Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 6

1002 posts, 268962 views
 
Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 72
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 orex

Staita STB ”Aleea Vlasiei” beneficiaza de covor asfaltic nou, dupa mai bine de 33 de ani de cand asteptam 3...68 p-aci! :yes:









Bravo Cipe...nu te opri, dar pe partea cu libraria cand te bagi?! :think:

 


Re: Sectorul 6 cris_m

Utilizator anonim 2 wrote here:
In zona Gorjului/Dezrobirii au inceput sa schimbe...bordurile, aceste elemente esentiale ale vietii bucurestene.

De remarcat ca au desfiintat complet trotuarele, asa prapadite si simbolice cum erau. Acolo unde e spart era limita celor vechi:

Astia se iau unii dupa altii, si in S3 au procedat identic...

 


Re: Sectorul 6 ByOnu





Imi permiteti sa spun ca aceasta tehnica des intalnita in Romania, este o batjocura? Ca de fapt trebuie stropit complet cimentul, ci nu doar piș...t in dorul lenii?

bleah.png (118.07 KB; downloaded 1699 times)

 


Re: Sectorul 6 orex

Nicio problema @Onu, dar sa tina inca 40 de ani, asa cu am gasit zona cand faceam  ”naveta” cu 368/168, de acolo, spre liceu, acum mai bine de 33 de ani! ;)  :bere:

 


Re: Sectorul 6 ByOnu

Pai daca nu-i lipit cum trebuie asfaltul de ciment, nu cred sa prinda 40 de ani. =(

___


Undeva pe str. Trenului / str. Liniei, sector 6. Fotografie: Zetob, forum SSC.
str trenului sector 6.jpg (154.03 KB; downloaded 1586 times)

 


Re: Sectorul 6 cris_m

Chiar ca s-a molipsit cu finisajele din S3, mai lipsesc doar trunchiurile zgariate/rupte de utilaje...

 


Re: Sectorul 6 aztec

Cred ca firmele ce presteaza sunt aceleasi....
Pt ca in multe locuri au facut tampenii...si acum refac.
Totul e sa se vada la receptie...si sa se poata indrepta.

 


Re: Sectorul 6 mirceade

308377619_5683029305093366_2797763429435754939_n.jpeg (437.84 KB; downloaded 2171 times)

Diana Culescu peisagista
 ·
revin în legătură cu arborii agresați prin Bucureşti aidoma bătrâniei îmbrâncită pe stradă şi întrebată de ce aleargă: se întâmplă chiar zilele acestea în Drumul Taberei, în "buclă", unde rădăcinile arborilor sunt retezare pentru a introduce sisteme de irigații inutile*, spulberându-se în acest proces chiar şi amenajările făcute cu multă trudă de locuitorii din zonă
dacă am avea Registru Verde funcțional am putea să urmărim în timp cât le va lua acestor arbori ca să pice în capul cuiva
dar nu avem Registru Verde funcțional ...
şi atunci, cel mai probabil, în momentul când aceşti arbori cu rădăcinile ciuntite şi putrezite între timp (de la umiditatea indusă de sistemul de irigație) vor începe să ne pice în cap se vor găsi nişte edili grijulii care să se lamenteze prin presă că este nevoie de "toaletare"
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
*sistemele de irigare sunt inutile deoarece sunt puse ca să ude gazonul aka "chestia" aia care este formată DOAR din plante erbacee ce ştiu să crească numai la soare de când au apărut ele pe Terra
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
până atunci las şi eu aici nişte imagini ca o piedică în calea uitării, adică:
🔹️sus
imagini realizate pe 21 septembrie 2022 între blocurile din "buclă" în Drumul Taberei în care sunt indicate (cu roşu în imaginea din stânga şi în cea din dreapta) nişte rădăcini retezate care au peste 4 centimetri în diametru (vezi puțin mai jos de ce este importantă această dimensiune), precum şi zona devastată de un utilaj (în imaginea din mijloc) în mijlocul unui grup de arbori
... dar stați fără grijă! mâine-poimâine şanțurile se acoperă, rădăcinile tăiate sunt aruncate la gunoi şi peste tot dezastrul se pune frumos gazon ca să arate "gigea" totul când arborii vor cădea peste noi
🔹️jos
o imagine dintr-o carte pentru copii scrisă de #ClausMattheck - specialist german în biomecanica arborilor
... Mattheck a scris nişte cărți de referință în domeniul arboriculturii şi a avut răbdarea şi priceperea să explice şi pe înțelesul copiilor o serie de concepte şi principii extrem de complexe referitoare la arborii din mediul urban
din fericire cartea "Stupsi explică arborele" scrisă de Matteck a fost tradusă recent şi în română şi, astfel, chiar şi cei din administrația publică pot afla lucruri minunate despre arbori precum faptul că o rădăcină cu un diametru de aproximativ 4 centimetri poate ține greutatea a doi elefanți, adică în jur de 10-15 tone
vă închipuiți ce greutăți pot ține rădăcini mai mari de 4 centimetri?!
şi?! atunci?! ne mai mirăm că ne cad arborii în cap prin Bucureşti? mulți dintre ei au rădăcinile de ancorare tăiate sau rupte de jur împrejurul trunchiului şi stabilitatea nu le va fi redată de nici o "toaletare" din lume realizată de edili pe banii contribuabililor
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
revin în curând şi cu exemplificări din alte sectoare ca să nu aibă cineva impresia că am ceva cu un anumit sector, cu un anumit primar sau cu un anumit mandat (trecut, prezent sau viitor) ... bătaia de joc la adesa arborilor din Bucureşti este generalizată!

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 Utilizator anonim 2

Iata alt exemplu recent de pe str. Dezrobirii: nu au avut loc sa treaca pe trotuar cu utilajele si au faultat acest tinar copac:

20220922_173640.jpg (1.66 MB; downloaded 2056 times)


20220922_173729.jpg (1.97 MB; downloaded 2056 times)


Daca va intrebati ce cauta alveola acolo si nu la marginea trotuarului, raspunsul e ca acel sens al strazii Dezrobirii (sensul Maniu -> Uverturii) a fost adaugat prin anii '70, in detrimentul spatiului verde existent. Copacii care nimerisera pe noul traseu al trotuarului au fost pastrati. Asta micu' e plantat in locul unuia batrin, uscat. Alveolele ce au fost goale la precedenta asfaltare au fost, ca de obicei, acoperite.

Nici aici, nici in alta parte nu au profitat de ocazia refacerii trotuarelor ca sa reconstruiasca cu regularitate alveolele de la margine. Nu stiu de ce se feresc ca dracu' de tamiie.  Pe Iuliu Maniu au facut la fel, copacii sint ca intr-o gura stirba: doi da, trei ba. Ar trebui sa aiba tot interesul: borduri in plus, beton, manopera, plantare, udare, etc. In schimb planteaza jungle pe mijlocul bulevardelor, giratoriilor sau in parcuri sa se laude nu numarul astronomic de arbori nou plantati.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 Utilizator anonim 2

Genialii proiectanti au descoperit antigravitatia: apa pluviala curge mai ales in sus deci au prevazut acest nou canal:

20220922_161449.jpg (882.85 KB; downloaded 2038 times)


20220922_173919.jpg (928.97 KB; downloaded 2038 times)


Voi va puteti explica ce rost au bordurile inguste din imagine? o sa fie complet inglobate in asfalt, ele nedelimitind nimic.

 


Re: Sectorul 6 andreiiul

Ele sigur vor delimita un pseudo spatiu verde. Acolo vor arunca cate lopeti de pamant si gazon peste si uite am creat spatiu verde nou. Ce conteaza ca spatiul verde sta pe beton. Lumea va vedea doar iarba.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 Utilizator anonim 2

Eu ma gindeam ca o sa mute "ghena" acolo. "Ghena" pentru ca e vorba doar de un spatiu fetid delimitat cu gard unde se aduna tomberoanele metalice mari, cu roti. Dupa cum au turnat, o s-o cam ia la vale.

Pe vremuri erau incinte de zidarie, cu acoperis (ca sa nu se incinga gunoiul si sa fermenteze in timpul verii), dotate cu o sursa de apa pentru spalare si canal. Intre timp a disparut sursa de apa, zidul, acoperisul, iar canalul e in virf de panta :)

 


Re: Sectorul 6 cris_m

E vorba de celebrele "melcuri"?

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 Utilizator anonim 2

Ghenele vechi? Da, in plan aveau o forma de melc, de obicei. Mai erau si rectangulare dar modelul ala parca nu avea intotdeauna acoperis.

 


Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 72
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421253 posts in 5248 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use