Forum părinte: Totul despre București

 

Subiect: Reclamele exagerate din oras

16 mesaje, 3560 vizualizări.
 
Mergi la pagina:  1 2
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: misterr
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Reclamele exagerate din oras misterr

Adio, reclame pe clădiri istorice. Un nou regulament pentru publicitatea stradală

După ce a fost sufocată ani de zile de reclame stridente, imaginea Capitalei are şanse să se schimbe în bine. Publicitatea pe clădirile istorice va fi interzisă, iar în oraş vor fi instalate doar panouri standard.

Cel puţin asta prevede un nou regulament care va fi supus votului consilierilor generali. “Cu mare întârziere”, susţin cei din opoziţie, care atrag atenţia că încă din 2013 există o lege care obligă municipalitatea să aibă reguli clare privind afişele publicitare.

Panouri, mesh-uri, bannere, afişe. Oriunde întorci privirea în Bucureşti, vezi reclame - în forme şi culori diferite, adeseori stridente.

Mai grav este că multe sunt prost ancorate şi riscă să cadă peste oameni. În curând, am putea să nu mai vedem astfel de reclame stridente în Bucureşti. Potrivit noului regulament, publicitatea stradală va fi adaptată locului.

De exemplu, în centru ar urma să vedem mesaje mai discrete, nu mesh-uri mari, cât un bloc întreg. În plus, panourile ar urma să aibă fonturi şi dimensiuni standard, aprobate de Primărie.

Gabriela Firea: “Să nu se mai întâmple ceea ce se întâmplă acum la noi în oraş şi nu se mai întâmpla nicăieri în lume. Oricine vrea să îşi monteze o prismă, un trepied, un banner, un panou, nimeni nu-l întreabă nimic, nu întreabă de sănătate, are nu are voie, sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă? Nimic. Pur şi simplu este haos. Urâţesc practic aceste mesaje stridente Capitala.”

Aşadar, potrivit Primăriei multe dintre aceste reclame sunt amplasate ilegal. De exemplu, un mesh de pe faţada unei clădiri monument istoric.

Bogdan Iancu, profesor de antropologie vizuală: “Nu mai vedem clădirile de atâta publicitate, nu mai vedem nici mediul natural. Oamenii se mişcă ca într-un mall. Cred că e momentul ca măcar de poluare vizuală să nu mai avem parte”.

Potrivit unei legi din 2013, toate oraşele trebuie să aibă un regulament de publicitate stradală. De atunci, toţi primarii capitalei au ignorat asta.

Roxana Wring, USR: “Ar fi trebuit să avem regulament în ianuarie, că Firea a întârziat doi ani, Oprescu vreo patru”.

Proiectul privind publicitatea stradală este în dezbatere la comisiile de specialitate ale Primăriei şi ar urma să fie aprobat în şedinţa de Consiliu General.

 


 • Autor: Grunberg
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Reclamele exagerate din oras Grunberg

Bine ar fi sa se faca curatenie de data asta, fie si numai pe cladirile istorice (a propos, ce inseamna "istorice"? clasificate ca monument istoric sau...)
Asa cum pina acum nu s-a facut mai nimic, ma tem ca si episodul de fata e doar o etapa de rafuiala intre autoritati si firmele de publicitate. A fost nevoie de o iesire in public pentru a obtine niste avantaje in negocieri.

In sectorul 6 va pot spune ca au fost de-a lungul timpului numai doua actiuni "in forta" prin care s-a curatat scuarul de pe Bd. Iuliu Maniu. Au fost demontate atunci toate panourile publicitare sau mare parte din ele. Un an sau doi a rezistat asa si apoi s-a umplut la loc, treptat. Pe toate panourile scrie ca au autorizatie de constructie. In aceste conditii ma intreb cum vor putea fi demontate de primarie: ori de fapt nu au autorizatie (si atunci se pune intrebarea cum de nu au fost vazute pina acum) ori au autorizatie si atunci primaria va comite o ilegalitate.

 


 • Autor: shoppy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Reclamele exagerate din oras shoppy

Da, initial au spus ca este interzis, dupaia ca imobilul este al proprietarilor dar dreptul de a expune informatii este al primariei, acum au luat-o ca este de cultura.
Dupa mintea lor, 3 sferturi din ce este in inelul median este monument istororic. Cred ca defapt este tot o zvacnire a acestui Minister al Culturii care nu este in stare sa faca nimic construcitv, doar distructiv, adica sa puna piedici la 99% din proprietarii declarati monument dar care nu au nici o treaba cu monumentul, istoria sau cultura.

 


Mergi la pagina:  1 2
 
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Totul despre București  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare