Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Despre controlorii RATB / STB

488 posts, 145890 views
 
Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Despre controlorii RATB / STB Utilizator anonim

Nu, prin noiembrie 2006 a aparut si au fost montate primele validatoare. Daca retin bine, doar linia 381 a avut o perioada sistemul functional. Pe vremea aia autobaza Obregia era mai "de protocol".

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andrei11

Nu poți să faci alt card pur și simplu pentru că te vede că mai ai unul. Trebuie să completezi un milion de formulare să-l declari pierdut, furat, stricat, blablabla, vi a doua zi și poți să iei altul.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB dekolor

Eu mi-am facut alt card (il pierdusem pe cel vechi) si mi l-a facut pe loc, desigur dupa ce am completat o cerere.

 


Despre controlorii RATB / STB Andrei Andraș

andrei11 wrote:
Nu poți să faci alt card pur și simplu pentru că te vede că mai ai unul.

Ciudat. La Brașov tot UTI a implementat sistemul, iar eu dețin 2 carduri în același timp pe care le și folosesc în același timp.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB Cristi N

Trebuie sa astepti 24h doar daca vrei sa recuperezi creditul de pe cardul vechi altfel e nevoie doar sa completezi o hartie, sa ai cartea de identitate si cei cativa lei pretul cardului.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andrei11

Da, așa e, ai dreptate,  confundasem eu etapele.  :applause:

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andreiiul

Andrei17 wrote:
andrei11 wrote:
Nu poți să faci alt card pur și simplu pentru că te vede că mai ai unul.

Ciudat. La Brașov tot UTI a implementat sistemul, iar eu dețin 2 carduri în același timp pe care le și folosesc în același timp.

Diferenta intre cele 2 sisteme este in primul rand tehnologia folosita la implementare. SAT al STB e implementat in 2006 si nu prea a avut parte de upgrade decat pt hard (soft aproape de loc) pe cat SAT al RATBV este inplementat in 2014-2015.
Plus ca difera si modul de lucru al societatilor respective si procedurile aplicate in astfel de situatii.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB reiny2000

Tot legat de cardurile de transport si validatoare, eu am cardul din 2011-2012, folosit constant, si am observat ca atunci cand validez la validatoarele vechi merge instant, in timp ce la Kapsch dureaza vreo 5-10 secunde.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB alexxd_31

Cardul inca nu da rateuri dar s-a sters numarul (mai mic de 2400 ) si numele de pe el.
E posibil sa am probleme din aceasta cauza?

 


Re: Despre controlorii RATB / STB nicusior

Poate sa iti dea amenda daca stie doar numele fara cnp si fara sa iti dea card de suprataxa?
Ameninta cu judecatoria sector 1 ca iti vine de acolo acasa amenda.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andrei11

Au început să iasă pe traseu ?

 


Re: Despre controlorii RATB / STB alexandru_gr

Din prima zi.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB reiny2000

Societatea de Transport București STB SA eficientizează activitatea de control a titlurilor de călătorie
În conformitate cu obligațiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu TPBI, STB SA a înființat Biroul de Supracontrol pentru eficientizarea activității de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public.

În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele CONTROL – STB SA, așa cum era obișnuit până acum publicul călător.

Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol, dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:
👉🏻 Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), iar pe verso delegația de control, care reprezintă împuternicirea angajatului STB SA de a efectua verificarea titlurilor de călătorie;
👉🏻 Cardul de operator cu aplicație de control activă (denumit card de identitate), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru;
👉🏻 Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii legitimații călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul.

Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate.

Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimația de control, cardul de operator și echipamentul de control.

 


Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 1960 forum members have written 379813 posts in 4611 topics and 454 subforums.
Within the past 24 hours there were 197 registered members online who wrote 89 posts.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use