Forum părinte: Totul despre București

 

Subiect: Scoala Generala Nr 80

76 mesaje, 11443 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: zapacitu
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 zapacitu

Multumesc, Andrei.  :bere:

Din pacate, in momentul in care un oras se dezvolta, e nevoie de o mica remodelare. Anumite bulevarde ar trebui putin "ingrosate". Calarasilor, Vitan - doar doua exemple. De Mihai Bravu fix la Dristor nici nu mai zic - 7 benzi plus tramvai plus refugii. Dar e mai complicat pentru ca in celalat capat ai doar 6 benzi din care 2 tramvai si una parcare.

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 TibiV

Miai Bravu este ”restictionat” la 2 benzi pe sens fix intre str.Laborator si Baba Novac.
Adica exact pe sectiunea unde nu s-a facut largirea ca taman atuci l-am impuscat pe dictator....

El impuscat, noi cu doar 2 benzi pe sens....

Am mai explicat, se vede si in GM, kkt-ul ala de cladire este sinurul obstacol pentru largirea la 3+3+tramvai...

Negoita ar trebui sa se duca un pic la mitica pentru mizeria pe care a facut-o acolo...

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Scoala Generala Nr 80 TibiV

Locul corect pentru aceasta postare:

Cristi N a scris:
Decizie a instanței: Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ilegal

Primăria Sectorului 3 a emis ilegal autorizația de construire pentru propriul sediu, din din Calea Dudeşti, numărul 191, potrivit unei sentințe date de Tribunalul București, actul administrativ fiind anulat. Procesul a fost intentat de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural și Salvați Bucureștiul. Decizia instanței nu este definitivă.

”Justiția a decis că autorizația de construire a noului sediu al Primăriei Sectorului 3, din Calea Dudești nr.191, a fost emisă ilegal, la fel cum a fost și demolarea unei clădiri reprezentative pentru patrimonial Bucureștiului, Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu", monument istoric ridicat în anul 1867, pentru a face loc noului sediu administrativ al Primăriei. La inițiativa primarului Robert Negoiță și cu sprijinul fostului ministru al culturii, Daniel Barbu, și a fostului secretar de stat Radu Boroianu, această clădire de patrimoniu a fost distrusă şi transformată ilegal în sediu administrativ al Sectorului 3. La această distrugere a contribuit și ministrul educației de atunci, Ecaterina Andronescu care, între anii 2012-2013, a permis schimbarea destinației clădirii. Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu" a supraviețuit celor două Războaie Mondiale, a supraviețuit cutremurelor şi demolărilor comuniste, dar nu a rezistat dorințelor lui Robert Negoiță de a-și instala biroul într-o clădire istorică”, se arată într-un comunicat al Asociației Salvați Bucureștiul.
Sediul Primăriei Sector 3 a fost construit în interiorul unei clădiri monument istoric - Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu", o bună parte din imobil fiind demolat. Pentru a face loc noului sediu a fost demolat și căminul cultural aflat lângă școală, și el monument istoric.
Cele două asociații au cerut anularea autorizației de construire pe motiv că documentul trebuia emis de Primăria Capitalei, nu de Primăria de sector, fiind vorba despre o intervenție pe un monument istoric, dar și fiindcă declasarea partială a școlii s-a făcut ilegal, potrivit unei hotărâri judecătorești.
,,Primăria sectorului 3 nu avea competența să emită autorizația de construire, competentă era doar Primăria Generală, deoarece vorbim de o clădire care era monument istoric”a precizat Ștefania Simion, președintele Asociației pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural (ACIP).
”A muta o școală pentru a face loc unui sediu administrativ este definiția parvenitismului, pentru că una este ca un copil să învețe într-o școală ridicată în vremea lui Cuza și să înțeleagă că actul de educație are o continuitate și alta e să învețe într-o școală ridicată în urmă cu 10 ani, fără istorie. Dacă primarul Negoiță dorea un sediu administrativ într-o intersecție mai aglomerată, putea să reamenajeze școala, să se mute acolo și să lase copiii în clădirea istorică,, a declarat deputatul Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața sediului Primăriei sectorului 3.
Asociația Salvați Bucureștiul a cerut mai întâi în instanță anularea Ordinului Ministerului Culturii pentru declasarea parțială a monumentului istoric și a câștigat procesul, decizia fiind definitivă.
,,Justiția a anulat definitiv Ordinul de Ministru prin care era declasat monumentul istoric Şcoala Primară Comunală şi Căminul Cultural „Constantin Bozianu”, din Calea Dudeşti, numărul 191,, a declarat Oana Poenaru, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, asociație care a început demersurile în instanță pentru salvarea monumentului istoric.
Mai exact, Ministrul Culturii la vremea respectivă, Daniel Barbu, a emis ordinul de declasare fără avizul favorabil al Secţiunii Evidenţă a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi fără acordul plenului Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, potrivit Asociației Salvați Bucureștiul.
Abuzul ministrului Barbu a dat naștere altui abuz, prin care primarul sectorului 3 a dat autorizare de demolare a Școlii 80 și de construire a noului sediu administrativ al Primăriei.
Anularea autorizației de demolare-construire deschide calea cererii de reconstruire a sălii de spectacol din interior, iar asociațiile vor continua demersurile în acest sens.
De asemenea, deputatul Nicușor Dan a anunțat că vor fi făcute plângeri penale pe numele lui Daniel Barbu, Radu Boroianu și Liviu Negoiță.

Sursa: Hotnews

 


 • Autor: ByOnu
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 ByOnu

Iar reluam discutiile astea. Doua benzi ajung.

Raspundeti-mi va rog la asta, nu evitati: de ce sunteti ok si nu faceti gura si pentru restul bulevardelor cu 3 benzi pe sens dar din care DOAR 2 sunt practicabile? Acolo e OK, nu va mai deranjeaza. "Unde sa-si lase oamenii masinile?!". Aici situatia este identica, tot doua benzi practicabile, doar ca in loc de masini, aveti buza trotuarului.

Picam de acord ca daca s-ar face de 3 benzi pe sens tot 2 ar fi practicabile? Da sau ba? :bere:

 


 • Autor: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 Puss in Boots

Daca Politia isi va face treaba atunci vor fi 3 practicabile. Ce nu inteleg eu e cum ar iesi 3 pe sensul spre Muncii (ca sa il numesc intr-un fel).

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 andrei11

Se mută toată trama stradală mai "cea" ( sau "hăis", depinde cum te uiți ) cu 3,5 m.
Problema este alta, ca să rezolvi definitiv acolo acest aspect trebuie un pasaj supra(sub - depinde cum stăm cu "metroaiele" )teran care să traverseze ambele "noduri", cele cu Dudeștiul și  cu Baba Novac. Asta e soluția corectă. Plus o parcare subterană între Dudești și Rondul Baba Novac. În acest fel se salvează și "marele" (  :twisted:  ) monument istoric de o deodebită importanță estetică, culturală, estetică,  o adevărată capodoperă de artă Școala 80.
Prin acel pasaj vom avea "înlănțuite" 4 pasaje, Muncii, Baba Novac / Dristor,  cel de peste gârlă (și de peste Văcărești ) și cel de la BIG Berceni.

 


 • Autor: zapacitu
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Sectorul 3 zapacitu

La cat de apropiate sunt, ori Dristor or Baba Novac ar trebui sa nu permita (ambele) traversarea bulevardului; ideea e insa aberanta la ce trafic e in zona. Alternativa e un pasaj in zona: subteran, suprateran, whatever. Oricum, toate intersectiile mari de pe MBravu/StCelMare/Progresului/Oltenita (plus ceva strazi intre) ar trebui sa fie 3 benzi si strict pasaje sub/supra-terane. La fel si DnaGhica/Chisinau/Grigorescu/Brasov/Virtutii/Grant/Turda. Desigur, aici lipseste nord/sud, din motive de "s-a construit, nu stim cum sa facem mai departe".

 


Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Totul despre București  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare