Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviaticAeroporturi

 

Topic: Aeroportul Internațional Henri Coandă/Otopeni [OTP/LROP]

330 posts, 133546 views
 
Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 24
 
 

📖 Pagination options
Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Puss in Boots

lecter wrote:
In tari care au inventat aviatia tocmai ce se discuta de eliminarea conceptului de check-in de tot, dar na, mai avem...


Si cum faci cu bagajul? Doar ca idee, acum vreo 2 luni calatorind din Amsterdam mi-am facut singur check-in pt bagaj de cala la niste aparate noi unde rezolvi singur treaba. Noi pt mine, anul trecut prin nov parca nu erau.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] mario antonio

Sunt acolo de ani buni.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/lucrarile-de-re ... 58810.html

Lucrările de reparaţii la pista 2 a Aeroportului Otopeni au fost finalizate

Ultimele lucrări de reparaţii la pista 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă au fost finalizate luni, iar în scurt timp vor demara procedurile necesare recepţiei şi refacerii marcajelor în vederea operării pe întreaga lungime a pistei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor (MT).

După patru ani în care o treime din pista 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost închisă, astăzi (luni, 4 iunie - n. r.) au fost finalizate ultimele lucrări de reparaţii. Acum se fac testele de laborator pentru verificarea calităţii, iar în scurt timp vor începe procedurile necesare recepţiei şi refacerii marcajelor în vederea operării pe întreaga lungime a pistei", spune MT, potrivit Agerpres.

Lucrările de reparaţii la pista 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă au început la jumătatea lunii mai. După finalizarea acestora, această pistă va putea fi folosită pe întreaga sa lungime, de 3.500 de metri, a anunţat, pe 8 mai, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Lucrările de reparaţii avansează în ritm rapid pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Calea de rulare Oscar este gata, la pista 1 s-au efectuat asfaltări pe 66% din suprafaţa totală de reparat de 18.000 mp. Se lucrează intens şi la înlocuirea datelor de beton pe platforma 1. La pista 2, lucrările vor începe săptămâna viitoare şi vor dura aproximativ 20 de zile, urmând ca această pistă să poată fi folosită pe întreaga lungime de 3.500 de metri", se arată într-o postare a CNAB, din data de 8 mai, pe pagina sa de Facebook.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Puss in Boots

mario antonio wrote:
Sunt acolo de ani buni.


Probabil nu in zona de unde imi lasam eu bagajul. Am zburat de vreo 4-5 ori anul trecut si doar ultima oara le-am observat. S-or fi inmultit. Pe cand si la noi?  :lol:

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] George

Puss in Boots wrote:
mario antonio wrote:
Sunt acolo de ani buni.


Probabil nu in zona de unde imi lasam eu bagajul. Am zburat de vreo 4-5 ori anul trecut si doar ultima oara le-am observat. S-or fi inmultit. Pe cand si la noi?  :lol:


Sunt acolo de ani buni și mi se par o idee foarte proastă.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Puss in Boots

Asta am inteles ca se afla de ani buni. Doar ca eu nu le-am vazut in zona unde mi-am lasat bagajul. Nu pot sa zic ca le-am vazut daca nu le-am vazut :) Dar de ce sunt o idee proasta? Mie mi s-a parut foarte ok sistemul, ce-i drept nu l-am folosit decat o data.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] punmeister

Facebook MT
34367465_2191784277717116_6577638428370796544_n.jpg (45.5 KB; downloaded 4034 times)
34453407_2191783504383860_8093577805855457280_n.jpg (58.88 KB; downloaded 4034 times)
34395347_2191783557717188_6439101350545457152_n.jpg (89.56 KB; downloaded 4034 times)

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] Puss in Boots

Nu taie si panglica?

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/aeroportul-otop ... 58870.html

Aeroportul Otopeni începe procedurile de redeschidere a pistei 2. Pot apărea întârzieri

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, va demara miercuri procedurile de redeschidere a pistei 2 (08L-26R) pe întreaga ei lungime, în urma încheierii recepţiei la terminarea lucrărilor.

"Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor şi balizajului, verificarea din zbor a configuraţiei pistei şi a sistemelor de radionavigaţie, efectuarea unei inspecţii din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie", arată un comunicat al CNAB.

Oficialii companiei spun că redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3.500 m va permite operarea în condiţii foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie – august) cât şi în condiţiile dificile din lunile de iarnă.

"Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de Eurocontrol şi Romatsa, este posibilă apariţia unor mici întârzieri la aterizarea şi decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf", menţionează compania.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] TibiV

Compania Națională Aeroporturi București anunță redeschiderea pistei de decolare-aterizare nr. 2 (08L-26R) începând de ieri, 20 iunie, orele 18.00, în conformitate cu programul anunțat anterior.
Începând de ieri, pista nr. 2 este operațională pe întreaga lungime de 3500 metri, fapt ce va conduce la o creștere a capacității de operare a aeroportului cu peste 50%, până la un număr de 39 aterizări și decolări pe oră.
Lucrările de așternere covor asfaltic au costat cca. 1.25 milioane lei și au durat 30 zile. După recepția lucrărilor, în perioada 13-20 iunie, au fost efectuate operațiunile pregătitoare redeschiderii pistei (refacere marcaje, calibrare din zbor, autorizări, etc.).
https://www.facebook.com/BucAirports/ph ... 12/?type=3

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] TibiV

Aeroportul Otopeni ar putea avea un nou terminal de pasageri, investiţie de peste 1 miliard de euro

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti ar putea avea un nou terminal de pasageri, parte dintr-un poriect amplu de dezvoltare ce va cuprinde şi o platformă, sistem căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri, investiţie estimată la 4,75 miliarde lei (peste 1 miliard de euro), potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii de interes naţional şi utilitate publică „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti”, publicat miercuri în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Durata de realizare a investiţiei este de cinci ani.

Proiectul face parte din Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti, aprobat prin OG 64/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, noi căi de rulare de degajare rapidă sunt planificate pentru a permite ieşirea rapidă a aeronavelor de pe pistă. Noua platformă este conectată la cele două piste prin noi căi de rulare duble.

La sud-est de zona noului terminal va fi amplasat un parc tehnologic - high tech.

Se va construi un drum de acces la zonele comerciale din faţa terminalului, la zona tehnică şi cea cargo din partea de nord şi la parcul high tech.

S-a rezervat totodată o suprafaţă dedicată în partea de nord pentru un eventual integrator cargo.

news.ro

Si aici avem proiectul de HG in discutie:
http://mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/2012-hg20062018dta

Principalele lucrări care se vor realiza în principal în zona dintre cele două piste existente includ construirea unui nou terminal de pasageri, capabil să acomodeze traficul de pasageri existent și prognozat, noi căi de rulare și platforme pentru aeronave și infrastructura aeroportuară asociată acestora.

Totodată, în zona de est se va dezvolta infrastructură nouă de acces la aeroport, dar și alte infrastructuri adiacente activității aeroportuare.

De la CNAB avem Raportul de mediu si Avizul de mediu.

Iar de la Ionut Ciurea (PUM) avem o prezentare mai veche a CNAB.


 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] andrei11

Bleah, vorbe de aiurea.
Vezi ce s-a întâmplat fix în  04 Apr 2011. Sunt ( cu aproximație ) 7 ( șapte ) ani de atunci, nu ?
Stație subterană multinivel tren / metrou.
Unde-i aia ?
Conexiune la autostradă.
La care autostradă ?
Hârtie de scris și carioci la o adică pot să-mi cumpăr și eu.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] punmeister

@andrei11
E vorba de un drum expres (DX) care va lega aeroportul de Autostrada A3.

 


Re: Aeroportul Henri Coanda/Otopeni [OTP/LROP] andrei11

Îți mai amintești când se construia A 2 & A 4 în zona Constanța ? Podurile de acolo ( adică cele două înconjurate de mine )
6-21-2018 5-28-46 PM.jpg (297.22 KB; downloaded 3887 times)
au fost construite cu mult înainte de a se construi A 4 ( A 4 între poduri și Ovidiu ).
Mă așteptam ca să întâlnesc același lucru și pe A 3. Sau când o fi momentul << băgăm >> restricție pe A 3 în zona șantierului ? N-ar fi bai, până când A 3 nu va ajunge la Brașov nu va fi prea circulată.
E off topic, dar dacă tot ai adus problema în discuție, nici racordul A 3 / A 0 nu-i făcut << din prima >>.

 


Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aeroporturi  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417666 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use