Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviaticAeroporturi

 

Topic: Aeroportul Internațional Henri Coandă/Otopeni [OTP/LROP]

330 posts, 135674 views
 
Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23 24
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții despre urbanism, PUZ, clădiri construite ilegal faraonul

Hai sa facem ceva cu Aeroportul Otopeni. Sunt lucruri care se pot face cu bani relativ putini pe structura actuala și altele care necesita investiții masive.

Din cele cu bani relativ puțini ar fi lucrările de întreținere:

1. Grupurile sanitare trebuie renovate complet. Absolut toate. Cele mai grave sunt la terminalul plecari după duty-free iar la sosiri după controlul pașapoarte și cele de lângă banda 3 de bagaje. Închise pe rând și renovate toate.

2. Pereții trebuie renovați mai ales lângă escalatoare și lifturi.

3. Iluminatul public și arhitectural trebuie reparat și completate lampile defecte. Atentie la detalii, după intervenții tavanul casetat arata jalnic. Nu se așează bine, se vad urme de mâini murdare, lipsesc șuruburi.

4. Ploua in terminalul nou din acoperiș. Sunt infiltrații langa controlul de frontieră. Acolo trebuie rezolvate scurgerile și renovat tavanul.

5. In zona de tranzit trebuie amenajate altfel birourile ca să nu ne uitam intre picioarele doamnelor vamese când urcam pe scara rulanta. De asemenea cablurile trebuie mascate, se poate pune un autocolant acolo ce imita geamul sablat sau de ce nu chiar geam sablat. Spălat jegul și șters praful de pe marginea tâmplăriei metalice. Constant!

6. Semnalistica este depășită, demodată și neclară. Trebuie alte panouri backlit cu fonturi clare și vizibile de la distanță. Prea multe afișe tipărite, lipite cu scotch pe pereți.

7. Sistemul de taxare la parcare este complet depășit. Pentru Euro2020 trebuie schimbat complet cu un sistem similar din mall-uri: plata prin SMS, card, cash, aplicație android/ios cash. După plata bariera sa se ridice automat la detectarea numărului auto care a achitat. Acum durează o veșnicie și se fac cozi datorita platii greoaie a parcării. Plus că scăpăm de chinul de a introduce fisa in terminal care este amplasat prost, deschizi ușa lovesti, te apropii mai mult poți lovi cu oglinda. Sensurile prin parcare sunt lipsite de logica, mai ales la parter.

8. Scrumiere mai multe la ieșirea din aeroport cu țigările sa cadă în interior. O zona dedicata fumătorilor in stânga sau dreapta intrării care sa nu încurce fluxul.

9. Mai multe cosuri de gunoi cu design nou.

10. Reorganizarea magazinelor astfel încât să nu obstrucționeze trecerea pe acele holuri.

11. Scările rulante de la nivelul zonei unde parchează autobuzul sunt in X dar ușa este doar central. Trebuie puse niste panglici de ghidare sau gandite altfel ușile. Bineînțeles trebuie sa funcționeze acele escalatoare.

12. Trebuie sa existe panouri mari in cat mai multe limbi (peste 30) cu "Bun venit în Romania!" Și în română "Bine ai revenit acasa!"

13. Trebuie amplasate dispozitive mirositoare ce redau un parfum placut in tot aeroportul. Trebuie curățata instalația de aer condiționat și schimbate filtrele.

14. Statia din aeroport trebuie schimbata sau difuzoarele verificate. Pur și simplu nu se aude clar. Nu înțeleg de ce se fac anunțuri în stil CFR. Mergeți pe Frankfurt sau Amsterdam sa vedeți ce diferență percepeți imediat. Se poate reda o muzica ambientala de calitate intre anunțuri.

15. Pe coridorul cu trotuar rulant exista spațiu suficient pentru amplasarea de fotografii sau postere cu imagini din Romania. Acum este un gri murdar sinistru. N-am văzut niciun mesaj care sa promoveze Romania ca destinație turistică. Unde este Casa Poporului, Delta, Transfăgărășanul, Poiana Brașov, Mănăstirile din Moldova, Stațiune de la malul marii, Herculane, Castelul Peleș? Nu am văzut acest mesaj "Azi ești in tranzit mâine în vacantă în România" Unde sunt pozele cu românii celebrii și o scurta descriere? Unde sunt pozele cu femei românce frumoase?

16. Autobuzele care te transporta de la avion la terminal trebuie sa fie schimbate urgent cu unele ultramoderne, electrice, cu aer condiționat, muzica in surdina și miros îmbietor. Ținuta șoferilor impune respect. Detaliile contează.

17. 3 benzi clare la aeroport: 1 taxi, 2 autobuze, 3 drop-off/pick-up 1 min.

18. Curățenie exemplară. Nu va supărați dar și doamnele de la întreținere sa aiba o alta uniformă și căruciorul cu mopuri sa nu-l mai amplaseze in mijlocul holului.

19. Promovată terasa și barurile panoramice. Amplasați palmieri sau alte plante ornamentale.

20. Regândit coridorul dintre cele două terminale și magazinele din zona. Dacă nu merg magazine atunci instalate zone de recreere sau de joaca pentru copii.

21. Aplicație moderna pentru telefoane mobile.

22. In zona controlului corporal și-a bagajului de mana nu exista o banda pe care să se întoarcă navetele goale.

Astea sunt câteva idei.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

faraonul ce zici tu acolo e pistol cu apa. Aeroportul este cu mult depasit din toate punctele de vedere. Sunt alte chestii care sunt muult mai importante si care tin de siguranta zborului si nu se fac. Ma astept ca oricand sa vad un avion cum cade un fund in timp ce ruleaza pe vreuna din caile de rulare. Merg unele aeronave pe platforma de zici ca sunt ale lui Snoop Dogg, plus ca capacitatea aeroportului e de mult timp depasita. Intre timp s-au apucat de reparat calea de rulare Bravo.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] faraonul

Așa este. Mă uit acum cum arată T4 de pe Barajas Madrid. Suntem la ani lumina.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] orex

Ala da aeroport din toate punctele de vedere. T4 e utilizat cu predilectie pentru zborurile transatlantice!
La Madrid, dupa aterizare, am ramas surprins cat a mai rulat aeronava (km buni) pana cand a tras la ”burduf”, cel putin in cazul in care trebuie sa ajunga pana la T2. Asa se intampla cu cursele de linie ale companiei Lufthansa, despre care pot sa ma pronunt!
Unde pui ca toate terminalele au, de mult, conexiune subterana (metrou) intre ele si te scot spre oras la Nuevos Ministerios (cap de linie)! Frecventa trenurilor e atata de buna, incat nu-ti poti da seama cum de o singura linie poate sa inghita atata flux de calatori!
PS
Ce sansa pe ei ca n-au dat de vreun patinoar in aria aia, ca erau haliti!  ;) :rofl:  :rofl:  :rofl:

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] faraonul

Mă uitam că au tren, metrou și autobuze. Distanta este foarte mare dintre T1 și T4. Cu autobuzul am făcut 10-15min ieșind pe autostrada. Am aterizat pe Otopeni. Ai o senzație de întoarcere în timp. O parte din avariile semnalate le-au mai cârpit. WC-urile nu mai miroseau așa rău dar oglinzile sint in continuare la fel. La punctul de control au reparat tavanul dar s-a crăpat in același loc. Deci problema rămâne. Știi ce planuri au pentru Euro 2020? Mai pot face ceva în câteva luni? Terminalul de tren va fi gata?

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] andrei11

Categoric la anul NU vom avea tren.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

Pentru Euro 2020 se va deschide Baneasa. :lol:  :lol:  :lol:  :popa:  :headbash:  :no:

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] orex

Tiriac e constient ca opozitia lui e o bifa temoprara in constructia caii ferate, altfel nu declara, resemnat, ”trebuie sa-mi daram patinoarul”. https://www.gsp.ro/sporturi/altele/excl ... 80928.html, min 00:33.
Pana-n final si el e impacat cu gandul ca, in ciuda importivirii, trenul ”isi va face loc”, conform proiectului si va ajunge la H. Coanda dar e clar ca nu in 2020.
PS
Cam ce lucrare de anvergura, inceputa la noi, nu a avut oprelisti din varii motive, mai mult sau mai putin puierile? :think:

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

Ceva extram de rar pe Otopeni: Doua Boeing 747 in acelasi timp. Primul Boeing 747-300F- EW-465TQ (unicul exemplar din gama -300 in serviciu comercial in intreaga lume) al companiei Transaviaexport Airlines si un Boeing 747-400F- EW-511TQ al companiei Ruby Star. Ambele avioane sunt imatriculate in Belarus.
WhatsApp Image 2020-04-09 at 16.15.35.jpeg (105.53 KB; downloaded 4102 times)

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] cris_m

Presupun ca au adus materiale sanitare?

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Andrei98

Da, toate avioanele sosite in perioada asta pe Otopeni care de obicei nu prea ajung pe aici au adus materiale sanitare din Asia.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] WT_fan06

Da, încă un Dreamliner 787-9 (Juneyao Air B-20DT) va ateriza în această dimineață (ETA 05:15) pe OTP, după ce a decolat din Aeroportul Pudong din Shanghai (PVG).

Alte 4 zboruri Emirates Sky Cargo efectuate cu Boeing 777-300ER vor aduce la OTP 100 de tone de echipamente de protecție în zilele de 10 și 11 aprilie. Sursa + detalii aici: https://aeronewsglobal.com/emirates-4-s ... tQUqmeqIdo

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Chev Celios

Daca nu ma insel este acelasi Juneyao care a mai fost saptamana asta.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] WT_fan06

Corect, este acelaşi. A mai fost totuşi încă un 787-9 pe OTP, mă refer la Etihad A6-BLU, care a venit pe 9 aprilie.

 


Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aeroporturi  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420580 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use