ploiesti decat in Baneasa sau Pipera.
Mai mult decat asta, companiile si corporatiile americane considera locatia o chestiune de prestigiu. O companie americana de prestigiu nu poate avea sediul in camp sau langa groapa de gunoi. E chestiune de obraz. La noi, companii cu pretentii au sediul pe tarlale cu drumuri desfundate (ca mari Vila, tehnologica Radion,s.a.). Cum poti avea oare incredere intr-o astfel de companie care nu se respecta nici macar pe sine?

 


 • Autor: 133 313
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri 133 313

Aia cu Unirii view tower de pe Coposu au ramas in pana pe termen nedeterminat. Probabil sperau la o expropriere. Tzeapa!

 


 • Autor: Marian Sirbu
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Marian Sirbu

Nu chiar: "EXCLUSIV Fiii lui Căşuneanu se pregătesc de construcţia turnului de birouri din centrul Capitalei"

Costel şi Ionuţ Căşuneanu, fiii „regelui asfaltului“ Costel Căşuneanu, sunt la câteva luni distanţă de demararea lucrărilor de construcţie la turnul de birouri de 17 etaje pe care îl pregătesc alături de investitorul belgian Yves Weerts în apropiere de Piaţa Unirii.

http://www.capital.ro/exclusiv-fiii-lui...talei.html

 


 • Autor: URANUS
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Sursa: B365.RO

Cartier rezidențial în locul fabricii Policolor: case, magazine, dar și zgârie-nori

Policolor a găsit un client pentru terenul din Theodor Pallady. Este vorba despre doi investitori care vor să ridice un cartier rezidenţial în locul fabricii. Vor apărea acolo case, magazine, dar și zgârie-nori de 90 de metri.

Policolor a bătut palma cu doi investitori imobiliari cărora urmează să le vândă aproape 14 hectare de teren. Este vorba de pământul de sub fabrica de vopsele şi lacuri Policolor care urmează să fie mutată pe o platformă industrială din vestul capitalei, scrie digi24.ro.

Cei doi investitori au în plan să schimbe faţa bulevardului Theodor Pallady printr-un proiect de mare anvergură.

La cele 14 hectare cumpărate vor mai fi alipite 1,4 hectare de teren, lot pe care se va construi Metropolitan Residence. În total, cartierul va avea peste 6.000 de apartamente şi case care vor apărea în urma unei investiții de peste 100 de milioane de euro.

Investitorii iau în calcul pentru acest teren chiar şi dezvoltarea unor blocuri de 30 de etaje. În acestea vor fi locuințe, magazine, dar şi birouri. Înălțimea lor ar putea ajunge până la 90 de metri.

Tranzacţia între Policolor - deţinut de fondurile de investiţii Reconstruction Capital 2, Romanian Investment Fund şi Romanian Reconstruction - și investitorii din imobiliare se va derula pe parcursul a trei ani.

Astfel, prima suprafață va fi eliberată până la finalul acestui an.

În 2015 urmează să fie eliberat al doilea lot.

În final, până în 2017, Policolor urmează să elibereze tot terenul, atunci când producția și activitățile administrative ale companiei vor fi deja relocate pe noua platormă din vestul Bucureștiului.

Nu au fost oferite detalii legate de preţ însă, potrivit estimărilor „Ziarului Financiar", tranzacția ar putea depăşi 15 milioane de euro, ţinând cont de un preţ estimat al zonei de peste 100 de euro pe metru pătrat pentru loturi de asemenea dimensiuni.

http://www.b365.ro/cartier-reziden-ial-...15820.html

 


 • Autor: truscamihai
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri truscamihai

Distrugem o fabrica pentru un bloc ! Halal tara .

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri andrei11

Nu se distruge fabrica,  se realoca, n-ai citit pana la cap.
Pe de alta parte m-am "impiedicat" de vopselele "Policolor" - made in Romania din 1985 pana-n 1988, frate, dar proaste mai erau. Si respectam tehnologia scrisa pe cutii. Proaste, proaste. E vorba de vopselele auto, ca sa nu provoc confuzii.

 


 • Autor: ADY881
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri ADY881

thor5 a scris:
Toate familiile care isi permit, vor alege intotdeauna locuinte individuale (case, vile, etc) in detrimentul blocurilor (turnurilor).

Anume din aceasta cauza Mugur Isarescu (guvernatorul BNR) si-a luat un apartament in turnul Alia Apartments (de langa Arcul de triumf), oare unii bogati ar fi dorit sa fie sculati primii din oras, de soare?
http://bancherul.ro/cum-arata-apartamentul-lui-mugur-isarescu-de-1-milion-de-lei-de-la-arcul-de-trimf--11342

thor5 a scris:
De obicei, acea arie se afla in centrul orasului (ca la americani), dar bineinteles ca noi, romanii, trebuie sa fim "contra naturii".

Calea aleasa de Bucuresti este cea mai buna posibila. Noi vom avea si un cartier cu creiaone si centrul vechi, iar americanii au doar creioane in centru fara nici o sansa sa atraga vreun turist vreodata :popa: .

thor5 a scris:
E adevarat, dar depinde de optica fiecaruia. Logica americana e simpla si eficienta, turnurile se afla in centru pentru ca isi "aduna" corporatistii din toate colturile orasului pe toate razele. Astfel majoritatea angajatilor se afla la egal timp-distanta fata de serviciu. In plus, accesul se face radial, din toate directiile simultan, astfel incat nu se supraaglomereaza o singura directie (ruta).

Logica americana pe cat este de simpla, este pe atat si de tampita, tu stii ce aveu ei in locul acelor zgarie nori?
Neste centre vechi, pe care le-au demolat, pentru a face mizeriile alea de blocuri inalte, adica ei practic au facut pipi pe istoria sa (care era tiparita pe acele imobile superbe din sec.19.
O sa iti insir niste efecte adverse a oraselor de tip american la care visezi:
- centru vechi demolat
- din cauza ^^^^ = turism 0
- din cauza politicii duse in domeniul transporturilor (nimicirea transportului public si exagerarea cu infrastructura rutiera) => treptat toti oamenii normali au plecat din zona centrala (fiind afectati de ambutieajele interminabile, poluare , lipsa de TP...) => ei au migrat in suburbii in casutele alea interminabile => fenomenul de spawl (adica lumea civilizata a migrat in suburbii, iar nespalatii au migrat in centru in imobilele vechi abandaonate).
- din cauza fenomenului de spawl, acea lume civilizata trebuia sa ajunga in centru la munca (transportul public, fiind distrus de tovarasii de la GM impreuna cu part.Republican, nu mai putea fi folosit (dar nici economic nu e fezabil sa faci linii de tramvai prin cartierele alea suburbane), si reteaua de cai ferate la fel a fost distrusa de gherila aia) unica solutie ramanand masina, cam asa au ajuns sa se miste prin oras in orasul Indianapolis 92% din populatie => erau necesare din an in an autostrazi tot mai late ca sa faca cat de cat fata aglomeratiei ce dimineata venea din subusrbii spre centru si invers seara. Asa au ajuns in unele locuri sa faca autostrazi de cate 5 benzi pe sens si alea sa se blocheze.
- nu mai amintesc ca  zonele alea de tip spawl costa enorm (ai de tras mai multi km de retele ingineresti, mai multi km de drumuri intre casute...) si infratsturctura rutiera costa enorm de mult, este extrem de inieficienta  si naste un sir intreg de efecte adverse (care si alea ai naibii de realitate costa bugetul).
Inainte de a promova ceva, ca raiul de pe pamant, ar fi bine sa te uiti la costuri (ceea ce si-au permis americanii, noi nu ne permitem), si sa faci un mic excurs in istorie (ca de aia avem net, nu?), iar sa te ghidezi cupa filemele holywoodiene este total gresit, ei pot sa faca sa arate si un pigmeu asemeni lui Brad Pitt.

thor5 a scris:
Mai mult decat asta, companiile si corporatiile americane considera locatia o chestiune de prestigiu. O companie americana de prestigiu nu poate avea sediul in camp sau langa groapa de gunoi. E chestiune de obraz. La noi, companii cu pretentii au sediul pe tarlale cu drumuri desfundate (ca mari Vila, tehnologica Radion,s.a.). Cum poti avea oare incredere intr-o astfel de companie care nu se respecta nici macar pe sine?

Nu ti se pare ca prea idolatrizezi corporatiile americane? E o chestiune de obraz ca un oras civilizat sa aiba un transport public civilizat.
PS Acum cativa ani in orasul Cristchurch din Noua Zeelanda a avut loc un cutremur puternic ce a afectat tot centrul (care era compus din blocuri inalte, de fapt tot orasul a fost organizat dupa visurile tale, in stil american). Majoriteatea blocurilor inalte, sau au cazut, sau au fost afectate in asa fel incat trebuiau demolate => centrul a fost demolat. Sa organizat un referndum in oras, cu tema "cum vreti sa arate noul centru?", majoritatea cetatenilor nu au votat pentru orasul american, ci au votat pentru un centru pe tipul european, cu imobile de pana in 6 etaje.

thor5 a scris:
Nu mi se pare logic sa traversezi in fiecare zi tot orasul pana la servici.

Da, exact anume din aceasta cauza orasele civilizate (care sunt in Europa, doar, ca in SUA sunt  niste corcituri sinistre), in centru se fac parcari cu plata, se ingusteaza drumul, se introduc taxe de intrare in centru.

 


 • Autor: URANUS
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Sursa: B365.RO

Ion Țiriac construiește un centru de afaceri aproape de Guvern

Firma Global East European Investment, parte din grupul Țiriac Imobiliare, va construi o clădire cu 12 etaje și cinci niveluri subterane pe strada Buzești, în imediata apropiere a Pieței Victoriei. Noua clădire va funcționa ca centru de afaceri de clasă A și va adăposti pe lângă spații de birouri și o bancă, un show-room auto, galerii de artă, centru de conferinţe, centru de licitaţii, comerţ. Noul imobil va dispune de 300 locuri de parcare.

Global East European Investment, firmă din cadrul Tiriac Imobiliare, parte din Ţiriac Holdings, controlat de omul de afaceri şi fostul tenismen Ion Ţiriac, a obţinut în luna iunie a acestui an autorizaţia de construcţie a unui imobil de 12 etaje pe terenul pe care îl deţine pe strada Buzeşti, în apropiere de Piaţa Victoriei.

Clădirea, botezată de investitor Centrul Buzești, va avea o suprafaţă construită de 34.979 metri pătrați, cinci niveluri în subteran, parter și 12 etaje. De asemenea, noul imobil va dispune de 300 locuri de parcare.

"Imobilul cu standard de dotări foarte ridicat, va adăposti un număr de firme cu activităţi diverse: birouri, bancă, show-room auto, galerii de artă, centru de conferinţe, centru de licitaţii, comerţ, servicii etc. şi va dispune de 300 locuri de parcare", se precizează pe site-ul investitorului.

În prezent, firma East Global European Investment efectuează pe acel teren lucrări de reamplasare priză de ventilaţie staţie metrou Victoriei 2. Investiţia anunţată în 2012 pentru acest proiect a fost de 30 de milioane de euro, scrie money.ro.

http://www.b365.ro/ion-iriac-construie-...xjeGt.dpuf

 


 • Autor: URANUS
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/un-nou-pol-corp...33023.html

Un nou pol corporatist în Bucureşti: "cartier" de birouri pentru firme de IT

Partea de centru-vest a Ca­pi­talei, care se identifică cu zo­na Orhideea, Pasajul Ba­sa­rab şi împrejurimile sta­ţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, se formează ca viitor pol de birouri al Capitalei, după consacratele zone Piaţa Victoriei-Aviatorilor, Barbu Văcăres­cu-Floreasca, respectiv Dimitrie Pom­peiu (Pipera).

Foste platforme industriale din zo­na Orhideea, precum Baduc (materiale de construcţii) sau fabrica de pâine Spicul vor face în următorii ani loc unor noi pro­iec­te de birouri, dezvoltate în special de in­ves­titori români, după ce zona a că­pătat o nouă imagine odată cu con­struc­ţia Pasajului Basarab, pe care cir­culă zilnic 80.000-100.000 de maşini.

„Vom vedea mai multe companii (instituţii financiare, companii farma­ceu­tice, companii din domeniul ser­vi­ciilor financiare) care îşi vor muta acti­vită­ţile şi chiar sediile principale în zona Orhi­deea. Pe de altă parte, Iuliu Maniu-Semănătoarea va deveni din ce în ce mai clar definită ca destinaţie pen­tru companiile din IT", spune Andreea Păun, associate director în departa­mentul de birouri al firmei de consul­tan­ţă imobiliară Colliers, citată de Ziarul Financiar.

Pe lângă proiectele de birouri deja con­struite, Sema Parc al omului de afa­ceri Ion Rădulea sau AFI Park al isra­elieni­lor de la AFI, dar şi cele plani­fi­cate, precum Orhideea Towers, al aus­triecilor de la CA Immo, în zonă se anun­ţă noi dezvoltări de proiecte, în con­textul în care în partea de nord a Bucureştiului, unde s-au concentrat cea mai mare parte a construcţiilor de office în ultimii ani, opţiunile de tere­nuri cu potenţial de dezvoltare sunt din ce în ce mai rare. O tranzacţie recentă a fost cea prin care firma Forte Partners, fondată de investitorii Ionuţ Dumi­tres­cu, Geo Mărgescu şi Johnny Jabra, a preluat un teren de aproape 13.000 mp de la spaniolii de la Hercesa, vizavi de Carrefour Orhideea. Aici, in­vestitorii vor să construiască un pro­iect de birouri de 57.000 mp. Tot aceiaşi in­vestitori, pre­cum şi reţeaua germană de hiper­mar­ke­turi Kaufland au cumpărat terenul fos­tei fabrici de bere Griviţa, din drep­tul Pasajului Basarab, de la produ­că­torul de bere Heineken. Şi divi­zia de imo­biliare a grupului suedez IKEA a cum­părat în urmă cu patru ani două hec­tare din platforma de mate­riale de con­strucţii Baduc, din apro­pierea Pasa­ju­lui Basarab, unde este pre­văzută dez­voltarea unui proiect de bi­rouri. Un alt teren „liber" în zonă este cel de lângă sta­ţia de metrou Poli­teh­nica, controlat de Ion Rădulea şi fa­milia Bronte. Te­re­nul se suprapune fostei uzine Pumac.

http://www.b365.ro/mobi/proiecte-imobil...33019.html

Proiecte imobiliare de 500 milioane de euro în Capitală. Pe ce şantiere se lucrează

Proiectele imobiliare de pe locul fostelor fabrici comuniste din Capitală vor înghiţi aproape 500 de milioane de euro, în următorii ani. Deja, pe şantierele a cinci dintre proiecte se lucrează, în perioada următoare  fiind demarate lucrările şi la alte proiecte.

Vastint România, divizia de imobiliare a grupului Inter IKEA, a demarat lucrările la proiectul de la Timpuri Noi la cinci ani de la achiziţia terenului. Pe terenul fostei fabrici a început în acest an construcţia primei faze din proiectul de birouri, locuinţe şi spaţii comerciale, investiţie care se ridică la circa 50 de milioane de euro. Vastint a plătit pe teren 34,6 milioane de euro, scrie economica.net.

Un alt proiect la care se lucrează încă de la sfârşitul anului trecut este cel al austriecilor de la Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa imobiliară din România. Fosta fabrică Electronica din Pipera este înlocuită cu spaţii de birouri. În prima clădire, compania va investi 35 de milioane de euro. În total, noul proiect, care completează birourile Iride, deţinute tot de Immofinanz, va avea o suprafaţă închiriabilă de 40.000 mp. Austriecii au cumpărat în 2007 terenul de patru hectare cu 16 milioane de euro.

Muncitori sunt şi pe şantierul Oregon Park, construit de Portland Trust pe locul unde odinioară era fabrica de mobilă Pipera. Pe terenul de 4 ha, cumpărat anul trecut de la italienii de la Nusco, Portand ridică două clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp. 20 de milioane de euro a fost preţul plătit pe terenul din Pipera.

După cinci ani de pauză, omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul fostei pltforme Semănătoarea, a reluat anul trecut investiţiile în continuarea dezvoltării proiectului Sema Parc. 12 milioane de euro vor fi investite în reconversia a două hale în clădiri de birouri care vor avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 mp.

Şi Prodplast, firmă controlată de Florin Pogonaru, a demart anul acesta lucrările de construcţie la mallul Veranda de lângă Obor. Investiţia în centrul comercial de 25.000 mp este de 60 de milioane de euro, iar terenul a aparţinut fabricii Prodplast, care a fost relocată. Veranda urmează să-şi deschidă porţile anul viitor. DETALII despre toate proiectele imobiliare din Capitală găsiţi pe economica.net.

 


 • Autor: elcraft
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri elcraft

Nu inteleg... Facem pasaje pe acolo (Basarab, Ciurel), ca apoi sa revenim la situatia dinainte prin noi turnuri in oras?

 


 • Autor: URANUS
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/cum-vor-arata-t...33679.html

Cum vor arăta turnurile de birouri din noul pol corporatist din Bucureşti. GALERIE FOTO

În partea de centru-vest a Ca­pi­talei, care cuprinde perimetrul Orhideea - Pasajul Ba­sa­rab şi împrejurimile sta­ţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, se conturează viitorul pol de birouri din Bucureşti, după zonele deja consacrate Piaţa Victoriei-Aviatorilor, Barbu Văcăres­cu-Floreasca, respectiv Pipera.

Zona a captat interesul investitorilor după con­struc­ţia Pasajului Basarab, tranzitat zilnic de 80.000-100.000 de maşini. Astfel, fostele platforme industriale din zo­na Orhideea, precum Baduc (materiale de construcţii) sau fabrica de pâine Spicul, vor găzdui în următorii ani noi pro­iec­te de birouri, dezvoltate în special de in­ves­titori români.

Pe lângă proiectele de birouri deja con­struite, Sema Parc al omului de afa­ceri Ion Rădulea sau AFI Park al isra­elieni­lor de la AFI, dar şi cele plani­fi­cate, precum Orhideea Towers, al aus­triecilor de la CA Immo, în zonă se anun­ţă noi dezvoltări de proiecte, în con­textul în care în partea de nord a Bucureştiului opţiunile de tere­nuri cu potenţial de dezvoltare sunt din ce în ce mai rare, după ce în ultimii ani aici s-au concentrat cele mai multe construcţii de birouri.

 


Mergi la pagina:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19 20
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Totul despre București  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 327053 mesaje în 3917 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare