Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 1

443 posts, 148242 views
 
Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 Beaver_27

Cum adica risipa a banului public? Asociatiile de proprietari din sector par foarte interesate si sistemul tot din banii lor este platit, parca era vorba si de niste fonduri nerambursabile din PNRR dar nu stiu daca au primit finantarea.

 


Re: Sectorul 1 Cristi N

Nu e o idee rea, mai ales in cazul in care incalzirea si prepararea apei calde se pot face la nivel centralizat (bloc sau cvartal). La o adica se poate face inclusiv racirea pe timpul verii daca in loc de calorifere se monteaza ventiloconvectoare.

De exemplu, eu anul trecut la un apartament de ~50mp  in lunile ianuarie - martie am folosit cate 40 mc (440kWh) / luna  gaz pentru incalzire si preparare apa calda. Anul asta am folosit 2 aere conditionate de 9000BTU pentru incalzire si centrala doar pentru apa calda. Consumul de gaz a scazut cam la 10mc / luna si cel de curent a crescut cu 150kWh / luna

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 Utilizator anonim 2

Eu am facut un calcul aproximativ si a rezultat ca pentru un bloc de 4 etaje cu 20 de apartamente pe scara, cu panuri fotovoltaice de 300W, 1,6mp bucata, instalate pe intreaga suprafata a acoperisului (990mp), cu inclinatia de 30 de grade, in cazul cel mai favorabil al unei zile senine, energia produsa la tensiunea retelei e cam de 3kWh pentru fiecare apartament. Asta e valabil pentru o singura ora, evident, in conditii optime, maximul posibil. Cam putin, zic eu avind in vedere cite ore de soare avem pe zi si, mai ales, in anotimpul rece.

In plus, multe blocuri sint de 8, 9 sau 10 etaje, cam cu aceeasi suprafata disponibila pentru panouri deci cu productia per apartament proportional mai mica.

 


Re: Sectorul 1 Cristi N

Am extras de la mine graficul consumului de energie electrica pentru incalzire (cele 2 aparate de aer conditionat) si graficul consumului general.

Cam 1.5 de insorire maxima ar fi suficient pentru a asigura consumul incalzirii si aproximativ 3 ore pentru tot consumul.

Dar asta e doar o varianta, se pot monta panouri solare pentru apa calda si puffere la subsol astfel ca pe perioada aprilie - octombrie apa calda ar fi obtinuta doar de la soare si s-ar putea face toate reviziile/reparatiile necesare.
Consum Februarie AC.JPG (50.4 KB; downloaded 1514 times)
Consum Februarie General.JPG (54.77 KB; downloaded 1514 times)

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Informatie preluata de la userul Martin_B, forum SSC:

S-a votat azi bugetul Sectorului 1, dupa ce a fost modificat prin amendamente rosu-galbene sau galben-rosii.
Relevant din lista:

2,6 milioane lei pentru asfaltarea drumului care taie în două Pădurea Băneasa pentru cartierul Greenfield. (Amendament "galben")

150.000 lei pentru plata taxei de utilizare drum forestier și a taxei de scoatere din fondul forestier. (Amendament "rosu")

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 Utilizator anonim 2

Gata cu padurea Baneasa…Ecologisti sintem dar mictionam pe ea cind interesul o cere. Infractorii de la Impact scapa basma curata pe spinarea naturii, cu complicitatea “amaritilor” care si-au cumparat apartamente acolo. Clotilde tace chitic sa nu piarda voturi. Dezgustator.

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Tace? Eu cred ca femeia de 3 ani ne arata cu disperare cum boala ros-galbuie lucreaza cu orice pret pentru distrugerea oricarui proiect al PS1 in mandatul ei.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 Utilizator anonim 2

Ziceam de chestiunea in cauza, cu bugetul pentru drum. A anuntat doar ca a reusit sa ii faca sa voteze bugetul sectorului, fara alte detalii cum ar fi aceste codite cu padurea Baneasa. Probabil pentru ca intr-o prima etapa, cind cu inchiderea recenta de catre Romsilva, a iesit in offside cu o declaratie neinspirata pe care a intors-o ulterior.

 


Re: Sectorul 1 shoppy

Aia este politica, politica nu inseamna ca faci ce vrei, ci inseamna negociere, negociere si negociere.
Pana la urma nu poti sa tii o bucata de 6km paralelea cu centura pe care sa nu treaca absolut nici un drum, mai ales ca pe acolo ar trebui sa treca Strapungerea Avionului, este discutie veche(care deja s-a cam infiintat, in fiecare dimineata politia dirijeaza manual traficul de la intrarea pe Aleea Teisani ca se face coloana de pe DNCB care blocheaza DNCB-ul). Ce s-ar putea face initial sunt pasaje pietonale largi si cu rampe line peste Vadul Moldovei, si apoi, daca traficul pe acestea este foarte intens, acoperirea strazii cu un pasaj ecologic(am uitat cum ii spune, ca acelea peste autostrada ca sa treaca animalele salbatice).

 


Re: Sectorul 1 reiny2000

Ar putea să facă o pistă de biciclete pe direcția Grădina Zoologică - Băneasa și o parcare pentru biciclete.

 


Re: Sectorul 1 subway guru

Primăria Sectorului 1 începe lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Administraţia locală a primit în această săptămână autorizaţia de începere a lucrărilor la clădire, iar în următoarele două săptămâni echipele Primăriei Sectorului 1 vor intra pe şantier.

Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunităţii locale şi oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru), au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

"În prezent, din cauza dezinteresului autorităţilor centrale şi a fostelor administraţii locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltraţii la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri şi învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului. Clădirea prezintă şi degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistenţă prevăzut de normativele actuale. Intervenţiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menţionate, precum şi conformarea construcţiei la noile exigenţe legislative privind siguranţa în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc", a precizat edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe lista de lucrări de intervenţie care vor fi realizate la Teatrul de Vară se numără, printre altele: consolidarea clădirii prin aplicarea recomandărilor optime emise în expertiza tehnică, reabilitarea energetică conform concluziilor auditului energetic, refacerea integrală a instalaţiilor termice, a instalaţiilor de ventilaţie, a instalaţiilor electrice, realizarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi, conformarea cu normele de protecţie la foc, etanşeizarea clădirii prin închideri eficiente, echiparea cu instalaţii pentru susţinerea spectacolelor.

Clădirea care face obiectul investiţiei este construită în 1953, după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori). Construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru. AGERPRES

 


Re: Sectorul 1 Gabi23

Construim un parc nou și prima pistă pumptrack din Sectorul 1. „Este o veritabilă grădină urbană unde părinții vor face sport împreună cu copiii lor”

Primăria Sectorului 1 va construi un parc nou și prima pistă pumptrack din această zonă administrativă. Această investiție va fi realizată în cartierul Pajura, la a intersecția străzilor Jiului și Dridu, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 178.

Pumptrack este un concept relativ nou la noi în țară, practicat cu precădere de tineri. Vorbim de o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite pentru echipamente sportive pe roți (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acțiune de "pompare" pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos.

Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare și rețea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum și de o zonă de panouri fotovoltaice.

"Avem nevoie în București de cât mai multe spații verzi și de locuri destinate activităților sportive. Pregătiți-vă bicicletele, skateboard-urile și rolele! Prin această investiție vom amenaja la intersecția străzilor Jiului și Dridu o veritabilă grădină urbană și vom construi și prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Pentru că încurajăm mișcarea și practicarea sportului în aer liber,  construim un loc în care părinții să facă sport împreună cu copiii lor", a declarat primarul Sectorului 1.


https://www.primariasector1.ro/articole/ ... piii-lor

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Care mai este situatia procesului cu Romprest? Intreb serios, pentru ca stirile pe tema asta sunt ..amestecate?

 


Re: Sectorul 1 shoppy

Ridicatul gunoaielor si reciclabilelor din sector se desfasoara normal, nu am observat vreo perturbare.

 


Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2189 forum members have written 411463 posts in 5166 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use