Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

 

Subiect: Stiri si articole din presa

77 mesaje, 24749 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: sss
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa sss

Constructorul pentru pasajul de la Domnesti, peste Centura Capitalei, desemnat de catre Compania de Drumuri
de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 6 mai 2016, 22:29 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole

Pasajul suprateran de tip giratoriu la Domnesti
Asocierea SC Straco Grup SRL -  SC Comnord SA -  SC Specialist Consulting SRL, cu o oferta de 91.552.381, 90 lei, a fost desmenata de catre Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) drept constructor pentru pasajul giratoriu suprateran de la Domensti, peste Centura Capitalei. Decizia vine dupa ce procedura de licitatie a tot fost contestata, iar CNADNR anunta ca pana la semnarea contractului mai trebuie sa treaca un termen legal de 10 zile in care se mai pot inregistra alte contestatii.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca, in urma reevaluarii ofertelor depuse in cadrul  procedurii de licitatie deschisa organizata pentru atribuirea conctractului avand ca obiect ¬Proiectare si executie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti -  Domnesti", urmare a  deciziei CNSC , nr. 2158/C2/2209, 2224 din 16.12.2015 si aplicarii criteriului de atribuire,respectiv,  pretul cel mai scazut, a fost  desemnata castigatoare Asocierea SC Straco Grup SRL -  SC Comnord SA -  SC Specialist Consulting SRL, cu pretul de 91.552.381, 90 lei", se arata intr-un comunciat al institutiei remis HotNews.ro

CNADNR mai mentioneaza ca aceeasi asociere a fost desemnata castigatoare inca din prima faza a licitatiei, insa in urma contestatiilor aceasta licitatie  a intrat in procedura de reevaluare.

"De asemenea, precizam ca din acest moment curge termenul legal de depunere a contestatiilor, respectiv 10 zile calendaristice", mai informeaza CNADNR.

Licitatia pentru pentru pasajul de la Domensti a fost lansata in martie 2015, cu mari intarzieri. Fostul premier Victor Ponta promitea inca din 2013 lansarea proiectului.

Pasajul are o lungime de circa 258 de metri si va fi sub forma unui sens giratoriu suprateran, deasupra actualei Sosele de Centura.

"Contractul va avea o durata de implementare de 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de  executie si 24 luni perioada de notificare a defectelor", preciza CNADNR intr-un comunicat remis HotNews.ro.

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-in...rumuri.htm

 


 • Autor: sss
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa sss

Dupa cum era de asteptat, atribuirea lucrarii a fost contestata in ultima zi...


Licitatia pentru pasajul de pe Centura la Domnesti, blocata din nou. O firma romaneasca si o asociere de companii italienesti au contestat pe ultima suta de metri atribuirea contractului

de Victor Cozmei     HotNews.ro

Atribuirea contractului pentru Proiectarea si executia Pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti -  Domnesti a fost blocata dupa ce doua contestatii au fost inregistrate chiar in ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. SC Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL (locul 3 la licitatie) si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. (locul 6 la licitatie) sunt entitatile ce au depus cele doua contestatii. Urmeaza acum inca un termen de 20 de zile pentru solutionarea contestatiilor.

Pentru  procedura de licitatie deschisa organizata pentru atribuirea conctractului avand ca obiect "Proiectare si executie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti -  Domnesti" au fost depuse doua contestatii, anunta Compania de Drumuri intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Aceastea au fost formulate impotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat in data de 06.05.2016, de catre S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L. si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. Contestatiiile au fost inregistrate in ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. Conform legislatiei in vigoare urmeaza ca in termen de 20 zile aceaste contestatii sa fie solutionate de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC)", precizeaza CNADNR.

S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L. a avut la licitatie oferta clasata pe locul 3 (cca 96,8 milioane lei), iar Asocierea MALTAURO SPA etc. a avut oferta clasata pe locul 6 (cca. 105,4 mil. lei). Oferta declarata castigatoare si caruia i-a fost atribuita contractul a fost Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L. care a ofertat circa 91,5 milioane de lei (locul 2).

Pe 6 mai CNADNR anunta ca, dupa o asteptare de mai bine de un an, a atribuit contractul pentru constructia pasajului giratoriu suprateran de la Domensti, peste Centura Capitalei.

Cum a decurs licitatia si cine a depus pana acum contestatii

Pe 18 martie 2015 CNADNR a initiat procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) pentru incheiere contractului "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti", iar deschiderea ofertelor a avut loc pe 30 iulie.

"Urmare a evaluarii ofertelor depuse, comisia de evaluare a intocmit raportul procedurii, inregistrat in data de 29.10.2015 prin care declara oferta castigatoare cea depusa de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L.

S.C. Drumuri si Poduri Gheorghieni S.R.L. si S.C. Astaldi S.P.A., lider al Asocierii ASTALDI S.p.A. - ASTALROM S.A.  au formulat contestatii impotriva rezultatului procedurii catre C.N.S.C.

omisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestatiile depuse si a considerat argumentele aduse de S.C. Drumuri si Poduri Gheorghieni S.R.L. si S.C. Astaldi S.P.A. ca fiind neintemeiate iar contestatiile ca fiind nefondate si a solicitat CNSC respingerea acestora in conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Urmare Deciziei C.N.S.C. din 17.12.2015 oferta S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L a intrat in reevaluare, iar contestatia depusa de S.C. Astaldi S.P.A  a fost respinsa.


In data de 28.12.2015, Asocierea SC ASTALDI  - ASTALROM SA si S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHIENI S.R.L au depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti fiind nemultumite de decizia CNSC.

In data de 08.03.2016 Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

In urma reevaluarii ofertelor depuse, in data de 06.05.2016, a fost desemnata castigatoare aceeasi asociere ca si in prima faza a licitatiei.

In acest moment se asteapta solutionarea de catre CNSC a contestatiilor depuse".

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-in...ctului.htm

 


 • Autor: t530
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa t530

http://m.hotnews.ro/stire/21637994

Pasajul de la Domnesti : Compania de Drumuri a atribuit din nou contractul, dupa reevaluarea ofertelor depuse. Varianta castigatoare: 91 milioane lei


Contractul pentru proiectarea si executia pasajului suprateran de la Domnesti - un pasaj tip giratoriu-suspendat ce ar trebui sa rezolve una din intersectiile problema de pe Centura Capitalei - a fost atribuit, marti, catre asocierea Straco-Comnnord-Specialist Consulting ce a avut o oferta de 91,5 milioane de lei. Atribuirea vine dupa reevaluarea ofertelor ca urmare a multiplelor contestatii, asocierea desemnata castigatoare acum fiind aceeasi aleasa si in mai 2016. Licitatia pentru pasajul Domnesti a fost lansata in martie 2015.

"Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.,  in urma reevaluarii ofertelor conform Hotararii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat castigatoare oferta depusa de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L", a anuntat CNAIR intr-un comunicat.

"Valoarea ofertei castigatoare este de 91.552.381,90 lei fara TVA, care include si procentul de diverse si neprevazute de 10%, reprezentand valoarea de 8.123.476,10 lei", se mai arata in comunicat.
In mai 2016 CNADNR atribuia contractul pentru pasajul Domensti catre aceeasi asociere, cu aceeasi oferta, insa rezultatul a fost contestat, iar situatia a trebuit transata intai la Consiliul pentru Solutionarea Contestatiilor si mai apoi in instanta de judecata.

Aici, o istorie a contestatiilor depuse in procesul licitatiei.

Constructia si proiectarea Pasajului rutier suprateran pe DJ 602 - Centura Bucuresti - Domnesti a fost scos la licitatie pe 17 martie 2015.

Pasajul ar urma sa aiba o lungime de circa 258 de metri si are ca obiectiv descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei de cale ferata de centura cu strada Prelungirea Ghencea si drumul judetean DJ 602.

 


 • Autor: Cristy
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa Cristy

CNAIR a ales o firmă în insolvență pentru pasajul Domnești

De mai bine de un an Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) desfășoară un război surd, al nervilor, cu locuitorii Capitalei și cu judecătorii Curții de Apel București. Instanța cere CNAIR să reevalueze oferta asocierii conduse de firma Straco, în insolvență, iar compania se incăpățează să desemneze tot această firmă câștigătoare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat marți pentru a treia oară câștigător al licitației de construire a pasajului Domnești de pe centura Capitalei asocierea firmelor Straco - Comnord-Specialist Consulting. Prima dintre aceste firme, liderul asocierii, se află în insolvență, iar acționari ai acesteia sunt în cercetare penală.

Într-un comunicat de presă remis marți, compania de drumuri a anunțat că a fost comunicat rezultatul procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), pentru atribuirea contractului având ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti".

”Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.,  în urma reevaluării ofertelor conform Hotărârii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat câstigătoare oferta depusă de asocierea Straco - Comnord – Specialist Consulting”, spun oficialii CNAIR.

Desemnarea asocierii Straco drept câștigătoare a licitației este o supriză. După ce CNAIR desemnase în două rânduri asocierea câștigătoare a licitației, firma ICM Spa (Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro) s-a adresat în vara anului trecut Curții de Apel București. Instanța de judecată a obligat CNAIR să reevalueze oferta Straco. ”Obligă autoritatea contractantă la reluarea procedurii cu reevaluarea ofertei Asocierii Straco Grup – Comnord S.A. – Specialist Consulting S.R.L. potrivit considerentelor prezentei decizii”, au cerut judecătorii.

Reevaluarea ofertei de către CNAIR a durat nu mai puțin șapte luni și CNAIR a păstrat câștigător tot asocierea Straco. ”Grupul infracțional, constituit din primarul Andrei Chiliman și alți trei apropiați, ar fi obținut peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos, sumă ce reprezenta 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 - 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică”, informa în iunie 2016 Agenția națională de presă, Agerpres, citând surse judiciare.

În urmă cu doi ani frații Horpos și-au băgat în insolvență compania. Comnord, firmă deținută de Sorin Crețeanu, l-a avut ca angajat chiar pe fostul director al CNAIR, Cătălin Homor.

Digi24 a relatat în primăvara anului trecut, cum CNAIR a reușit să evalueze oferta asocierii Straco într-o singură zi, de dimineața până seara.

Constructorul Pasajului Pipera, descalificat pe motiv că n-avea experiență similară

Un alt aspect demn de menționat este faptul că în această licitație CNAIR a descalificat firma Drumuri și Poduri Gheorghieni a cărei ofertă financiară era mai bună decât cea a Straco-Comnord. Cuiul lui Pepelea l-a reprezentat faptul că pasajul prezentat de această firmă la capitolul experiență similară, respectiv Pipera București, nu se găsea pe o autostradă sau pe un drum național. Pasajul are o lățime de 34 de metri și o lungime de 1,5 kilometri. Respingerea lucrării a avut loc în pofida faptului că acesta este al doilea pasaj ca mărime din București după Basarab.

Deciziile îndoielnice luate de CNAIR au consecințe negative. Zeci de mii de bucureșteni și locuitori ai județului Ilfov stau zilnic în blocaje de trafic, timp de 1-2 ore, din cauza absenței acestui pasaj. Locuitorii zonei s-au organizat într-un grup pe Facebook, anume ”Inițiativa Domnești”.

Desemnarea drept câștigătoare a unei firme despre a cărei ofertă Justiția a spus că trebuie reevaluată amână și mai mult momentul demarării proiectului. Surse din cadrul participanților la licitație ne-au declarat, sub protecția anonimatului, că firma ICM SpA poate contesta din nou la Curtea de Apel București decizia CNAIR. ICM SpA este reprezentată juridic de firma Dentons. Proiectul, atât de așteptat, va întârzia și mai mult.

http://www.digi24.ro/stiri/economie/tra...sti-679306

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

Licitația pentru pasajul Domnești, contestată din nou

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat pentru a treia oară asocierea Straco - Comnord câștigătoare a licitației de construire a unui pasaj peste centura București, spre Domnești, deși anterior Curtea de Apel București a obligat compania de stat să ”reevalueze” oferta Straco - Comnord.
Spre disperarea zecilor de mii de bucureșteni și locuitori ai județului Ilfov care locuiesc în zona de sud-vest a Capitalei, ultimul rezultat al licitației pentru realizarea pasajului Domnești peste centura Capitalei este din nou contestat. Licitația a intrat într-o buclă fără sfârșit în care desemnarea unui firme câștigătoare care să înceapă lucrările este dificilă. Disputa din jurul desemnării unui câștigător pentru această lucrare datează din 2005.

Asocierea Straco – Comnord a fost desemnată, ultima dată, câștigătoare a licitației în urmă cu o lună. În vara anului trecut Curtea de Apel București a obligat compania de stat să reevalueze oferta celor două firme. Reevaluarea a fost cerută de Curtea de Apel București în urma unei plângeri înaintate de italienii de la ICM (fost Maltauro). ”Admite plângerea formulată de petenta I.C.M. S.p.A. Modifică în parte Decizia CNSC (...) în sensul că: Admite în parte contestaţia formulată de contestatoarea I.C.M. S.p.A. Anulează Raportul procedurii (...) și actele subsecvente acestuia. Obligă autoritatea contractantă la reluarea procedurii cu reevaluarea ofertei Asocierii Straco Grup – Comnord S.A. – Specialist Consulting S.R.L. potrivit considerentelor prezentei decizii”, au stabilit judecătorii Curții de Apel București. Analiza făcută de companie a scos câștigătoare tot asocierea Straco – Comnord, în pofida deciziei Curții de Apel.

Surse din cadrul companiei au informat luni Digi24.ro că firma italiană a notificat compania că va contesta rezultatul. ICM urmează să se adreseze mai întâi Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Dacă nu i se va da dreptate va deschide acțiune din nou la Curtea de Apel unde a mai avut câștig de cauză./

Sursa:http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/licitatia-pentru-pasajul-domnesti-contestata-din-nou-691481.
Ar fi trist sa fie adevarat, poate da CNAIR un comunicat oficial si confirma/infirma "sursele".

 


 • Autor: realistul
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa realistul

E strigător la cer ce se întâmplă în țara asta. Și nimeni nu modifica legislatia in așa fel încât să  nu se meargă aşa la nesfârșit. Cum au ungurii, nemții, polonezii sau bulgarii?

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

Administratia Strazilor va demara lucrari de construire a trotuarelor pe Soseaua Prelungirea Ghencea
Primaria Municipiului Bucuresti: Administratia Strazilor va demara in luna aprilie lucrari de construire a trotuarelor pe Soseaua Prelungirea Ghencea. In prezent se lucreaza la remedierea deficientelor din carosabil si se marcheaza trecerile de pietoni.

La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, ieri, la sediul Municipalitatii, a avut loc o sedinta de lucru la care au participat toti factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor solutii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.

In cadrul intalnirii, la care au fost prezenti si membri ai asociatiei “ Initiativa Prelungirea Ghencea”, reprezentantii actualei administratii au dat asigurari ca vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zona, situatie care treneaza de aproape 10 ani.
Directoarea Administratiei Strazilor, Mirela Ionita, a anuntat ca se fac deja demersuri pentru a imbunatati calitatea vietii locuitorilor din zona.
Astfel, in data de 22 martie a inceput marcarea trecerilor de pietoni si au fost demarate lucrari  de reparatii pe portiunile unde au aparut gropi.
De asemenea, pana la supralargirea soselei, a fost gasita o solutie provizorie pentru siguranta pietonilor: vor fi construite trotuare  (cu o garantie de patru ani), pe o lungime de 3 km, pana la limita administrativa cu judetul Ilfov. Trotuarele vor avea o latime de 1,5 m astfel incat sa permita si circulatia bicicletelor. Construirea acestora va incepe in luna aprilie si va dura aproximativ o luna si jumatate.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti a alocat suma de 5.000.000 de lei pentru obiectivul de investitii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti, in proiectul de buget pentru anul 2017.  
Suma a fost alocata pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate si a unui Plan Urbanistic Zonal, care sa corespunda situatiei actuale din teren, avad in vedere ca zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. In urma demersurilor Municipalitatii, acest proiect va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030.
La sedinta de lucru au participat consilieri personali ai Primarului General, consilieri generali, precum si reprezentanti ai directiei Transporturi si ai directiei Politici Publice , alaturi de reprezentanti ai Administratiei Strazilor, ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti, ai Ministerului Transporturilor, ai Brigazii de Politie Rutiera, ai Primariei Sectorului 6 si ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
In paralel cu proiectul Municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat ce  ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde, in prezent, se creează frecvent ambuteiaje.

Sursa informatiei:http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6540

 


 • Autor: realistul
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa realistul

Dacă fac trotuar, așa moare. Nelargita.

 


 • Autor: t530
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa t530

@realistul - De la intersectia cu Valea Oltului pana la centura ai loc garla sa faci 2 benzi pe sens + trotuar. Fac trotuarul ca sa-l "arunce la gunoi" atunci cand largesc strada. Acum sa nu-l faca pe unde am trasat liniile rosii
descărcare (1).png (1.1 MB; descărcat de 3502 ori)

 


 • Autor: realistul
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa realistul

Dacă-l fac pe liniile albastre ar fi foarte bine. Sa nu-l facă pe liniile roșii că e bătaie de joc atunci.

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

La Digi24 "sursele" semnalau noi contestatii. La Radio Romania Actualitati "sursele" spun ca  nu s-au depus contestatii in termenul limita si ca in curand se va semna contractul. Nu stiu pe cine sa mai cred dar sper sa nu existe contestatii si sa demareze acest proiect cat mai repede.
Compania de Drumuri a iniţiat astăzi procedurile premergătoare semnării contractului pentru construirea pasajului de la Domneşti, în cea mai aglomerată intersecţie de pe centura Capitalei. Practic, s-a încheiat perioada legală în care se puteau depune contestaţii – au confirmat pentru RRA surse din cadrul Companiei.

Articolul poate fi citit integral:http://www.rador.ro/2017/03/27/compania-de-drumuri-a-initiat-astazi-procedurile-premergatoare-semnarii-contractului-pentru-construirea-pasajului-de-la-domnesti/

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

Comunicat de presa 28.03.2017
CNAIR poate semna contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului de la Domnești

A expirat perioada legală pentru depunerea de contestații aferente comunicării rezultatului procedurii de licitație având ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti".

Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestație, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care 3 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic și 24 de luni pentru execuție.

Oferta câstigătoare a fost depusă de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L

Comunicatul oficial CNAIR:http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/comunicat-de-presa-28032017-1

 


 • Autor: rocklee
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa rocklee

http://www.economica.net/exproprieri-pe...287.html#n

:shock:  :)


Exproprieri pentru Pasajul Domneşti: Cea mai mare despăgubire va fi încasată de un consilier local, un sfert din total

Un consilier local din comuna Domneşti va beneficia de cea mai mare despăgubire în cazul exproprierilor pentru construirea Pasajului peste Centura Capitalei. Acesta va primi o sumă de 5,9 milioane de lei, adică un sfert din bugetul total estimat pentru exproprieri.

Valoarea despăgubirilor pentru exproprierile necesare construirii Pasajului Domneşti de pe Centura Capitalei este estimată la 23 de milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Din anexa cu proprietarii ce urmează să fie expropriaţi rezultă că cea mai mare sumă va fi acordată lui Alexandru Neacşu, pentru mai multe proprietăţi.

Proprietate din Domneşti, evaluată la peste 1 milion de euro

Pentru 833 de mp expropriaţi dintr-o proprietate de aproape 2.000 de mp, acesta va primi circa 5,05 milioane de lei, din care 4,95 milioane de lei reprezintă valoarea construcţiei de pe terenul ce urmează să fie expropriat. Proprietatea respectivă figurează pe Strada Piatra Craiului nr. 1, Domneşti.

De asemenea, numele lui Alexandru Neacşu mai apare de trei ori în lista menţionată, cu despăgubiri ce totalizează încă 889.000 de lei. Astfel, acesta ar urma să primească despăgubiri totale de 5,9 milioane de lei, sumă ce reprezintă un sfert din bugetul total estimat pentru exproprierile necesare construirii pasajului.

Beneficiarul celei mai mari despăgubiri în cazul exproprierilor pentru Pasajul Domneşti este consilier la primăria din comună. De altfel, în declaraţia sa de avere, acesta are trecut domiciliul la adresa Intrarea Piatra Craiului nr. 1.

Valoarea totală a despăgubirilor s-a dublat în doi ani

O listă anterioară cu exproprierile pentru pasaj, publicată în octombrie 2015, prevedea despăgubiri totale de 11,5 milioane de lei, de două ori mai mici decât cele din lista publicată anul acesta. De asemenea, conform listei iniţiale, Alexandru Neacşu era îndreptăţit la despăgubiri mult mai mici, de până la 1 milion de lei.

Contactat de către ECONOMICA.NET pentru a-l întreba cum se explică creşterea exponenţială a despăgubirilor, Alexandru Neacşu a spus iniţial că nu aude prea bine, întrucât se află pe câmp. Ulterior, acesta a negat că ar fi persoana în cauză.

În topul proprietarilor care vor beneficia de cele mai mari despăgubiri se află familia George şi Elena Nedelea. Aceştia vor ceda 1.202 mp, dintr-un teren de 2.980 din Bragadiru pentru 3,16 milioane de lei. Din suma totală, valoarea construcţiei propriu-zise reprezintă 2,99 milioane de lei.

În top 3 despăgubiri urmează Gheorghe Dumitrache, proprietarul unui teren din Clinceni, care ar urma să fie despăgubit cu 2,75 milioane de lei. El va ceda un teren de 4.336 mp, cu o construcţie evaluată la 2,12 milioane de lei.

CNAIR a anunţat luna trecută că până la sfârşitul lunii aprilie va fi semnat contractul pentru construirea Pasajului Domneşti. Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care 3 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic și 24 de luni pentru execuție.

Oferta câstigătoare a fost depusă de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING SRL, valoarea acesteia fiind de 91,55 milioane de lei, fără TVA.

 


 • Autor: abc_XC
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri si articole din presa abc_XC

Telenovela "Pasajul Domnesti" a ajuns la un nou episod. Ar trebui identificate toate persoanele vinovate de aceasta bataie de joc si trimise sa curete parapetii de protectie de pe DNCB cu periuta in urmatorii 3 ani, fara plata, munca in folosul comunitatii :mrgreen:
Angajați CNAIR refuză semnarea contractului pentru Domnești
Trei angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), responsabili cu semnarea contractului de realizare a pasajului Domnești la intersecția Centurii București cu DJ 602, refuză semnarea acestuia spunând că acest contract este ilegal.
Doi ani după demararea licitației pentru realizarea pasajului peste Centura București, în zona Domnești, la intersecția cu DJ 602, lucrurile sunt departe de a fi clare. Aceasta în pofida anunțurilor recente ale CNAIR, conform cărora lucrarea s-ar fi deblocat și că va fi făcută de asociererea firmelor Straco-Comnord-Specialist Consulting.

Trei angajați însărcinați cu semnarea contractului refuză acest lucru. Ei spun că atribuirea contractului către Straco-Comnord-Specialist Consulting este ilegală. Cei trei, respectiv Silvia Bărbulescu, Oana Gheorghiță și Anca Bobâlcă, dețin funcțiile de director în cadrul direcției de achiziții publice (fost director în cadrul Ministerului Transporturilor), consilier juridic și, respectiv, șef serviciu contractare. Cei trei angajați au întocmit un raport de nouă pagini în care argumentează decizia lor. Acesta a fost trimis conducerii companiei. Cei trei nu au putut fi contactați pentru explicații.

Ce acuză cei trei angajați
Angajații responsabili cu semnarea contractului reclamă faptul că firmele Straco și Specialist Consulting sunt în insolvență și că prin urmare ar fi trebuit urmată procedura legală privitoare la acest firme. Legsilația insolvenței prevede că în astfel de cazuri conducerea companiei este preluată de un administrator judiciar. Acesta este practic noul șef al firmei in insolvență și are obligația să semneze toate documentele emise de firma în cauză, inclusiv ofertele depuse în licitații.
Ori, oferta pentru pasajul Domnești, depusă de Straco, nu are semnătura admninistratorului judiciar, ci tot pe cea a lui Alexandru Horpoș, patron și fost administrator al firmei Straco. ”Totul este ilegal și este atât de ilegal încât orice procuror al țării va vedea că acolo sunt sesizate fapte de corupție sau, în orice caz, infracțiuni cum ar fi fals în înscrisuri. Unul dintre ofertanți a ascuns autorității contractante că este in insolvență”, spune un angajat al companiei.
Aceleași prevederi legale obligă că toate documetele oficiale emise de o firmă in insolvență să poarte mențiunea ”in insolvență” în limbile română, în engleză și franceză. Procedura semnării contractului nu permite ca acesta să meargă înainte fără semnăturilor celor trei. Odată semnat de acestea contractul merge la eșaloanele superioare, fiind aprobat de șeful unității de implementare, directorul economic, directorul general.

Ultimatul pentru reclamanți
Documente deținute de Digi24.ro arată că cei trei au primit din partea directorului general Ștefan Ioniță termen vineri, 5 mai ora 12.00 pentru a semna contractul. Într-o adresă anterioară emisă de Ionuț Mașala, director general adjunct al CNAIR, acesta afirmă că cei trei invocă o prevede a contractului colectiv de muncă conform căreia nu sunt obligați să semneze un document dacă acesta conține ilegalități. Ori, spune Mașala, nu acesta este cazul aici. ”În urma analizării raportului (celor trei angajați – n.red.), cât și a concluziilor acestuia, nu reies motive de ilegalitate care să conducă la nesemnarea contractului de către acești angajați”, spune directorul general adjunct.

Articolul integral poate fi citit la adresa: http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/proiectul-pasajului-domnesti-s-a-blocat-din-nou-718325

 


Mergi la pagina:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1665 utilizatori ai forumului au scris 327393 mesaje în 3921 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare