Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 1

441 posts, 153028 views
 
Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 32
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 andrei11

https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId
Contraargumente
Ca să nu se spună că nu există opoziție.

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Dar de aia 300.000 euro dati de Tudorache pe apa sambetei ai ceva de zis?

 


Re: Sectorul 1 andrei11

Mie nu-mi place  Clotilde Armand. Ai ceva împotrivă sau trebuie să fim toți în   unanimitate ?
Evident că respect deciziile luate la nivel de Primărie, dar nu-mi place persoana.
Cum ție nu-ți place Băluță, ai spus-o astăzi cu subiect și predicat.

 


Re: Sectorul 1 subway guru

Mie nu-mi placea Florea dar cu Piedone am cazut din lac in putz , fiecare cu antipaticii lui!

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

andrei11 wrote:
Mie nu-mi place  Clotilde Armand. Ai ceva împotrivă sau trebuie să fim toți în   unanimitate ?
Evident că respect deciziile luate la nivel de Primărie, dar nu-mi place persoana.
Cum ție nu-ți place Băluță, ai spus-o astăzi cu subiect și predicat.


Dar nu zic nimic de persoana, te intreb doar de aia 300.000 euro dati pe publicitate mincinoasa, atat. Vreau sa vad daca esti sau nu de acord cu asta.

 


Re: Sectorul 1 andrei11

Dacă a făcut tâmpenii sunt de acord să fie sancționat.  Oricum habar n-am, n-am urmărit subiectul absolut deloc.

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Pai nu va fi sanctionat nimeni. Dar este vorba despre un mod de a face politica prin propaganda -- mincinoasa, macar de ar fi reala... Sa difuzezi luni de zile promo la TV si in online tu ca primarie ca vei construi un spital mi se pare mizerabil. Asta este ceva ce nu merita mai mult de un comunicat de presa, evident, gratuit, iar presa libera isi facea treaba de acolo.

 


Re: Sectorul 1 TibiV

Mamaaaa... In ce tara traim?...   :(
Postarea poate fi mutata la alt tpopic daca vi se pare ca este nepotrivita aici....

În Parcul Herăstrău au apărut două construcții noi, cu parter și etaj, fără autorizație / Printre proprietari, fiul primarului din Cornu și un offshore din Cipru - Ep. I
de Catiușa Ivanov  
Marţi, 16 februarie 2021

În Parcul Herăstrău, monument istoric, pe Șoseaua Nordului, chiar lângă ecluză, au fost ridicate în ultimele luni două construcții noi, parter și etaj, cel mai probabil cârciumi. Potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, clădirile noi /extinderi au fost făcute fără autorizație, beneficiare fiind două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții. Prima dintre ele îl are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Cealaltă firmă este deținută de un offshore din Cipru. Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis HotNews.ro că proprietarii au fost somați să demoleze construcțiile, dar nu s-au conformat și au fost sesizați procurorii. Și mai interesant este că o parte din terenul pe care s-a construit aparține orașului, fiind în administrarea ALPAB.

”În urma controlului efectuat de către agenții constatatori la imobilul situat în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), Șos. Nordului nr. 1, sector 1, compus din teren în suprafață totală de 4829 mp și 4 construcții identificate C1 în suprafață de 760 mp, C2 în suprafață de 9 mp, C3 în suprafață de 96 mp și C4 în suprafață de 135 mp, proprietatea Municipiului București, aflat în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, s-a constatat că S.C. DON INSTAL IMOB S.R.L. în calitate de executant conform contractelor de prestări servicii încheiate cu S.C. TUYA RESTAURANT S.R.L. și cu S.C. MHZT INVESTIȚII S.R.L a executat fără autorizație de construire lucrări de construire/desființare atât pe terenul aparținând domeniului public al Municipiului București, cât și la construcția C1, cu regim de înălțime P+M”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Parcul fiind monument istoric, au fost sesizate organele de anchetă.

”Întrucât Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) figurează cu regim de monument istoric, regăsindu-se în Lista Monumentelor Istorice a Municipiului București din anul 2015, iar în conformitate cu prevederile art. 24 lit. a din legea nr. 50/1991 – republicată, cu modificările și completările ulterioare, executarea fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege - monumente, ansambluri, situri - inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil - teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, constituie infracțiune, această faptă fiind sancționată cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, au fost sesizate organele de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au cerut executantului lucrărilor să demoleze ce a construit ilegal, iar pentru că nu s-a conformat, s-a întocmit o dispoziție de primar pentru demolare.

”Menționăm faptul că executantului lucrărilor de construire i s-a dispus desființarea construcțiilor executate ilegal pe domeniul public al Municipiului București și aducerea imobilului la starea inițială în termen de 72 de ore, iar întrucât acesta nu s-a conformat a fost întocmit Proiectul de Dispoziție de Primar General în vederea desființării construcțiilor pe cale administrativă”, se mai arată în răspuns.

Rămâne însă de văzut dacă va avea loc și demolarea, fiindcă fiecare primar general a promis până acum că va desființa construcțiile ilegale ridicate în Parcul Herăstrău, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului - firma Tuya Restaurant S.R.L. a fost înființată pe 14 mai 2019. Societatea are 3 acționari:
- DEINDE CONSULTING DWC LLC - o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite - 65% din acțiuni;
- NANU ȘTEFAN ALEXANDRU - 17.5% din acțiuni;
- NEGULESCU EMILIAN - 17.5% din acțiuni.

Nanu Ștefan Alexandru controlează și firma S.C. Euromedia Group S.A., o firmă de publicitate cu sediul în Voluntari. Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru de până la 81.632.920 lei - circa 18 milioane de euro - cu firma Euromedia Grup pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, cu montaj inclus. Licitația pentru atribuirea acordului- cadru a fost lansată pe 3 octombrie 2019, iar contractul a fost încheiat pe 30 martie 2020. Valoarea unui adăpost este de circa 8.000 de euro, și, dacă facem un calcul simplu, iar municipalitatea va pune minim 500 de adăposturi, costul ajunge la 4 milioane de euro. O mare parte din aceste adăposturi au fost deja montate.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Euromedia Group SA are următorii acționari: firma STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL (circa 75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). George Nicolaie este în actualul mandat consilier general din partea PNL. Firma apare și în declarația sa de interese, depusă când a candidat.

STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Nanu Ștefan Alexandru este și unul dintre patronii clubului de fițe Nuba.

Tatăl lui Alexandru Nanu este primarul PSD-ist al comunei Cornu, judeţul Prahova, locul unde foştii premieri Adrian Năstase şi Victor Ponta au case de vacanţă. Cornel Nanu este unul dintre cei mai longevivi primari din România.

S.C. MHZT INVESTIȚII S.R.L a fost înființată pe atribuit în data de 05.05.2010, iar acum se află în insolvență. Acționar unic este MHZT CONSULTING LTD, un off shore din Cipru.


https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24608974-exclusiv-parcul-herastrau-aparut-doua-constructii-noi-parter-etaj-fara-autorizatie-printre-proprietari-fiul-primarului-din-cornu-offshore-din-cipru.htm

(Nu mai pun pozele, se pot vedea in link. Merită și Catiușa  :applause:  câteva vizualizări în plus....)

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Am inaugurat prima porțiune din proiectul ''Promenada Verde''. Ne-am propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul ''Promenada Verde'' prevede amenajarea de alei pentru plimbare şi jogging, spaţii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn etc. Pe scurt: mai mult spațiu verde și mai puțin beton. Vă invit să vedeți cum a fost la inaugurarea primului spaţiu de agrement ce traversează Sectorul 1 de la nord la sud.  

PS: Am avut ocazia să demontez în direct câteva știri false promovate de televiziunea unui fost securist trimisă special la fața locului.
PPS: Sunt convinsă că n-au transmis pe post ceea ce am răspuns :)

_____

Bucureștenii, locuitorii Sectorului 1 și iubitorii de plimbare sunt așteptați să se recreeze într-o nouă zonă cu aer curat, fără mașini și fără poluare. Inaugurăm astăzi Promenada Verde - primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.

Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. Administrația Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci și coșuri de gunoi și a amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestuia. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloților.

Până la sfârșitul acestui mandat ne-am propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai.

Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport. În cadrul proiectului "Promenada Verde", Primăria Sectorului 1 și-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245.

Continuăm să redăm orașul oamenilor!
locație > goo.gl/maps/Pe6D2HKjXwH94EFN7
 


Re: Sectorul 1 catalinm

catalinm wrote:
Lacurile din sectorul 1 au un potential imens (urbanistic, comercial) dar din pacate este nefolosit. In afara de Herastrau restul sunt neamenajate, chiar focare de infectie (chiar si Floreasca). Oare cum ar arata aceste lacuri amenajate, cu promenade, piste de biciclete, hidrobiciclete, vaporase, etc. Exista vreun proiect in aceasta directie?

Nu sunt tocmai un fan al lui Clothilde dar proiectul Promenada Verde chiar este o idee excelenta,
sper din tot sufletul sa se realizeze!

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 Utilizator anonim

Promenada din mintea primaritei este doar o poteca de pamant pe care a pus niste pietris care s-a combinat cu noroiul dupa cateva ploi. In schimb primarita aduce mai aproape muntele de oras prin muntii de gunoaie obtinuti prin conflictul cu Romprest. Nu credeam ca se poate primar mai prost ca anteriorul.
20210603_104108.jpg (655.03 KB; downloaded 2733 times)

 


Re: Sectorul 1 alexxd_31

Nu stiu cat de prost a fost fostul primar cat si actualul primar dar este o certitudine ca interesul personal al acestora este paralel cu cel al cetateanului la fel ca liniile de tramvai.
Mare noroc ca nu sunt temperaturile normale din luna iunie ca altfel...

 


Re: Sectorul 1 Serban

Romanii, inainte de alegeri: gata cu coruptia! Stop clientelei de partid! Taiati in carne vie, opriti cheltuielile umflate, denuntati contractele paguboase!

Romanii, dupa alegeri: taiati in carne vie, opriti cheltuielile umflate, denuntati contractele paguboase, in afara de contractele X, Y, Z, ca astea ma afecteaza pe mine si vreau sa mearga ca si pana acum.

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

Serban... corect. :(

Sincer, nu inteleg de ce este ignorat de colegi faptul ca inainte contractul era umflat, fix in detrimentul lor, din buzunarul lor.

Cred (sper) ca situatia neplacuta e doar datorata tranzitiei intre operatorii de salubritate din S1.

 


Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417582 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use