Forum părinte: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

 

Subiect: Stiri, proiecte, perspective

1804 mesaje, 327562 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: shoppy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Nimic interesant pe santiere care sa merite un reportaj.
La FdG au terminat de instalat trecerea la tramvai si mai sapau un camin langa muzeu.
La Doamna Ghica posibil sa mai fi turnat la zidul de sprijin si sa fi zidit un perete la termoficare.
La Ciurel nu vad vreun progres, tablierul metalic in consola nu mai are nici un reazem iar hobanatul se mai sprijina pe doar 3 reazeme la pila Regie, deci au mai ramas 2-3 perechi de hobane de tensionat.
La Grant nu a mai calcat picior de muncitor.
Totul este sub control, primarita este multumita, ne mai auzim la alegeri.

 


 • Autor: GPS
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective GPS

V2A a scris:
Referitor la pasajele propuse la Apărătorii Patriei și Metalurgiei, Consiliul Local S4 a aprobat, pe 20.12.2019, o ”Hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de adoptare a unei hotărâri pentru modificarea și completarea H.C.G.M.B. nr. 90/2017 privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București-Ilfov, pentru edificarea a două pasaje rutiere supraterane la intersecțiile Str. Turnu Măgurele – Bd-ul Metalurgiei – Bd-ul Alexandru Obregia și Str. Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Șos. Berceni, Sector 4”.

Acum câteva zile la intersecția cu Șoseaua Berceni au început măsurătorile topo, iar în spațiul verde din zona mediană a Străzii Ion Iriceanu a apărut o foreza de dimensiunile Berettei care a efectuat forajele pentru extinderea M4. Pe trotuarul aferent străzii Turnu Măgurele au apărut și câteva marcaje.

 


 • Autor: survola
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective survola

Demolează fântâna arteziană abia construită acolo?

 


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Nu m-ar mira. Si apoi o fac la loc (poate). Ban pe ban.

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective subway guru

Planuri marete la PMB:
https://clubferoviar.ro/bugetul-primari ... i-pe-2020/

Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020, pus în dezbatere publică. 5 milioane lei pentru linia tramvaiului 5
Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 a fost pus în dezbatere publică. Municipalitatea are un buget general estimat la aproximativ 10 miliarde de lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în acest an. Club Feroviar vă prezintă principalele obiective de investiții care includ sau vor include linii de tramvai ce vor primi bani în 2020.

Adrian Bărbulescu

Potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul Municipalității, din bugetul total subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde de lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde de lei din care 1,1 miliarde de lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente – 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la aproximativ două miliarde de lei.

Pentru pasajul pietonal subteran de la Piața Eroii Revoluției se alocă în acest an 4,3 milioane de lei. Valoarea totală a proiectului, care bate pasul pe loc de mai bine de zece ani de zile, este de 22,21 milioane de lei, din care până la 31 decembrie 2019 au fost cheltuiți aproape 12 milioane. Pasajul va subtraversa liniile de tramvai, dinspre Cimitirul Bellu, și va face legătura cu stația de metrou Eroii Revoluției.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu primește 20,5 milioane de lei din bugetul Primăriei Capitalei pe 2020
Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu primește aproape 20,5 milioane de lei și se estimează că în acest an va fi gata și podul peste râul Dâmbovița, deasupra căruia trebuie supraînălțate liniile de înaltă și medie tensiune ale Transelectrica, respectiv Enel. Acest proiect este parte a viitoarei linii de tramvai Berceni-Pipera.

Pentru proiectul de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Bulevardul Liviu Rebreanu, în cursul acestui an va fi alocată suma de 4,9 milioane de lei, potrivit proiectului de buget al Primăriei Municipiului București. Valoarea totală a proiectului a fost de 177,2 milioane de lei.

Pentru refacerea liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării se propune alocarea a cinci milioane de lei în 2020. Valoarea totală a proiectului este de 58,7 milioane de lei, din care până la 31 decembrie a fost cheltuită suma de 38,11 milioane. Cel mai probabil, suma de cinci milioane de lei va merge la finalizarea buclei de întoarcere a tramvaielor liniei 5 de la Aeroportul Băneasa.

84 milioane de lei pentru parcarea și bucla de întoarcere a tramvaielor de la Cora Pantelimon
Un obiectiv de investiții important prins în proiectul de buget al PMB pe 2020 este reabilitarea sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Șoseaua Pantelimon.

Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020
Tramvaiele nu au buclă de întoarcere la Cora Pantelimon
În acest an va fi alocată suma de 83,9 milioane de lei, pentru finalizarea parcării de tip park&ride și a buclei de întoarcere a tramvaielor de la Cora Pantelimon (Granitul). De mai bine de doi ani de zile, din cauza lipsei buclei cu pricina, pe linia 55 circulă doar tramvaie cu dublă comandă, retrase de pe linia 5. La capăt de linie, vatmanul se mută în cealaltă parte a tramvaiului, care schimbă linia cu ajutorul unui macaz amplasat în 2017.

Prelungirea Ghencea și Pasajul Doamna Ghica primesc finanțări ridicate în acest an
Pe lista de investiții majore a Primăriei Capitalei, cuprinsă în proiectul de buget pe 2020, se află și un alt obiectiv, Este vorba de Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și supralărgirea Bulevardului Ghencea și a Străzii Brașov și Terminalul tramvaiului 41. Este vorba de un proiect în valoare totală de 564,67 milioane de lei, din care până la finele anului trecut s-a cheltuit suma de doar 23,5 milioane de lei. Ei bine, pentru 2020 în proiectul de buget este inclusă suma de 50 milioane de lei. Proiectul va include și o linie de tramvai nouă pe Prelungirea Ghencea.

Revenind în estul Bucureștiului, se pare că în acest an vor continua în ritm alert lucrările la Pasajul Doamna Ghica, ce va primi o alocare bugetară de 75,8 milioane de lei. Proiectul, care are o valoare totală de 143,6 milioane de lei, face și el parte din viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera. În jurul pasajului, care va supratraversa Șoseaua Colentina, au existat dispute aprinse anul trecut, deoarece proiectul inițial al Primăriei nu includea și linie de tramvai. Până la data de 31 decembrie 2019 a fost cheltuită suma de 607.000 lei.

Obiective noi de investiții în bugetul Primăriei Capitalei pe 2020
Acestea au fost obiectivele de investiții aflate deja în derulare. În proiectul de buget al PMB pe 2020 sunt prevăzute și obiective noi de investiții.

Unul dintre acestea este Etapa a doua a Străpungerii Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, până la intersecția cu Șoseaua Vitan Bârzești. Valoarea totală a proiectului este de peste 63 milioane de lei, din care anul acesta se vor cheltui doar 450.000 de lei.

Apoi, pe lista investițiilor noi apare modernizarea liniilor de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, ”de la intersecția cu Bulevardul Timișoara până în dreptul benzinăriei OMV”. Este vorba de bucata care nu a fost modernizată, care trece prin fața mall-ului AFI Palace Cotroceni. Valoarea totală a proiectului este de peste 28 milioane de lei, iar pentru acest an se propune cheltuirea a 10,46 milioane.

Din fonduri europene Primăria Capitalei estimează că va primi 1,3 miliarde de lei, în principal pentru achiziția de tramvaie și autobuze electrice. Astfel, la investiții noi sunt prevăzute proiecte pentru dotarea liniilor de tramvai  1, 10,21, 25, 32, 40, 41 și 55.

În plan mai este și reabilitarea sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Bulevardul Basarabia, între Șoseaua Mihai Bravu și Șoseaua Dudești-Pantelimon. În mod normal, acest obiectiv ar fi trebuit finalizat înainte de Euro 2020, având în vedere că artera trece prin fața Arenei Naționale, unde se vor disputa meciurile.

Corporatiștii din Pipera mai au de așteptat modernizarea Bulevardului Dimitrie Pompeiu
Tot la nivel de intenție se află și alte două proiecte. Primul vizează reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Calea Călărașilor și Bulevardul Corneliu Coposu, între Strada Sfânta Vineri și Șoseaua Mihai Bravu.

Al doilea se referă la lărgirea Bulevardului Dimitrie Pompeiu și Străpungerea spre Bulevardul Barbu Văcărescu. Aici vor fi făcute în acest an doar cheltuieli de expertiză, proiectare și asistență tehnică, în valoare de 275.000 de lei.

 


 • Autor: 1689
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective 1689

Cele 5 milioane pentru linia 5 sint bugetate - mai mult ca sigur - ca sa aiba ce disparea la prima ajustare.
Refacerea buclei nu rezolva cu nimic starea liniei.
Daca voiau sa faca - intr-adevar - ceva, mai bine aloca banii pentru incheierea de urgenta la P&R-ului de la Pantelimon, si dau drumul unui 5 scurtat, intre Pasaj Aviatiei si Stefan cel Mare cu bi-directionalele din 55.
Asa nu distrug nici linia modernizata nici alte tramvaie in afara bi-directionalelor, care si asa sint de sacrificiu...

 


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Puss in Boots

Exact.  :bere:

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective subway guru

Doamna Firea a anuntat ca inchide toate santierele...

 


 • Autor: George
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective George

Sa inchida si companiile municipale care ne papa banii ca niste virusi... :oops:

 


 • Autor: adila
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective adila

Ce stiti despre santierul deschis in zona Confort City pe cele doua maluri ale Damboviteti? Pare ca se lucreaza la un nou pod.

 


 • Autor: Costin
 • Site Admin
 • Scris:
 •  


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective abc_XC

Nu sunt convins ca postez in cel mai potrivit loc, dar sunt foarte nemultumit de decizia luata de Primaria Municipiului Bucuresti, care din motive de pandemie a decis sa inchida formularul de contact online si invita cetatenii sa-si transmita nemultumirile la o adresa de mail. Eu le-am trimis, si pana acum nu am primit vreo confirmare de primire, nici numar de inregistrare, nimic. Inteleg ca e o situatie exceptionala, dar daca tot aveau sistemul existent, de ce l-au inchis? In vremuri de pandemie nu mai ai dreptul sa primesti un raspuns la o problema?  :headbash:
Petiții
Primăria Municipiului Bucureşti
       
Având în vedere situaţia actuală, vă rugăm să transmiteţi petiţia dvs. la adresa de email:
relatiipublice@pmb.ro
În email se vor mentiona următoarele:

   numele si prenumele;
   adresa de domiciliu;
   număr telefon.

Fişierele ataşate să fie format: imagine (JPEG)/document (PDF).

Ne pare rău pentru disconfortul creat şi sperăm să se revină la o stare normală cât mai curând cu putinţă. Aceste măsuri sunt luate în vederea eficientizării comunicării cu dumneavoastră!.

 


 • Autor: ByOnu
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective ByOnu

Pai stai. Oricum formularul are la baza tot adresa de e.mail. Este fix acelasi lucru. Eu unul prefer mereu adresele de e.mail, sau macar sa mi se lase optiunea de a alege intre formular si e.mail.

 


 • Autor: andreiiul
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, proiecte, perspective andreiiul

Legat de numarul de inregistrare exista sansa sa nu-l comunice decat daca il ceri tu in mod expres.
Cei de la PS4 asa mi-au raspuns intr-un mail recent cand am revenit la sesizarea intiala (in care oricum cerusem numarul dar asta dovedeste cat de atenti citesc ce primesc)

 


Mergi la pagina:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare