Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

 

Subiect: Stiri si articole din presa

77 mesaje, 24095 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: SniperGuy
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa SniperGuy

A fost semnat contractul pentru constructia pasajului de la Domnesti de pe Centura Capitalei, la peste doi ani de la lansarea licitatiei. 24 de luni termen pentru realizarea sensului giratoriu suspendat

Contractul pentru proiectarea si executia pasajului rutier de la Domensti peste Centura Capitalei a fost semnat cu asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting pentru suma de 91,5 milioane de lei, anunta Compania de Drumuri. Pasajul va fi sub forma unui sens giratoriu suspendat peste soseaua de centura, are un termen de 3 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. Licitatia pentru acest proiect a fost lansata in martie 2015.

"Proiectarea si Executia Pasajului Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti va dura 3 luni, iar constructia propriu-zisa a acestuia va fi de 24 de luni. Garantia de buna executie a acestui pasaj va fi de 24 de luni", anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Configurat sub forma de sens giratoriu, pasajul va fi construit la intersectia dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 si Centura Bucuresti.

Contractul pentru acest obiectiv de investitii, semnat intre CNAIR S.A si Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L, va costa 91.552.381,90 lei fara TVA si are ca termen de finalizare anul 2019.
...


Sursa: http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-21758711-fost-semnat-contractul-pentru-constructia-pasajului-domnesti-centura-capitalei-peste-doi-ani-lansarea-licitatiei-24-luni-termen-pentru-realizarea-sensului-giratoriu-suspendat.htm

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Interesant....
Economica.net a publicat un articol http://www.economica.net/pasajul-domnesti-din-nou-in-pericol-sa-nu-se-faca-cnair-nu-accepta-garantiile-constructorului_139690.html, articol care a disparut insa rapid de pe site-ul lor.
Doar ca intre timp au apucat sa il preia cei de la b365...
http://www.b365.ro/constructia-pasajului-domnesti-in-pericol-contractul-este-la-un-pas-de-reziliere_257020.html

Construcţia PASAJULUI DOMNEŞTI, în pericol. CONTRACTUL este la un pas de REZILIERE
22 Iunie 2017 - 09:36

Compania de Drumuri nu acceptă garanţia de bună execuţie a asocierii Straco Grup – Comnord pentru construirea Pasajului Domneşti, unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură din vestul Capitalei, astfel că acest contract ar putea fi reziliat, potrivit unui document obţinut de către ECONOMICA.NET.

Contractul pentru construirea Pasajului Domneşti a fost semnat pe 10 mai 2017 iar asocierea câştigătoare Straco – Comnord – Specialist Consulting trebuia să furnizeze în termen de 15 zile garanţia de bună execuţie.

Pe 25 mai, asocierea a transmis către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o scrisoare de garanţie de bună execuţie în valoare de 9,15 milioane de lei, emisă de International Cash Services IFN SA.

Ulterior, reprezentanţii CNAIR au informat liderul asocierii, Straco Grup, că scrisoarea de garanţie depusă nu poate fi acceptată, se arată într-un document din data de 6 iunie, obţinut de către ECONOMICA.NET.

Motivul respingerii garanţiei? Scrisoarea este emisă de către o instituţie financiară nebancară, şi nu de către o societate bancară sau de asigurări conform legislaţiei în vigoare, respectiv condiţiilor contractuale, se arată în documentul menţionat. Prin urmare, reprezentanţii CNAIR i-au solicitat constructoului să constituie în termeni contractuali Garanţia de Bună Execuţie, în caz contrar contractul urmând să fie reziliat.

 


 • Autor: realistul
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa realistul

Aici până la urmă, e mort? Nimic, nimic?

 


 • Autor: neb1
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa neb1

http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/lucrarile-la-pasajul-domnesti-s-au-blocat-inainte-de-a-incepe-800633?__grsc=cookieIsUndef0&__grts=50217369&__grua=a074847ba0d26965d4c0a7cd5cc2a3d1&__grrn=1

La aproape două luni de la semnarea contractului de execuție a Pasajului Domnești peste Centura București, contract ajuns celebru prin perioada îndelungată în care tot a fost licitat și tot a fost contestat, lucrările la acest obiectiv nu sunt începute.

CNAIR nu a emis către constructor ordinul de începere a lucrărilor deși potrivit contractului ultimul trebuia să primească dispoziția de începere a acestora în 42 de zile de la semnare. ”Au trecut peste 50 de zile și ordinul nu a fost emis. Dacă CNAIR ar emite ordinul dar nu ar asigura toate condițiile pentru începerea lucrărilor, constructorul ar putea cere daune companiei”, explică un inginer din cadrul CNAIR.

Dar despre ce cerințe este vorba? Ordinul de începere nu poate fi emis fără autorizație de construire. La finele anului trecut legislația a fost modificată în sensul că pentru emiterea autozației de construire pe un proiect nu mai este suficientă simpla exproprierea terenurilor, ci este necesară prezentarea documentației topografice.

 


 • Autor: Haribo
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Haribo

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-in ... oi-ani.htm

Pasajul rutier suprateran de la Domnesti peste Centura Capitalei, unul dintre proiectele critice pentru fluidizarea traficului intr-o zona sufocata de trafic de tranzit si local, nu a primit nici un leu in proiectul de buget pe 2018 aprobat de Guvern si trimis Parlamentului spre aprobare. Taierea finantarii vine in contextul in care contractul este semnat de mai bine de sapte luni, dupa ce si asa licitatia a durat peste doi ani, o intarziere incredibila pentru un proiect esential din zona Capitalei.

In proiectul de buget pe 2018 al Ministerului Transporturilor, aprobat de Guvern si transmis spre aprobare in Parlament, proiectul pasajului de la Domnesti nu are nici un leu alocare pe credite bugetare pe anul 2018. Abia pentru 2019 este preconizata o alocare de 68 milioane de lei.

Vezi aici detalii in proiectul de buget pe 2018 al Ministerului Transporturilor (pagina 933)
http://www.cdep.ro/pdfs/buget/2018/anex ... urilor.pdf

 


 • Autor: neb1
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa neb1

http://www.economica.net/pasajul-domnesti-ordinul-de-incepere-pentru-constructia-va-fi-dat-in-prima-saptamana-din-ianuarie_147954.html

Ordinul de începere pentru construcţia pasajului Domneşti va fi dat în prima săptămână din luna ianuarie 2018, nimic nu mai poate interveni în realizarea obiectivului, a declarat, joi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă.

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

CNAIR a emis un comunicat de presa prin care informeaza ca finantarea acestui pasaj si a altor obiective de  investitii de pe Centura Municipiului Bucuresti va fi realizata din fonduri europene: http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/pasajul-domne%C8%99ti-%C8%99i-alte-obiective-pentru-fluidizarea.
Pasajul Domnești și alte obiective pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului București finanțate din fonduri europene

Pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului București CNAIR SA a demarat o serie de proiecte care au avut surse de finanțare diferite. Însă în prezent, toate aceste obiective sunt finanțate din cadrul actualului exercițiu financiar (POIM 2014-2020) ca urmare a deciziei Ministerului Transporturilor, principalul ordonator de credite.
Din bugetul alocat anul acesta Ministerului Transporturilor vor fi finanțate inclusiv următoarele obiective :

   Pasajul Domnești
   Nodul rutier Centura București – DN 4 (Oltenița)
   Nodul rutier CB – DJ 401 (Berceni)
   Pasajul Mogoșoaia pe Centura București peste DN 1A
   Modernizarea Centurii București existente ( lărgire la 4 benzi de circulație) pe sectoarele A1 – DN 7 și DN 2 – A2

De asemenea, se află în faza de evaluare a ofertelor obiectivul proiectării și execuției Autostrăzii de Centură București. Autostrada de Centura este un proiect nou, diferit de actuala centură, și va asigura legătura mai eficientă între A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța) pe relația Constanța – Nădlac (coridorul IV Pan – European).

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

http://mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/1822-05012018

S-a emis Ordinul de Începere pentru realizarea Pasajului de la Domneşti

Vineri, 05.01.2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) a emis Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului "Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti".

Durata contractului de execuţie lucrări este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.
Reamintim că în data de 10.05.2017, CNAIR S.A. şi Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. au semnat contractul aferent acestui obiectiv.

Valoarea contractului de lucrări este de 91.552.381.90 lei, fără TVA.

 


 • Autor: alliens
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa alliens

Totusi ramane intrebarea daca se va si face ceva avand in vedere ca alocarea bugetara aprobata in legea bugetului este fix  0  lei

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Nu chiar 0 lei.
Are 158.000 credite de angajament. Adica promisiunea ca ii vor plati, dar anul viitor.
Credite bugetare anul asta sunt fix zero.
Restul de ~ 91.400.000 lei se amana pentru la anul si inca cativa ani (inclusiv 2022 si dupa...)


 


 • Autor: neb1
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa neb1

http://www.economica.net/compromis-in-prelungirea-ghencea-proiectul-pasajului-domnesti-va-fi-refacut-pentru-introducerea-tramvaiului-dar-va-costa-cu-5prc-mai-mult_151636.html#n

Compromis în Prelungirea Ghencea: proiectul Pasajului Domneşti va fi refăcut pentru introducerea tramvaiului, dar va întârzia şi va fi mai scump

Proiectul giratoriului suspendat de la Domneşti, al doilea din România, va fi refăcut astfel încât să permită întoarcerea tramvaiului sub pasaj, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Construcţia Pasajului Domneşti va fi întârziată însă cu şase luni şi va costa cu 5% mai mult.

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa andrei11

:shock:
În era computerelor  ca să refaci calculele de rezistență îți trebuie șase luni ? Penibil...

 


 • Autor: survola
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa survola

Nu inteleg cum va arăta tramvaiul ăsta, o să întoarcă peste linia de tren și peste șoseaua de centură? Cea în regim de autostradă?

 


 • Autor: TibiV
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Nu.
Va întoarce pe sub pasaj,  intre calea ferata și culeea/rampa pasajului dinspre Ghencea.

 


Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare