MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5585 posts, 1236242 views

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 399

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Florinds wrote:
In alte tari credeti ca se justifica noaptea? Merg goale peste tot sau mai au calatori eventual cand aterizeaza vreun avion sau este vreun eveniment. Dar turistii care vin pentru ca gasesc o infrastructura in regula in general, un respect la adresa calatorilor, consuma in economie mai mult decat curentul platit sau motorina, bani care raman in tara si care se pot impozita. Ei subventioneaza transportul public cu 2 euro si castiga 3 euro.

Ce sa faca turistii noaptea in Bucuresti?  :lol: Sa fie talhariti, injunghiati, mancati de caini (asta nu mai e cazul, raman celelalte)? Sa studieze arhitectura neokoreana la lumina lumanarii?  :P
Bancuri, nu plimbi trenuri de sase vagoane pentru calienti cat sa nu umpli un maxi taxi. Poa' sa cumpere ei si juma' din bautura si mancarea din Bucuresti si tot nu iese parleala. Iar mentenanta trebuie facuta. Ca si asa e deficitara. Aia cu circulatul pe un singur fir... e pentru aia care n-au apucat tramvaiul 28 la Gara Catelu.

Re: Stiri si articole din presa shoppy

Chiar daca pui un tren la 20min tot trebuie sa tii deschise toate statiile, asta inseamna ca trebuie sa le pazesti la fel de bine ca ziua, chestie costisitoare.

Re: Stiri si articole din presa andrei11

Nu mai bine pui un autobuz la jumatate de ora care sa mearga fix pe traseul metroului ? Cred ca am iesi mai ieftin. Dar sa nu opreasca decat in dreptul statiilor de metrou.  :shock:

Re: Stiri si articole din presa Robert24

Vinerea si sambata noaptea ar putea sa le mentina pana la ora 01:00, cu intervale de succedare la 15 minute.
In rest, sa fim seriosi...

Re: Stiri si articole din presa freyutz

S-a incercat chestia asta acum cativa ani, si nu prea circula nimeni. Nu stiu daca va aduceti aminte, dar in fiecare vineri si sambata, metroul circula pana la ora 01:00. A durat vreo juma' de an toata treaba asta.

Re: Stiri si articole din presa florin

Ăla a fost un experiment făcut din start ca să dea greș. Metrorex nu i-a făcut deloc publicitate, peste tot la metrou scria în continuare program de funcționare 5.00-23.00. A fost un comunicat de 5 rânduri și atât, absolut nicio informare în subteran. La muncă, după vreo lună, din 20 de colegi eram singurul care știa de această modificare. După care au anunțat trimfal că "noi am vrut, dar călătorii nu". Exact ca desființarea cartelei de 62 de călătorii "la cererea publicului". Bătaie de joc pe banii noștri!

Re: Stiri si articole din presa Florinds

133, ... zici numai prostii. Talhariti-injunghiati, e cate un caz mediatizat foarte rar, nu de asta nu vin turistii in Bucuresti (poate doar sa le fie frica de taximetristi care le cer foarte mult, iar asta imi sustine ideea). Mancati de caini iar nu e cazul, cum ai zis si tu. Te-ai plimbat vreodata pe Bd. Natiunilor Unite seara sau pe Kiseleff? Pasajul Basarab arata si el intr-un mare fel. Mi-au zis strainii ca au ramas socati cand au intrat pe Kiseleff venind de la aeroport, cat de frumos e, nu se asteptau la asa ceva. De la noi vad numai filme mizerabile, care arata doar ce e cel mai rau din societatea noastra.
De unde stii tu cati bani au ei disponibili? Au suficienti si pentru hotel, femei, cazinouri etc., iar bautura fina nu e deloc ieftina.
Suntem doar asa negativisti pana la extrem pentru ca e la moda.

Deci, daca RATB-ul ar avea un program de noapte rezonabil, intr-adevar nu ar fi nevoie de metrou noaptea, pentru ca nu e trafic... Totusi, si pana la 1 ar fi bun. Nu stiu in ultimul timp, dar mai demult, in ultimul metrou (23:30 in Unirii) toate locurile erau ocupate. Tot din cauza ca RATB-ul merge prost dupa ora 21.

• 133 313
  • Posted:
  •  

If i'd have time for bulshit... i'd make my own. I'm out.  :P
P.S. Hint. Cand va mai plimbati seara pe la Bd.Natiunile Unite si Bd.Unirii bagati un ochi subtil pe Strada Justitiei.
Afara e vopsit gardul, inauntru... cam asa e cu Bucurestiul. Deci daca turistii nu ar avea insotitori noaptea...  :twisted: Hai sa nu ne mai umflam in penele pe care nu le posedam, sa pastram  m̶i̶n̶c̶i̶u̶n̶i̶l̶e̶ aparentele pentru turisti. E bine ca le cream impresii false prezentandu-le garduri. Asa fac toate marile branduri.  :P Ar trebui pusa o steluta la prezentare cu "in lipsa ghidului exista riscul s-o mieriti balcaniceste". Va mai rasturnati cu taxiul, mai gasiti un canal fara capac... Se mai prabuseste o decoratiune arhitectonica... Astea sunt normalitati numai la noi. La altii nu sunt. Si nu s-ar astepta sa le intalneasca... pe riscul lor. Abia astept sa intrebe turistii ce rost are nenea paznicul de fantani de pe Bd. Unirii. Imi imaginez un raspuns de gen... "sa tina fauna locala la distanta de locul de... adapat" :twisted:
P.P.S. Da, deci Natiunile Unite. Tocmai ce v-am spus ca turistii sunt fascinati de arhitectura neokoreana mai devreme si zici ca spun prostii.  :twisted:
P.P.P.S Uite un obiectiv turistic pe care musai trebuie sa-l arati vizitatorilor straini. Statuia de bronz a ips Antim Ivireanul. Fara 1000 de poze each n-or sa plece de acolo.  :twisted: Ca asa functioneaza treaba in balcani, lu' Iisus nu i se face statuie, i se face lu' romanashu cuvios. Si icoana lui sf. ierarh Becali.  :lol: Totul conform sfintei scripturi!  :twisted:
Mie agatatul de nimicuri si aparente nu-mi place. Ca si aia cu magistrala de metrou pentru campionat de fotbal. Ca am facut stadion nou pe care la noi nu prea au ce prastii sa joace. Adica sarim din put in lac. Am bagat banii in ceva inutil, acum bagam alti bani, si mai multi in altceva inutil care o sa-l faca util pe primul, pentru 1 saptamana.

Extrem de multe orase ale lumii au ghetourile lor si locurile lor mizerabile. Nu trebuie sa generalizam insa si sa ne pregatim doar pentru ce e mai rau.
Am trecut cu o frica pe langa Dunare (statia Donau parca) pe la ora 22 in Viena (unde se face o economie la curent cum doar pe vremea lui Ceausescu am vazut), cred ca sunt becuri ecologice de 10 W acolo. Plimbare romantica... Acum ce o sa facem, sa vedem asta in Viena?
In Lisabona la fel, pe drumul spre Castel sunt numai ghetouri cu negri... Si totusi au in fiecare weekend cate un carnaval/sarbatoare in centru si o viata de noapte fantastica. Paris, Roma... In Paris metrourile circula pana la 1, nu. (adevarat, metroul e rege acolo si nu transportul de suprafata).

• 133 313
  • Posted:
  •  

E plin forumul de vesternalizati. Dar saracim in exemple foto rau.  :twisted: Asta denota ca s-au intors cu impresii... nu cu realitati. Mai sunt si din cei care pun poze cu aglomeratia din Paris prin 1992...  :roll:
Strada Justitiei, cautati pe harta langa ce mari ministere si parlament se afla. Nu in ghetou.
P.S. A, ne-am luat la intrecere cu Parisul si n-am aflat io. Si cu pib-ul banuiesc? Mai e pana sa ajungem noi cu Bucurestiul la calcaiul Atenei (par exemple). Intre timp noi pazim zidul de beton cu iedera langa magazinul Unirea. Sa nu se fure iedera. Si betonul. Si fantanile le pazim, sa nu vada strainii minori neinsotiti balacindu-se in ele intre doua sensuri auto intens circulate. Iar terminalul de tramvaie Sf. Gherghe (km 0 original) si imprejurimile iti intorc stomacul pe dos Nu poti sa te asezi nicaieri, e covor de seminte si flegme si gainatz permanent, sunt afise in 257 de straturi lipite pe orice. Unde mai zboara si cate un Opel din cand in cand prin el, aterizand pe cant. Pavajul nu sta un an locului, dupa prima iarna zboara ca flappy bird.
Nu ar strica mai multe tasnitori in orasul asta, sa te speli pe mana dupa ce cobori din RATB. Alea care sunt ori sunt rupte, ori sunt seci, ori lipsesc cu desavarsire, ori sunt folosinta exclusiva a florariilor de ocazie. Apropo, la Paris colcaie buticurile de flori cu aer conditionat pe trotuar asa oricum? Ca din toate buticurile existentente care au disparut aparent astea au imunitate, florile nu se pot vinde intr-un spatiu civilizat la parter de cladiri, ca orice altceva.
Capatul lui 5 de la Baneasa s-o mai face secolul asta? Sau si asta e in ghetou si nu conteaza?
Unde sunt becuri putine sunt toate capacele pe canale. Noi abia am scapat de bezna gen '89 prin 2000. Si din satelit tot n-ajungem pe nimeni in Europa la capitolul iluminat urban. Da din satelit. Uite acolo cum arata Brasovul, al doilea oras din tara, ca marime.
Are ministerul transporturilor pe ce toca bani, nu-i trebuie metrou de noapte.  :twisted: Ca asta e problema principala, sunt bani multi de tocat acolo, daca metroul ar fi la primarie asa cum este normal n-am mai visa nimeni cai verzi pe pereti. Apropo, in Paris metroul este in subordinea cui?  :?:

http://www.ratp.fr/  Na operatorul metroului parizian. Unde la Ch. de Gaule (airport) se ajunge cu RER!
http://www.metrorex.ro/prima_pagina_p785-1 Na si de la noi.
DKDAg.jpg (361.54 KB; downloaded 2314 times)

Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP).

Date de wikipedia:

Lungime linii 214 km (din care 197 km în subteran)
   Număr linii 19
   Rețea cu 305 de stații (385 puncte de oprire), din care 62 de corespondență
   Distanță medie între stații 548 m (424 m pentru linia 4 și peste 1 km pentru linia 14)
Program de funcționare între 5h30' și 1h15' (2h15' în nopțile de vineri și sâmbătă)
   Frecvență de circulație între 2 min (ore de vârf) și 8 min (seara)
   Circulație pe partea dreaptă
   Alimentare electrică 750 V curent continuu, printr-o șină auxiliară (a treia șină)
   Ecartament 1,435 m (ecartament standard)
   Liniile 1, 4, 6, 11, 14, Orlyval, CDGVAL și LISA folosesc trenuri cu roți de cauciuc
   Liniile 1, 14, CGDVAL, Orlyval și LISA este complet automatizate
   Linia 13 va fi automatizata in curand

Si au si ei rahatii lor de caine si mizeria lor in centru. Tocmai asta ziceam, ca si la ei este mizerie... Deci nu chiar vesternalizat, imi aparam si eu tara. :p

• 133 313
  • Posted:
  •  

Eu nu vorbesc la pereti. Seara buna.

Re: Stiri si articole din presa zapacitu

Tre sa ne luam catrafusele de aici, cred.

Momentan exista linii de noapte destul de utile pentru majoritatea lumii, inclusiv cei care termina la ora 3 programul. Program la ora, cu pauza la un moment dat. Acoperirea liniilor de noapte e destul de buna, insa circula adesea destul de goale. Si atunci intreb: oare ar fi  metroul mai plin? Se justifica in vreun fel costurile, oare?

Ar fi ceva strict de palmares, combinat cu o minima utilitate pentru un procent infim din utilizatorii uzuali ai metroului. Merita investita (pentru ca da, e o investitie)?

Sau mai bine se folosesc banii pentru dezvoltare si modernizare (gen deschis accesele secundare la timp si nu cu 5 luni intarziere - vezi M1 / Muncii)?

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa IK4

Dragi colegi, degeaba stati atat sa analizati atat utilitatea sau inutilitatea lucrurilor, ca oricum nu se va intampla nimic spectaculos in situatia actuala.
Daca la RATB nu venea in 2010 un director care sa dea cu p... in masa, nici acum nu aveam transport de noapte!
Pana atunci aveau toti sertarele pline de justificari scarboase in traditionala limba de lemn cum ca Bucurestiul n-are nevoie de transport de noapte, de aer conditionat, de orice ar insemna un mic plus de confort si utilitate. Chiar daca pe ansamblu individul a facut mai mult rau decat bine, macar am ramas cu transportul de noapte la RATB, asa schiop cum este...

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 399

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435699 posts in 5431 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”