Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)

 

Topic: Tronsonul Timisoara - Arad

82 posts, 29148 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Tronsonul Timisoara - Arad mindmasster

Spaniolii de la FCC construiesc autostrada Timisoara - Arad

4.01.2009

igantul spaniol FCC Construction a anuntat la finele lunii trecute ca a fost desemnat de catre Ministerul Transporturilor castigatorul contractului pentru constructia autostrazii Timisoara - Arad, in valoare de 161 mil. euro, informatie confirmata si de oficialii Companiei Nationale de Autostrazi. Reprezentantii companiei sustin ca vor realiza cei 32,3 kilometri ai autostrazii, care va avea 31 de poduri si zone de servicii, in 24 de luni de la semnarea contractului. Pentru acest proiect s-au precalificat sapte companii si consortii - Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia), joint-venture Condote/CMC di Ravenna (Italia), joint-venture Aktor/ Pantechniki (Grecia), Colas (Franta), joint-venture FCC/ Astaldi (Spania/Italia) si joint-venture Impreglio/Itinera (Italia).

FCC Construction este implicata in prezent printr-un joint-venture cu Astaldi in constructia podului Basarab din Capitala, proiect de 225 mil. euro, precum si in proiectul de modernizare a centurii de nord a Capitalei. Valoarea contractului este de circa 50 mil. euro. Printre alte contracte in care este implicata compania se numara modernizarea si reabilitarea a doua tronsoane din DN 17, cu o valoare totala de 43 mil. euro, precum si podul Vidin-Calafat peste Dunare, care va necesita o investitie de 100 mil. euro.

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad mindmasster

CE da unda verde autostrazii Timisoara-Arad

22.10.2010

Comisia Europeana (CE) a aprobat o finantare nerambursabila de 124,4 milioane de euro, din Fondul de Coeziune, pentru constructia autostrazii Timisoara-Arad si a centurii ocolitoare Arad.

Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T) 2007-2013 si vizeaza constructia a 33,25 kilometri de autostrada intre Timisoara si Arad si 12,25 de sosea de centura la nivel de autostrada, scrie MEDIAFAX.

Lucrarea, estimata la 270 milioane de euro, este executata de consortiul FCC-Porr-Astaldi. Lucrarile la autostrada au inceput in 2009 si trebuiau sa fie finalizate in 2011, termen care a fost amanat cu un an.

Consortiul a anuntat saptamana trecuta ca ca a suspendat anumite activitati ale lucrarilor din cauza firmei de consultanta, care nu a certificat o parte din lucrarile executate, in valoare de aproximativ 25 milioane euro.

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad mindmasster

VIDEO! La autostrada Timisoara-Arad se lucreaza din nou! Zi si noapte!

1.11.2010

http://www.ziarultimisoara.com/stiri/ne ... oapte.html

 Re: Autostrada Timisoara - Arad andrei11

Care e ideea ? :twisted:

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad CristiM

andrei11 wrote:
Care e ideea ? :twisted:

Chiar filmul...;)
Prefer sa vad un film mut decat sa vad mutre de politicieni care se bat pe burta ca au facut 10km cand in campania electorala spuneau ceva de 1000km ( aaa, scuze, atunci nu era criza, pardon ) sau un primar tzoparlan care isi aroga meritele altora si desi are studii superioare vorbeste ca un necalificat...

Nu esti de acord cu mine ?

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad mindmasster

E o idee foarte buna . Si ce ma bucura foarte mult este ca se lucreaza peste tot . Adica au inceput lucrarile pe tot parcursul autostrazii( 32 km) . Exista si asfalt chiar . Aceasta autostrada trebuie sa fie gata la finele lui 2011.

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Goldmund

@CristiM,
ideea cu filmul din avion e superba. Am o intrebare: filmarea este dinspre Timisoara spre Arad?
Daca asa e, vad la intrarea in Arad ca autostrada devine  o "autostrada de oras", practic intra printr-un cartier al orasului...Stie cineva cum va arata acel pod peste Mures? Tot cu "hobane"?(cred ca va fi primul pod de autostrada din Romania peste un rau mare- excluzand podurile mixte de la Dunare!)

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad CristiM

Goldmund, imi cer scuze, dar n-am nici un merit la realizarea filmului :-)
Pur si simplu zapam pe Net si am dat peste film. M-am gandit ca poate i-ar face placere cuiva de pe aici sa-l vada, uite ca este cel putin o persoana ( adica tu ;-) ).
Ca sa-ti raspund la intrebarile tale : nu stiu ce sa zic, nu sunt in domeniu si nici de prin zona ca sa-ti pot da zvonuri/barfe...
Vedem ce-o mai fi, numai sa fie mai repede gata ...

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Goldmund

@CristiM,
poate nu crezi, insa m-am uitat de cel putin 5 ori la filmul respectiv. Eu astept autostrazile astea de peste 35 de ani...si vad acum ca unele chiar  se gasesc in stadiu de ...santier.
Si nu pot intelege de ce nu lasa sa fie terminata ceea ce s-a inceput:A3, spre Ploiesti(dar cu o ocolire adevarata a Ploiestiului, adica o autostrada si nu un simulacru)si macar ATransilvania pana la granita si Tg. Mures...
Parca tara e condusa(si asta de cel putin 60 de ani :x  :roll: )de politicieni care fac totul, dar totul ca sa intarzie folosirea banilor UE, alte surse de finantare, sa intarzie proiecte, sa intarzie plata unor lucrari deja facute, se intarzie aprobari si se intarzie expropierile necesare...Cu toate ca nu cred in prostii, parca o mare putere din umbra ne obliga sa ramanem codasii UE, sa nu construim autostrazi si linii ferate rapide...
Dar in fine, sa auzim mai mult de bine

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Goldmund

Cine mai iese inca o data cu avionul pentru o noua filmare a autostrazii in constructie?! :roll:

 Re: Autostrada Timisoara - Arad mindmasster

aditza wrote:
mi s-a parut util sa adaug link-ul aici

http://www.porr.ro/PTU/ptu_romania/Roma ... bypass.pdf


Asta este Centura Aradului, nu Autostrada Arad -Timisoara

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Tavi

Dupa ce ca MT e plin de petarde, noi suntem praf si pubere (cel putin la capitolul autostrazi) mai gasim si bombe. :lol: http://www.mediafax.ro/social/patru-bombe-au-fost-descoperite-pe-santierul-autostrazii-arad-timisoara-8269221/

Si inca 7 ...
http://www.mediafax.ro/social/traseu-minat-pentru-santierul-autostrazii-arad-timisoara-inca-sapte-bombe-descoperite-8270107/

"2 la Prefectura, 4, 2 la Scoala de fete, 12, ... pashpatru-n cap Coane Fanica ..."  :lol:

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420712 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use