MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5421 posts, 1037803 views
 
Go to page:  1  ... 367 368 369 370 371 372 373  ... 388
 
 

📖 Pagination options
 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre Metrorex sab

N-ai ce obiecții sa ai la M5, este o magistrală corect gândită si necesară.
Problema este la M4/6.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex MikeT

Problema la M4 este in nord sau in sud? Unde este eroarea?

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex andrei11

Singura "eroare" ca să spun aşa este faptul că s-a ratat o megaintersecţie de magistrale M 1/ 3 / 4 / 5 în zona staţiei Izvor ( şi adiacent ). Probabil că ar fi costat foarte mult această constucţie care ar fi presupus pe lângă şantierul respectiv şi multe demolări / recontituiri pe alte amplasamente / etc.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre Metrorex sab

Exact, problema la M4 este ca nu are intersectie cu M3, iar cu M1 are doar la Basarab, deși traseul se intersectează de 2 ori.  Nu neapărat o megaintersectie, puteau sa fie si intersecții distincte, asa cum am discutat pe larg.
Când te gândești ca nu vorbim doar de M4, ci si de de "sora siameza" M6, deja lucrurile capătă o alta dimensiune.
Cel mai trist este faptul ca însuși SF-ul M4 indică faptul ca extinderea M4 va aduce la creșterea călătorilor de pe M3. Si toți acești calatori suplimentari  (plus altii) vor fi obligați sa călătorească aiurea o stație cu M5. In schimb, extinderea M4 nu are efect asupra M5. Cu toate acestea, s-a optat pentru intersectie directă M4-M5. De ce, numai ei știu...  
În concluzie, efectul asupra M5 este ca va fi aglomerata cu niște calatori pe care in mod normal nu ar trebui sa ii transporte. Asta daca vor accepta călătorii schimbarea suplimentara și nu se vor orienta spre alte soluții de transport.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex ByOnu

6.5 - 7min in jurul orei 8 dimineaţa  pe M2, 2 zile la rand. Se vede diferenta de la o saptamana la alta. N-am mai mers sardea din primavara lui 2020.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex subway guru

Problema mai nashpa mi se pare a fi guvidul nu sardina!  :lol:

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex ByOnu

Nu e ca si cum cazurile n-ar fi in crestere... asa ca de ce sa nu facem respiratie gura la gura  in metrou. :)

 


Re: Știri și articole din presă Valentin

ByOnu wrote here:

Mie mi se pare de noaptea mintii, CUM adica sa nu mai plateasca ala de la Iasi pentru transportul public din Bucuresti? Ce, eu ca angajat in bucuresti NU platesc TAXE si IMPOZITE contribuind la PIB si mai departe in infrastructura la IASI (A7/A8 ex.)? Ce inseamna prostia asta sinistra? Fiecare individ plateste impozit/taxe indiferent de unde e si banii incasati de stat de la el NU conteaza unde ajung (n.r. regiune geografica), bine, conteaza sa fie un echilibru, sa n-avem discrepante intre regiuni, dar fix chestia asta NU o pune in aplicare dl. ministru (cu m mic) avand un interes deosebit in Autostrada A9 (el fiind din Timis).

Pe principiul "inteligent" al dl. ministru ar trebui nici bucurestenii sa nu plateasca pentru A9, nu? E doar o prostie care duce la fragmentarea statului in sine.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex punmeister

A9 dar SI lucrarile de feroviar din zona.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex ByOnu

E doar o metoda de diviza si mai mult tara si de a face cearta intre regiuni. Divide et impera! O fi metoda lui Grindeanu de a se razbuna pe bucuresteni pentru protestele din 2017.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex survola

El spune că metroul este transport local în București, cea mai bogată regiune a țării.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre Metrorex Utilizator anonim 2

Atunci de ce nu il plaseaza sub adminstrarea PMB? Puteau sa faca asta demult, inclusiv pe vremea Firea si PSD, cind aveau majoritate si in parlament si in guvern si la primarie. Te pomesti ca acum vor pentru ca nu mai au bani sa plateasca datoriile.

 


Re: Discuții diverse despre Metrorex punmeister

S-a dorit la vremea aceea la pachet cu DNCB, dar guvernul de atunci a zis pas.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse despre Metrorex sab

Cateva lucruri interesante de pe site-ul Metrorex .

Metrorex nu are bani de facturi, dar face angajari :
http://www.metrorex.ro/_read767-1
05.08.2022
In scopul clarificarii informatiilor aparute in mass – media conform carora Metrorex face angajari de personal si pentru corecta informare a opiniei publice facem urmatoarele precizari:
In Bugetul de Venituri si Cheltuieli al Metrorex aprobat pe anul 2022, numarul mediu de personal prevazut este de 5262 de salariati.
Precizam ca la data de 31.12.2021, numarul de salariati era de 5012, iar in prezent, la data de 05.08.2022, numarul de salariati este de 5097.

Cu stima
DIRECTOR GENERAL,
Ec. Mariana MICLAUS


http://www.metrorex.ro/_read765-1
Nici la energie nu sta strălucit, de obicei cand esti preluat de FUI înseamnă ca furnizorul anterior se retrage din domeniu si contractele raman "in aer". Deși cred ca la Metrorex este alta situație, am citit ca tot organizeaza licitatii si nu se prezinta nimeni (https://clubferoviar.ro/licitatie-pentru ... etrorex/).


03.08.2022
Incepand cu 1 august 2022, furnizarea energiei electrice pentru transportul calatorilor cu metroul este asigurata de catre Enel Energie SA., ca Furnizor de Ultima Instanta (FUI).
FUI este o modalitate de asigurare a energiei electrice, pana la incheierea unui contract de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala. Tarifele pentru consumul de energie se aplica in conformitate cu prevederile OUG 27/2022, art.1, alin.(1) lit. c.
Metrorex va continua demersurile legale pentru incheierea unui contract de achizitie energie electrica printr-o procedura concurentiala.

DIRECTOR GENERAL,
Ec. Mariana MICLAUS


Si se efectueaza lucrari la Politehnica.
http://www.metrorex.ro/_read766-1
05.08.2022
Metrorex informeaza ca, in perioada 08.08.2022 (incepand cu ora 08:30) - 19.08.2022 (ora 24:00), la statia de metrou Politehnica, situata pe Magistrala 3, la accesul C (iesirea catre Universitatea Politehnica), se vor realiza lucrari de intretinere.
In perioada mai sus mentionata, accesul C al statiei de metrou Politehnica va ramane partial inchis, iar publicul calator poate accesa statia pe la celelalte intrari disponibile.
Pe toata perioada lucrarilor, zona va fi asigurata corespunzator prin delimitare cu banda de semnalizare, iar calatorii vor fi informati si directionati prin anunturi specifice.
Va multumim pentru intelegere si va prezentam scuze pentru disconfortul creat.

Cu stima
DIRECTOR GENERAL,
Ec. Mariana MICLAUS

 


Go to page:  1  ... 367 368 369 370 371 372 373  ... 388
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417348 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use