Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1395 posts, 297784 views
 
Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 100
 
 

📖 Pagination options
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

Păi până acum nu era tot așa ?

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Cristi N

Nu, conform codului rutier se amendeaza soferul. Locala nu are dreptul sa ma sanctioneze daca nu vreau sa ii spun cui i-am dat masina si a parcat-o aiurea.

Prin HCL-ul asta propietarul devine raspunzator de unde e parcata masina si e treaba lui sa il traga de urechi pe cel care a parcat-o indiferent ca e el, un prieten, nevasta, copilul, etc. E acelasi lucru ca la rovinieta si taxa de pod de la Fetesti.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Costin

Schimbarea e logica si binevenita, insa mi se pare foarte usor de contestat cu succes in instanta. O asemenea mutare a responsabilitatii suna a ceva ce legea nationala ar trebui sa acopere, si nu doar o HCL. Gresesc?

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Cristi N

Corect, ar trebui dar nu acopera. Mai mult, sunt vreo 2-3 proiecte de lege menite sa rezolve treaba asta dar sunt tinute la sertar de ani buni.

Pentru partea cu contestarea in instanta nu stiu sa dau un raspuns, vedem ce o sa se intample. Stiu ca exista o HCL asemanatoare pentru spatii verzi, s-au dat destul de multe amenzi pe baza ei si nu am auzit sa fie probleme. In noul format e posibil sa apara contestatii fiind si mult mai multi clienti.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

În București încet dar sigur benzile de circulație s-au transformat în rânduri...Mai știe cineva cum se circulă pe rânduri ?
Când vom reveni la benzi ? Responsabilitatea cui e să tragă linii pe asfalt ?

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană subway guru

Revine administratorului drumului.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andreiiul

Si in ultimii ani administratorul drumului nu mai e clar. Inainte tot ce era strabatut de transport public era la Administratia strazilor si restul la sectoare. Azi, din neputinta PMB/ASB si din scopuri electorale la nivel de sector, totul este amestecat si de multe ori nici BPR nu mai stie pe cine sa sanctioneze.
Pe langa aceasta impartire neclara, nici materialele folosite la marcaje nu sunt de cea mai buna calitate si intretinerea marcajelor este sub orice critica. Sunt situatii cand acelasi administratort al drumul foloseste ba termoplast ba vopsea (chestie observata la PS4)

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Chev Celios

Eu observ ca toata lumea se mira de toate accidentele care se petrec in ultima vreme. Exista o singura cauza a tot ceea ce vedeti in trafic. Majoritatea celor care detine permis categoria B, nu au citit cartea de legislatie macar odata. Majoritatea scolilor de soferi  ii pun pe elevi sa faca chestionare si atat. Elevul invata mecanic intrebarile, dar nu au habar despre legislatie.   Dupa mine un lucru care trebuie schimbat si verificat periodic este modul de predare.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană cris_m

Sau isi cumpara permisul....

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

Ce-ar fi să se dea examen din legislație odată la 5 ani ? Ceva de genul 130 - 140 întebări, se permit maxim 10 - 15 greșeli.
Sau chestionarul pentru dobândirea permisului să conțină 130 - 140 întrebări. Practic să  răspunzi  din toată legea !

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană aztec

Lipsa poliție.
Lipsa aplicarea legii.
Lipsa implicare poliție.
Și asta consecvent , in ultimii 30 ani.

PS. Legislație avem, amenzi avem și încă mari.
Dar...degeaba daca legislația și sancțiunea este doar o  opțiune și nu o  aplica nimeni.

Șoferii...hoarda de imbecili.
Daca nu sunt ghidați...rămân imbecili.
Credeți că nu știu legislația?
Vă înșelați.
Problemele nu de acolo sunt, ci că nu îi sancționează nimeni.
Credeți că nu știu că este interzis sa mergi "pe invers" pe autostrada?
Că trebuie să stai la semafor când e roșu?
Că nu trebuie sa depășești pe linie continua sau când nu ai vizibilitate?
Știu...dar nu le pasa.
In Romania faci sute de km și nu vezi polițist de la rutieră, și când îi vezi stau cu radarul sau ....la o benzinărie-terasa-etc.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Chev Celios

Crede-ma ca foarte multi posesori de permis de conducere stiu decat un minim de legislatie. Foarte multi nu stiu sa se incadreze intr-o intersectie cand executa virajul la stanga. Sunt destui care nu stiu nici macar limitele de viteza. Daca le iei marcajele nu mai stiu pe unde sa circule, nu stiu sa se orienteze in spatiu. Nu mai zic de momentele cand intr-o intersectie B2 devine B3.  Am intalnit o fata care a intrat in mine cand eu am vrut sa o devansez pe B1, ea aflandu-se pe B2. Pur si simplu ea a crezut ca B1 si B2 sunt o singura banda. Nu a verificat oglinzile la schimbarea benzii plus lipsa semnalului. M-a lovit si m-a aruncat pe trotuar. Multumesc lui D-zeu ca nu era nimeni pe trotuar si am reusit sa evit stalpul. Aaaaa, Conduita Preventiva???  90% din ei nu au auzit de asa ceva.


L.E.: Amenzi avem si inca destul de bune, dar cine sa le dea??
La Colentina cu Fundeni (cum fac 182 si 343 virajul la dreapta) avem B1-Dreapta cu verde intermitent, B2- Inainte, B3 Inainte si la stanga. Tot timpul pe B1 sunt masini pe avarii, clientii unei cofetarii si ai unei farmacii. Odata eram blocat pe B2 si stateam sa sa se faca verde pentru a putea face dreapta pe Fundeni. Cand ma uit in oglinda fix in spatele meu in aceeasi situatie o masina de politie, iar pe B1 blocat un 66. M-am dat jos frumos cu masca pe gura si m-am dus si i-am facut orbi pe fata pe cei doi agenti din masina. Cand au vazut ca sunt luati pe sus in vazul lumii s-au dat jos si  au inceput sa verifice masinile "parasite" pe B1. Totul, culmea, cu faptul ca in spatele blocului este destul loc unde sa lasi masina pentru cateva minute.

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană cris_m

Astazi am constatat ca strada Tony Bulandra a devenit cu sens unic intre iesirea nordica a depoului Vatra Luminoasa si rondul de la Maior Coravu. Sensul unic pe aceasta portiune este dinspre depou catre rond. Si ca orice sens unic nou care se respecta, o gramada de concetateni conduceau fara scrupule pe contrasens. Adevarul e ca mi se pare o ciudatenie a naturii acest sens unic pe nici 200 m de strada, implementat cu siguranta din cauza parcarilor ad-hoc de la intrarea in depou pana la rond...

 


Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andreiiul

Anul trecut (parca) pe Bd Balcescu inainte de breteaua de acces catre Pasajul Unirii au fost montati stalpusori de cauciuc pt a impiedica "descurcaretii" sa se bage cu forta pe banda 2.
Azi mai supravietuiesc doar 3 bucati.
Uneori se pare ca doar betonul impiedica "bizonii" sa-si faca de cap pe strada.
Problema e ca si autoritatile stiu doar sa monteze ceva si apoi nu mai urmaresc ce se intampla si mai ales sa si impute pagubele.

 


Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 100
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420580 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use