Forum părinte: Totul despre București

 

Subiect: Bugetul Municipiului Bucuresti

275 mesaje, 70744 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Marian Andrei

Bugetul Capitalei pe anul 2010 ar putea fi de peste cinci miliarde, a estimat primarul general Sorin Oprescu.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că bugetul municipalităţii pe anul în curs ar putea fi de 5.601.401.000 lei.
"Există două regii - RADET şi RATB -, care înghit anual jumătate din bugetul municipalităţii şi se doreşte eficientizarea acestora şi transformarea lor în societăţi comerciale, care să funcţioneze cu subvenţii minime de la bugetul local", a afirmat Sorin Oprescu.
În ceea ce priveşte investiţiile, edilul general a anunţat că vor fi folosiţi aproximativ un miliard de lei, din care circa jumătate vor merge pentru realizarea lucrărilor la Pasajul Basarab şi pentru finalizarea Stadionului "Lia Manoliu".

Edilul şef al Capitalei a menţionat că mai există bani pentru reabilitarea Centrului istoric al Bucureştilor, a celor 101 de şcoli cu credit de la Banca Europeană de Investiţii, a reabilitării infrastructurii stradale şi realizării pasajului din faţa Casei Presei Libere.

Tot în cadrul bugetului, după cum a spus Oprescu, sunt prevăzute măsuri de eficientizare a RADET şi RATB. Este vorba de ridicarea subvenţiei la apa caldă, în cazul RADET, şi de externalizarea unor activităţi şi retragerea a 12.000 de abonamente gratuite pentru personalul din administraţia locală în cazul RATB.
Toate aceste măsuri vot fi abordate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în cadrul dezbaterilor pe buget care ar putea avea loc la sfârşitul lunii. AGERPRES€

http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... e-lei.html

 


 • Autor: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Marian Andrei

Chiria noii primării, gaură la RATB şi RADET

Proiectul de buget prevede reducerea masivă a banilor care merg către cele două regii şi creşterea sumei pentru funcţionarea primăriei. Consilierii municipali vor împărţi mâine banii pentru tot anul. Reprezentanţii societăţii civile sunt de părere că Primăria se pregăteşte să investească banii în proiecte nefolositoare şi cer detalierea anumitor cheltuieli.  

Capitala are în 2010 un buget de 5,6 miliarde de lei (aproximativ 1,33 miliarde de euro), cu 1,3 miliarde de lei mai mult decât anul trecut. Sumele alocate pentru funcţionare Primăriei vor fi duble faţă de cele din 2009, creşterile fiind cauzate de faptul că municipalitatea va funcţiona în alt sediu, cel de pe Bulevardul Independenţei, pentru care va plăti anual o chirie de 2,7 milioane de euro.

În schimb, potrivit proiectului de buget, RADET va avea alocat un buget de aproximativ 759 de milioane de lei, cu peste 140 de milioane mai puţin faţă de 2009. Şi bugetul RATB va fi micşorat serios în acest an, de la aproape 749 de milioane de lei la 518 milioane. Primarul general Sorin Oprescu a spus că vrea să reducă subvenţiile deoarece acestea sunt două găuri negre care reprezintă jumătate din buget.

Bani de stadion, da, de baze sportive, ba
O investiţie care necesită o sumă împortantă este Stadionul Naţional, pentru care au fost alocaţi, potrivit proiectului de buget, aproape 149 de milioane de lei, anul trecut fiind alocaţi alţi 191 de milioane.

„Considerăm în continuare această investiţie nejustificată în condiţiile în care oraşul are foarte puţine baze sportive şi doar două-trei ştranduri, iar cheltuielile pentru construcţia de baze sportive au fost nule în bugetele din 2009 şi 2010“, se arată într-un document semnat de reprezentanţii mai multor ONG-uri printre care Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Asociaţia Pro Democraţia.

De asemenea, în acelaşi document este criticată alocarea sumei de peste 25 de milioane de lei Administraţiei Cimitirelor, în condiţiile în care „se cunoaşte că cheltuielile cu înmormîntarea suportate de cetăţeni sunt deosebit de ridicate“. Şi bugetul alocat Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement de 120 de milioane de lei este contestat de ONG-işti. Aceştia vor să se detalieze explicit proiectele în care se va investi această sumă.

Gădiniţe în imobile de patrimoniu
În schimb, alocarea a 3 milioane de lei (sub 1 la 1.000 din bugetul Bucureştiului) pentru restaurarea monumentelor istorice este considerată insuficientă de reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia recomandă ca edilii, în loc să construiască grădiniţe noi, să achiziţioneze imobile cu valoare arhitecturală, iar acestea să funcţioneze ca şi grădiniţe.

Bucureştenii nu au putut dezbate proiectul
Proiectul de buget al Municipiului Bucureşti pe anul 2010 a fost postat pe site-ul instituţiei timp de două săptămâni, îndeplinind astfel obligaţia legală de a fi supus dezbaterii publice, însă bucureştenii nu şi-au putut exprima părerea online pentru că nu li s-a dat această posibilitate.

De asemenea, pe site nici nu a fost publicată modalitatea prin care persoanele interesate pot trimite propuneri şi recomandări la actul normativ. Mâine, însă, proiectul va intra în dezbaterea consilierilor municipalităţii. €

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 77417.html

 


 • Autor: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Bugetul Municipiului Bucuresti Marian Andrei

Oprescu vrea 358 milioane de euro pentru investiţiile de anul acesta
Primăria Generală a alocat în acest an 1,5 miliarde de lei (358 milioane euro) pentru investiții, adică 30% din bugetul total de cheltuieli al instituției. 90% din fondurile alocate pentru investiții vor fi cheltuite pentru continuarea proiectelor deja începute.

Primăria Capitalei are pentru 2011 un buget general de 5.108.205.000 lei (1,2 miliarde de euro), potrivit proiectului de buget afișat pe site-ul instituției. 30% din acest buget, adică 1,5 miliarde de lei, va fi destinat obiectivelor de investiții proprii. Cea mai mare parte din acest buget de investiții, respectiv 1,28 miliarde de lei va fi destinată continuării lucrărilor deja începute, în timp ce doar 25,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru noi obiective de investiții, iar 208 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiții între care achiziții de imobile, dotări independente sau studii.

Transporturi – 409,5 milioane de lei

La capitolul Transporturi, Primăria Capitalei are proiecte de investiții cu o valoare totală de 10,9 miliarde lei. În 2011 însă, pentru acestea sunt prevăzuți în proiectul de buget 409,5 milioane de lei. Cea mai mare parte, respectiv 391 de milioane, ar urma să fie cheltuită pentru continuarea celor 26 de proiecte deja demarate.

Astfel, pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Basarab sunt prevăzuți în acest an 188 milioane de lei (44 milioane euro), iar pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu 50 milioane lei. De asemenea, pentru Străpungerea Buzești-Berzei-Uranus ar putea fi alocați 45 milioane de lei, iar pentru reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai de pe Bd. Aerogării și pentru reabilitarea Pasajului Muncii, câte 15 milioane de lei.

Pentru cele 24 de obiective de investiții noi sunt prevăzuți în proiectul de buget pe 2011 doar două milioane de lei. Între proiectele vizate sunt Pasajul de la Piața Presei Libere (500.000 lei) și reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon (500.000 lei).

Tot la capitolul Transporturi, proiectul de buget prevede și cheltuieli de 15 milioane de lei pentru diferite studii necesare obiectivelor de investiții. Astfel, studiile pentru parcajele subterane în derulare ar putea costa municipalitatea 13,4 milioane de lei, iar cele pentru străzi 1,5 milioane de lei.


http://b365.ro/news/buget-investitii/€

 


 • Autor: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Marian Andrei

Practic dupa bugetul votat astazi toate investitiile inafara de Pasajul Basarab sunt blocate. Probabil in clipa in care se vor termina banii (daca sunt ceva bani alocati) se vor opri lucrarile la pasajul de la Mihai Bravu, cel de la Ciurel si cel de la Pipera.

 


 • Autor: DanCld
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective DanCld

"Cealalta parte a baricadei" (in speta viceprimarul Raicu - PDL) sustine ca bugetul a fost facut prost fiind supraestimate sursele de venit (gen se prevad pentru 2011 venituri de 300mil ron din chirii desi pe 2010 s-au incasat 70) - dezechilibrul fiind de >500mil ron, exact suma care a fost taiata. Redistribuirile catre RATB si RADET nu sunt foarte mari si cred ca vor ajuta la mentinerea pe linia de plutire a celor 2 regii autonome; nu cred totusi ca se va putea evita scumpirea biletului de autobuz sau o noua "ajustare" a gigacaloriei.

Asta e, trebuie sa acceptam faptul ca e posibil ca in ultimii ani sa fi incercat sa facem mai multe decat propria noastra capacitate, ca oras, de a le sustine. Din pacate chiar in ipoteza in care Oprescu a actionat precum un dictator megaloman "boborul" va vedea doar partea negativa a intregii operatiuni - santiere nesfarsite, noroaie si gunoaie...

 


 • Autor: Dominatrix
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Dominatrix

DanCld a scris:
Redistribuirile catre RATB si RADET nu sunt foarte mari si cred ca vor ajuta la mentinerea pe linia de plutire a celor 2 regii autonome
De mentionat ca suma alocata anul acesta pentru RATB, dupa amendamentele PDL, (529 milioane de lei) este cu putin mai mare decat anul trecut (518 milioane de lei), dar absolut derizorie in comparatie cu anul 2009 si anii precedenti, cand RATB'ul primea peste 700 de milioane. Deci care e concluzia?

 


 • Autor: rails
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective rails

incredibil ce se intampla cu bugetul pentru investitii.

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective subway guru

Oprescu atacă în instanță bugetul votat de consilierii generali. VEZI LUCRĂRILE CARE VOR FI BLOCATE
28 Feb, 18:59 / Nicoleta Vieru
Primarul general, Sorin Oprescu, a anunțat că va ataca în instanță hotărârea privind bugetul Capitalei pe 2011, votată luni de consilierii generali. Noul buget, propus de PDL și votat de consilierii generali prevede dispariția a 524 milioane de lei de la investiții pentru a subvenționa RADET și RATB.

Sorin Oprescu a pierdut lupta cu consilierii generali pe proiectul de buget pe 2011. Consiliul General al Municipiului București a votat proiectul de buget cu amendamentele aduse de PDL, care prevede reducerea bugetului pentru o parte din investițiile aflate în desfășurare în favoarea RADET și RATB.

“Rămâne să atac această hotărâre în justiție, acest simulacru de buget făcut la comandă politică. Au primit mutarea în plic și au dat peste cap bugetul. Propunerile lor sunt halucinante. Asistăm la o comandă politică împotriva interesului cetățenilor”, a declarat Sorin Oprescu, după votul consilierilor generali.

Primarul general s-a declarat nemulțumit de faptul că au fost luați bani de la investiții pentru a subvenționa RADET-ul “o regie autonomă pe profit, unde salariul mediu este de 27 milioane leivechi”.

Potrivit amendamentului adus proiectului de buget de PDL, RADET va primi în acest an 630 milioane de lei, iar RATB 529 milioane lei.

Proiectele demarate rămân blocate în stadiul de șantiere

Cea mai mare sumă de bani a fost pierdută de proiectul de reabilitare a Stadionului Lia Manoliu, respectiv 235 milioane, din cele 382 milioane prevăzute în proiectul de buget propus de Sorin Oprescu. Potrivit viceprimarului PDL, Mircea Raicu, stadionul va fi finalizat în acest an, însă cu bani de la Guvern.

Amendamentul PDL blochează lucrări importante de infrastructură aflate deja în desfășurare, în locul cărora vor rămâne șantiere deschise. Astfel, de la Pasajul denivelat Pipera, peste Barbu Văcărescu și Calea Văcărescu, bugetul a fost redus la jumătate de la 20 de milioane lei, la doar 10 milioane lei. De asemenea, proiectul pentru realizarea Străpungerii Buzești-Berzei-Uranus rămâne fără peste 50% din bugetul prevăzut inițial pentru acest an, respectiv din 45 de milioane de lei, mai rămân în urma noii hotărâri doar 25 milioane de lei.

Lucrările la Penetrația Splaiul -Independenței – Ciurel – Autostrada București- Pitești vor fi sistate potrivit amendamentului adus de PDL. Astfel, din cei 28 de milioane de lei prevăzuți pentru acest an în proiectul de buget propus de Sorin Oprescu, au mai rămas 0 lei “alocați”.

Planul Urbanistic General, în pericol de a nu fi realizat în acest an

“Banii pentru Strategia de dezvoltare urbană au dispărut. Fără ea nu se poate face PUG-ul, pe care tot consilierii mi-au cerut să îl fac până la sfârșitul anului”, a mai spus Oprescu.

Prin același amendament PDL au fost eliminate sumele alocate pentru realizarea hărții acustice a Bucureștiului (3,4 milioane lei) și pentru studiul de fezabilitate pentru gestionarea deșeurilor (1,03 milioane lei). De asemenea, nici cei 734.000 lei prevăzuți pentru Studiul privind calitatea aerului ambiental nu se mai regăsesc în varianta votată de democrat liberali. Oprescu a avertizat că acestea sunt obligații ce decurg din directive europene, iar dacă acestea nu sunt îndeplinite , România va fi băgată în procedură de infringement. Doar pentru nerealizarea hărții acustice, penalitățile ar urma să se ridice la 200.000 de euro pe lună, susține primarul general.

Consilierii generali au lăsat fără bani și proiectul privind amenajarea Pieței Universității, amenajare ce ar fi urmat să aibă loc odată cu finalizarea lucrărilor la parcarea subterană.

Fără bani la adăpostul pentru câini de la Fundulea

Problema câinilor fără stăpân ar urma să rămână nerezolvată și în acest, potrivit noii hotărâri de buget. Astfel, din cei 17,2 milioane de lei, cât era prevăzut inițial pentru Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor mai rămân doar cu 2,2 milioane lei. “Banii aștia nu imi ajung nici pentru hrana animalelor”, a spus Oprescu.

De asemenea, au dispărut din buget și cei 23 milioane de lei prevăzuți pentru serviciul de salubrizare. “Tot consilierii generali mi-au dat să mă ocup de salubrizarea pentru Sectorul 5. Acum nu am bani să plătesc decât pentru 5 străzi”, a spus edilul-șef.

Consilierii generali au votat luni bugetul Capitalei pentru 2011 cu amendamentele propuse de PDL. Proiectul de buget a primit 36 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.
http://b365.ro/news/oprescu...i-blocate/€

 


 • Autor: Dr2005
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Dr2005

După cum s-a mai scris, doctoraşul se crede un mic dictator, unul care ştie că nu mai are mult, aşa că s-a apucat de n'şpe mii de lucrări în acelaşi timp, deşi nu şi le putea permite. Dar, probabil, spera să rămână în istorie cu ele, după cum un dictator mai mare a făcut Casa Poporului.
Revenind la lucrări, s-au început o groază de lucrări inutile, precum:

- pasajul de la Mihai Bravu: cu un semafor ca lumea la intersecţia cu Bd. Tineretului se rezolva mult mai bine problema
- pasajul suprateran din Pipera: ce rost avea pentru o stradă care începe de nicăieri şi se termină nicăieri? Era de ajuns lărgirea la 4 benzi pe Şos. Pipera. Nu mai zic că cei de pe pod vor vedea tot ce se întâmplă în apartamentele celor care locuiesc în zonă, că doar nu era să exprorpieze show-room-urile auto de pe partea dreaptă, nu?
- lărgirea Căii Berzei: ce nevoie mai era de aşa ceva acolo? Numai cu cât au costat exproprierile alea (în ciuda faptului că cei expropriaţi îşi pot permite doar o garsonieră conofrt 3 în Ferentari cu banii primiţi) se putea termina podul peste CF din Str. Doamna Ghica, Pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei şi mai rămâneau bani şi pentru câteva tramvaie noi sau pentru înlocuit câţiva km de cale de rulare
- tot felul de studii de fezabilitate şi prefezabilitate pentru autostrăzi zburătoare

Mi-e milă de cele câteva proiecte cu adevărat utile, precum prelungirea Bd. 1 Mai până în Drumul Sării, Podul Ciurel şi modernizarea liniei de tramvai de pe Bd. Aerogării.

În schimb, nea' Oprică a refuzat sistematic să continue (sau chiar să recepţioneze) lucrări începute de Videanu (cu excepţia Pasajului Basarab, unde nu a avut de ales, lucrările fiind prea avansate):
- Pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei a fost abandonat, deşi mai are nevoie doar de scări rulante şi zugrăveală
- Podul peste CF de la Doamna Ghica a fost şi el abandonat, deşi era nevoie doar de o macara să pună grinzile pe piloni. Acum, grinzile sunt sparte cu ciocanul de ciori pentru fierul vechi din armătură
- linia de tramvai de pe Str. Tunari NU este recepţionată şi probabil nici nu va fi pe vremea lui Oprescu, deşi e gata de câteva luni, inclusiv probele fiind făcute€

 


 • Autor: George
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective George

Stiindu-l pe Oprescu, prezumtia ca bugetul e nerealist e rezonabila, dar stau si ma intreb (desi nu sunt de loc fan Dr. Oetker) daca nu cumva suntem iarasi in plin scenariu "Basescu - PSD" din 2000 - 2004, iti blocam lucrarile utile ca sa te putem apoi arata cu degetul ca n-ai facut nimic.
Cel putin amenajarile Pietei Unirii si Pietei Universitatii, PUG-ul, strapungerea Splai - A1 si alte cateva chestii sistate sunt foarte necesare. (Au taiat banii si pt. Dr. Sarii - 1 Mai?! Incredibil!! se noteaza, tovarasi! cand o sa plangeti la anu pe umerii nostri ca n-avem pe unde circula...)
Sunt de acord de exemplu ca e total irational sa incepi o mie de pasaje prin Pipera, de asemenea pasajul de pe Mihai Bravu il consider inutil, cel putin in stadiu actual al circulatiei, erau urgente mult mai mari (pasajul de la Razoare, de exemplu). Dar atunci, de ce au fost aprobate lucrarile de CGMB?
Cred asadar ca suntem victimele unui film prost in care ambele parti se faulteaza urat, in scopuri electorale si financiare.

 


 • Autor: DanCld
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Bugetul Municipiului Bucuresti in 2011 DanCld

OT: bugetul contestat de Oprescu a fost votat aproape in unanimitate (un singur vot contra si o singura abtinere). Chiar si numai acest detaliu ar trebui sa dea de gandit  :!:

 


 • Autor: mihai_tomaro
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia mihai_tomaro

ma declar anti subventii.
argumente: traim intr-o republica, deci legea ar trebui sa fie aceeasi pt toti. daca stau la sat, nu am subventie, asa ca nu mi se pare corect. daca am centrala nu am subventie la gigacalorie, de ce nu-mi da si mie gazu subventionat? pt ca nu e normal. daia merge tara asta cu pasi de rac.
dar am si cauza, de ce se dau subventii: ca sa nu iasa lumea in strada...halal conducere.

 


 • Autor: shoppy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia shoppy

Subventiile se dau ca sa fie votati aia care le dau, si cand o sa fie toti cu burta si rezervorul plin o sa iasa pe strada la plimbare, si o sa rezulte aceleasi blocaje de ore intregi de acum 2 ani, si o sa intrebe toti ca unde s-au dus toti banii de nu mai sunt bani pentru infrastructura.

 


 • Autor: mihai_tomaro
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia mihai_tomaro

jailor a scris:
Traitul intr-o republica nu are legatura cu respectarea legii, se poate respecta legea, uneori chiar mai bine si intr-o monarhie-vezi UK sau Olanda.
In al doilea rand subventiile sunt date nu sa iasa lumea in strada ci sa stea in casa la caldura. :lol:


voiam sa scot in evidenta faptul ca e un stat in care o lege are valoare pe tot teritoriul, ca nu suntem stat federetiv in care legile sa se faca pe judete, ca in USA.  Nu stiu cum se numeste asta si i-am zis republica. dar sigur nu inteleg eu prea bine situatia, asa cum nu inteleg cum o primarie paote avea o echipa de fotbal, deci practic o primarie sa arunce cu banu cum vrea "dansa". stiu ca se autofinanteaza, si din eventual exces poate face dastea, dar tot nu imi pare fair.

 


 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Totul despre București  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare