Forum părinte: M6 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Subiect: Stiri si articole din presa

310 mesaje, 80893 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 23
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: shoppy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa shoppy

@Administrare, adaugati ultima varianta de harta la documentatie tehnica.

 


 • Autor: t530
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  


 • Autor: t530
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa t530

http://www.capital.ro/magistrala-de-met ... openi.html

Exproprieri pentru Magistrala de metrou 1 Mai – Otopeni: Licitație pentru contractul de consultanţă

Metrorex a lansat în licitaţie contractul pentru consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti pentru efectuarea de exproprieri necesare realizării legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai - Otopeni), în valoare de 2,079 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit unui anunţ de participare, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tipul procedurii va fi licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ în ceea ce priveşte criteriile menţionate în anunţ.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:30, iar primirea ofertelor sau a cererilor de participare se va face până la data de 11 ianuarie 2018, ora 16:00. Data limită de evaluare a ofertelor este 5 februarie 2018, ora 18:00.

Contractul "Consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti de orice grad şi a oricăror instituţii în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare realizării obiectivului de investiţii: Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni)" se înscrie într-un proiect finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Activităţile în cadrul contractului, aşa cum au fost stabilite prin caietul de sarcini, vor fi realizate în patru etape, astfel: etapa I - de la declanşarea procedurii de expropriere până la notificarea proprietarilor, etapa II - de la notificarea proprietarilor până la întabularea dreptului de proprietate, etapa III - transferul către UAT-uri a imobilelor care nu mai sunt necesare după finalizarea lucrărilor şi etapa IV - reprezentarea expropriatorului în fata instanţelor de toate gradele, în toate litigiile formulate de persoanele expropriate, ca urmare a parcurgerii de către prestator a tuturor etapelor anterioare, cu caracter contencios sau necontencios, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzelor.

Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice.

Termenul pentru finalizare este de 48 de luni începând de la data atribuirii contractului.

 


 • Autor: Costin
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Costin

Ministrul transporturilor: Vom depune pe 27 decembrie aplicatia de finantare pentru magistrala de metrou M6/Magistrala va fi gata pana in 2020

Ministerul Transporturilor va depune pe 27 decembrie aplicatia de finantare pentru magistrala de metrou M6 (1 Mai- Otopeni), in valoare de 1,327 miliarde de euro fara TVA, a anuntat ministrul transporturilor, Felix Stroe, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Felix Stroe sustine ca magistrala va fi finalizata cu siguranta pana in 2020. "Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are Romania cu activitatile din anul 2020", a spus Stroe, , referindu-se la Campionatul European de Fotbal 2020.


http://economie.hotnews.ro/stiri-compan ... rou-m6.htm

 


 • Autor: misterr
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa misterr

Felix Stroe promite metrou până în Otopeni în 2020. Asociație: ”O declarație iresponsabilă”

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2017/12/20/61929660-2.mp4

Magistrala 6 de metrou, care va ajunge la Aeroportul Otopeni, va fi construită în timp record: doi ani şi jumătate.

Deşi pentru bucureştenii, care încă aşteaptă metroul din Drumul Taberei, totul pare un banc prost, asta i-a promis, răspicat, ministrul Transporturilor şefului sau, Mihai Tudose. “Declaraţia este iresponsabilă”, l-au taxat imediat asociaţiile neguvernamentale de profil.

La începutul şedinţei de Guvern, Ministrul Transporturilor a anunţat că a terminat aplicaţia de finanţare din fonduri europene a magistralei 6 de metrou 1 Mai - Aeroport Otopeni.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: “Pe data de 27 vom depune această aplicaţie în valoare de 1,327 miliarde de euro fără TVA şi, că avem tot aranjamentul financiar pentru magistrala M6, cred că este o veste bună.“
Mihai Tudose, premier: ”Şi când se poate finaliza această magistrală?”
Felix Stroe: ”Această magistrală, domnule prim-ministru... Această magistrală cu siguranţă va fi gata în 2020, până-n anul 2020.”
Mihai Tudose: ”La început sau la ...?”
Felix Stroe: ”Adică la timp. Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are România cu activităţile din anul 2020.”
Mihai Tudose: ”Adică campionatul de fotbal, da?”
Felix Stroe: ”Da!”


Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte Asociaţia Pro Infrastructura: “Declaraţia este total iresponsabilă, ca să nu spun că e o minciună incredibilă. Este un termen fantezist, nu avem licitaţii lansate. Din momentul lansării până când avem contract semnat şi constructor în teren poate dura peste un an de zile.”

Adică este posibil că abia în 2019 să înceapă lucrările efective. Putem să facem o comparaţie cu Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, mai scurtă decât Magistrala spre Otopeni.

Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte Asociaţia Pro Infrastructura: ”În Drumul Taberei au început din anul 2012 şi nici până la ora aceasta, după 5 ani de zile, nu sunt gata lucrările, de fapt nici anul viitor s-ar putea să nu fie gata lucrările.”

Magistrala 6 va avea 14 kilometri şi 12 staţii.

 


 • Autor: andrei11
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa andrei11

Pentru că  se prelungea cu comentariile referitor la articolul postat de Costin / misterr, toate observațiile voastre le  găsiți la <<Discutii pana la inceperea lucrarilor>>

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa subway guru

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guver ... 1514467227

Declarații susținute de premierul Mihai Tudose și de membrii Cabinetului la începutul ședinței de guvern

Mihai Tudose: Bună ziua, stimați colegi. Stimați colegi de la presă, încep prin a da cuvântul domnului ministru de Finanțe, pentru a dezamorsa un zvon, pe care îl tot auzim de azi-dimineață. Înțeleg că este preluat și repetat cu insistență pe toate canalele media. Domnule ministru, vă rog.

Ionuț Mișa: Domnule prim-ministru, din informațiile apărute în media, se discută de faptul că s-ar proroga termenul de intrare în vigoare a Ordonanței 79, care reglementează măsurile fiscal-bugetare și cele legate de transferul contribuțiilor. Bineînțeles că este o știre falsă. Nu este adevărat. Nu e în discuție așa ceva. Ordonanța își urmează cursul în continuare. Prorogarea termenului de care vom discuta astăzi în ședința de guvern este legată de implementarea contului unic, și acest cont unic, implementarea contului unic va fi prorogată până la jumătatea anului 2018, deci este cu totul alt subiect și despre cu totul altă temă.

Mihai Tudose: Vă mulțumesc! Trecem la vești bune. Astăzi, vom adopta măsuri pentru menținerea veniturilor angajaților din sectorul IT, de asemenea din cercetare-dezvoltare, pentru persoanele cu dizabilități și sezonieri. Iar cele mai bune vești la sfârșit de an o să le avem de la Ministerul Transporturilor, care a reușit două lucruri... domnul ministru... pe zona de metrou și pe șosele rapide și autostrăzi, niște vești mari. Vă rog, domnul ministru!

Felix Stroe: Domnule prim-ministru, stimați membrii ai Guvernului, ar trebui să vă informez că duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicația rescrisă pentru magistrala de metrou, magistrala M 6, deci a fost acceptată cererea de finanțare de către Comisia Europeană și este vorba de legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni. Este vorba despre o linie de, o magistrală de metrou cu o lungime de 14,2 kilometri și 12 stații de metrou, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro. Este un lucru foarte bun. Ajunși în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi, avem finanțarea asigurată. Diferența de 300 de milioane de euro, pentru realizarea integrală a stației, a magistralei de metrou va fi asigurată de către BERD, care s-a oferit să facă această finanțare. E vorba de o instituție financiară internațională foarte serioasă - Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Deci, este o veste bună. Magistrala M6 de metrou are toate finanțarea asigurată și este pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprit. Aș vrea, de asemenea, să vă informez, domnule prim-ministru, stimați membri ai Guvernului, că Banca Națională a României a confirmat că în conturile țării a intrat suma de 439 milioane de euro, aceasta ca urmare a acceptării aplicațiilor pe care le-am anunțat anterior, este vorba de Gurasada - Simeria, de Câmpia Turzii - Ocna Târgu Mureș și de Sebeș - Turda. Deci, banii sunt deja în contul țării. O a doua problemă pe care aș dori să v-o aduc la cunoștință este faptul că Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene a pregătit un memorandum, un memorandum, care a fost discutat în principiu cu doamnele comisar pe Dezvoltare și pe Transporturi de la Comisia Europeană, un memorandum, care, odată adoptat, va asigura demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în perioada imediat următoare. Dacă îmi permiteți să prezint câteva considerații pentru ce ne-am străduit să realizăm acest memorandum; s-a muncit foarte mult în ultimele două luni de zile împreună cu colegii de la Ministerul Fondurilor Europene, conduși de domnul ministru Marius Nica. Am trecut la elaborarea acestui memorandum, având în vedere faptul că elaborarea unei documentații tehnico-economice de calitate reprezintă un proces îndelungat. Însă, este absolut obligatoriu, pentru că fără o documentație de calitate, pregătită - așa cum spuneam - temeinic, întâmpinăm mari dificultăți pe urmă în realizarea proiectelor. Și, atunci, am făcut acest portofoliu de proiecte, proiecte publice prioritate de infrastructură, care să atingă un grad de maturitate suficient de mare pentru demararea licitaților și a implementării începând cu anul 2019. Pregătirea în avans a unui portofoliu de proiecte publice prezintă o serie de avantaje, printre care: evitarea pierderilor de timp și a riscului pierderii de fonduri disponibile în cadrul actualei și viitoarei perioade de programări; posibilitatea accesării altor mecanisme de finanțare, chiar și a celor competitive, mai ales în condițiile în care se prefigurează alocarea de fonduri în domeniul transporturilor pe acest principiu; alocarea eficientă a fondurilor europene disponibile pe baza unor date cu privire la proiectele ce pot fi implementate; îmbunătățirea capacității de negociere a României în condițiile cunoașterii clare a proiectelor ce urmează a fi finanțate; creșterea gradului de absorbție în actuala perioadă de programare. De fapt, acest pachet de proiecte prioritare va fi finanțat integral de către o instituție financiară internațională serioasă, de către BERD, și cuprinde următoarele proiecte: proiectul de autostradă Brașov - Pașcani - Iași - Ungheni - în conformitate cu prevederile Master Planului general de Transport al României, proiectul mai sus menționat are o lungime de 336,5 km și un cost aproximativ de investiție de 3,08 miliarde euro. Proiectul este compus din mai multe sectoare de autostradă, astfel, sectorul Brașov - Bacău, Autostrada Moldova 5, cu o lungime de 160 de km, cu un cost de investiție de 1,84 miliarde euro; sectorul Bacău - Pașcani, cu o lungime de 81,2 km, cu un cost de investiție de 485,5 milioane de euro și sectorul Pașcani - Iași - Ungheni, cu o lungime de 81,2 km, cu un cost de investiție de 485,5 milioane de euro.., Bacău - Pașcani 81, Iași - Ungheni - mă iertați, ochelarii - 95,2. În total deci este vorba de - asta este important de reținut - 3,08 miliarde de euro. Proiectul de drum Transregio de drum rapid Brașov - Târgu Mureș. În conformitate cu prevederile Master Planului general de Transport al României, proiectul mai sus menționat are o lungime de 161 de km şi un cost aproximativ de investiție de 100,2 milioane de euro. Drumul Transregio, cu patru benzi de circulație, va facilita conectivitatea rutieră între regiunile României, respectiv între cele două importante reședințe de județ.

Proiectul de autostradă Brașov - Făgăraș - Sibiu, în conformitate cu prevederile Master Planului general de Transport al României, proiectul de autostradă are o lungime de 120 de km și un cost estimat de 816,44 milioane de euro. Este compus din mai multe sectoare: Sibiu - Tălmaciu de Nord, Tălmaciu de Nord - Bradu, Bradu - Perșani, Perșani - Vlădeni, Vlădeni - Brașov.

Proiectul de drum expres, patru benzi, Buzău - Brăila - Focșani - Tulcea - Constanța... Brăila - Constanța, în conformitate cu prevederile Master Planului general de Transport al României, proiectul de drum expres are o lungime de 361,7 km și un cost aproximativ de investiție de 1,822 miliarde de lei. Deci acest proiect de drum expres va asigura o legătură foarte rapidă între Focșani, Buzău, Brăila, Babadag, Constantă. Aici vom folosi și fonduri din proiectul ITI de dezvoltare a zonei de litoral și a Dunării. Proiectul de drum expres - Drumul Sudului. În conformitate cu prevederile Master Planul general de Transport al României, proiectul mai sus menționat are o lungime de 397 de kilometri şi un cost estimat de 2,5 miliarde de euro și este vorba de București - Craiova - Drobeta Turnu-Severin - Caransebeș - Lugoj. Proiectele rutiere identificate în vederea pregătirii sunt obiective de investiții care se află în sinergie cu proiectele ce vor fi implementate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, POIM. Astfel, conectivitatea Autostrăzii Sibiu-Brașov este asigurată cu Autostrada Brașov-Bacău-Pașcani-Iași-Ungheni, precum și cu pregătirea și implementarea drumului expres Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău. Totodată, prin realizarea drumului expres București-Craiova-Caransebeș-Lugoj se va asigura conectivitatea cu ramura nordică a coridorului patru Arad-Timișoara-Lugoj-Deva-Sibiu, respectiv cu coridorul Deva-Sibiu-Pitești-București-Constanța.

În sectorul feroviar, Proiectul de reabilitare cale ferată /.../-Cluj-Napoca - Ilva Mică - Suceava - Pașcani este un proiect, de asemenea, cuprins în Master Planul General de Transport al României, are o lungime de 488 de kilometri și un cost aproximativ de investiție de 1,95 miliarde de euro. Proiectul de reabilitare cale ferată București-Craiova, de asemenea inclus în Master Planul General de Transport al României, proiectul mai sus menționat are o lungime de 142 de kilometri și un cost aproximativ de investiție de 227,2 miliarde de euro. Proiectul de reabilitare cale ferată București - Iași, proiect cuprins de asemenea în Master Planul General de Transport al României, are o lungime de 462 de kilometri și un cost aproximativ de investiție de 1,687 miliarde de euro. Deci, așa cum spuneam, finanțarea acestor investiții a fost discutată cu o importantă instituție financiar-bancare, cu BERD, o parte din bani pentru Brăila, Babadag, Constanța vin din Fondul de Dezvoltare pentru Litoral Delta Dunării, deci finanțările sunt asigurate. Dacă acest memorandum va fi aprobat astăzi, în ședința de guvern, este un pachet de proiecte care o dată lansate, adică astăzi lansate, nu vor mai putea fi oprite. Cu toții, cei care suntem sau cei care vor fi, vor trebui să ducă aceste proiecte la finalizare.Ca și măsuri necesare, aș vrea să vă prezint, domnule prim-ministru, stimați membri ai Guvernului, unu: aprobarea listei de obiective de investiții din /.../ de transport, care vor fi pregătite cu prioritate în vederea finanțării și implementării în următoarea perioadă de programare, adică acest memorandum; doi: asigurarea finanțării pregătirii portofoliului de proiecte prin intermediul schemei de finanțare de care v-am vorbit; mandatarea Ministerului Transporturilor și a Ministerului Dezvoltării Regionale, respectiv Fonduri Europene, pentru purtarea de negocieri cu instituțiile financiare internaționale, în special Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare în vederea identificării unor surse de finanțare suplimentare față de fondurilor europene nerambursabile; patru: desemnarea Ministerului de Fonduri Europene pentru asigurarea sprijinului Băncii Europene de Investiții în vederea operaționalizării Companiei Naționale de Investiții Rutiere în cadrul acordului de servicii și asistența tehnică pentru proiecte /.../ deja semnat. Este absolut necesar ca într-o perioadă scurtă de timp, am dori ca în semestrul I să finalizăm acest CNIR, Compania Națională de Investiții Rutiere, să devină operațional și există finanțarea care e deja discutată cu BEI, pe care o putem folosi pentru achiziționarea unei consultanțe ca să facem lucrurile profesionist, după un model occidental. Deci este vorba de un pachet de proiecte de transport prioritare, pentru care s-au purtat discuții de finanțare cu instituțiile financiare internaționale, care, vă rugăm, domnule prim-ministru, să le punem în discuția guvernului și să-l aprobăm astăzi. Vă mulțumesc.

Mihai Tudose: Și eu vă mulțumesc, domnule Stroe. Felicitări dumneavoastră, echipei dumneavoastră, de asemenea, domnului ministru Nica. Rămâne ca să trecem de nivelul cu cariocile pe hârtie, că până acum proiecte am avut, Slavă Domnului!, acum avem în sfârșit și finanțarea și determinarea să le ducem la bun sfârșit. Mulțumesc colegilor de la presă. Intrăm în ordinea de zi.

 


 • Autor: Adrian Rosca
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Nu stiam ca esti pesedist  :mrgreen:

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Eu sau guvernul???
Sunt ca si tine, pe persoana fizica ce merge la sursa cand apare cate o stire bomba pe mass-media
:mrgreen:

 


 • Autor: sss
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa sss

''Rămâne ca să trecem de nivelul cu cariocile pe hârtie, că până acum proiecte am avut, Slavă Domnului!''... exact, dar nu va ingrijorati, nu o sa se intample asta!  :popa:

 


 • Autor: Adrian Rosca
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Nu mi se pare asa o stire senzationala, oricum trebuia sa se intample mai devreme sau mai tarziu. Mi se pare in schimb o umflare in pene, cam cum face Ionita cand trimite cate o documentatie de licitatie la "ANAF".

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Daca stii sa citesti 'printre randuri' sunt lucruri interesante in declaratia aia care daca ar fi puse in practica ar face ministerul sa se miste mai cu talent...
Deocamdata s-a schimbat din nou modificarea legii achizitiilor publice (a cata oara?) asa ca o sa luam o scurta pauza pentru rescrierea documentatiilor de licitatii...
:oops:

 


 • Autor: George
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa George

Asta e valabil si pentru M5, unde va ***** de 3 ani sa relansati licitatiile?  :oops:  :oops:  :oops:

Eu nu vad deloc ce au documentatiile alea cu faptul ca s-au schimbat cateva articole din lege pentru niste chestiuni care oricum nu le privesc - plafoanele sub care nu trebuie publicat in SEAP sigur nu se aplica licitatiilor din zona metroului...

 


 • Autor: subway guru
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Am pronuntat eu ceva despre M5?

 


Mergi la pagina:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 23
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1659 utilizatori ai forumului au scris 327211 mesaje în 3921 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare